DI > Ekonomi

Sunday, 25 February, 14:41

DI - 22 jan 18 kl. 16:38

Kina hånar USA efter regeringskrisHONGKONG. Kinesisk statskontrollerad media är inte nådig i sin kritik mot Donald Trump och västerländsk demokrati i och med USA:s regeringskris..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Hongkong, Donald Trump

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, hånar, USAefter , regeringskris
E24 - 24 nov 11 kl. 09:37

Kina går om USA på smartphone-marknaden

Nu har Kina gått om USA som världens största volymmarknad för smartphones..

Nyhetskanalen - 07 jul 12 kl. 12:06

Kina protesterar mot USA:s krav på agerande i Syrienfrågan

Kina protesterar högljutt mot USA:s försök att sätta press på landet för att få till en förändring av de låsta positionerna i Syrienfrågan. USA:s utrikesminister Hillary Clinton uppmanade på fredagen deltagarna vid "Syriens vänner"-mötet i Paris att tvinga Ryssland och Kina att "betala". Kina och Ryssland har flera gånger med veto blockerat överenskommelser i FN:s säkerhetsråd.

Helsingborgs Dagblad - 30 mar 13 kl. 08:56

Kina rasar mot USA-restriktioner

Kina protesterar mot nya amerikanska restriktioner för import av kinesiska IT-system. USA köper årligen avancerade teknologiska produkter från Kina för 129 miljarder dollar, men nu krävs att bland annat Nasa söker tillstånd före köp från Kina. Lagen kommer efter anklagelser om att Kina ligger bakom hackerattacker mot amerikanska företag och myndigheter, vilket Kina förnekar..

BT - 17 sep 12 kl. 13:45

Kina motanmäler USA till WTO

En ny handelsdispyt mellan Kina och USA har blossat upp. Kina anmälde på måndagen nya amerikanska tullavgifter till Världshandelsorganisationen (WTO).
Anmälan kom bara timmar efter det att USA anmält Kinas exportstöd motsvarande cirka 3 miljarder dollar till tillverkare av bilar och bildelar.

DN - 03 maj 15 kl. 22:30

Nya Kina lånar byggnader från väst

Eiffeltornet, Capitolium, Venedig och även svenska Sigtuna har ett gemensamt. De har blivit kopior någonstans i Kina..

E24 - 21 mar 11 kl. 12:04

Kina vill minska USA-obalans

Det behövs omedelbara åtgärder för att minska handelsobalansen mellan USA och Kina..

DN - 02 aug 11 kl. 10:14

Kina missnöjt med USA:s budgetpaket

USA:s skuldproblem består, trots budgetuppgörelsen. Det skriver statliga medier i Kina..

DI - 23 nov 11 kl. 10:12

Kina går om USA på smartphonemarknaden

I det tredje kvartalet gick Kina förbi USA och är nu världens största smartphonemarknad mätt i volym. Skiftet skedde tack vare att de smarta telefonerna blivit billigare och mer tillgängliga..

IDG - 23 nov 11 kl. 10:21

Kina kör om USA

Under tredje kvartalet gick Kina förbi USA och är nu volymmässigt världens största marknad för smarta telefoner..

SvD - 17 sep 12 kl. 13:50

Kina motanmäler USA inom WTO

En ny handelsdispyt mellan Kina och USA har blossat upp..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Veckans aktie: Köp industriaktien som går under radarn

Solen skiner på Jönköpingbolaget. Och med en stark investeringskonjunktur, förvärv och avknoppningschanser tror vi det dröjer innan den går ned. .

DI - 30 minuter sedan

Svensk kontorsmarknad i Europatopp

Den svenska fastighetsmarknaden för kontor hör till Europas starkaste. Men kommande år väntas hyresökningarna tappa fart enligt en branschrapport..

DI - 45 minuter sedan

Godisfabrik väckte köpsuget

Först köpte de godisfabriken där de själva jobbade. Nu har de även köpt en av sina största konkurrenter. Jesper Lööw och Ola Brewitz storsatsar i en söt men prispressad bransch..

DI - 1 timme sedan

Nordkorea redo för USA-samtal

Nordkorea är "väldigt villigt" att hålla samtal med USA, enligt kommuniststatens delegation på plats i Sydkorea. Det uppger det sydkoreanska presidentämbetet. Några timmar tidigare gick regeringen i Pyongyang till angrepp mot USA för landets nya sanktioner mot den kärnvapenbeväpnade regimen..

DI - 2 timmar sedan

Nätverkskampen trappas upp i Barcelona

Mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona är visionärernas vattenhål i en industri som präglas av skoningslös konkurrens. Bakom den gladlynta uppvisningen av framtidens prylar och de senaste mobilmodellerna, trappas kapplöpningen upp om den hägrande 5g-marknaden..

DI - 2 timmar sedan

Nytt V-förslag om skatt på kapitalinkomster

På väg in i vårens budgetförhandlingar lägger Vänsterpartiet fram förslag för att arbeta mot den ekonomiska ojämlikheten i samhället. Partiet vill bland annat se en progressiv skatt på kapitalinkomster och en jämlikhetskommission som granskar regeringens arbete..

DI - 3 timmar sedan

Kina öppnar upp för obegränsat maktinnehav

Centralkommittén i Kommunistpartiet i Kina föreslår att presidenten ska kunna sitta längre än de två mandatperioder som i dag tillåts, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Nya Kina. Även vicepresidenten omfattas av förslaget..

DI - 3 timmar sedan

Klädesbolag fiskar efter sänkta hyror

Det brittiska klädesbolaget New Look uppges efterfråga sänkta hyror, och bolagets finanschef Richard Collyer vill träffa hyresvärdar de kommande dagarna. .

DI - 3 timmar sedan

Lysande år för Warren Buffett

Mästerinvesteraren Warren Buffett summerar ännu ett lysande år, då substansvärdet ökade med 23 procent. Buffetts börsnoterade Berkshire Hathaway, storägare i bland annat Apple, Coca Cola och American Express, ökade sitt värde med 535 miljarder kronor..

DI - 4 timmar sedan

Vänskap väckte nya drömmar

För Steffen Sander var det en självklarhet att bli mentor, men vad han inte visste var att det skulle ge honom mycket tillbaka. För adepten Marko Gorgis har vägledningen lett till såväl sommarjobb som till nya drömmar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.