DN > Ekonomi

Monday, 19 November, 23:24

DN - 23 jan 18 kl. 16:25

Indien vill ta över ekonomisk ledarrollDAVOS. Om drygt tio år väntas Indien bli världens tredje största ekonomi. Indiens premiärminister Narendra Modi, som på tisdagen höll öppningstalet på Världsekonomiskt forum (WEF), försöker positionera sig som en global politisk ledare..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Davos, Indien, Narendra Modi, Världsekonomiskt, WEF

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Indienvill ta över , ekonomisk, ledarroll
Nyheter 24 - 26 jun 11 kl. 21:55

Flickor görs till pojkar i Indien


Könsoperationer görs på små flickor i Indien. Strävan är att de ska bli pojkar. Längtan efter pojkar gör att föräldrar ändrar sina döttrars kön.

Supermiljöbloggen - 29 nov 14 kl. 18:43

Indien dubblar förnybart till 2020

Lagom till klimatmötet i Lima annonserar Indien att de ska öka landets förnybara del i energimixen med det bubbla på fem år. Nyheten ger hopp i de aktuella förhandlingarna mellan utsläppsgiganterna USA, Kina och EU. En fördubbling innebär en ökning av förnybart från nuvarande ca sju procent till 15 procent.

Expressen - 1 timme sedan

Varnar för vanliga upplägget på Black Friday: "Kan bli ekonomisk fälla"

Butikskedjorna laddar för fullt inför Black Friday och lockar redan nu med möjligheten att handla på kredit.Men det gäller att se upp – delbetalningen kan bli dyr i slutändan. – Att lockas in i delbetalning kan bli ekonomisk fälla, säger Anna Hult, jurist på Konsumentverket.

SR - 24 maj 11 kl. 16:33

Indien tar upp konkurrensen med Kina om Afrika

Indien håller i dag toppmöte med en rad afrikanska länder i Addis Abeba. Indien är ute efter mer handel med Afrika, i konkurrens med en annan ekonomisk stormakt i öster, Kina..

Nya Wermlands Tidningen - 24 jul 12 kl. 09:58

"Västvärlden förstår inte Indien"

Med en brant tillväxtkurva har jättelandet Indien blivit en ekonomisk maktfaktor. Det innebär problem, nu när omvärlden knackar på och systemen möts. ?

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 08:08

Kinaledare till Indien och Tyskland


Kinas nye premiärminister Li Keqiang inleder i helgen sin första internationella rundresa. Han börjar på söndagen i den inte alltid så gode grannen Indien, och fortsätter sedan till Pakistan, Schweiz och Tyskland.Kina och Indien har tillsammans mer än en tredjedel av jordens befolkning.

SR - 09 maj 14 kl. 15:11

Indien förbereder sig på ekonomisk krasch

I Indien avgörs parlamentsvalet om precis en vecka. Myndigheterna har nu beordrat banker och finansinstitut att hålla särskilt mycket pengar redo, för att förhindra en krasch om valresultatet skulle bli något annat än vad alla förväntar sig..

DI - 07 maj 15 kl. 15:14

Indisk affärsman ser Indien som ekonomisk stormakt 2050

Den indiska affärsmannen Adi Godrej intervjuades nyligen av CNBC och uttryckte stor tilltro på ett Indien han tror kommer att vara världens största ekonomi år 2050..

YA - 29 jan 18 kl. 10:40

Indien i pole position igen

Indien kommer att ta över stafettpinnen som landet med störst ekonomisk tillväxt de närmaste åren, i alla fall enligt de prognoser som nu presenteras.(TT).

Kristianstadsbladet - 29 jan 18 kl. 10:40

Indien i pole position igen

Indien kommer att ta över stafettpinnen som landet med störst ekonomisk tillväxt de närmaste åren, i alla fall enligt de prognoser som nu presenteras.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

Andreas Lindberg: Flera viktiga frågor fortsatt obesvarade kring Danske Bank

Förhöret med visselblåsaren Howard Wilkinson fyller i ett par luckor och bekräftar en del gamla påståenden. Men det lämnar också mycket kvar att önska.  Här förklarar DN vad som hänt, vad vi vet och vad vi inte vet.

DN - 11 timmar sedan

Bostadsrättsordförande döms för mutbrott

En tidigare bostadsrättsordförande i Malmö döms till fängelse i ett år och tre månader för att ha tagit emot mutor..

DN - Igår: 14:19

Så mycket – och lite – påverkas priserna under Black Friday

Julen är e-handelns viktigaste tid. Men julklappsköpens fällor är många och en del produkter blir snarare dyrare än vanligt under rean. – Det har blivit viktigare för kunderna att vara noggranna och göra sin research, säger Carl Vult von Steyern, Nordenchef på jämförelsesajten Prisjakt.

DN - I förrgår: 18:00

Stjärnmäklarens miljoner hamnar utomlands – helt lagligt upplägg

Erik Olsson har ett utländskt moderbolag dit vinsterna från verksamheten i Sverige samlas i. Enligt de senaste fyra årsredovisningar har 24 miljoner i utdelning överförts dit. Allt är lagligt och stjärnmäklaren säger sig inte tjäna på det.

DN - 16 nov 18 kl. 20:36

Många föräldrar sparar till barnens bostad

Sex av tio föräldrar sparar antingen själva eller genom någon annan till barnens första boende, visar en ny Sifoundersökning. Men många lägger inte undan pengar alls..

DN - 16 nov 18 kl. 20:02

Allt fler väljer att binda bolåneräntan

Riksbankens planerade räntehöjning har fått bolånetagarna att binda sina bolåneräntor.  – Det är större intresse än vanligt, säger Anna Sundblad, presschef på Danske Bank i Sverige. .

DN - 16 nov 18 kl. 15:47

Amazon gick om Google inom leveranser av smarta högtalare

De globala leveranserna av smarta högtalare växte på årsbasis med 173 procent till 19,7 miljoner enheter under det tredje kvartalet. Det visar siffror från analysföretaget Canalys..

DN - 16 nov 18 kl. 13:27

Centerpartiet lägger egen budgetmotion

Centerpartiet kommer att lägga en egen budgetmotion, meddelar partiet.  Även Liberalerna meddelade tidigare i dag att de inte vill se en gemensam alliansmotion. .

DN - 16 nov 18 kl. 09:44

Riksbanken ser klimatrisker för svensk penningpolitik

Klimatförändringarna kan leda till en mer oberäknelig inflation och nya faror i det finansiella systemet. Det är risker som Riksbanken behöver ta hänsyn till, skriver bankens forskare i en ny rapport..

DN - 16 nov 18 kl. 09:40

Motaktion mot köphetsen på Black Friday

Varannan svensk väntas handla på Black Friday, enligt Svensk handel. Samtidigt växer en motrörelse mot ökad konsumtion.  – Det är ett sätt att försöka få människor att köpa mer än de behöver, säger Karin Lexén, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.