Nyteknik > Teknik

Friday, 22 February, 13:00

Nyteknik - 19 jan 18 kl. 15:03

Svensk forskare omkullkastar teorin om djurens uppkomstDet var inte en ökad syrehalt på jorden som satte fart på livets utveckling, utan förändringar i våra celler. Det är kärnan i en ny teori från forskare vid Lunds universitet som ställer teorin om djurlivet uppkomst på ända..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lunds

Dela artikeln

390 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk forskare, omkullkastar, teorinom , djurens, uppkomst
Nyteknik - 19 jan 18 kl. 15:03

Svenska forskare omkullkastar teorin om djurlivets utveckling

Det var inte en ökad syrehalt på jorden som satte fart på livets utveckling, utan förändringar i våra celler. Det är kärnan i en ny teori från forskare vid Lunds universitet om hur djurlivet utvecklades på jorden..

Dagen - 30 aug 11 kl. 03:00

Forskare: "Gudspartikeln" kanske inte existerar

Den så kallade Higgsbosonen är en nyckel till vad som hände efter Big Bang. Problemet är att partikelns existens aldrig har bekräftats och nu konstaterar forskare att teorin om Higgsbosonen kanske inte stämmer.

Forskare vid CERN i Schweiz har i flera år försökt att komma närmare svaret på gåtan kring universums skapelse.

YLE - 16 sep 15 kl. 04:09

Regeringen glömmer djurens bästa

Regering får hård kritik av djurskyddsorganisationer. Som det nu ser ut så tänker man inte förlänga kontraktet för landets första djurskyddsombudsman. Samtidigt meddelar Jord- och skogsbruksministeriet att man avbryter beredningen av en utlovad pälsdjursförordning.

YLE - 17 sep 15 kl. 03:56

Djurskyddet: Regeringen glömmer djurens bästa

Regering får hård kritik av djurskyddsorganisationer. Som det nu ser ut så tänker man inte förlänga kontraktet för landets första djurskyddsombudsman. Forskare Birgitta Wahlberg vid Åbo Akademi förstår kritiken och anser att Finland behöver ett djurskyddsombud.

Sydsvenskan - 12 apr 13 kl. 06:30

En mångsidig forskare inom nationalekonomi

Björn Thalberg, Lund, 89 år, har avlidit. Hans närmaste är de tre sönerna Kyrre, Leif och Henrik med familjer.Björn Thalberg kom till Lund 1962, utnämnd till t f professor i nationalekonomi.

YLE - 21 okt 18 kl. 09:00

Forskare: Finländska SS-män gjorde sig skyldiga till krigsbrott och nästan hälften bekände sig till fascismen

Brev och dagböcker tyder på att även finländska SS-män deltog i avrättningen av judar och krigsfångar under andra världskriget. Docent André Swanströms nyutgivna bok Hakaristin ritarit omkullkastar den traditionella bilden av den finska Pantbataljonen..

YLE - 27 nov 12 kl. 18:52

Forskare: Många finländska pälsdjur mår dåligt

Pälsdjuren i Finland måste få det mycket bättre eller så borde man helt och hållet sluta upp med att hålla pälsdjur. Det säger en brittisk professor vid det ansedda universitetet i Cambridge. Många pälsdjur i Finland mår ganska dåligt; både fysiskt och psykiskt.

SR - 08 dec 15 kl. 06:00

Urorganism språngbräda för djurens utveckling

Forskare fyller i evolutionslucka och föreslår samarbete snarare än konkurrens som orsaken bakom djurens utveckling..

Nyan - 25 apr 18 kl. 11:45

Djurens betydelse på Kastelholm

Forskare Hanna Kivikero talar under rubriken ”Skattefisk och livsmedel – om djurens roll i Kastelholm” i kväll torsdag klockan 19.00 i Kastelholms slott. Hanna Kivikero är filosofie magister i arkeologi från Helsingfors universitet, numera bosatt i Uppsala.

DN - 15 feb 14 kl. 07:58

Forskare: Nazister ville använda ”krigsmygga”

Forskare på koncentrationslägret i Dachau, 20 kilometer nordväst om München, undersökte möjligheten att använda malariamyggor som vapen under andra världskriget. Den teorin lanseras av en tysk forskare som grävt i arkiven..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Fler kvinnor blir civilingenjörer – men ökningen går långsamt

Var tredje utexaminerad civilingenjör är en kvinna. På tio år har andelen kvinnor ökat långsamt – för långsamt, anser föreningen Womengineer..

Nyteknik - 1 timme sedan

Dold mikrofon i Googles Nest-enhet – nu växer kritiken

Googles Nest-enhet visade sig var utrustad med en hemlig mikrofon. Nu ber företaget om ursäkt..

Nyteknik - 1 timme sedan

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om Andrée-expeditionen

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Nyteknik - 1 timme sedan

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om misslyckade expeditionen till Arktis

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Hitta nya affärsmöjligheter med 5G

Med 5G runt hörnet är vi på väg in i en än mer uppkopplad värld. Femte generationens mobiltelefoni innebär snabbare och mer tillförlitlig uppkoppling vilket medför många nya affärsmöjligheter..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Telenorchefen om sin karriärväg: ”Blev tillsagd att laga mat istället”

Som 15-åring fick hon rådet av läraren att ägna sig åt matlagning, för att hon var tjej. Kaaren Hilsens väg mot toppen som Sverige-vd för Telenor har kantats av utmaningar. En sådan är Telenors framtida förhållande med kritiserade Huawei..

Nyteknik - 3 timmar sedan

5g är inte nog för Trump – han vill ha 6g

Presidenten hånas för sitt utspel. Men Ericsson har sedan flera år börjat ”titta bortanför 5g”..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Italien vill förbjuda 5g-teknik från Huawei

En grupp inom Italiens regering vill förbjuda kinesiska Huawei att tillhandahålla landet 5g-teknik, rapporterar italienska Il Messaggero..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Man publicerade kvinnors gynuppgifter på Instagram

En man som varit anställd på en vårdinrättning i Region Skånes regi misstänks för att ha tagit fram uppgifter från 63 kvinnors gynjournaler och lagt ut känsliga uppgifter på Instagram, rapporter Aftonbladet..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Jättesköldpaddan ansågs utrotad – har levt i smyg i 100 år

Miljövårdarna drog efter andan när de snubblade över ett livs levande exemplar av jättesköldpaddan Chelonoidis phantasticus, som ofta kallas Fernandinajättesköldpadda eftersom den härstammar från Galápagosön Fernandina i Ecuador..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.