Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 May, 16:44

Expressen - 22 jan 18 kl. 23:01

Hög chef anklagad för sexuella trakasserierEn högt uppsatt chef på Arbetsförmedlingen har fått lämna sin tjänst efter en utredning om sexuella trakasserier.Han ska under en konferens frågat en kvinnlig medarbetare om hon ville följa med upp på hans rum.Mannen är fortfarande anställd av myndigheten.– Som arbetsgivare har vi ingen möjlighet att avskeda en person som betett sig på det sätt som utredningen kom fram till, säger Mikael Hvinlund, kommunikationsdirektör på Arbetsförmedlingen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Arbetsförmedlingen, Mikael Hvinlund

Dela artikeln

291 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hög chef, anklagadför , sexuella, trakasserier
Nya Wermlands Tidningen - 01 jan 11 kl. 19:17

Thörner anklagar chef för sexuella trakasserier

Värmländska Tina Thörner anklagar sin förre chef i Volkswagen, Kris Nissen, för sexuella trakasserier. ? En gång frågade han mig om jag ville ta honom mellan benen för att få känna på en riktig karl.

Barometern - 27 nov 17 kl. 10:53

Byteaterns chef om sexuella trakasserier: ”Vi måste prata om det i korridorerna”

Visionen om nolltolerans mot sexuella trakasserier i teaterbranschen ska bli verklighet. Bland annat ändras innehållet i medarbetarsamtalen. ”Det handlar om att prata om det i korridorerna.

SVT - 20 okt 17 kl. 16:58

SVT-chef anklagad för sexuella trakasserier lämnar företaget

En SVT-chef som har anklagats för sexuella trakasserier har valt att säga upp sig med omedelbar verkan. SVT kommer att göra en polisanmälan med anledning av vad som kommit fram i en internutredning..

Dagens PS - 08 nov 17 kl. 07:20

MTG utreder högt ställd chef för trakasserier

”Men vi befinner oss inte i det grova sexuella trakasserier-landet”, menar vd Anders Jensen. Kinnevik-ägda MTG har påbörjat en intern utredning mot en hög chef som ska ha trakasserat flera kvinnligt anställda, skriver Aftonbladet och DN. ”Det var mobbning och sexuella kommentarer, varje dag.

Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 14:00

Chatt om sexuella trakasserier

Foto: TCO
Naiti del Sante, jurist på TCO, chattade om rättigheter och skyldigheter på arbetsplatser.

besviken på Tetra Pak: Det verkar tråkigt nog vara ett återkommande problem att tjejer/kvinnor som blir utsatta inte blir trodda av varken män eller kvinnor utan får mer eller mindre skylla sig själv. Hur kan man oavsett kön skaffa bevis för att trakaserier pågår och därmed förhoppningsvis bli tagen på allvar?

Expressen - 19 okt 17 kl. 12:16

SVT-chef utreds för sexuella trakasserier

I samband med #MeToo-kampanjen har anklagelser om sexuella trakasserier riktats mot en högt uppsatt SVT-chef, enligt Dagens ETC.SVT uppger för tidningen att de inlett en intern utredning mot mannen.– Vi inväntar utredningen innan vi tar ställning till en eventuell brottsanmälan, säger Hanna Dowling, chef för företagskommunikation på SVT till ETC..

SR - 19 okt 17 kl. 13:24

SVT utreder chef för sexuella trakasserier

En chef på Sveriges Television har anklagats för sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Händelserna kommer nu utredas internt säger Hanna Dowling, chef för företagskommunikation på SVT..

DN - 29 maj 11 kl. 15:11

Fransk minister anklagad för sexuella trakasserier avgår

Biträdande minister Georges Tron lämnar den franska regeringen efter anklagelser om sexuella trakasserier..

Kristianstadsbladet - 30 maj 11 kl. 11:20

Stölder och sexuella trakasserier på boende anmält till socialstyrelsen

Presenter försvinner och kommer inte tillrätta, personalen är svår att hitta, det handlar mer om förvaring än vård. Dessutom har det kommit in en anmälan om sexuella trakasserier på boendet i Hässleholms kommun. Ärendet är nu anmält till socialstyrelsen.

