SVT > Inrikes

Friday, 10 April, 07:37

SVT - 07 feb 18 kl. 01:35

Kinakännaren Ola Wong: ”Landet testar gränserna för vad man kan göra”Kina-kritiken mot Sverige efter kravet på frisläpp av förläggaren Gui Minhai kan vara en indikation på att landet nu testar gränserna för vad man kan göra och inte. Det anser Kinakännaren Ola Wong..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ola Wong, Sverige, Gui Minhai, Kinakännaren Ola Wong

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinakännaren, Ola, Wong, Landet, testar, gränsernaför vad man , kan göra
SVT - 04 jun 19 kl. 08:42

Kinakännaren: Så uppmärksammas årsdagen av massakern på Himmelska fridens torg i Kina

I dag är det 30 år sedan massakern på Himmelska fridens torg i Peking. Men årsdagen uppmärksammas inte i Kina och nämns inte i historieböckerna. Hör journalisten och Kinakännaren Ola Wong berätta hur årsdagen hanteras av regimen och hur han ser på sannolikheten att något liknande skulle hända i dag i klippet ovan!.

SVT - 15 nov 19 kl. 19:10

Kinakännaren om Kinas hot: ”En upptrappning”

Det är inte unikt att Kina hotar andra länder, men det är en upptrappning att offentligt gå ut och kritisera den svenska regeringen, menar Kinakännaren Björn Jerdén. – Det kan också vara en signal till andra länder att visa vad som händer om man går emot Kinas intressen, säger han..

SVT - 17 sep 18 kl. 19:07

Kinas grepp om kulturen hårdnar: ”Kulturutövarnas uppgift att hylla partiet och landet”

Den fängslade förläggaren Gui Minhai, den försvunna skådespelaren Fan Bingbing och en stoppad Ibsen-pjäs har alla skapat rubriker på senare tid. Kinakännaren och journalisten Ola Wong säger att Kinas grepp om kulturen hårdnat sedan president Xi Jinping tog över makten i landet..

Barometern - 29 sep 14 kl. 06:18

Varm politik utan kalla fakta

Ett skämt, kallade Miljöpartiets språkrör Åsa Romson Alliansens miljöpolitik under valrörelsen. När nu samma språkrör ser ut att ta plats i en ny regering är ribban med andra ord högt satt. Men situationen är också som upplagd för misslyckande, om man med det menar verklig förändring.

Barometern - 29 sep 14 kl. 06:18

Varm politik utan kalla fakta

Ett skämt, kallade Miljöpartiets språkrör Åsa Romson Alliansens miljöpolitik under valrörelsen. När nu samma språkrör ser ut att ta plats i en ny regering är ribban med andra ord högt satt. Men situationen är också som upplagd för misslyckande, om man med det menar verklig förändring.

Världen Idag - 07 okt 16 kl. 20:49

Normkritiken under attack

Just nu pågår en debatt om de svenska museerna. Enligt skribenten och Kinakännaren Ola Wong vill regeringen använda museerna för att påverka människor politiskt. Debatten har sin upprinnelse i förändringar på de så kallade Världskulturmuseerna.

SvD - 01 apr 17 kl. 10:00

Kinakännare: Flera likheter mellan Trump och Mao

Ordförande Mao och president Trump kommer från skilda världar och tidsepoker, men är ändå lika, menar många Kinakännare. Målet för de båda ledarna: att riva ner det gamla systemet. Maos försök tog miljontals människors liv – Trumps lär orsaka bestående skador på synen på sanning, skriver Ola Wong..

SVT - 27 nov 18 kl. 02:32

Kinakännare: Viktigt att Sverige markerar mot Kina

Det har funnits en förhoppning att Gui Minhai var på väg att släppas ur fängelset, men relationerna mellan Sverige och Kina är nu mycket dåliga. Det säger Kinakännaren Torbjörn Lodén i en kommentar till kungens inställda Kinaresa..

