Realtid > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 05:29

Realtid - 22 jan 18 kl. 13:05

Bitcoin är en meningslös valutaBitcoins senaste ras och kanske än mer fjolårets kraftiga uppgång visar att den är fullständigt meningslös som valuta. Och om den är meningslös som valuta så är den obegriplig som investering. Dess underliggande värde är lika högt som de vävar som fyllde vävstolarna i HC Andersens saga om Kejsarens nya kläder, skriver Per Lindvall i en analys..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
HC Andersens, Kejsarens, Per Lindvall

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bitcoinär en , meningslös, valuta
Affärsvärlden - 10 dec 13 kl. 12:27

ECB: Ser inte Bitcoin som alternativ valuta

ECB ser Bitcoin som en investering snarare än som en alternativ valuta, men detta är något som centralbanken måste övervaka..

DI - 29 nov 17 kl. 07:01

Bank of England: Bitcoin är ingen valuta

Bitcoin är inte en valuta i traditionell bemärkelse eftersom den inte backas upp av en centralbank, den är mer som en råvara. Det sade Jon Cunliffe, vicechef vid Bank of England, i en radiointervju på onsdagen, enligt Bloomberg News..

Expressen - 12 feb 18 kl. 13:34

Birgitte Bonnesen om bitcoin: "Osäker valuta"

Amerikanska storbanker förbjuder sina kunder att handla kryptovalutan bitcoin på kredit. De svenska har ännu inte fattat samma beslut. Men SEB "följer utvecklingen noga", rapporterar Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 08 nov 17 kl. 11:13

Bitcoin – valuta, råvara eller aktie?

SPONSRAS AV STANDARD BTCX: Bitcoin passar in på många beskrivningar och är lite av allting. Bitcoinprotokollet kommer att ha lika stor påverkan på våra liv som internet har haft – om inte ännu större. Bitcoin.

BT - 07 mar 14 kl. 19:10

Bitcoin-handel ska beskattas

Japan har beslutat att bitcoin-transaktioner ska beskattas precis som all annan handel. Svenska Skatteverket är inne på samma linje. Samtidigt uppger den nu utpekade grundaren att han inte har med bitcoin att göra.

Entreprenör24 - 15 nov 13 kl. 11:10

Första bankomaten för Bitcoin

Snart kan du få tag i internetvalutan Bitcoin i den första bankomaten som kommer att placeras i Stockholm. Ägaren är Bitcoin-entusiasten Ludvig Öberg. Inom kort får Sverige sin första bankomat för internetvalutan Bitcoin.

Kristianstadsbladet - 07 mar 14 kl. 04:05

Japan: Bitcoin beskattningsbara


Japans regering anser inte att bitcoin är en valuta men säger att transaktioner med den virtuella enheten ska beskattas. - Det är en fråga om sunt förnuft. Om det finns transaktioner och de följs av vinster är det naturligt för finansdepartementet att överväga beskattning, sade kabinettssekreterare Yoshihide Suga.

BT - 07 mar 14 kl. 04:05

Japan: Bitcoin beskattningsbara

Japans regering anser inte att bitcoin är en valuta men säger att transaktioner med den virtuella enheten ska beskattas. - Det är en fråga om sunt förnuft. Om det finns transaktioner och de följs av vinster är det naturligt för finansdepartementet att överväga beskattning, sade kabinettssekreterare Yoshihide Suga.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 14 kl. 04:07

Japan: Bitcoin beskattningsbara

Japans regering anser inte att bitcoin är en valuta men säger att transaktioner med den virtuella enheten ska beskattas. — Det är en fråga om sunt förnuft. Om det finns transaktioner och de följs av vinster är det naturligt för finansdepartementet att överväga beskattning, sade kabinettssekreterare Yoshihide Suga.

SvD - 07 mar 14 kl. 04:05

Japan: Bitcoin beskattningsbara

Japans regering anser inte att bitcoin är en valuta men säger att transaktioner med den virtuella enheten ska beskattas..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 12 timmar sedan

Rekordstart för nya hedgefonden Exoduspoint

Hedgefonden Exoduspoint har tagit in över 8 miljarder dollar, motsvarande 75 miljarder kronor, inför lanseringen i början på juni. Därmed kommer det bli den största debuten för en hedgefond någonsin..

Realtid - 14 timmar sedan

Stockholm Fintech Hub försatt i tvångslikvidation

Fintech-hubben i centrala Stockholm är under likvidation. Advokat Staffan Ekdahl på advokatbyrån Hamilton har utsetts till likvidator. "Företaget har gått i likvidation efter beslut av Bolagsverket", bekräftare han för Realtid.

Realtid - 14 timmar sedan

Advokatbyrån Nova splittras – halva styrkan på väg in i ny byrå

Nästa vecka ser en ny advokatbyrå dagens ljus i Stockholm. Walthon startar som en utbrytning ur Nova..

Realtid - 14 timmar sedan

Cherrys vd anhållen för insiderbrott

Cherrys vd Anders Holmgren har anhållits misstänkt för insiderbrott i samband med att Ekobrottsmyndigheten genomfört en husrannsakan vid bolaget huvudkontor..

Realtid - 15 timmar sedan

Opus Capitas produkt topprankas

Fintechbolaget Opus Capitas system för digitala upphandlingar topprankas av Chicago-baserade undersökningsföretaget Spend Matters som rankat 50 bolag globalt..

Realtid - 19 timmar sedan

FI: Handelsbankens riskhantering undermålig

Handelsbanken får kritik av Finansinspektionen (FI) med anledning av bankens hantering av den brittiska byggjätten Carillion som gick i konkurs i år. Konkursen kostade Handelsbanken över en halv miljard kronor..

Realtid - 16 timmar sedan

HQ:s likvidator och Mats Qviberg kopplar in rättsexperter

Stridsyxan är fortfarande i luften. Munhugg mellan HQ AB:s likvidator Lars Ehrstedt och konkursförvaltaren Bill Kronqvist. Likvidatorn som vill stoppa förlikningen hänvisar till två expertutlåtanden och samtidigt har Mats Qviberg anlitat en rättsexpert..

Realtid - 16 timmar sedan

Brittiskt pensionsbolag köper in Cinnober-plattform

Svenska Cinnober, som främst säljer börsteknik, har, via sitt brittiska dotterbolag, sålt en FCA-kompatibel plattform till brittiska Smart Pensions..

Realtid - 17 timmar sedan

Investment-teamet på Savills börjar ta fart

Robert Treutiger, Savills nya investmentchef, är på plats och ett nytt investment-team börjar växar fram. Teamet består av rådgivare, projektledare och analytiker..

Realtid - 17 timmar sedan

Hallå där Peter Gönzci...

... vd för Aktietorget som byter namn till Spotlight Stockmarket och expanderar till Danmark..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.