DN > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 23:08

DN - 23 jan 18 kl. 16:25

Indien vill ta över ekonomisk ledarrollDAVOS. Om drygt tio år väntas Indien bli världens tredje största ekonomi. Indiens premiärminister Narendra Modi, som på tisdagen höll öppningstalet på Världsekonomiskt forum (WEF), försöker positionera sig som en global politisk ledare..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Davos, Indien, Narendra Modi, Världsekonomiskt, WEF

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Indienvill ta över , ekonomisk, ledarroll
Nyheter 24 - 26 jun 11 kl. 21:55

Flickor görs till pojkar i Indien


Könsoperationer görs på små flickor i Indien. Strävan är att de ska bli pojkar. Längtan efter pojkar gör att föräldrar ändrar sina döttrars kön.

Supermiljöbloggen - 29 nov 14 kl. 18:43

Indien dubblar förnybart till 2020

Lagom till klimatmötet i Lima annonserar Indien att de ska öka landets förnybara del i energimixen med det bubbla på fem år. Nyheten ger hopp i de aktuella förhandlingarna mellan utsläppsgiganterna USA, Kina och EU. En fördubbling innebär en ökning av förnybart från nuvarande ca sju procent till 15 procent.

DN - 15 dec 18 kl. 19:41

Anhöriga till matförgiftade i Indien får ekonomisk ersättning

Elva personer avled efter att ha ätit den religiösa rätten prasada i templet Maramma i Indien. Minst 90 människor vårdas nu på sjukhus, varav 12 är i ett kritiskt tillstånd.   Anhöriga till de döda ska nu få ekonomisk kompensation, rapporterar lokala medier..

SR - 24 maj 11 kl. 16:33

Indien tar upp konkurrensen med Kina om Afrika

Indien håller i dag toppmöte med en rad afrikanska länder i Addis Abeba. Indien är ute efter mer handel med Afrika, i konkurrens med en annan ekonomisk stormakt i öster, Kina..

Nya Wermlands Tidningen - 24 jul 12 kl. 09:58

"Västvärlden förstår inte Indien"

Med en brant tillväxtkurva har jättelandet Indien blivit en ekonomisk maktfaktor. Det innebär problem, nu när omvärlden knackar på och systemen möts. ?

Kristianstadsbladet - 17 maj 13 kl. 08:08

Kinaledare till Indien och Tyskland


Kinas nye premiärminister Li Keqiang inleder i helgen sin första internationella rundresa. Han börjar på söndagen i den inte alltid så gode grannen Indien, och fortsätter sedan till Pakistan, Schweiz och Tyskland.Kina och Indien har tillsammans mer än en tredjedel av jordens befolkning.

SR - 09 maj 14 kl. 15:11

Indien förbereder sig på ekonomisk krasch

I Indien avgörs parlamentsvalet om precis en vecka. Myndigheterna har nu beordrat banker och finansinstitut att hålla särskilt mycket pengar redo, för att förhindra en krasch om valresultatet skulle bli något annat än vad alla förväntar sig..

DI - 07 maj 15 kl. 15:14

Indisk affärsman ser Indien som ekonomisk stormakt 2050

Den indiska affärsmannen Adi Godrej intervjuades nyligen av CNBC och uttryckte stor tilltro på ett Indien han tror kommer att vara världens största ekonomi år 2050..

YA - 29 jan 18 kl. 10:40

Indien i pole position igen

Indien kommer att ta över stafettpinnen som landet med störst ekonomisk tillväxt de närmaste åren, i alla fall enligt de prognoser som nu presenteras.(TT).

Kristianstadsbladet - 29 jan 18 kl. 10:40

Indien i pole position igen

Indien kommer att ta över stafettpinnen som landet med störst ekonomisk tillväxt de närmaste åren, i alla fall enligt de prognoser som nu presenteras.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Kunder måste betala för att få tillbaka pengarna från tv-avgiften

Av de tre miljoner hushåll som får tillbaka pengar från tv-avgiften måste omkring 650.000 betala för att få ut dem. Och för uppemot 40.

DN - 11 timmar sedan

Privatekonomen råder aktieägare till lugn

Under onsdagen har Swedbankaktien fallit med över sju procent på Stockholmsbörsen. Men Johanna Kull, sparekonom på Avanza, rekommenderar privatsparare att ha is i magen..

DN - Igår: 23:02

1177-skandalen: Detta har hänt

Den största it-skandalen i den svenska sjukvårdshistorien, förtroendet för 1177 vårdguiden är skadat och ett oräkneligt antal personliga uppgifter har läckt ut.  Här är turerna i skandalen. .

DN - Igår: 21:32

Bostadsexperten: ”Lind betonar utbudsfrågan för mycket”

Hans Lind pekar ut avsaknaden av hårdare krav på kommunerna som den största luckan i januariöverenskommelsens bostadspolitik. Delvis rätt, menar andra bostadsexperter, men han missar den stora problematiken..

DN - Igår: 15:02

Volvo och Scania om målen: Samhället måste följa efter med stöd och laddinfrastruktur

Fordonstillverkarna Volvo Lastvagnar och Scania säger att de kan möta EU:s beslut om minskade utsläpp från tunga lastbilar och bussar, men att det krävs insatser från hela samhället. – Ökad elektrifiering kräver betydande investeringar i laddinfrastruktur, säger Scanias vd Henrik Henriksson..

DN - Igår: 07:57

Tio framtidsyrken när artificiell intelligens tar över jobben

För de som varit förutseende nog att utbilda sig till DNA-coacher, molnväktare eller vertikalodlare ser framtiden ljus ut när artificiell intelligens, klimathotet och globalisering kommer definiera arbetsmarknaden, enligt en undersökning från Trygghetsrådet TRR..

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..

DN - 10 jan 19 kl. 09:19

Grupptalan mot Danske Bank för penningtvätt

En amerikansk pensionsfond har lämnat in en gruppstämning mot Danske Bank och fyra av dess toppchefer för att ha underlåtit att ha informerat om den gigantiska penningtvättskandalen som briserade på allvar i fjol..

DN - 09 jan 19 kl. 14:36

Huvudmisstänkt i pensionshärva gripen

En svensk affärsman som är huvudmisstänkt i pensionshärvan kring Falcon Funds har gripits av brittisk polis..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.