DI > Ekonomi

Sunday, 25 February, 10:55

DI - 28 jan 18 kl. 12:01

Löfven om Kamprad: "En unik entreprenör"Statsminister Stefan Löfven beklagar djupt Ikea-grundaren Ingvar Kamprads bortgång, och beskriver honom som en stor inspiratör..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kamprad, Stefan Löfven, Ikea, Ingvar Kamprads

Dela artikeln

143 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löfvenom , KampradEn , unik, entreprenör
SmålandsPosten - 28 jan 18 kl. 12:11

Löfven: ”En unik entreprenör”

DN - 28 jan 18 kl. 11:57

Löfven om Kamprad: En unik entreprenör

Statsminister Stefan Löfven kommenterar Ingvar Kamprads bortgång. .

Affärsvärlden - 28 jan 18 kl. 11:56

"Ingvar Kamprad var en unik entreprenör"

Möbelkoncernen Ikeas grundare Ingvar Kamprad är död. Han blev 91 år..

Dagens PS - 29 jan 18 kl. 07:55

Sverige sörjer Kamprad: ”Vi böjer oss inför dig”

Ikeas grundare och en av Sveriges största entreprenörer har gått ur tiden. Ingvar Kamprad avled på lördagen efter att stilla somnat in i hemmet efter en kort tids sjukdom, skrev Ikea i ett pressmeddelande på söndagen. ”Vi är oerhört ledsna över Ingvars bortgång.

Expressen - 28 jan 18 kl. 12:23

Löfven om Ingvar Kamprad: "En inspiratör med stort engagemang"

Reaktionerna på Ingvar Kamrads bortgång strömmar in.Statsminister Stefan Löfven beskriver Ikea-grundaren som en "en inspiratör med stort engagemang så väl internationellt som för svensk landsbygd".– Ingvar Kamprad var en unik entreprenör som betytt mycket för svenskt näringsliv och som gjort heminredning tillgänglig för de många människorna, inte bara ett fåtal, säger han..

GöteborgsPosten - 28 jan 18 kl. 12:03

Kamprad hyllas för sitt livsverk

Nyheten om Ikea-grundaren Ingvar Kamprads död sprids nu via medier över hela världen. Entreprenören hyllas också av så väl Sveriges statsminister som flera av riksdagens partiledare.
– Han var en unik entreprenör som betytt mycket för svenskt näringsliv och som gjort heminredning tillgänglig för de många människorna, säger statsminister Stefan Löfven till Aftonbladet..

Sydsvenskan - 28 jan 18 kl. 11:29

Ikeas skapare Ingvar Kamprad är död

Ikeas grundare Ingvar Kamprad är död. Han somnade in i sitt hem på lördagen efter en kort tids sjukdom, 91 år gammal. Kamprad beskrivs som en av landets största entreprenörer, som har satt Sverige på världskartan.

SvD - 27 maj 14 kl. 09:32

”Inställningen som gör Kamprad unik?”

”Vägra kalla sig själv för bra.”.

BT - 21 sep 14 kl. 12:11

Entreprenörsmums om Kamprad

Tänk att bara få sjunka ner i en fåtölj och drömma sig bort till toner som besjunger en exempellöst framgångsrik kapitalist! En förförisk och ljuv upplevelse av det slaget erbjuder Borås stadsteater med “Ingvar! - en musikalisk möbelsaga”.

SmålandsPosten - 21 mar 14 kl. 00:30

Kamprad var inte ensam

Gårdagens stora nyhet var att Ingvar Kamprad efter 41 år flyttar hem till Älmhult. Det kan vara intressant att påminna sig om varför Kamprad tvingades att flytta från första början. 1973 hade årets första ledare i Smålandsposten titeln Varför flyttar de?

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Vänskap väckte nya drömmar

För Steffen Sander var det en självklarhet att bli mentor, men vad han inte visste var att det skulle ge honom mycket tillbaka. För adepten Marko Gorgis har vägledningen lett till såväl sommarjobb som till nya drömmar..

DI - 30 minuter sedan

SEB:s vd Johan Torgebys viktigaste tips till elever inför gymnasievalet

Som jobbmentor på högstadiet vill SEB:s vd Johan Torgeby peppa ungdomar inför deras gymnasieval. ”Det viktigaste är inte alltid att vara smart eller duktig i skolan, utan att aldrig ge upp”, säger han..

DI - 30 minuter sedan

Mexiko och Kanada i Nafta-samtal med USA

Mexiko och Kanada avser omarbeta Nafta-delar tillsammans med USA i samband med att nya samtal inleds under dagen. .

DI - 45 minuter sedan

Stark tro på Indiens BNP-utveckling

Indien väntas växa vidare och ambitionen är att BNP överstiger 10 biljoner dollar 2030, vilket skulle betyda att ekonomin växer fyra gånger. Det uppgav en grupp företagsledare vid ett seminarium på fredagen i New Delhi. Det rapporterar Times of India.

DI - 1 timme sedan

Kylie Jenners tweet fick Snapchat att rasa

Snap, bolaget bakom den populära appen Snapchat, sjunker 6 procent efter negativt uttalande av realitystjärnan Kylie Jenner. Ett glatt besked för blankarna som tjänade 163 miljoner dollar..

DI - 1 timme sedan

Geely uppges möta Daimler nästa vecka

Geely uppges möta Daimler-chefer nästa vecka, och har även förhoppningar om att träffa tyska regeringsföreträdare i Berlin. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor. .

DI - 1 timme sedan

Sony Music-ordförande lämnar

Apple Musics styrelseordförande Doug Morris lämnar musikförlaget Sony Music i slutet av mars för det nya skivbolaget 12 Tone som har ett samarbete med Apple. Det rapporterar Engadget.  .

DI - 2 timmar sedan

Här är pensionsproffsets tips för att vässa ditt sparande

Två av tre personer saknar kunskap kring hur de ska placera sitt pensionssparande för att få avkastning. Det visar en ny undersökning. Här är expertens råd som får ditt pensionskapital att växa.

DI - 14 timmar sedan

Pop-up-galleria öppnar i Stockholm

Som ett livsstilsmagasin som varje månad byter innehåll. Och där den klassiska butikshandeln möter den digitala. Så beskriver Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter, den nya gallerian ”The Lobby” som slår upp sina portar i centrala Stockholm i början av april..

DI - 15 timmar sedan

Finanskändisar öppnar dörrar för utländsk kompetens

På återvinningsbolaget Stena Metall vill man kunna bidra till integrationen och att uppnå affärsnytta på samma gång. Ett nytt traineeprogram, helt inriktat på personer med internationell bakgrund, har nu startat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.