DN > Inrikes

Friday, 15 February, 20:12

DN - 21 jan 18 kl. 21:12

V vill skärpa lagar för att bekämpa hedersvåldVänsterpartiet vill skärpa lagen om kvinnofridskränkning så att den även gäller kollektivt förtryck. Kvinnor som hotas av hedersrelaterat våld ”måste känna att samhället står på deras sida”, säger V-ledaren Jonas Sjöstedt. Partiet har inte förankrat förslaget hos regeringen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Jonas Sjöstedt

Dela artikeln

1830 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: V vill skärpa, lagarför att , bekämpa, hedersvåld
SmålandsPosten - 04 okt 14 kl. 09:18

Vi ska bekämpa rasismen utan våld

När andra ställer grupp mot grupp, individ mot individ står vi liberaler upp för alla människors lika värde, skriver Albin Dahlén, distriktsordförande Liberala ungdomsförbundet Kronoberg. Man kan lätt konstatera att vi, alla partier som tror på människors lika och okränkbara värde misslyckades i valet. Ett misslyckande som lett till att rasistiska Sverigedemokraterna tyvärr har blivit landets tredje största­ parti.

Supermiljöbloggen - 01 aug 16 kl. 10:50

”Att bekämpa fattigdom är också att bekämpa hunger, att förebygga konflikter och minska ojämlikheter”

Johan Hultberg, riksdagsledamot och Moderaternas miljöpolitiska talesperson, om FN:s globala mål för hållbar utveckling, och vad man själv kan göra för att bidra till att målen ska kunna nås. Världens länder enades förra året under FN:s flagg om 17 globala mål för hållbar utveckling. Sammanlagt finns 169 olika delmål, och siktet är inställt på att nå dem senast år 2030.

YLE - 06 jun 15 kl. 15:15

Gröna vill bli bäst på att bekämpa fattigdom

De gröna valde två nya viceordföranden på sin partikongress i Uleåborg på lördagen. Maria Ohisalo vill bekämpa fattigdom och driva miljöfrågor. Partiordförande Ville Niinistö vill att De gröna ska utgöra ett realistiskt alternativ till regeringen.

EU-Parlamentet - 22 nov 16 kl. 15:30

Artikel - Bekämpa propaganda: “Det är en fortsättning på metoderna från Kalla kriget”

Plenarsammanträde : Propaganda på nätet från terrororganisationer och länder som Ryssland syftar till att ingjuta rädsla och splittra Europa. Ledamöter debatterar i eftermiddag ett betänkande som kräver starkare åtgärder för att bekämpa propagandan och öka samarbetet mellan EU-länder. Vi träffade föredragande, polska ECR-medlemmen Anna Fotyga om vilken påverkan desinformationen har och hur vi kan bekämpa den.

Dagensanalys.se - 22 dec 17 kl. 09:31

Facebook hittar bättre sätt att bekämpa fejknyheter

Facebook har länge haft problem med att fejkade nyheter får stor spridning och tas som sanning av många människor. De har gjort försök med att märka dessa artiklar som har tveksamt eller omstritt innehåll, men det tar lång tid och kan i vissa fall ha motsatt effekt, därför har de nu hittat ett nytt sätt att bekämpa spridningen av fejknyheter på nätverket. För ganska precis ett år sedan började Facebook med sin ”disputed”-märkning av artiklar som bedömdes som fejkade eller som innehåll omdebatterad ”fakta”.

Världen Idag - 02 jun 14 kl. 00:01

Sverige gör för lite för att bekämpa människohandel

Förra veckan släppte Europa­rådets expertgrupp mot människo­handel, Greta, sin rapport om Sveriges implementering av Europarådets konvention om bekämpning av människohandel. Enligt Europarådets rapport har Sverige inte gjort tillräckligt för att bekämpa människohandel. Sverige kritiseras bland annat för att sakna en större nationell handlingsplan för att bekämpa dessa brott, inte minst på området arbetskraftsexploatering.

