Nyteknik > Teknik

Friday, 25 May, 03:10

Nyteknik - 23 jan 18 kl. 11:17

Så här roligt kan man ha med en dammsugare i rymdenDen ryska kosmonauten Anton Shkaplerov städade på rymdstationen ISS och fick en lysande idé. Se den underhållande videon nedan..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Anton Shkaplerov, ISS

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: här , roligtkan man ha med en , dammsugare, i rymden
Expressen - 04 feb 13 kl. 15:31

Skolprojekt: Hello Kitty mot rymden

Förra veckan gjorde en smokingklädd rymdapa från Iran storsuccé på You Tube. Nu får den välklädda astronauten konkurrens - av en raketburen Hello Kitty-docka. … ?

Expressen - 04 feb 13 kl. 15:31

Succé på Youtube: Hello Kitty till rymden

Förra veckan gjorde en smokingklädd rymdapa från Iran storsuccé på Youtube. Nu får den välklädda astronauten konkurrens - av en raketburen Hello Kitty-docka. … ?

Skånskan - 17 nov 15 kl. 16:28

Nyfikna frågor till Christer Fuglesang

Malmö Hur duschar man i rymden? Hur går man på toaletten? Hur klipper man håret?

SmålandsPosten - 29 aug 13 kl. 07:09

?Vad gör du i mitt kök??

smakprov. Operasångerskan Christina Nilsson, Alice Tegnérs visor, riddaren Don Quijote, Babo från rymden och för första gången ett möte mellan olika dansformer. Så ser höstens program ut hos regionteatern Blekinge Kronoberg.

YLE - 01 apr 14 kl. 16:55

Skogsdoften skyddar mot klimatuppvärmningen

Den friska skogsdoften som känns så behaglig är inte bara skön att andas- den skyddar också vår planet mot den globala uppvärmningen. Barrskogsdoften bildar nämligen i förlängningen moln, som skyddar jorden från solstrålarna. Doften vi så gärna drar in genom näsan på våra skogsutflykter är en gas som heter alfapinen.

Skånskan - 02 feb 16 kl. 10:11

”Det var blandningen som lockade mig”

tv Tre kvinnor spränger sina män i luften. Så inleds den nya skandinaviska tv-serien Black Widows som har premiär på Tv 3 på torsdag.
– Det var blandningen av just allt – dramaserie, absurd och mörk humor och en hel del spänning som lockade mig, säger svenska Cecilia Forss som har en av de tre huvudrollerna.

Trelleborgs Allehanda - 24 apr 14 kl. 16:41

Unga spanare fick klura på nya tekniska lösningar

Foto: Tomas Nyberg
Hur länge har de funnits kylskåp? Finns det människor i rymden? Fyror och femmor på Skegrie skola gick på torsdagen med liv och lust in för att bli "teknikspanare".

BT - 13 okt 14 kl. 21:05

Astrofysik och kungen - lyckad humor

Vad kan kronprinsessan Victoria om astrofysik? Och vad har kungen för kunskaper om ljusets hastighet?Svaren ges i Rymdslottet, en humorblogg som nu väcker stor uppmärksamhet.

Kristianstadsbladet - 13 okt 14 kl. 21:05

Astrofysik och kungen - lyckad humor

Vad kan kronprinsessan Victoria om astrofysik?Och vad har kungen för kunskaper om ljusets hastighet?Svaren ges i Rymdslottet, en humorblogg som nu väcker stor uppmärksamhet.

YLE - 04 dec 14 kl. 10:40

När tjatet på morgonen gör dig galen - byt strategi

Treåringen vill klä på sig själv även om det inte finns tid för det, tioåringen vill inte ha frukost och tonåringen stiger inte upp trots upprepat tjat. En normal vardagsmorgon för många. Hur ska man få bort stressen på morgnarna?

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 11 timmar sedan

De satsar vidare med svenska ai-startupen

Zenuity ska ge Volvobilar kapacitet att bli självkörande, vilket kräver massor av bildanalys. Nu förlängs avtalet med ai-startupen Univrses..

Nyteknik - just nu

Renfuel: Lignol gör dagens bensinbilar till miljöbilar

Världens första ligninanläggning för biodrivmedel. Nu påbörjas bygget som ska resultera i bioprodukten Lignol. Lignol gör dagens bensin- och dieselbilar till miljöbilar, säger Sven Löchen vd på Renfuel..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Ökad produktionstakt för Volvo Cars

Ökad efterfrågan gör att Volvo Cars nu utökar produktionen av sin minsta SUV, XC40..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Öl bryggs på avloppsvatten

En öl bryggd på avloppsvatten? Jodå, det är fullt möjligt och nu lanseras den första svenska ölen som är gjord på återvunnet vatten..

Nyteknik - 12 timmar sedan

”Norra Sverige bäst på etableringar för ny miljöteknik”

DEBATT. Det krävs mer samarbeten för att få till etableringar som satsar på förnybar energi. Norra Sverige har lyckats särskilt väl här – se på Facebook och Northvolt, skriver organisationen North Sweden Cleantech..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Här kan du läsa alla Ny Tekniks artiklar om GDPR

Den 25 maj träder den nya europeiska dataskyddsförordningen i kraft. Här kan du läsa alla våra artiklar om GDPR..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Svenska samer stämmer EU för klimatförändringar

En grupp svenska samer finns med bland ett 30-tal personer från totalt 10 familjer som nu stämmer EU för hotet de globala klimatförändringarna utgör mot deras hem och försörjningsmöjligheter..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Utredare: MH17 sköts ned av rysk robot

Den internationella kommission som utrett nedskjutningen av Malaysia Airlines flight MH17 i Ukraina slår fast att den avfyrade roboten kom från ett ryskt militärförband, rapporterar AFP..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Nya processorn till Iphone X har läckt och överraskar

Den nya A12-processorn ser ut att bli den starkaste Apple utvecklat hittills och innehåller en överraskning..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Sökandet efter MH370 avslutas utan resultat

Sökandet efter planet som försvann nästan spårlöst över Indiska oceanen 2014 kommer att avslutas i nästa vecka, meddelar malaysiska myndigheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.