Realtid > Ekonomi

Monday, 12 November, 23:29

Realtid - 22 jan 18 kl. 13:05

Bitcoin är en meningslös valutaBitcoins senaste ras och kanske än mer fjolårets kraftiga uppgång visar att den är fullständigt meningslös som valuta. Och om den är meningslös som valuta så är den obegriplig som investering. Dess underliggande värde är lika högt som de vävar som fyllde vävstolarna i HC Andersens saga om Kejsarens nya kläder, skriver Per Lindvall i en analys..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
HC Andersens, Kejsarens, Per Lindvall

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bitcoinär en , meningslös, valuta
Affärsvärlden - 10 dec 13 kl. 12:27

ECB: Ser inte Bitcoin som alternativ valuta

ECB ser Bitcoin som en investering snarare än som en alternativ valuta, men detta är något som centralbanken måste övervaka..

DI - 29 nov 17 kl. 07:01

Bank of England: Bitcoin är ingen valuta

Bitcoin är inte en valuta i traditionell bemärkelse eftersom den inte backas upp av en centralbank, den är mer som en råvara. Det sade Jon Cunliffe, vicechef vid Bank of England, i en radiointervju på onsdagen, enligt Bloomberg News..

Expressen - 12 feb 18 kl. 13:34

Birgitte Bonnesen om bitcoin: "Osäker valuta"

Amerikanska storbanker förbjuder sina kunder att handla kryptovalutan bitcoin på kredit. De svenska har ännu inte fattat samma beslut. Men SEB "följer utvecklingen noga", rapporterar Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 08 nov 17 kl. 11:13

Bitcoin – valuta, råvara eller aktie?

SPONSRAS AV STANDARD BTCX: Bitcoin passar in på många beskrivningar och är lite av allting. Bitcoinprotokollet kommer att ha lika stor påverkan på våra liv som internet har haft – om inte ännu större. Bitcoin.

BT - 07 mar 14 kl. 19:10

Bitcoin-handel ska beskattas

Japan har beslutat att bitcoin-transaktioner ska beskattas precis som all annan handel. Svenska Skatteverket är inne på samma linje. Samtidigt uppger den nu utpekade grundaren att han inte har med bitcoin att göra.

Entreprenör24 - 15 nov 13 kl. 11:10

Första bankomaten för Bitcoin

Snart kan du få tag i internetvalutan Bitcoin i den första bankomaten som kommer att placeras i Stockholm. Ägaren är Bitcoin-entusiasten Ludvig Öberg. Inom kort får Sverige sin första bankomat för internetvalutan Bitcoin.

Kristianstadsbladet - 07 mar 14 kl. 04:05

Japan: Bitcoin beskattningsbara


Japans regering anser inte att bitcoin är en valuta men säger att transaktioner med den virtuella enheten ska beskattas. - Det är en fråga om sunt förnuft. Om det finns transaktioner och de följs av vinster är det naturligt för finansdepartementet att överväga beskattning, sade kabinettssekreterare Yoshihide Suga.

BT - 07 mar 14 kl. 04:05

Japan: Bitcoin beskattningsbara

Japans regering anser inte att bitcoin är en valuta men säger att transaktioner med den virtuella enheten ska beskattas. - Det är en fråga om sunt förnuft. Om det finns transaktioner och de följs av vinster är det naturligt för finansdepartementet att överväga beskattning, sade kabinettssekreterare Yoshihide Suga.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 14 kl. 04:07

Japan: Bitcoin beskattningsbara

Japans regering anser inte att bitcoin är en valuta men säger att transaktioner med den virtuella enheten ska beskattas. — Det är en fråga om sunt förnuft. Om det finns transaktioner och de följs av vinster är det naturligt för finansdepartementet att överväga beskattning, sade kabinettssekreterare Yoshihide Suga.

SvD - 07 mar 14 kl. 04:05

Japan: Bitcoin beskattningsbara

Japans regering anser inte att bitcoin är en valuta men säger att transaktioner med den virtuella enheten ska beskattas..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 6 timmar sedan

Rosengren ökar innehavet i Medirätt

Björn Rosengren investerar 3,2 miljoner kronor i Medirätt vid en riktad nyemission samt är föreslagen att ta över ordförandeskapet igen..

Realtid - 8 timmar sedan

Ny partner på East Capital

Tim Umberger, vice ansvarig för Östeuropaverksamheten och baserad i Moskva är nu Partner i East Capital. Samtidigt lanserar East Capital ett nytt delägarskapsprogram där fler anställda kan bli delägare i koncernen. .

Realtid - 9 timmar sedan

Finanshus i startfältet i Finans-SM i tennis

På torsdag denna vecka arrangerar Catella och Good to Great Tennis Academy Finans-SM i tennis. Flera större och välkända finanshus finns med i startfältet..

Realtid - 9 timmar sedan

Accenture köper CRM-byrån Kaplan

Accenture Interactive förvärvar Stockholmsbaserade CRM-byrån Kaplan..

Realtid - 11 timmar sedan

Norsk Lendify-utmanare söker kapital

Perx är den första aktören inom privatfinansierade lån, så kallad Peer-to-peer, i Norge..

Realtid - 12 timmar sedan

Fabeges anställda säljer aktier

I år sålde de anställda i Fabege cirka elva procent av aktierna i bolagets personalstiftelse..

Realtid - 11 timmar sedan

Danske ärvde problem från Sampo

Danska lagstiftare vill utreda om den estniska enheten i Danske Bank utnyttjades för otillbörlig handel innan den köptes upp av Danske Bank för ett decennium sedan..

Realtid - 11 timmar sedan

Försäkringsbranschen bra på att ta hand om kunder

Svenskt Kvalitetsindex branschstudier visar att de svenska kunderna generellt är nöjdare i år än i fjol. Detta gäller även för försäkringsbranschen som får ett bättre betyg än både bank- och telekombranschen.  .

Realtid - 12 timmar sedan

Minskat fondsparande under oktober

I oktober noterade fondsparandet ett nettoutflöde på drygt 9 miljarder kronor. Aktiefonder uppvisade ett nettoutflöde på 21,4 miljarder kronor medan korta räntefonder uppvisade betydande nettoinsättningar. .

Realtid - 14 timmar sedan

Rikshem planerar köp från krisande bostadsutvecklare

Rikshem gynnas av att det är svårt att finna köpare till nyproducerade bostadsrätter och har kontakt med bostadsutvecklare om möjliga förvärv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.