Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 18 February, 05:58

Blekinge Läns tidning - 23 jan 18 kl. 05:00

Nytt vrakmuseum kopplas till BlekingeNya sensationella vrakfynd i Östersjön lägger grund för ett nytt museum i Marinmuseums familj. Och Blekinge lär få en betydande roll i projektet..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Blekinge, Östersjön, Marinmuseums

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, vrakmuseum, kopplastill , Blekinge
Blekinge Läns tidning - 09 nov 18 kl. 10:09

Klart: Ett helt nytt maraton i Blekinge 2019

Kustmaran i Kristianopel har länge stått ensam herre på täppan när det gäller maratonlopp i Blekinge. Nu är det klart att det blir ännu ett, ett helt nytt i länet under 2019..

Blekinge Läns tidning - 06 okt 15 kl. 16:44

Nytt sjukhus i Blekinge?

Så har vi då i Blekinge, som är Sveriges minsta län och därmed landsting, två sjukhus, där det är en viss konkurrens om flera specialiteter, inte minst akutsjukvården..

Blekinge Läns tidning - 26 jun 17 kl. 15:53

Nytt beslut i Blekinge tingsrätt om PFAS

Blekinge tingsrätt har beslutat att PFAS-föreningens stämning mot Ronneby Miljöteknik, hänskjuts till Högsta domstolen när båda parter har lämnat in sina ståndpunkter i målet..

Blekinge Läns tidning - 18 jul 18 kl. 08:04

Knarkfabrik i Kalix kopplas till Blekinge

En knarkfabrik i en by utanför Kalix har sprängts av polisen. Fynden kopplas Blekinge - och beslag i en härva som totalt sett bedöms som de största i Sverige.

Sydöstran - 09 nov 18 kl. 10:09

Klart: Ett helt nytt maraton i Blekinge 2019

Kustmaran i Kristianopel har länge stått ensam herre på täppan när det gäller maratonlopp i Blekinge. Nu är det klart att det blir ännu ett, ett helt nytt i länet under 2019..

Blekinge Läns tidning - 04 sep 14 kl. 12:12

Bygg ett nytt sjukhus i Blekinge

Blekinge Läns tidning - 26 okt 17 kl. 14:50

Nytt parti i Blekinge

Blekinge Läns tidning - 26 okt 17 kl. 20:58

Nytt parti i Blekinge

Siktet är inställt på kommunfullmäktige i Karlskrona..

Blekinge Läns tidning - 10 mar 16 kl. 19:16

Nytt namn i tränarkaosets Palermo

Oscar Hiljemark och Robin Quaison har förmodligen vant sig, men här är det senaste tränarnamnet som ska kopplas till ett nytt ansikte: Walter Novellino, 62. Han blir Serie A-klubben Palermos fjärde tränare för säsongen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 17 aug 16 kl. 02:20

Nytt makabert "kannibaldåd" i USA

En tonåring bet av bitar av ansiktet från en man, i ett makabert dubbelmord i Florida som kopplas till en syntetisk drog..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Skarpt läge för E 22 till Jämjö

Det har tagit drygt tio år sedan den första vägutredningen kring ny E 22 mellan Lösen och Jämjö gjordes. Nu handlar det om max två veckor innan Trafikverket fastställer den nya vägplanen. .

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Här ska stenåldern grävas fram

Länsstyrelsen har engagerat arkeologer som ska avgränsa fynd som finns i marken där vägen ska dras fram. En första undervisning visar att det har funnits människor här under tidig stenålder..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Lindbloms dubbel sänkte Detroit

Oskar Lindblom blev dubbel målskytt när Philadelphia besegrade Detroit med 3-1 i NHL-hockeyn. Svensken både inledde och avslutade målskyttet i segermatchen. Philadelphia mot Detroit blev en jämn uppgörelse.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Beväpnad tjuv fast efter polisjakt

Efter en dramatisk jakt kunde Kristianstadspolisen gripa en beväpnad tjuv. Larmet om inbrott på Charlottsborgs camping kom mitt i natten till måndagen. När polisen anlände försökte gärningsmannen fly i en bil.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Försvinnande få domar för rovdjursjakt

Lo, kungsörn, varg och järv - alla dödas de olagligt i den svenska naturen. Men i hur stor utsträckning är oklart. Anmälningarna ökar, men de fällande domarna är försvinnande få, rapporterar Kaliber i P1.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Så byggs vägen

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Sänkt grundvatten leder till överklagande

På flera ställen kommer utbyggnaden av den nya E 22 att ge upphov till en sänkning av grundvattennivåerna. Efter den torra sommaren kan just vatten bli den fråga som leder till överklaganden av vägplanen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Dags för ordentlig ledning av totalförsvaret

Det är på tiden att totalförsvaret samordnas under ett och samma departement. Men ett år efter att Försvarsberedningen föreslagit just detta har regeringen fortfarande inte agerat. Är det inte dags att göra slag i saken nu?.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Det är fullt rimligt att inte vilja normalisera slöjbärande barn

Ordföranden för Svenska Simförbundet Ulla Gustavsson har fått avgå efter att hon kritiserat bilder på slöjbärande barn. Det är dock fullt rimligt att rikta kritik mot föräldrar som tvingar sina barn att täcka sig. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Fyra indiska soldater döda i Kashmir

Minst fyra soldater ska ha dödats i strider med rebeller i Kashmir, uppger en högt uppsatt indisk polis för AFP. Ytterligare en soldat och en civilperson uppges vara kritiskt skadade.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.