Sydsvenskan > Opinion

Saturday, 18 August, 12:59

Liknande nyheter

Taggar: Alkoholfrån , lunchtill , midnattnär , Malmös, kommunbolag, gör, utlandsresor
BT - 10 maj 13 kl. 11:22

Malmö laddar för Schlageryra

Ett femtiotal extra tågavgångar, senare alkoholservering och partytält i rekordstorlek. Det är några av de aktiviteter som ska underhålla och underlätta för festivalbesökarna i samband med Eurovision Song Contest nästa vecka. I Malmö växer förväntan.

Dagens PS - 25 apr 17 kl. 12:35

Mångmiljonären får inte servera alkohol

Förra sommaren tog han över den gamla Ålandskryssaren från 1953, som ligger förtöjd vid Stadsgårdskajen nedanför Södermalms höjder och nära Slussen i Stockholm. Ombord finns hotell och restauranger, däribland en karaokebar och en pianobar. På akterdäck har Leif-Ivan Karlsson inrett en skybar, som han är mycket stolt över.

BT - 09 jul 14 kl. 00:30

En lunch med en turist är bra för Sverige

Borås borde verkligen göra som Malmö. Där har organisationen Visit Sweden nämligen startat ett upprop för att få invånarna att bjuda hem turister på lunch eller middag. En av anledningarna till denna, tämligen okonventionella, satsning är att andelen tyska turister i Sverige i år har ökat med nästan en tredjedel.

Kristianstadsbladet - 20 nov 11 kl. 18:25

Bilist hade 1,2 promille alkohol i blodet

Det var strax efter midnatt natten mellan lördag och söndag som en bilist stoppades på Ringvägen i Kristianstad.
Det visade sig att mannen, som är i 20-årsåldern, var påverkad av alkohol. Mannen infördes till polishuset för kroppsbesiktning och det visade sig att han hade 1,2 promille alkohol i blodet.

HBL - 16 jan 14 kl. 15:34

"Sänk skatten på alkohol"

Varje gång alkoholskatten höjs ökar importen från Estland. Finlands dåliga alkoholpolitik ligger bakom Hartwalls uppsägningar, anser riksdagsledamöterna Jaana Pelkonen och Aino-Kaisa Pekonen.Riksdagsledamöterna Aino-Kaisa Pekonen (VF) och Jaana Pelkonen (Saml) har hittat en gemensam syn i alkoholpolitiken över partigränserna.

Skånskan - 05 apr 18 kl. 16:25

Uselt förslag servera alkohol vid gryningen

I de flesta sammanhang är jag vad som skulle kunna betecknas som alkoholliberal. Min grundståndpunkt kan sammanfattas i att det är bättre att människor dricker alkohol på krogen under social kontroll än innanför hemmets väggar. Därför tycker jag det är bra att vi har fått en sundare alkoholkultur i dag där det finns fler krogar med alkohol och mängder av uteserveringar den varma årstiden där människor kan dricka alkoholhaltiga drycker.

Magazin24 - 15 nov 12 kl. 10:44

Åkte till Tyskland och köpte alkohol ? fick samhällstjänst

På onsdagen dömdes en kvinna från Kungsör till samhällstjänst för att hon smugglat in alkohol i landet till sin dåvarande pojkvän. I juni i år bad en man sin flickvän att åka till Tyskland och handla alkohol åt honom, något han själv inte kunde göra eftersom han hade fotboja. Alkoholen skulle användas till diverse fester under sommaren.

NT - 29 sep 16 kl. 12:15

Alkohol till alla måltider på Hyresbostäders studieresa

När ledningen i kommunala Hyresbostäder åkte till Berlin för studieresa dracks det alkohol till varje lunch och middag..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Över 200 förslag i M-manifest

Moderaterna lovar att satsa på välfärden, stärka rättsväsendet, strama åt migrationen och sänka skatten. Partiets valmanifest innehåller över 200 förslag. För första gången på länge presenterar Moderaterna ett eget valmanifest.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kofi Annan död – blev 80 år

FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan har dött, 80 år gammal. Han somnade in fridfullt på lördagen efter en kort tids sjukdom, enligt Kofi Annan Foundation. "Han personifierade det bästa med FN", skriver utrikesminister Margot Wallström (S) på Twi.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Tidigare FN-chefen Kofi Annan död

FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan har dött. Han blev 80 år gammal. "Ett liv värt att hyllas" skriver FN:s migrantorganisation IOM på Twitter..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Historien brukar ge domedagsprofeter fel

Andreas Bergh svarar Kenneth Hermele..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Barabryggare vill öka ölproduktionen

Bröderna Simon och Andreas Leman brygger allt från hallon/lakrits-öl till ”Brutal Putin”..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Malmö FF:s planer väcker frågor ännu en gång

"Det vi pratar om i augusti borde vi möjligen prata om i december", sa Uwe Rösler..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Håkan Ärnflykt, 68, Landskrona

Håkan Ärnflykt stod på barrikaderna som miljöinspektör då utsläppen var som värst..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Rymdingenjör redo för lyft: ”Överraskad av hur de spelar”

FC Rosengårds nya spanjorska debuterar i dagens hemmamöte med IFK Kalmar..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Äntligen får Ingegerd ha sitt drömkalas

Nu fyller Ingegerd Lenander, Ängelholm, 75 år..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Bärnstensklart om det viktiga i livet

Göran Greider läser Andreas Ekströms "Att hitta"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.