PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 17 November, 10:43

PrivataAffärer - 22 jan 18 kl. 11:11

"Räkna med sänkt utdelning"Marknaden har förbisett den fulla negativa effekten på H&M:s rörelsemarginal som följer på klädbolagets svaga försäljningsutveckling. Dessutom väntas H&M sänka sin utdelning, skriver Berenberg Bank i en analysuppdatering....
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Berenberg Bank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räknamed , sänkt, utdelning
PrivataAffärer - 30 sep 15 kl. 12:32

Storägaren: Räkna med rejält sänkt utdelning

AMF, som är en av Telia Soneras största institutionella aktieägare, tror att teleoperatören kommer att sänka aktieutdelningen kraftigt efter försäljningen av verksamheterna i Eurasien. Det säger AMF:s aktiechef Anders Oscarsson i en intervju med....

Affärsvärlden - 10 mar 16 kl. 10:53

Bactiguard: Räkna inte med utdelning förrän 2018

Bactiguard prioriterar i dagsläget expansion och kommer troligtvis inte att dela ut kapital till ägarna förrän 2018..

HBL - 25 jan 13 kl. 02:33

Nokias aktieägare blir utan utdelning

Nokia avstår från utdelning till aktieägarna. Det är ett klokt ­beslut ­säger ­analytiker. ­Bolaget behöver pengarna bättre än placerarna.

Dagensanalys.se - 07 nov 16 kl. 13:41

Kan inte regeringen räkna?

Regeringens föreslagna ändringar i skattereglerna för små ägarledda företag, visar på en pinsam brist på kunskaper i matematik och förståelse för företagandets villkor. Det här borde uppröra fler än oss mikroföretagare, eftersom det i förlängningen skakar om fundamenten för vårt välstånd. Den enklaste delen av förslaget är att skatten på utdelning från ägarledda aktiebolag ska höjas från 20% till 25%.

DrivaEget - 23 aug 17 kl. 09:30

Beräkna allt från moms till din utdelning med våra kalkyler

 Starta eget  Du har väl inte missat Driva Egets förträffliga kalkyler? Här kan du snabbt och enkelt utföra flera viktiga beräkningar som du behöver göra som företagare. Allt från moms till utdelning.

DI - 16 maj 18 kl. 07:06

Aktierna som handlas exklusive rätt till utdelning

På onsdagen handlas åtta aktier på Stockholmsbörsen exklusive rätt till utdelning.  Räkna med att kurserna backar..

BT - 08 jan 15 kl. 11:46

UD om våldtäktsmisstänkt boråsare: "Vi värderar inte brotten"

Vad händer när en svensk i utlandet grips misstänkt för brott?
– Ibland finns det en viss övertro till vad vi på UD kan göra, säger Helena Wahlström, kansliråd på utrikesdepartementet. Den 22-årige man som nu sitter frihetsberövad i Cypern, misstänkt för våldtäkt och misshandel, kan räkna med ett visst stöd från UD, men mycket avgör den gripne själv.

Expressen - 02 okt 13 kl. 14:24

SD lovar sänkt skatt - och satsning på äldre

Sverigedemokraterna lovade tungt när partiets skuggbudget presenterades på onsdagen, med kraftigt sänkt inkomstkatt och storsatsning på äldre och arbetslösa. Pengarna ska hämtas ur de 118,2 miljarder som partiet hoppas spara in på invandring ? en uträkning som enligt Sven-Olof Sällström fått obefogad kritik.

GöteborgsPosten - 23 okt 18 kl. 16:28

Pensionärer kan räkna med sänkt skatt

Trots problemen med att få fram en ny regering kan pensionärerna räkna med sänkt skatt redan nästa år. Både regeringen och Alliansen driver frågan..

