DI > Ekonomi

Monday, 19 November, 22:58

Liknande nyheter

Taggar: Löfvenom , KampradEn , unik, entreprenör
SmålandsPosten - 28 jan 18 kl. 12:11

Löfven: ”En unik entreprenör”

DN - 28 jan 18 kl. 11:57

Löfven om Kamprad: En unik entreprenör

Statsminister Stefan Löfven kommenterar Ingvar Kamprads bortgång. .

Affärsvärlden - 28 jan 18 kl. 11:56

"Ingvar Kamprad var en unik entreprenör"

Möbelkoncernen Ikeas grundare Ingvar Kamprad är död. Han blev 91 år..

Dagens PS - 29 jan 18 kl. 07:55

Sverige sörjer Kamprad: ”Vi böjer oss inför dig”

Ikeas grundare och en av Sveriges största entreprenörer har gått ur tiden. Ingvar Kamprad avled på lördagen efter att stilla somnat in i hemmet efter en kort tids sjukdom, skrev Ikea i ett pressmeddelande på söndagen. ”Vi är oerhört ledsna över Ingvars bortgång.

Expressen - 28 jan 18 kl. 12:23

Löfven om Ingvar Kamprad: "En inspiratör med stort engagemang"

Reaktionerna på Ingvar Kamrads bortgång strömmar in.Statsminister Stefan Löfven beskriver Ikea-grundaren som en "en inspiratör med stort engagemang så väl internationellt som för svensk landsbygd".– Ingvar Kamprad var en unik entreprenör som betytt mycket för svenskt näringsliv och som gjort heminredning tillgänglig för de många människorna, inte bara ett fåtal, säger han..

GöteborgsPosten - 28 jan 18 kl. 12:03

Kamprad hyllas för sitt livsverk

Nyheten om Ikea-grundaren Ingvar Kamprads död sprids nu via medier över hela världen. Entreprenören hyllas också av så väl Sveriges statsminister som flera av riksdagens partiledare.
– Han var en unik entreprenör som betytt mycket för svenskt näringsliv och som gjort heminredning tillgänglig för de många människorna, säger statsminister Stefan Löfven till Aftonbladet..

Sydsvenskan - 28 jan 18 kl. 11:29

Ikeas skapare Ingvar Kamprad är död

Ikeas grundare Ingvar Kamprad är död. Han somnade in i sitt hem på lördagen efter en kort tids sjukdom, 91 år gammal. Kamprad beskrivs som en av landets största entreprenörer, som har satt Sverige på världskartan.

SvD - 27 maj 14 kl. 09:32

”Inställningen som gör Kamprad unik?”

”Vägra kalla sig själv för bra.”.

BT - 21 sep 14 kl. 12:11

Entreprenörsmums om Kamprad

Tänk att bara få sjunka ner i en fåtölj och drömma sig bort till toner som besjunger en exempellöst framgångsrik kapitalist! En förförisk och ljuv upplevelse av det slaget erbjuder Borås stadsteater med “Ingvar! - en musikalisk möbelsaga”.

Dagens PS - 03 maj 17 kl. 11:40

Kamprad stöttar snabbväxare finansiellt

Entreprenörsinvest Sverige – som ägs av familjen Kamprads stiftelse – investerar i Handiscover.com, en tjänst som förmedlar semesterboenden för människor med begränsad rörlighet. Totalt tar Handiscover in 6 miljoner kronor varav en del av kapitalet kommer från Entreprenörsinvest Sverige, som alltså ägs av familjen Kamprads stiftelse.

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Visselblåsaren i Danske-härvan: "Företagskulturen ärvdes från Sampo"

Danske Banks estniska filial, som står i centrum för den omfattande penningtvättshärvan, ärvde sin företagskultur från Sampo Bank. Det uppgav visselblåsaren Howard Wilkinson vid en utfrågning inför det danska parlamentet..

DI - 15 minuter sedan

SEB får sköta Saabs miljardemission

Styrelsen i krigsmaterieltillverkaren har nu formellt beslutat om mångmiljardemissionen som chockade marknaden. Investor och Wallenbergstiftelserna har lovat teckna, och sfärens bank SEB får ratta emissionen – för en hemlig avgift..

DI - 30 minuter sedan

Starbreeze vd har sålt 4,35 miljoner aktier

Spelbolags-vd:n har sålt för totalt strax under 19 miljoner kronor efter kursraset..

DI - 1 timme sedan

Teknikaktier sänkte New York-börserna

Nasdaq-börserna tappade mer än 3 procent i ännu en dyster dag för den amerikanska tekniksektorn..

DI - 1 timme sedan

Hållbarhetschefen: ”H&M har en unik möjlighet”

Med höga ambitioner har klädjätten H&M korats till vinnare i Hållbara bolag 2018. En plats bolaget delar med Electrolux. ”H&M har en unik möjlighet”, säger Anna Gedda, hållbarhetschef..

DI - 1 timme sedan

Electrolux vd: "Vi tjänar mest pengar på de hållbara varorna"

Electrolux tar hem en tung kategoriseger i Hållbara Bolag 2018. Nu satsar vitvarujätten på att kraftigt minska bolagets koldioxidutsläpp och uppnå Parisavtalet..

DI - 1 timme sedan

Skanskas vd: Finanskrisen triggade hållbarhetsarbetet

Skanska satsar stort på hållbarhet och räknar nu på hur man ska kunna anpassa verksamheten till målet om max 1,5 graders uppvärmning.  Men på den sociala sidan kan bolaget göra mycket mer, konstaterar vd Anders Danielsson. .

DI - 1 timme sedan

Stor genomgång: Här är börsens hållbarhetsstjärnor

Stora Enso, Electrolux, H&M och Skanska står som vinnare då resultatet i första upplagan av Hållbara bolag 2018 nu presenteras. Syftet med rankningen – framtagen av Dagens industri och Aktuell Hållbarhet i samarbete med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet – är att ta tempen på börsnoterade bolags hållbarhetsarbete. .

DI - 1 timme sedan

Stora Ensos vd ryter till: "Skogsindustrin ska inte misshandlas av lagstiftarna"

Trots att Stora Enso på några få år har gått från ett skandalbolag till att prisas för sitt hållbarhetsarbete går omställningen för långsamt, enligt vd:n Karl-Henrik Sundström. ”Min stora utmaning är att få organisationen att vilja förändras snabbare”, säger han..

DI - 1 timme sedan

Catenas ordförande säljer aktier för nästan 50 Mkr

Fastighetsbolaget Catenas ordförande Gustaf Hermelin har sålt 250.000 aktier i bolaget för 198,50 kronor styck, och inhöstar därmed nästan 50 miljoner. Även Starbreeze vd säljer av, men inte för lika mycket pengar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.