HBL - 16 feb 14 kl. 11:47

Sunnuntaisuomalainen: Allt svårare bekämpa vägglöss

Det blir allt svårare att bekämpa lössen eftersom de tål bekämpningsmedlen rätt väl. Lössen rör sig på natten och är ute efter att suga blod ur människanI Finland sprider lössen inte några sjukdomar. Lössen sprider sig då människorna reser mycket.

Affärsvärlden - 03 jun 14 kl. 08:30

ECB-ledamot: Svårt bekämpa deflation

Europeiska centralbanken har en mer begränsad möjlighet att bekämpa deflation än att bekämpa inflation, enligt ECB-ledamoten Ewald Nowotny..

DN - 06 aug 14 kl. 17:30

Piloten: Ett idealiskt plan för att bekämpa bränder

Specialflygplan från Italien och Frankrike är på plats i Sverige för att bekämpa skogsbranden i Västmanland.– Detta är ett idealiskt plan för att bekämpa stora bränder. Det är kanadensiskt, projekterat i en miljö och en geografi som i mycket liknar Sveriges, säger kapten Alessandro Nardini, på telefon till DN..

Expressen - 03 feb 16 kl. 22:41

Svenske experten ska bekämpa zika-myggen

Jan Lundström är myggexpert och ska nu åka till Brasilien för att bekämpa spridningen av zika-viruset. Han är expert på ett sätt att bekämpa myggspridning som nu tros kunna användas mot zika-myggen. Lösningen?

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

SL och vaktbolaget välkomnar polisutredning om ordningsvakterna

Både SL och det aktuella vaktbolaget CSG välkomnar en polisutredning om händelserna på Fridhemsplan förra året. Två ordningsvakter var då inblandade i en våldsam incident då en av vakterna tog ett struptag på en kvinna. .

DN - 1 timme sedan

Frivilliga hjälper polis att söka efter kvinnan i Avesta

Kvinnan i Avesta som misstänks ha mördats av sin man är fortfarande saknad.  Nu tar polisen hjälp av frivilligorganisationer och utökar sökområdet.  – Det är angeläget att hitta kroppen så fort som möjligt, säger utredningsledaren Olog Norgren..

DN - 1 timme sedan

SvD/Sifo: Stort väljartapp för M

Moderaterna gör ett kraftigt väljartapp i SvD/Sifos väljarbarometer för februari. Partiet har nu ett stöd på 17,2 procent, jämfört med 19,5 procent i januarimätningen..

DN - 1 timme sedan

Minst 60 befaras döda i Zimbabwegruvor

Minst 60 personer befaras ha omkommit i guldgruvor i Zimbabwe som översvämmades häromdagen, meddelar landets regering..

DN - 1 timme sedan

Bostadsinbrotten kraftigt ner i södra Sverige

Under 2015 skedde 5.831 bostadsinbrott i polisregion Syd, vilket innefattar Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. 2018 hade den siffran minskat till 3.

DN - 3 timmar sedan

Möjlig – men svårt – att kräva skadestånd vid halkolycka

En kvinna halkade i Visby innerstad i början av januari och bröt lårbenshalsen. Nu kräver hon Region Gotland på 30.000 kronor, bland annat för inkomstbortfall.

DN - 3 timmar sedan

BBC samarbetar med Spotify i podd-dokumentär om The Clash

BBC Studios podd-dokumentär ”Stay Free: The story of The Clash” släpps 28 februari på Spotify. Programledare är Public Enemy-rapparen Chuck D..

DN - 3 timmar sedan

Djurgården värvar center

Djurgården hockey har gjort klart med en ny center. Inför slutspelet ansluter 26-årige Dennis Svensson från Pantern..

DN - 4 timmar sedan

Bil intressant spår efter rånare som rammade bank

Två personer är fortsatt frihetsberövade efter ett bankrån i Hässelby gård i nordvästra Stockholm på torsdagen. Båda misstänks för grovt rån, men polisen vill inte säga i vilken grad de har deltagit i rånet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.