DI > Ekonomi

Thursday, 24 January, 05:05

DI - 22 jan 18 kl. 19:30

Hot och stölder är nu handelns största problemEnligt Svensk Handels beräkningar har handeln i Sverige nu lika stora kostnader för brott som statens totala polisbudget är, det vill säga 22 miljarder kronor per år. Vi vädjar till justitieministern att ta våra problem på allvar, skriver Pär Bygdeson, Vd Livsmedelshandlarna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svensk Handels, Sverige, Pär Bygdeson, Livsmedelshandlarna

Dela artikeln

4385 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotoch , stölderär nu , handelnsstörsta problem
LV - 05 maj 17 kl. 18:00

Hot vanligt på återvinningscentraler – men inte i Västervik

Hot, stölder och inbrott är en del av vardagen på många återvinningscentraler i Sverige. Det visar en undersökning som gjorts av branschorganisationerna Avfall Sverige och El-Kretsen. Återvinningscentralen i Västervik är dock inte en av dem..

UT - 11 jul 16 kl. 13:42

Man döms för hot, stölder och rattfylleri

En man från Svenljunga kommun döms till fängelse för en rad brott. Bland annat har han stulit en bil, kört onykter och hotat personer med kniv i Limmared och Tranemo..

GöteborgsPosten - 23 jan 18 kl. 17:00

Sonesson: Hot och stölder är numera handelns största problem

Svensk Handel beräknar att handeln har utgifter för stölder och brottsbekämpning som motsvarar statens totala polisbudget. Butiker måste självklart ges rätt att portförbjuda personer som stulit och hotat. Likt New York behöver Sverige en nolltolerans mot vardagsbrottslighet..

GöteborgsPosten - 23 jan 18 kl. 17:28

Sonesson: Orimligt att hot och stölder är handelns största problem

Svensk Handel beräknar att handeln har utgifter för stölder och brottsbekämpning som motsvarar statens totala polisbudget. Butiker måste självklart ges rätt att portförbjuda personer som stulit och hotat. Likt New York behöver Sverige en nolltolerans mot vardagsbrottslighet..

Trelleborgs Allehanda - 16 feb 11 kl. 09:41

Ett köpcenter är inte ett hot

På nytt har frågan om ett externt köpcenter i Trelleborg kommit upp till debatt.
Bakgrunden är behovet av en ny fotbollsarena för Trelleborgs FF och ett förslag på att låta entreprenörer bygga den nya arenan norr om staden och samtidigt få möjlighet att bygga ett köpcentrum. Den stora fördelen är att kommunen enligt detta förslag inte behöver bekosta en ny arena.

Trelleborgs Allehanda - 03 jun 16 kl. 15:00

Förälder och bror frias för hot mot elever

En förälder och en äldre bror till en elev på en skola i Trelleborgs kommun gick in på en lektion och konfronterade en klasskamrat som eleven haft en konflikt med. Olaga hot, ansåg åklagaren, men tingsrätten friar båda från anklagelserna..

Skånskan - 25 aug 16 kl. 15:53

Nämnd anmäler förälder

MALMÖ En av stadsdelsnämnderna i Malmö stad har nu polisanmält en förälder i 45-årsåldern för att ha uttalat verbala hot mot socialtjänsten.
Det var i samband med ett omhändertagande av ett barn som föräldern reagerade kraftigt och hotade en eller flera socialsekreterare, som har tagit beslutet om omhändertagande. Brottet betecknas som olaga hot..

SR - 11 dec 16 kl. 06:00

Stölder och hot oroar personal på återvinningen

Personalen vid landets återvinningscentraler utsätts ofta för hot och våld i samband med att de ingriper vid stölder på anläggningarna. Problemen är så stora att branschen nu genomför en kartläggning av situationen på landets 600 återvinningscentraler..

Vimmerby Tidning - 10 nov 17 kl. 16:00

Flera hot, misshandel och stölder...

