DI > Ekonomi

Friday, 23 February, 07:09

DI - 22 jan 18 kl. 19:30

Hot och stölder är nu handelns största problemEnligt Svensk Handels beräkningar har handeln i Sverige nu lika stora kostnader för brott som statens totala polisbudget är, det vill säga 22 miljarder kronor per år. Vi vädjar till justitieministern att ta våra problem på allvar, skriver Pär Bygdeson, Vd Livsmedelshandlarna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svensk Handels, Sverige, Pär Bygdeson, Livsmedelshandlarna

Dela artikeln

4326 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotoch , stölderär nu , handelnsstörsta problem
LV - 05 maj 17 kl. 18:00

Hot vanligt på återvinningscentraler – men inte i Västervik

Hot, stölder och inbrott är en del av vardagen på många återvinningscentraler i Sverige. Det visar en undersökning som gjorts av branschorganisationerna Avfall Sverige och El-Kretsen. Återvinningscentralen i Västervik är dock inte en av dem..

UT - 11 jul 16 kl. 13:42

Man döms för hot, stölder och rattfylleri

En man från Svenljunga kommun döms till fängelse för en rad brott. Bland annat har han stulit en bil, kört onykter och hotat personer med kniv i Limmared och Tranemo..

GöteborgsPosten - 23 jan 18 kl. 17:00

Sonesson: Hot och stölder är numera handelns största problem

Svensk Handel beräknar att handeln har utgifter för stölder och brottsbekämpning som motsvarar statens totala polisbudget. Butiker måste självklart ges rätt att portförbjuda personer som stulit och hotat. Likt New York behöver Sverige en nolltolerans mot vardagsbrottslighet..

GöteborgsPosten - 23 jan 18 kl. 17:28

Sonesson: Orimligt att hot och stölder är handelns största problem

Svensk Handel beräknar att handeln har utgifter för stölder och brottsbekämpning som motsvarar statens totala polisbudget. Butiker måste självklart ges rätt att portförbjuda personer som stulit och hotat. Likt New York behöver Sverige en nolltolerans mot vardagsbrottslighet..

Trelleborgs Allehanda - 16 feb 11 kl. 09:41

Ett köpcenter är inte ett hot

På nytt har frågan om ett externt köpcenter i Trelleborg kommit upp till debatt.
Bakgrunden är behovet av en ny fotbollsarena för Trelleborgs FF och ett förslag på att låta entreprenörer bygga den nya arenan norr om staden och samtidigt få möjlighet att bygga ett köpcentrum. Den stora fördelen är att kommunen enligt detta förslag inte behöver bekosta en ny arena.

Trelleborgs Allehanda - 03 jun 16 kl. 15:00

Förälder och bror frias för hot mot elever

En förälder och en äldre bror till en elev på en skola i Trelleborgs kommun gick in på en lektion och konfronterade en klasskamrat som eleven haft en konflikt med. Olaga hot, ansåg åklagaren, men tingsrätten friar båda från anklagelserna..

Skånskan - 25 aug 16 kl. 15:53

Nämnd anmäler förälder

MALMÖ En av stadsdelsnämnderna i Malmö stad har nu polisanmält en förälder i 45-årsåldern för att ha uttalat verbala hot mot socialtjänsten.
Det var i samband med ett omhändertagande av ett barn som föräldern reagerade kraftigt och hotade en eller flera socialsekreterare, som har tagit beslutet om omhändertagande. Brottet betecknas som olaga hot..

SR - 11 dec 16 kl. 06:00

Stölder och hot oroar personal på återvinningen

Personalen vid landets återvinningscentraler utsätts ofta för hot och våld i samband med att de ingriper vid stölder på anläggningarna. Problemen är så stora att branschen nu genomför en kartläggning av situationen på landets 600 återvinningscentraler..

Vimmerby Tidning - 10 nov 17 kl. 16:00

Flera hot, misshandel och stölder...

Flera olaga hot. misshandel och stölder. Brottsmisstankarna mot den anhållne 21-årige Vimmerbybon som greps efter en dramatisk polisjakt i Vimmerby i onsdags växer.

