YLE > Finland

Thursday, 18 October, 02:21

YLE - 25 jan 18 kl. 04:00

Trafiklärare om förslaget om hastighetsbegränsade bilar istället för mopedbilar: "Vad kommer att garantera att bilen går endast 60?"Under onsdagen presenterade Trafiksäkerhetsverket Trafi och Kommunikationsministeriet sina planer för att tillåta 15-åringar köra hastighetsbegränsade bilar, i stället för mopedbilar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Trafiksäkerhetsverket Trafi, Kommunikationsministeriet

Dela artikeln

199 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trafiklärareom , förslagetom , hastighetsbegränsade, bilar, iställetför , mopedbilar, Vad kommer att garantera att bilen går endast 60
YLE - 20 aug 13 kl. 10:39

Polisen: Högre hastighet ger värre skador

Jeanette Rönnqvist, äldre konstapel vid Rörliga polisen i Åbo ställer sig kritisk till högre hastigheter på landsvägarna. Högre hastigheter kan leda till fler dödskrockar på landsvägarna, befarar hon. Enligt YLE:s enkät stöder en majoritet av medlemmarna i riksdagens trafikutskott att hastighetsbegränsningarna på vägarna höjs.

HBL - 22 apr 13 kl. 10:38

Snart säljer besiktningsmannen bildelar

Den nya planerade besiktningslagen öppnar möjligheten för besiktning på verkstaden och för att besiktningsstationerna börjar sälja reservdelar, skriver Borgåbladet. Just nu bereds en ny lag som ska göra att det lättare för privata aktörer att ge sig in i besiktningsbranschen. Meningen med lagförändringen är att öka konkurrensen och på det sättet sänka priserna för en besiktning.

YLE - 18 jun 15 kl. 11:58

Trafiken ut mot skärgården har alltid väckt känslor

Det är återigen dags att rapportera om midsommartrafiken på vägarna. Helgtrafiken på vägarna är som livligast i dag och återigen på söndag. Trafikverket och rörliga polisen uppmanar alla som rör sig på vägarna att följa fartbegränsningarna, hålla tillräckligt stort avstånd till föregående fordon samt att inte köra onyktra.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Den varma hösten räddade sockerbetsskörden - nu förs kampanj för att få fler att odla sockerbetor

Den varma hösten kompenserade den torra sommaren och bidrar till en rätt så bra sockerbetsskörd..

YLE - 8 timmar sedan

Hämndlysten investeringsbankir avslöjade Nordeas misstänkta pengatvätt – "Sannolikt kopplade till Magnitskijfallet"

Investeringsbankiren William "Bill" Browder vill skipa rättvisa för sin mördade vän Sergej Magnitskij. Senast hittade han spår av pengatvätt på Danske Bank och nu på Nordea..

YLE - 8 timmar sedan

Fyra decennier av musik med DoReMingå i Ingå

Orkestern DoReMingå började som ungdomsorkester för 40 år sedan men har fortfarande kvar en del av sina ursprungliga medlemmar..

YLE - 9 timmar sedan

Strul med matleveranser i Borgå på grund av strejk – egen matsäck gäller på måndag och tisdag i skolorna

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL, har utlyst en politisk strejk till måndag och tisdag nästa vecka (22-23 oktober). Strejken påverkar också den kommunala basservicen..

YLE - 10 timmar sedan

Vasa betalar över fyra miljoner euro om året till arbetslösa - men hälften av dem är arbetsoförmögna, säger sysselsättningschef

Vasa stads sysselsättningsbudget är i år 2,6 miljoner euro. Samtidigt betalar staden 4,4 miljoner euro i arbetsmarknadssstöd. Det borde vara tvärtom, tycker man vid staden..

YLE - 10 timmar sedan

Sju alternativ för nytt bildningscampus i Sjundeå

Tekniska sektorn i Sjundeå har tagit fram sju olika alternativ för ett nytt bildningscampus i Sjundeå. Det billigaste alternativet kostar knappt 19 miljoner euro och de dyraste drygt 29 miljoner..

YLE - 10 timmar sedan

Får Finland en kvacksalverilag? Lagstiftningen kring alternativ medicin ses äntligen över

Social- och hälsovårdsministeriet inleder lagberedningen kring alternativ medicin och alternativa vårdmetoder inför nästa regeringsperiod. Svenska Yle har nyligen rapporterat om företagare som säger skadliga ämnen så som aprikoskärnor, cannabisolja och silvervatten till cancerpatienter..

YLE - 12 timmar sedan

Misstänkt förgiftning vid Valmets bilfabrik i Nystad

En medelålders man som jobbar vid Valmet Automotives bilfabrik i Nystad fick på onsdagsförmiddagen symptom efter att ha druckit kaffe i en av fabrikens matsalar..

YLE - 14 timmar sedan

Riksdagen gav regeringen sitt förtoende – se hur ledamöterna röstade

I riksdagens omröstning på onsdagen mättes förtroendet för regeringen, i samband med det planerade förslaget om försämrat uppsägningsskydd. Regeringen fick riksdagsledamöternas förtroende med 101 röster mot 73..

YLE - 14 timmar sedan

Riksdagen gav regeringen sitt förtoende

I riksdagens omröstning på onsdagen mättes förtroendet för regeringen, i samband med det planerade förslaget om försämrat uppsägningsskydd. Regeringen fick förtroende med 101 röster mot 73..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.