DI > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 11:41

DI - 22 jan 18 kl. 19:30

Hot och stölder är nu handelns största problemEnligt Svensk Handels beräkningar har handeln i Sverige nu lika stora kostnader för brott som statens totala polisbudget är, det vill säga 22 miljarder kronor per år. Vi vädjar till justitieministern att ta våra problem på allvar, skriver Pär Bygdeson, Vd Livsmedelshandlarna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svensk Handels, Sverige, Pär Bygdeson, Livsmedelshandlarna

Dela artikeln

4385 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotoch , stölderär nu , handelnsstörsta problem
LV - 05 maj 17 kl. 18:00

Hot vanligt på återvinningscentraler – men inte i Västervik

Hot, stölder och inbrott är en del av vardagen på många återvinningscentraler i Sverige. Det visar en undersökning som gjorts av branschorganisationerna Avfall Sverige och El-Kretsen. Återvinningscentralen i Västervik är dock inte en av dem..

UT - 11 jul 16 kl. 13:42

Man döms för hot, stölder och rattfylleri

En man från Svenljunga kommun döms till fängelse för en rad brott. Bland annat har han stulit en bil, kört onykter och hotat personer med kniv i Limmared och Tranemo..

GöteborgsPosten - 23 jan 18 kl. 17:00

Sonesson: Hot och stölder är numera handelns största problem

Svensk Handel beräknar att handeln har utgifter för stölder och brottsbekämpning som motsvarar statens totala polisbudget. Butiker måste självklart ges rätt att portförbjuda personer som stulit och hotat. Likt New York behöver Sverige en nolltolerans mot vardagsbrottslighet..

GöteborgsPosten - 23 jan 18 kl. 17:28

Sonesson: Orimligt att hot och stölder är handelns största problem

Svensk Handel beräknar att handeln har utgifter för stölder och brottsbekämpning som motsvarar statens totala polisbudget. Butiker måste självklart ges rätt att portförbjuda personer som stulit och hotat. Likt New York behöver Sverige en nolltolerans mot vardagsbrottslighet..

Trelleborgs Allehanda - 16 feb 11 kl. 09:41

Ett köpcenter är inte ett hot

På nytt har frågan om ett externt köpcenter i Trelleborg kommit upp till debatt.
Bakgrunden är behovet av en ny fotbollsarena för Trelleborgs FF och ett förslag på att låta entreprenörer bygga den nya arenan norr om staden och samtidigt få möjlighet att bygga ett köpcentrum. Den stora fördelen är att kommunen enligt detta förslag inte behöver bekosta en ny arena.

Trelleborgs Allehanda - 03 jun 16 kl. 15:00

Förälder och bror frias för hot mot elever

En förälder och en äldre bror till en elev på en skola i Trelleborgs kommun gick in på en lektion och konfronterade en klasskamrat som eleven haft en konflikt med. Olaga hot, ansåg åklagaren, men tingsrätten friar båda från anklagelserna..

Skånskan - 25 aug 16 kl. 15:53

Nämnd anmäler förälder

MALMÖ En av stadsdelsnämnderna i Malmö stad har nu polisanmält en förälder i 45-årsåldern för att ha uttalat verbala hot mot socialtjänsten.
Det var i samband med ett omhändertagande av ett barn som föräldern reagerade kraftigt och hotade en eller flera socialsekreterare, som har tagit beslutet om omhändertagande. Brottet betecknas som olaga hot..

SR - 11 dec 16 kl. 06:00

Stölder och hot oroar personal på återvinningen

Personalen vid landets återvinningscentraler utsätts ofta för hot och våld i samband med att de ingriper vid stölder på anläggningarna. Problemen är så stora att branschen nu genomför en kartläggning av situationen på landets 600 återvinningscentraler..

Vimmerby Tidning - 10 nov 17 kl. 16:00

Flera hot, misshandel och stölder...

Flera olaga hot. misshandel och stölder. Brottsmisstankarna mot den anhållne 21-årige Vimmerbybon som greps efter en dramatisk polisjakt i Vimmerby i onsdags växer.

YA - 12 apr 18 kl. 19:40

Stölder hot mot handeln

Stölder är ett påtagligt hot mot det lokala näringslivet. Det finns inget utrymme för slapphet när det gäller att stoppa tjuvarna. .

Trelleborgs Allehanda - 12 apr 18 kl. 19:40

Stölder hot mot handeln

Stölder är ett påtagligt hot mot det lokala näringslivet. Det finns inget utrymme för slapphet när det gäller att stoppa tjuvarna. .

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Konsumenter prioriterar miljön framför mode

Stopp för slit och släng - många svenska konsumenter vill inte längre köpa kläder för att bara använda en kort tid. Intresset för miljön är större än för mode och kläder, enligt en färsk webbundersökning..

DI - 15 minuter sedan

Euron tappar på svagt ZEW-index

Ett svagare ZEW-index än förväntat gör att euron tappar i tisdagens förmiddagshandel medan ränteförändringarna är begränsade..

DI - 15 minuter sedan

Cementa överväger att avveckla produktionen i Degerhamn

För att kunna möta ökade miljökrav har Cementa inlett en process för en eventuell avveckling av klinker- och cementproduktionen i Degerhamn på Öland, skriver bolaget i ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

EMU:s handelsöverskott minskade i september

Euroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott på 11,7 miljarder euro i augusti, att jämföra med ett netto på +15,3 miljarder euro i augusti 2017..

DI - 15 minuter sedan

EU-kommissionen undersöker Volvos utsläppsproblem

EU-kommissionen kommer att ta kontakt med de svenska myndigheterna för att få mer information med anledning av utsläppsproblem hos vissa av Volvos motorer, enligt Reuters..

DI - 15 minuter sedan

TomTom rasar på avslutat avtal med Volvo Cars

Fordonsnavigatorbolaget TomTom har kommit överens med Volvo Cars om att avsluta avtalet inom leveranser av navigation och andra tjänster. Det meddelade TomTom i samband med morgonens delårsrapport. bolaget rasar på Amsterdambörsen..

DI - 30 minuter sedan

Tyska förväntningar på ekonomin vänder nedåt igen

Efter att ha stigit två månader i rad till överraskande höga nivåer, sjunker återigen tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin i oktober. Det visar ZEW-index..

DI - 30 minuter sedan

Ovzon tecknar avtal om första satelituppskjutning med Spacex

First North-listade Ovzon har tecknat avtal med Spacex om uppskjutning av bolagets första GEO-satelit. Uppskjutningen är plannerad till det fjärde kvartlaet 2020 som tidigast. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 45 minuter sedan

Audi bötar 8 miljarder kronor efter dieselskandalen

Fusket med avgasmätningar står den tyska biltillverkaren Audi, som ingår i Volkswagenkoncernen, dyrt. Bolaget måste böta 800 miljoner euro, drygt 8,2 miljarder kronor, efter dieselgate. Det uppger den tyska nyhetssajten Focus..

DI - 45 minuter sedan

myFC lanserar JAQ Hybrid i Japan tillsammans med Lightec Inc

myFC:s bränslecellsladdare JAQ Hybrid lanseras i Japan under teknikmässan CEATEC. Lightecs lansering sker med stöd av myFC..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.