DI > Ekonomi

Friday, 25 May, 03:25

DI - 28 jan 18 kl. 12:01

Löfven om Kamprad: "En unik entreprenör"Statsminister Stefan Löfven beklagar djupt Ikea-grundaren Ingvar Kamprads bortgång, och beskriver honom som en stor inspiratör..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kamprad, Stefan Löfven, Ikea, Ingvar Kamprads

Dela artikeln

143 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löfvenom , KampradEn , unik, entreprenör
SmålandsPosten - 28 jan 18 kl. 12:11

Löfven: ”En unik entreprenör”

DN - 28 jan 18 kl. 11:57

Löfven om Kamprad: En unik entreprenör

Statsminister Stefan Löfven kommenterar Ingvar Kamprads bortgång. .

Affärsvärlden - 28 jan 18 kl. 11:56

"Ingvar Kamprad var en unik entreprenör"

Möbelkoncernen Ikeas grundare Ingvar Kamprad är död. Han blev 91 år..

Dagens PS - 29 jan 18 kl. 07:55

Sverige sörjer Kamprad: ”Vi böjer oss inför dig”

Ikeas grundare och en av Sveriges största entreprenörer har gått ur tiden. Ingvar Kamprad avled på lördagen efter att stilla somnat in i hemmet efter en kort tids sjukdom, skrev Ikea i ett pressmeddelande på söndagen. ”Vi är oerhört ledsna över Ingvars bortgång.

Expressen - 28 jan 18 kl. 12:23

Löfven om Ingvar Kamprad: "En inspiratör med stort engagemang"

Reaktionerna på Ingvar Kamrads bortgång strömmar in.Statsminister Stefan Löfven beskriver Ikea-grundaren som en "en inspiratör med stort engagemang så väl internationellt som för svensk landsbygd".– Ingvar Kamprad var en unik entreprenör som betytt mycket för svenskt näringsliv och som gjort heminredning tillgänglig för de många människorna, inte bara ett fåtal, säger han..

GöteborgsPosten - 28 jan 18 kl. 12:03

Kamprad hyllas för sitt livsverk

Nyheten om Ikea-grundaren Ingvar Kamprads död sprids nu via medier över hela världen. Entreprenören hyllas också av så väl Sveriges statsminister som flera av riksdagens partiledare.
– Han var en unik entreprenör som betytt mycket för svenskt näringsliv och som gjort heminredning tillgänglig för de många människorna, säger statsminister Stefan Löfven till Aftonbladet..

Sydsvenskan - 28 jan 18 kl. 11:29

Ikeas skapare Ingvar Kamprad är död

Ikeas grundare Ingvar Kamprad är död. Han somnade in i sitt hem på lördagen efter en kort tids sjukdom, 91 år gammal. Kamprad beskrivs som en av landets största entreprenörer, som har satt Sverige på världskartan.

SvD - 27 maj 14 kl. 09:32

”Inställningen som gör Kamprad unik?”

”Vägra kalla sig själv för bra.”.

BT - 21 sep 14 kl. 12:11

Entreprenörsmums om Kamprad

Tänk att bara få sjunka ner i en fåtölj och drömma sig bort till toner som besjunger en exempellöst framgångsrik kapitalist! En förförisk och ljuv upplevelse av det slaget erbjuder Borås stadsteater med “Ingvar! - en musikalisk möbelsaga”.

Dagens PS - 03 maj 17 kl. 11:40

Kamprad stöttar snabbväxare finansiellt

Entreprenörsinvest Sverige – som ägs av familjen Kamprads stiftelse – investerar i Handiscover.com, en tjänst som förmedlar semesterboenden för människor med begränsad rörlighet. Totalt tar Handiscover in 6 miljoner kronor varav en del av kapitalet kommer från Entreprenörsinvest Sverige, som alltså ägs av familjen Kamprads stiftelse.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Gaps resultat under förväntan

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett resultat per aktie på 0:42 dollar för det första kvartalet (månad februari-april) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019..

DI - 4 timmar sedan

USA-börser: Inhemska biltillverkare steg på Trumps tullhot

USA-börserna vände uppåt och tog igen något av nedgången tidigare under torsdagen tack vare en dämpad geopolitisk oro. Dippen i index efter ett par timmars handel var ett resultat av nyheten om att USA:s president Donald Trump har ställt in mötet mellan USA och Nordkorea som skulle ha ägt rum den 12 juni i Singapore. .

DI - 5 timmar sedan

Rusning till Turkietresor

Samtidigt som den turkiska liran kollapsar har svenskarna fått tillbaka suget på Turkietsemester. Inför semestern har bokningarna ökat med omkring 85 procent jämfört med samma period i fjol. .

DI - 5 timmar sedan

Hälften av svenskarna har tyckt att MP är "hemskt"

Nästan hälften av svenskarna har tyckt att Miljöpartiet är hemskt. I Sifos "hemskhetsindex" från 2017, som Svenska Dagbladet publicerar, svarade 49 procent detta..

DI - 5 timmar sedan

Fler företag använder visselblåsartjänst efter Metoo

Näringslivet har agerat efter höstens kampanjer mot sexuella trakasserier genom att skaffa visselblåsartjänster. Företaget WhistleB redovisar att antalet nya kunder mer än tiodubblat och de inkomna rapporterna om missförhållanden ökat med 500 procent..

DI - 6 timmar sedan

Felicia Åkerman: EU har överläge i handelsstriden

Knappt hade investerare hunnit andas ut över ljusglimtar i förhandlingarna mellan Kina och USA innan det var dags igen. På torsdagen stod det klart att USA inleder en utredning om 25-procentiga importtullar på bilar från bland annat Europa..

DI - 6 timmar sedan

Trumps tullhot sänker bilindustrin

President Trump eldar på ett globalt handelskrig med beslutet att utreda tullar på bilar och bildelar. Tyska och asiatiska biltillverkare föll på börserna efter beskedet. För Volvo Cars är den nya fabriken i USA delvis en räddning..

DI - 6 timmar sedan

Råvaror: Guldet steg på inställt Nordkorea-möte

Oljepriset rörde sig nedåt på torsdagen medan bas- och ädelmetallpriser drog uppåt..

DI - 7 timmar sedan

Räder mot företag i musikinstrumentsbranschen

Konkurrensverket har gjort oanmälda besök, så kallade gryningsräder, hos flera företag i musikinstrumentsbranschen i Sverige. Räderna har gjorts som ett led i en pågående utredning om konkurrensbrott..

DI - 7 timmar sedan

Finansministern: Italienska signalerna väcker oro

Signalerna från den nya italienska regeringen inger en viss oro. Men det återstår att se vilken politik regeringen kommer att driva..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.