DI > Ekonomi

Thursday, 24 May, 04:33

DI - 22 jan 18 kl. 19:30

Hot och stölder är nu handelns största problemEnligt Svensk Handels beräkningar har handeln i Sverige nu lika stora kostnader för brott som statens totala polisbudget är, det vill säga 22 miljarder kronor per år. Vi vädjar till justitieministern att ta våra problem på allvar, skriver Pär Bygdeson, Vd Livsmedelshandlarna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svensk Handels, Sverige, Pär Bygdeson, Livsmedelshandlarna

Dela artikeln

4385 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotoch , stölderär nu , handelnsstörsta problem
LV - 05 maj 17 kl. 18:00

Hot vanligt på återvinningscentraler – men inte i Västervik

Hot, stölder och inbrott är en del av vardagen på många återvinningscentraler i Sverige. Det visar en undersökning som gjorts av branschorganisationerna Avfall Sverige och El-Kretsen. Återvinningscentralen i Västervik är dock inte en av dem..

UT - 11 jul 16 kl. 13:42

Man döms för hot, stölder och rattfylleri

En man från Svenljunga kommun döms till fängelse för en rad brott. Bland annat har han stulit en bil, kört onykter och hotat personer med kniv i Limmared och Tranemo..

GöteborgsPosten - 23 jan 18 kl. 17:00

Sonesson: Hot och stölder är numera handelns största problem

Svensk Handel beräknar att handeln har utgifter för stölder och brottsbekämpning som motsvarar statens totala polisbudget. Butiker måste självklart ges rätt att portförbjuda personer som stulit och hotat. Likt New York behöver Sverige en nolltolerans mot vardagsbrottslighet..

GöteborgsPosten - 23 jan 18 kl. 17:28

Sonesson: Orimligt att hot och stölder är handelns största problem

Svensk Handel beräknar att handeln har utgifter för stölder och brottsbekämpning som motsvarar statens totala polisbudget. Butiker måste självklart ges rätt att portförbjuda personer som stulit och hotat. Likt New York behöver Sverige en nolltolerans mot vardagsbrottslighet..

Trelleborgs Allehanda - 16 feb 11 kl. 09:41

Ett köpcenter är inte ett hot

På nytt har frågan om ett externt köpcenter i Trelleborg kommit upp till debatt.
Bakgrunden är behovet av en ny fotbollsarena för Trelleborgs FF och ett förslag på att låta entreprenörer bygga den nya arenan norr om staden och samtidigt få möjlighet att bygga ett köpcentrum. Den stora fördelen är att kommunen enligt detta förslag inte behöver bekosta en ny arena.

Trelleborgs Allehanda - 03 jun 16 kl. 15:00

Förälder och bror frias för hot mot elever

En förälder och en äldre bror till en elev på en skola i Trelleborgs kommun gick in på en lektion och konfronterade en klasskamrat som eleven haft en konflikt med. Olaga hot, ansåg åklagaren, men tingsrätten friar båda från anklagelserna..

Skånskan - 25 aug 16 kl. 15:53

Nämnd anmäler förälder

MALMÖ En av stadsdelsnämnderna i Malmö stad har nu polisanmält en förälder i 45-årsåldern för att ha uttalat verbala hot mot socialtjänsten.
Det var i samband med ett omhändertagande av ett barn som föräldern reagerade kraftigt och hotade en eller flera socialsekreterare, som har tagit beslutet om omhändertagande. Brottet betecknas som olaga hot..

SR - 11 dec 16 kl. 06:00

Stölder och hot oroar personal på återvinningen

Personalen vid landets återvinningscentraler utsätts ofta för hot och våld i samband med att de ingriper vid stölder på anläggningarna. Problemen är så stora att branschen nu genomför en kartläggning av situationen på landets 600 återvinningscentraler..

Vimmerby Tidning - 10 nov 17 kl. 16:00

Flera hot, misshandel och stölder...

Flera olaga hot. misshandel och stölder. Brottsmisstankarna mot den anhållne 21-årige Vimmerbybon som greps efter en dramatisk polisjakt i Vimmerby i onsdags växer.

YA - 12 apr 18 kl. 19:40

Stölder hot mot handeln

Stölder är ett påtagligt hot mot det lokala näringslivet. Det finns inget utrymme för slapphet när det gäller att stoppa tjuvarna. .

Trelleborgs Allehanda - 12 apr 18 kl. 19:40

Stölder hot mot handeln

Stölder är ett påtagligt hot mot det lokala näringslivet. Det finns inget utrymme för slapphet när det gäller att stoppa tjuvarna. .

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Miljardrusning till svenska fastigheter

Utländska investerare fortsätter att köpa fler fastigheter i Sverige än de säljer. Både direktinvesteringar och ägande genom börsbolag lockar. Det utländska intresset för den svenska fastighetsmarknaden dog efter Lehmankraschen 2008 men har sedan dess kontinuerligt skruvats upp..

DI - 5 timmar sedan

De köpte Lidingö Centrum

I fjol stod handelsfastigheter för 70 procent av de affärer där internationella aktörer var inblandade. I år är en av miljardaffärerna brittiska Grosvenors köp av Lidingö Centrum..

DI - 5 timmar sedan

Här är fastighetsbjässens plan för Sverige

London. Den amerikanska fondjätten Blackstone tror på Norden där man har mer än 80 miljarder kronor investerade i fastigheter. Ansvarige Michael Swank är övertygad om att bolaget kommer att fortsätta expandera i regionen..

DI - 6 timmar sedan

Uppgifter: Trump vill se nya tariffer på importbilar

Donald Trump överväger att införa nya tariffer på importerade bilar..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Fed-möte skänkte börsglädje

De ledande börserna på Wall Street handlades högre under onsdagen. Börserna tog rejäl fart efter att protokollet från det senaste Fed-mötet släppts. Av det framgick att ledamöterna välkomnar att inflationen, åtminstone tillfälligt, får överstiga målet på 2 procent.

DI - 6 timmar sedan

Slut på norsk journaliststrejk

Strejken på public servicebolaget NRK är över och de 1 700 anställda går tillbaka i arbete. Parterna har enats om både pengar och principer och därmed kommer sändningarna i gång igen efter midnatt..

DI - 6 timmar sedan

Forskningsbolag genomför riktad nyemission om över 100 mkr

Det First North-noterade forskningsbolaget Irlab, som utvecklar läkemedel för bland annat Parkinsons sjukdom och demens, har beslutat att genomföra en riktad nyemission om 138,6 miljoner kronor före emissionskostnader..

DI - 6 timmar sedan

Bokklassikern Hedengrens sänder ut en nödsignal

Den anrika bokhandeln Hedengrens har varit i litteraturens tjänst sedan 1897. Nu kämpar man för sin överlevnad och skickar återigen ut ett desperat nödrop till sina kunder..

DI - 6 timmar sedan

Finansmannens lyxbygge iskallt – "härdsmälta" hotar investerarna

Investerarna får ta smällen när boprisfallet sänker Karl Perlhagens lyxbygge i Vasastan. Finansmannen själv har gett upp planerna på bostadsrätter och vill istället satsa på kontor..

DI - 7 timmar sedan

Trumps advokat i blåsväder: Fick miljoner för möte

Donald Trumps advokat Michael Cohen ska ha fått en hemlig betalning på minst 3,5 miljoner kronor, för att anordna ett möte mellan den amerikanska presidenten och Ukrainas president Petro Porosjenko. Det uppger källor till BBC. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.