YLE > Finland

Monday, 20 August, 12:45

Liknande nyheter

Taggar: Trafiklärareom , förslagetom , hastighetsbegränsade, bilar, iställetför , mopedbilar, Vad kommer att garantera att bilen går endast 60
YLE - 20 aug 13 kl. 10:39

Polisen: Högre hastighet ger värre skador

Jeanette Rönnqvist, äldre konstapel vid Rörliga polisen i Åbo ställer sig kritisk till högre hastigheter på landsvägarna. Högre hastigheter kan leda till fler dödskrockar på landsvägarna, befarar hon. Enligt YLE:s enkät stöder en majoritet av medlemmarna i riksdagens trafikutskott att hastighetsbegränsningarna på vägarna höjs.

HBL - 22 apr 13 kl. 10:38

Snart säljer besiktningsmannen bildelar

Den nya planerade besiktningslagen öppnar möjligheten för besiktning på verkstaden och för att besiktningsstationerna börjar sälja reservdelar, skriver Borgåbladet. Just nu bereds en ny lag som ska göra att det lättare för privata aktörer att ge sig in i besiktningsbranschen. Meningen med lagförändringen är att öka konkurrensen och på det sättet sänka priserna för en besiktning.

YLE - 18 jun 15 kl. 11:58

Trafiken ut mot skärgården har alltid väckt känslor

Det är återigen dags att rapportera om midsommartrafiken på vägarna. Helgtrafiken på vägarna är som livligast i dag och återigen på söndag. Trafikverket och rörliga polisen uppmanar alla som rör sig på vägarna att följa fartbegränsningarna, hålla tillräckligt stort avstånd till föregående fordon samt att inte köra onyktra.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Geting i bil orsakade trafikolycka

En geting försorsakade en trafikolycka i Janakkala i trakten av Tavastehus på söndag eftermiddag..

YLE - 2 timmar sedan

Mogenpörtbarnen får taxiskjuts hem från Kotka svenska samskola

Eleverna från Mogenpört får taxiskjuts hem från skolan i Kotka. Från och med tisdag behöver de inte längre åka buss. Skolvägen mellan Kotka och Pyttis överstiger lagstadgade tre timmar..

YLE - 2 timmar sedan

Polisen har fått mera jobb på småtimmarna - de nya reglerna om alkohol har gjort det stökigare kring krogarna

Polisen tvingas rycka ut sent på natten betydligt oftare än tidigare. Enligt Polisstyrelsen har antalet utryckningar i landet ökat med 12 000 hittills i år, jämfört med det vanliga..

YLE - 4 timmar sedan

Man föll från tak och skadades allvarligt - Hangöföretag döms till böter

Ett Hangöföretag har dömts till böter efter att en arbetstagare föll åtta meter från ett tak..

YLE - 5 timmar sedan

Sannfinländarna vill bli ett mer liberalt parti

Bland Sannfinländarnas anhängare pågår som bäst en diskussion om värdeliberalism. Partiordförande Jussi Halla-aho kallade Timo Soinis abortåsikter för medeltida, och stakade ut att partiet numera på många sätt är mer liberalt än tidigare..

YLE - 6 timmar sedan

Finansministeriet och finansbranschen på kollisionskurs då ministeriet föreslår dyra reservdatasystem: "Det handlar om nationell säkerhet"

En arbetsgrupp på Finansministeriet är orolig för finansbranschens förmåga att klara av störningar. Därför föreslår arbetsgruppen nu att centrala företag i branschen ska skapa reservdatasystem. Finansbranschen själv motsätter sig förslaget..

YLE - 7 timmar sedan

Morgonkollen: Grekland står nu på egna ben gällande ekonomin, och 200 koreaner får träffa sina familjer igen efter Koreakriget

Hur ska Grekland klara sug utan nödhjälp från EU, bönderna får ingen krishjälp från EU på grund av torkan, och 200 koreaner har genom ett lotteri valts ut för att få träffa sina familjer som splittrades under Koreakriget..

YLE - 7 timmar sedan

Kyrkfjärdens skola i Ingå har en del fuktproblem - kan ändå användas utan akuta åtgärder

Kyrkfjärdens skola i Ingå kan användas utan några akuta åtgärder. Det framkommer av den konditionsgranskning som gjordes under sommaren..

YLE - 7 timmar sedan

Lännen Media: Bönderna får inget krisstöd från EU på grund av torkan

EU kommer inte att bevilja Finlands lantbruk krishjälp, trots de skador som torkan har vållat. Det uppger MTK:s ordförande Juha Marttila för Lännen Media..

YLE - 7 timmar sedan

Strumphittarna 2018 - Nu kan du lyssna på årets alla strumphittar!

Strumphittarna 2018 har premiär 24 september, men redan nu kan du hitta din favoritlåt på Barnens Arena. Låt spektaklet börja!.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.