Flera olaga hot. misshandel och stölder. Brottsmisstankarna mot den anhållne 21-årige Vimmerbybon som greps efter en dramatisk polisjakt i Vimmerby i onsdags växer.

YA - 12 apr 18 kl. 19:40

Stölder hot mot handeln

Stölder är ett påtagligt hot mot det lokala näringslivet. Det finns inget utrymme för slapphet när det gäller att stoppa tjuvarna. .

Trelleborgs Allehanda - 12 apr 18 kl. 19:40

Stölder hot mot handeln

Stölder är ett påtagligt hot mot det lokala näringslivet. Det finns inget utrymme för slapphet när det gäller att stoppa tjuvarna. .

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Detta händer torsdag 24 januari

Rapportsäsongen fortsätter med bokslut från Bonava och Ahlsell, samt även Investor och Eoulus Vind..

DI - 5 timmar sedan

Fiaskot: Sverige rasar på listan över världens mest innovativa länder

Sverige rasar i listan över världens mest innovativa länder. Från att tidigare ha nosat på förstaplatsen faller Sverige nu till sjunde plats i Bloombergs sammanställning. .

DI - 5 timmar sedan

Fem ihjälskjutna i Floridabank

En beväpnad man har skjutit ihjäl fem människor på en bank i Sebring i Florida, rapporterar amerikanska medier. Den misstänkte skytten, som identifierats som en 21-årig man, barrikaderade sig inne i byggnaden i samband med angreppet. Han överlämnade sig senare till polisen, skriver ABC News..

DI - 6 timmar sedan

Elekta-konkurrenten Varian rapporterar lägre vinst men högre intäkter än väntat

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:06 dollar för det brutna räkenskapsårets första kvartal..

DI - 6 timmar sedan

Fordonsjätten Ford bommar vinstförväntningarna

Ford redovisar en nettoförlust på 116 miljoner dollar, motsvarande 3 cent per aktie. Justerat för jämförelsestörande poster uppgick resultatet till 30 cent per aktie..

DI - 6 timmar sedan

Texas Instruments levererar lägre intäkter men bättre resultat än väntat

Det amerikanska teknikbolaget Texas Instruments bommar förväntningarna på intäkterna men levererar ett bättre resultat per aktie än väntat. Prognoserna för första kvartalet ligger samtidigt något lågt jämfört med snittprognoserna i Bloombergs analytikersammanställning..

DI - 7 timmar sedan

Spelmiljardären: ”Det finns ett visst mått av hyckleri i den här branschen”

Spelreklam får mycket kritik – och nu bör branschen ta itu med saken på egen hand innan myndigheter blandar sig i, säger Unibetgrundaren Anders Ström i en intervju med Di. Han avslöjar också hemligheten bakom Kindreds framgång och vad han tror kommer att hända på den svenska spelmarknaden..

DI - 7 timmar sedan

Wall Street vänder upp kort innan stängning

Wall Street vänder upp igen under den sista handelstimmen. Strax innan stängning är storbolagsindex S&P 500 upp 0,1 procent efter att som mest ha tappat 0,7 procent tidigare under kvällen..

DI - 7 timmar sedan

Debatt: Regeringen måste låna till snabbtågen

DEBATT. Överenskommelsen mellan S, MP, C och L slår fast att stambanor för höghastighetståg ska färdigställas och finansieringsdiskussionerna återupptas. För en så omfattande investering räcker inte Trafikverkets investeringsbudget, skriver företrädare för fyra handelskamrar.

DI - 7 timmar sedan

Buffet-favoriten Synchrony går mot bästa börsdagen någonsin efter stark rapport

Kreditkortsbolaget Synchrony Financial ser ut att göra sin bästa dag någonsin på Wall Street. Med mindre än en timme kvar av onsdagshandeln är aktien upp 10,8 procent på en stark kvartalsrapport..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.