DI > Ekonomi

Sunday, 19 August, 09:30

DI - 28 jan 18 kl. 12:01

Löfven om Kamprad: "En unik entreprenör"Statsminister Stefan Löfven beklagar djupt Ikea-grundaren Ingvar Kamprads bortgång, och beskriver honom som en stor inspiratör..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kamprad, Stefan Löfven, Ikea, Ingvar Kamprads

Dela artikeln

143 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löfvenom , KampradEn , unik, entreprenör
SmålandsPosten - 28 jan 18 kl. 12:11

Löfven: ”En unik entreprenör”

DN - 28 jan 18 kl. 11:57

Löfven om Kamprad: En unik entreprenör

Statsminister Stefan Löfven kommenterar Ingvar Kamprads bortgång. .

Affärsvärlden - 28 jan 18 kl. 11:56

"Ingvar Kamprad var en unik entreprenör"

Möbelkoncernen Ikeas grundare Ingvar Kamprad är död. Han blev 91 år..

Dagens PS - 29 jan 18 kl. 07:55

Sverige sörjer Kamprad: ”Vi böjer oss inför dig”

Ikeas grundare och en av Sveriges största entreprenörer har gått ur tiden. Ingvar Kamprad avled på lördagen efter att stilla somnat in i hemmet efter en kort tids sjukdom, skrev Ikea i ett pressmeddelande på söndagen. ”Vi är oerhört ledsna över Ingvars bortgång.

Expressen - 28 jan 18 kl. 12:23

Löfven om Ingvar Kamprad: "En inspiratör med stort engagemang"

Reaktionerna på Ingvar Kamrads bortgång strömmar in.Statsminister Stefan Löfven beskriver Ikea-grundaren som en "en inspiratör med stort engagemang så väl internationellt som för svensk landsbygd".– Ingvar Kamprad var en unik entreprenör som betytt mycket för svenskt näringsliv och som gjort heminredning tillgänglig för de många människorna, inte bara ett fåtal, säger han..

GöteborgsPosten - 28 jan 18 kl. 12:03

Kamprad hyllas för sitt livsverk

Nyheten om Ikea-grundaren Ingvar Kamprads död sprids nu via medier över hela världen. Entreprenören hyllas också av så väl Sveriges statsminister som flera av riksdagens partiledare.
– Han var en unik entreprenör som betytt mycket för svenskt näringsliv och som gjort heminredning tillgänglig för de många människorna, säger statsminister Stefan Löfven till Aftonbladet..

Sydsvenskan - 28 jan 18 kl. 11:29

Ikeas skapare Ingvar Kamprad är död

Ikeas grundare Ingvar Kamprad är död. Han somnade in i sitt hem på lördagen efter en kort tids sjukdom, 91 år gammal. Kamprad beskrivs som en av landets största entreprenörer, som har satt Sverige på världskartan.

SvD - 27 maj 14 kl. 09:32

”Inställningen som gör Kamprad unik?”

”Vägra kalla sig själv för bra.”.

BT - 21 sep 14 kl. 12:11

Entreprenörsmums om Kamprad

Tänk att bara få sjunka ner i en fåtölj och drömma sig bort till toner som besjunger en exempellöst framgångsrik kapitalist! En förförisk och ljuv upplevelse av det slaget erbjuder Borås stadsteater med “Ingvar! - en musikalisk möbelsaga”.

Dagens PS - 03 maj 17 kl. 11:40

Kamprad stöttar snabbväxare finansiellt

Entreprenörsinvest Sverige – som ägs av familjen Kamprads stiftelse – investerar i Handiscover.com, en tjänst som förmedlar semesterboenden för människor med begränsad rörlighet. Totalt tar Handiscover in 6 miljoner kronor varav en del av kapitalet kommer från Entreprenörsinvest Sverige, som alltså ägs av familjen Kamprads stiftelse.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Morakniv täljer ny marknad – med 1.300 procents tillväxt

Moraknivs vd, Henk Noback, öppnade dörren för ortens flyktingar – och fann en ny marknad. På mindre än två år har försäljningen i Mellanöstern ökat med 1.300 procent..

DI - 12 timmar sedan

Full rulle för specialisterna som förändrar liv

Vägen till framgång har varit krokig för Decon Wheel, som tillverkar rullstolstillbehör. Men som specialister på unika lösningar har bolaget nu hittat formen för att rulla fram med full fart..

DI - 12 timmar sedan

Företag frodas i Halland - men två utmaningar bromsar

Med sin rika natur och närhet till havet har Halland blivit ett paradis för småföretagare. Men brist på kompetens och boende är utmaningar som regionen tampas med..

DI - 13 timmar sedan

Iran och gasledningen på agendan när Putin möter Merkel

Rysslands president Vladimir Putin har anlänt till Tyskland, där han mottogs av förbundskanslern Angela Merkel i slottet Meseberg utanför Berlin. En rad känsliga frågor, som Ukraina, Syrien, Iran och den omstridda gasledningen Nord Stream 2, står på dagordningen..

DI - 14 timmar sedan

Hongkong sätter färg på fasaderna: "Fantastiskt"

På kort tid har Hongkong exploderat av spektakulär gatukonst, ofta i samarbete med fastighetsägare. Di har gått grafittivandring och träffat eldsjälarna bakom den omtvistade konstformen..

DI - 15 timmar sedan

Hon blev företagare på kuppen

Hästintresset lockade henne att bli veterinär – och företagare.  I dag driver Marjaana Alaviuhkola ett av Sveriges största oberoende djursjukhus. .

DI - 16 timmar sedan

Från utdömd rivningskåk till Sveriges vackraste villa

Huset dömdes ut som fuskbygge, övergavs och förföll.  Men snickarglädjen från 1897 fick sin revansch – tack vare hotellparet Ulla och Bertil Köhler. Efter en omsorgsfull renovering utsågs bostaden till Sveriges vackraste villa.

DI - 16 timmar sedan

MP:s mål: En miljon solelsanläggningar år 2040

Miljöpartiet vill se minst en miljon solcellsanläggningar till 2040. Partiet föreslår ytterligare två miljarder i solcellsstöd de kommande fyra åren..

DI - 16 timmar sedan

Jonas Sjöstedt: Slut på rean på kvinnors arbete

Vänsterpartiet går till val på att höja lönerna för kvinnor i offentlig sektor.  ”Det är slut på rean på kvinnors arbete”, säger vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt. Satsningen kostar staten 5 miljarder kronor..

DI - 17 timmar sedan

Entreprenören har miljonrull under brädan

UPPLANDS VÄSBY. Att skejta har gått från att vara en subkultur till något som allt fler testar, vilket har lett till att allt fler kommuner låter bygga skejtparker. Det har skapat en ny bransch i Sverige, med Nord Skateparks som pionjär..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.