Skånskan - 18 feb 16 kl. 12:50

Döms för 20 väskstölder på tågen

Lund Två års fängelse blev påföljden för en 26-årig man som var åtalad för ett 20-tal väskstölder på Öresundstågen under perioden maj-november i fjor.I domen som gäller grov stöld ingår skadestånd på totalt cirka 80 000 kronor.
26-åringen som nekat till samtliga brott har varit frihetsberövad sedan han greps i början av november.

Dalarnas tidningar - 07 nov 15 kl. 12:17

Utsatt för flera hot

En 16-årig Borlängebo anmäldes för olaga hot av en kille i samma ålder. Anmälaren fick sedan utstå nya hot i form av övergrepp i rättssak. Den anmälde 16-åringen hotade med våld i ett telefonsamtal och försökte hindra anmälaren från att prata med polisen.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

RBC sänker H&M

RBC sänker H&M till underperform (sector perform), riktkurs 125 kronor  (150)..

DI - 3 minuter sedan

Johan Wendel: Bostadsfrossan är ett Stockholmssyndrom

Hösten var skakig på bostadsmarknaden. Siffrorna från de noterade bostadsutvecklarna pekar på att skalvets epicentrum låg i Stockholm..

DI - 2 minuter sedan

Ökade hyresintäkter för D Carnegie

Fastighetsbolaget D Carnegie redovisar ett resultat efter skatt på 350 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (680). Resultatet per aktie uppgick till 4:51 kronor (8:79)..

DI - 10 minuter sedan

Aktiebolaget Fastator (publ) bokslutskommuniké 2017

Kvartalet oktober - december Periodens resultat                                           23,2 MSEK (8,4) Resultat per aktie efter utspädning                  1,62 kr (0,6) Avkastning på eget kapital                               4,1% (1,6) Substansvärde                                                 581,8 MSEK (529,3) Substansvärde per aktie efter utspädning        41,49 kr (37,75) Perioden januari - december Periodens resultat                                            53,7 MSEK (91,3) Resultat per aktie efter utspädning                   3,79 kr (6,50)  Avkastning på eget kapital                                9,6% (18,9) Substansvärde              

DI - 10 minuter sedan

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2017 Stendörren Fastigheter AB (publ)

Januari-december 2017 (2016 inom parentes) Hyresintäkterna ökade till 453 miljoner kronor (440) och driftnettot ökade till 316 miljoner kronor (299). Förvaltningsresultatet ökade med 17 procent till 161 miljoner (138). Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 215 miljoner kronor (–35) motsvarande 7,8 kronor per aktie (–1,3)..

DI - 5 minuter sedan

Största ägaren tankar i Bufab

Fästelementtillverkaren Bufabs största ägare, Liljedahl Group, fortsätter att öka sitt innehav i företaget. Den 21 februari köpte Liljedahl Group ytterligare 158.000 aktier till kursen 108 kronor per aktie, innebärande en total köpeskilling på 17 miljoner kronor.

DI - 15 minuter sedan

Sivers genomför riktad emission

Teknikbolaget Sivers IMA, som är listat på First North, har genomför en riktad emission i vilken Swedbank Robur och Nordic Cross har tecknat sammanlagt 4,4 miljoner aktier för drygt 26 miljoner kronor.  Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. .

DI - 30 minuter sedan

Minskade ränteoron lyfter Asien

Asien ser ut att avsluta i dur efter en svag vecka. Räntan fortsätter att vara i centrum för investerarnas agerande, skriver Bloomberg..

DI - 30 minuter sedan

H&M öppnar tre outlet-butiker

H&M har öppnat tre outlet-butiker i Sverige.  Det framgår av en intervju med Daniel Ervér, Sverigechef för H&M i Dagens Nyheter..

DI - 30 minuter sedan

Centern vill satsa på klimatvänliga flygbränslen

Centern vill satsa 750 miljoner kronor under tre år på ett klimatvänligare flyg. Pengarna ska användas för att få fram ny teknik för lägre utsläpp. "Det här en satsning för grönare flyg och bättre klimat", säger partiledaren Annie Lööf..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.