UNT - 23 okt 18 kl. 16:28

Pensionärer kan räkna med sänkt skatt

Trots problemen med att få fram en ny regering kan pensionärerna räkna med sänkt skatt redan nästa år..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är GW:s nya investering

Investeringen på 2 miljoner kronor väntas ge honom runt 1,2 procent av bolagets aktiekapital efter emissionen. Leif G.W.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Stefan Persson fyller på portföljen

Köpen skedde via bolaget Ramsbury till en kurs om mellan knappt 154 till knappt 156 kronor per aktie, vilket ger ett totalt transaktionsvärde på närmare 850 miljoner kronor. Stefan Persson & familj äger drygt 46 procent av kapitalet samt närmare 74 procent av rösterna i H&M.  .

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

”Oattraktiv värdering trots kursfallet”

”Med tanke på den låga resultatkvalitén är det mer relevant att fokusera på kassaflödet, där vi gjort ytterligare sänkningar efter -55 miljoner kronor i Q3 och -92 miljoner kronor hittills i år”, skriver Carnegie i en analys där riktkursen sänks från 115 till 105 kronor, och rekommendationen behåll upprepas, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen. Att orderingångstakten ökade för andra kvartalet i rad tycker Carnegie är ett positivt tecken på att omsättningstillväxten är på väg tillbaka efter investeringar i försäljningsorganisationen. Men banken oroas av ökningen av rörelsekapitalet och bolagets intäktsföring, och då särskilt av en ökning av de upplupna intäkterna.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Hernhag: Fonden jag kastat ut ur min portfölj

Marcus tipsar om hur du lyckas med aktier: Att tjäna pengar på aktier behöver inte vara särskilt svårt. Du behöver varken vara aktienörd eller fullfjädrad räknenisse. Det gäller bara att hitta den väg som passar just dig, konstaterade Marcus Hernhag när hans debutbok kom ut för några år sedan.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

SEB: Därför lär kronan dyka i december

Det så kallade ”PPM-flödet” är en känd faktor som brukar sätta press på den svenska kronan. Och så lär det bli även i år, menar SEB i den senaste upplagan av marknadsbrevet Ögat. Det handlar alltså om de åtskilliga premiepensionsmiljarder som Pensionsmyndigheten placerar i december i samband med att spararnas konton fylls på.

PrivataAffärer - Igår: 10:08

Mitsubishi förnekar samtal med ABB

Läs också: Uppgifter: ABB förhandlar om försäljning av kraftdivisionen På torsdagskvällen uppgav Reuters, med hänvisning till källor, att ABB för samtal med japanska Hitachi och Mitsubishi Electric om att sälja hela eller delar av kraftdivisionen Power Grids. ABB ska enligt uppgifterna även ha startat förhandlingar med State Grid of China.  .

PrivataAffärer - Igår: 09:39

Här är fredagens aktieanalyser

Det är Carnegie som höjer sin rekommendation för Eltel till köp från behåll. Riktkursen höjs till 17 från 15,50 kr. Eltel har haft ett tufft år och kursen har fallit över 50 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - Igår: 09:08

Ökad förlust för Mackmyra efter varm sommar

Mackmyra redovisar ett rörelseresultat om -5,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet (-1,1). Kvartalets nettoomsättning exklusive alkoholskatt summerade till 18,4 miljoner kronor (17,7). Bolaget framhåller att detta var det femtonde raka kvartalet med försäljningstillväxt, men att sommarens värme mattade försäljningen.

PrivataAffärer - Igår: 08:24

Nibe bättre på alla punkter

Resultat före skatt blev 759 miljoner kr (612) och nettoresultatet uppgick till 607 miljoner kr (482), motsvarande 1,21 kr per aktie (0,96). Omsättningen uppgick till 5.785 miljoner kr (4.

PrivataAffärer - Igår: 08:15

Starkt resultat av Balco

Rörelseresultatet blev 25,1 miljoner kr (12,2). Orderingången sjönk till 127 miljoner (202). Nettoomsättningen uppgick till 238 miljoner kr (206).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.