SVT - 18 feb 19 kl. 13:33

Kinakännare om mötet: ”Olycklig hantering”

Kinakännaren Torbjörn Lodén deltog i det omtalade mötet med den kinesiske affärsmannen Kevin Liu, Sveriges Kinaambassadör och dottern till den fängslade förläggaren Gui Minhai. – Den svenska ambassadören Anna Lindstedt hoppades att affärsmannen skulle kunna medverka till Gui Minhais frigivning, säger Torbjörn Lodén..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Experten: ”Grafen är missvisande”

I SVT:s Morgonstudion visades en graf där dödsfallen på grund av corona jämfördes mellan Sverige och Italien. På den ser det ut som om utvecklingen i Sverige är värre. Men matematikprofessorn Tom Britton tycker att grafen är missvisande.

SVT - 8 timmar sedan

EU överens om stödpaket på drygt 5000 miljarder kronor

EU-länderna är överens om ett gigantiskt stödpaket mot coronakrisen. Frankrikes finansminister Bruno Le Maire skriver på Twitter att paketet är på 500 miljarder euro – drygt 5000 miljarder kronor. – Det här är ett historiskt paket som visar att Europa förmår att stå enat, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till TT..

SVT - 9 timmar sedan

Här är kulturikonernas påskhälsningar

Går ut i skogen, lyssnar på Billie Holiday, sitter i karantän, och försöker komma ihåg hur man spelar kortspelet idioten, det är bara ett axplock av vad den äldre generationens kulturikoner sysslar med i dessa väldigt speciella påsktider..

SVT - 9 timmar sedan

Läkemedelsverket varnar för coronatesterna: ”Kan vara väldigt farliga”

I sociala medier marknadsförs så kallade snabbtester som påstås ge privatpersoner möjligheten att själv testa om de är smittade av coronaviruset. Men Läkemedelsverket menar att denna typ av test inte får säljas till allmänheten – och att de kan vara ”väldigt farliga för folkhälsan.”.

SVT - 11 timmar sedan

Troligtvis ingen utlandssemester – detta kan du göra istället

Coronapandemin har satt världen i gungning. Risken är stor att det inte blir utlandssemester för svenskarna i sommar. Däremot kan man troligtvis kunna röra oss mer fritt inom Sverige, säger statsepidemiolog Anders Tegnell..

SVT - 12 timmar sedan

”Våga fråga äldre familjemedlemmar vad som är viktigt för dem”

Att ge sjukhusvård till de äldsta och mest sköra coronasmittade är inte alltid rätt väg att gå. Nu uppmuntrar akutläkaren Katrin Hruska anhöriga att våga ställa de jobbiga frågorna till sina äldre familjemedlemmar. – Det är viktigt att tänka på det här innan det händer, för när den gamla åker till sjukhus så har man svårt att få kontakt, säger hon i Aktuellt..

SVT - 13 timmar sedan

Tusentals operationer ställs in – cancersjuke Ridvan en av de drabbade

Coronapandemin gör att tusentals planerade operationer ställs in på landets sjukhus. Ridvan Trepca från Växjö skulle snart få lämna en tuff cancerbehandling bakom sig men nu skjuts hans operation på framtiden..

SVT - 13 timmar sedan

”Det är inga tips – det är regler som ska följas”

– Läget är tufft och det kommer att bli värre. Men med gemensamma ansträngningar kommer vi att ta oss igenom. Så inledde inrikesminister Mikael Damberg (S) presskonferensen efter krishanteringsrådets tredje möte sedan coronakrisen drabbade Sverige..

SVT - 13 timmar sedan

Har din operation påverkats av coronapandemin?  

Coronaviruset får stora följdeffekter bortom de som drabbats av själva viruset. Runt om i landet har ett stort antal planerade operationer ställs in på landets sjukhus och antalet genomförda operationer minskat drastiskt i landet..

SVT - 16 timmar sedan

Tegnell: ”Mellan fem och tio procent bär på viruset”

2,5 procent av de slumpmässigt utvalda stockholmare som testades förra veckan visade sig bära på coronaviruset. Det avslöjade statsepidemiolog Anders Tegnell under Folkhälsomyndighetens pressträff på onsdagen, men sade att betydligt fler än så har någon gång blivit smittade. – Vi vet är att dubbleringstiden är på sex, sju dagar så i dag bär mellan fem och tio procent på viruset, säger Anders Tegnell..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.