Dagens Media > Ekonomi

Friday, 22 February, 08:54

Liknande nyheter

Taggar: Facebooksnya , dragska , ranka, medier
Opinionen.se - 27 mar 14 kl. 14:50

Facebooks kommande sociala medier på steroider


Facebook köper Oculus Rift för två miljarder dollar. Många höjer på ögonbrynen, men köpet är en naturlig konsekvens av aktuella tekniktrender. Runt hörnet väntar sociala medier i en helt ny dimension..

Dagensanalys.se - 27 jan 17 kl. 15:19

Längre videos prioriteras i Facebooks senaste uppdatering av nyhetsflödet

Facebooks nyhetsflöde – alltså ”startskärmen” där vänners och sidors aktiviteter visas – har fått en ny uppdatering. Att man prioriterar videos är kanske ingen överraskning. Men istället för att satsa på korta videos (som konkurrenten Snapchat) så ska man ranka längre videoklipp – men bara de folk har tittat igenom.

Dagensanalys.se - 13 apr 17 kl. 12:31

Facebooks senaste förändringar för annonsörer

Facebook införde en hel del förändringar i samband med kritiken i slutet av förra året. Nu uppdaterar de ånyo Pages Insight, lägger till några funktioner och tar bort andra. Alla ändringar hittar du här.

Cornucopia - 05 mar 18 kl. 13:51

Facebooks nya algoritm - halverad trafik från Facebook

Redan nu syns resultaten av Facebooks nya algoritmer, som prioriterar ner externa länkar om dessa inte är betalade för. För bloggen är resultatet tydligt. Trafiken från Facebook (utan klickmonster) i form av antalet användare har nu åtminstone halverats under februari.

Dagensanalys.se - 22 feb 17 kl. 16:32

Google låter medieråd granska mätmetoderna för annonsplattformar

Det har under hösten skrivits mycket om Facebooks massiva felmätningar, något som nyligen slutat i att man låter MRC (Media Rating Council) göra en oberoende granskning av deras mätningar. Nu tar konkurrenten Google efter – och ska bevisa att deras mätningar också stämmer. Google har öppnat upp videoplattformen YouTubes annonsinnehåll, och annonsköptjänsterna AdWords och DoubleClick Manager för MRC.

HBL - 05 okt 12 kl. 20:00

Facebooks policychef vill utbilda användarna

Nätverkssajten har fått kritik för att personalen inte går att nå och att ändringar på sajten ställer till det. Ett av företagets få ansikten utåt säger att rykten om läckta meddelanden är missförstånd.? Det fanns ingen läcka.

DN - 24 jan 18 kl. 17:37

Martin Jönsson: Facebooks senaste åtgärd andas ren panik

Det är inte så lite uppseendeväckande att Facebook nu tar en enkel enkät till hjälp för att kunna ranka olika nyhetskällors trovärdighet, skriver Martin Jönsson..

Entreprenör24 - 20 dec 13 kl. 13:07

8 sociala medier-nyheter under 2013

Sociala medier har aldrig varit så viktiga som de är nu. Och under året har det hänt mycket, vi listar de största nyheterna inom sociala medier.  Här kommer de 10 viktigaste nyheterna under året.

Entreprenör24 - 20 dec 13 kl. 13:07

Så utvecklas dina sociala medier under 2014

Sociala medier har aldrig varit så viktiga som de är nu. Och under året har det hänt mycket, vi listar de största nyheterna inom sociala medier.  Här kommer de åtta viktigaste nyheterna under året.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Drag queens rasar efter Facebooks hot

Facebook har blockat drag queens från att använda sina artistnamn. De får bara använda deras "riktiga" namn, trots att flera identifierar sig med ett annat, skriver sajten Daily Dot. Den kända HBTQ-personen Sister Roma fick sitt konto blockerat efter att ha använt sitt drag queen-namn.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 30 minuter sedan

Ikea drar tillbaka Youtube-reklam

Dagens Media - 1 timme sedan

2000-talets stora skräck är inte automvapen

DEBATT. Politikerna har fastnat i kalla krigets 1980-tal. Nu är det dags för beslutsfattarna att ta den något mindre glamorösa cybersäkerheten på allvar..

Dagens Media - 15 timmar sedan

Tv-profil anklagas för olämpligt beteende: "Är uppriktigt ledsen"

En känd tv-profil anklagas för att bland annat använda sig av härskartekniker. Profilens beteende ska vara så pass allvarligt att medarbetare har lyft frågan som ett arbetsmiljöproblem, uppger källor till Dagens Media..

Dagens Media - 17 timmar sedan

Medhelp polisanmäler tidningen bakom 1177-avslöjandet

Under onsdagskvällen polisanmälde företaget Medhelp tidningen Computer Sweden för misstänkt olaga dataintrång..

Dagens Media - 17 timmar sedan

Efter pedofiloro – annonsörer stoppar reklam på Youtube

Tunga varumärken drar tillbaka sin annonsering på Youtube efter att bloggare uppmärksammat hur pedofiler utnyttjar plattformen..

Dagens Media - 19 timmar sedan

“Viktigt med energieffektiva AI-algoritmer"

Maskininlärningsalgoritmer är extremt data- och energihungriga. Hur hållbart är det i längden? Det diskuteras i nya avsnittet av AI-podden som gästas av Leif Nordlund, affärsutvecklare på Nvidia..

Dagens Media - 19 timmar sedan

Cure Media anställer tre

Som del i Cure Medias expansion rekryterar bolaget tre nya medarbetare..

Dagens Media - 22 timmar sedan

Klart : Digitalmomsen sänks

Regeringen har bestämt att sänka digitalmomsen till sommaren. "Äntligen, det här är ett riktigt bra besked", säger, Jeanette Gustafsdotter, vd på TU – Medier i Sverige..

Dagens Media - 22 timmar sedan

Han är TV4:s nya presschef

Lämnar Moderaterna för att ta sig an rollen som TV4:s nya presschef för företagsfrågor..

Dagens Media - Igår: 08:04

Hon leder Gyllene Hjulet

Skådespelaren Emma Molin leder årets omgång av Gyllene Hjulet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.