Alingsås tidning - 01 nov 11 kl. 20:01

Presidentkandidat anklagad för sexuella trakasserier 

POLITIK: I måndags, i samband med framträdandet på National Press Club i Washington, slog anklagelserna om sexuella trakasserier ner som en bomb mot den svarte republikanske presidentkandidaten och tidigare Godfather?s Pizza-chefen Herman Cain..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Olycka på E45 – vägen helt avstängd

En olycka har inträffat på E45, i höjd med Mellerud.– Det är två bilar som har kolliderat, säger Johan Ytterberg, inre befäl vid räddningstjänsten Norra Älvsborg.Skadeläget för de inblandade är oklart..

Expressen - 15 minuter sedan

Räddningstjänsten dök efter barn i vattendrag

Dykare från räddningstjänsen ryckte på onsdagseftermiddagen ut, efter ett larm om att en kvinna och hennes barn hamnat i vattnet i centrala Borås.– Kvinnan är förd med ambulans till sjukhus, uppger räddningstjänsten i Södra Älvsborg..

Expressen - 15 minuter sedan

Rött ljus för torsken – fiskarna du bör undvika

Torskbestånden i Östersjön är åter svaga – och nu får fisken rött ljus av Världsnaturfonden, WWF..

Expressen - 30 minuter sedan

Hundraårigt värmerekord kan slås i helgen: "Passa på att njuta"

Helgen har värmerekord i sikte – på flera håll i landet. Men glöm inte att släcka grillen i tid, och ta med dig en extra tröja om du ska ut i natten.– Det är bara att passa på att njuta medan vi kan, säger Tora Tomasdottir på Storm.

Expressen - 1 timme sedan

Vapnen har fått polisen att utreda Stig Engström 

Palmegruppen har under de senaste månaderna intensivt undersökt vapenspåret som ökat intresset för ”Skandiamannen” Stig Engström.Det bekräftar dottern till en vapensamlare och vän till Engström som hade en revolver av samma typ som mordvapnet på Sveavägen.Polisen har varit särskilt intresserad av bilder och dokument samt förhört henne flera gånger, kan Expressen berätta..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Lastbil har voltat – totalstopp

En lastbil har voltat på riksväg 26 utanför Gislaved.Det är helt stopp i trafiken.Det är inte känt om någon är allvarligt skadad..

Expressen - 1 timme sedan

Sara Danius ord: Alla ledamöter borde avgå

I går skrev avhopparna Sara Danius, Peter Englund och Kjell Espmark ett brev där de uppmanade Horace Engdahl att avgå.Nu säger Danius till SVT att alla ledamöter borde avgå.– Det är det enda möjliga steget om man vill att Svenska Akademien ska utvecklas åt rätt håll och inte haverera, säger Sara Danius till SVT:s ”Kulturnyheterna”..

Expressen - 1 timme sedan

Eric och Katrines resa förstörd – efter missen

När Eric Sandström bokade bröllopsresan via ett resebolag antog han att allting skulle flyta på smidigt.Men efter en strulig upplevelse med Tui är drömsemestern nu avblåst:– Jag tycker att en kompensation hade varit på sin plats, säger Eric..

Expressen - 1 timme sedan

Glaskonstverk för två miljoner stals från hotell

Ett stort verk av konstnären Bertil Vallien har stulits från ett hotell i Lund. Kuppen genomfördes på mindre än en minut..

Expressen - 2 timmar sedan

Horace Engdahls utspel – mot kungen: Vi avgör

Kungen och hovet är bestämda med att 12 ledamöter måste vara med vid inval av nya ledamöter.Det sätter press på Horace Engdahl – som i nuläget måste avgå för att Akademien ska kunna bli fulltalig."Avgörandet ligger hos ledamöterna, ingen annan", svarar han i ett mejl..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.