Nyteknik > Teknik

Monday, 20 August, 11:15

Nyteknik - 19 jan 18 kl. 15:03

Svensk forskare omkullkastar teorin om djurens uppkomstDet var inte en ökad syrehalt på jorden som satte fart på livets utveckling, utan förändringar i våra celler. Det är kärnan i en ny teori från forskare vid Lunds universitet som ställer teorin om djurlivet uppkomst på ända..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lunds

Dela artikeln

390 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk forskare, omkullkastar, teorinom , djurens, uppkomst
Nyteknik - 19 jan 18 kl. 15:03

Svenska forskare omkullkastar teorin om djurlivets utveckling

Det var inte en ökad syrehalt på jorden som satte fart på livets utveckling, utan förändringar i våra celler. Det är kärnan i en ny teori från forskare vid Lunds universitet om hur djurlivet utvecklades på jorden..

Dagen - 30 aug 11 kl. 03:00

Forskare: "Gudspartikeln" kanske inte existerar

Den så kallade Higgsbosonen är en nyckel till vad som hände efter Big Bang. Problemet är att partikelns existens aldrig har bekräftats och nu konstaterar forskare att teorin om Higgsbosonen kanske inte stämmer.

Forskare vid CERN i Schweiz har i flera år försökt att komma närmare svaret på gåtan kring universums skapelse.

YLE - 16 sep 15 kl. 04:09

Regeringen glömmer djurens bästa

Regering får hård kritik av djurskyddsorganisationer. Som det nu ser ut så tänker man inte förlänga kontraktet för landets första djurskyddsombudsman. Samtidigt meddelar Jord- och skogsbruksministeriet att man avbryter beredningen av en utlovad pälsdjursförordning.

YLE - 17 sep 15 kl. 03:56

Djurskyddet: Regeringen glömmer djurens bästa

Regering får hård kritik av djurskyddsorganisationer. Som det nu ser ut så tänker man inte förlänga kontraktet för landets första djurskyddsombudsman. Forskare Birgitta Wahlberg vid Åbo Akademi förstår kritiken och anser att Finland behöver ett djurskyddsombud.

Sydsvenskan - 12 apr 13 kl. 06:30

En mångsidig forskare inom nationalekonomi

Björn Thalberg, Lund, 89 år, har avlidit. Hans närmaste är de tre sönerna Kyrre, Leif och Henrik med familjer.Björn Thalberg kom till Lund 1962, utnämnd till t f professor i nationalekonomi.

YLE - 27 nov 12 kl. 18:52

Forskare: Många finländska pälsdjur mår dåligt

Pälsdjuren i Finland måste få det mycket bättre eller så borde man helt och hållet sluta upp med att hålla pälsdjur. Det säger en brittisk professor vid det ansedda universitetet i Cambridge. Många pälsdjur i Finland mår ganska dåligt; både fysiskt och psykiskt.

SR - 08 dec 15 kl. 06:00

Urorganism språngbräda för djurens utveckling

Forskare fyller i evolutionslucka och föreslår samarbete snarare än konkurrens som orsaken bakom djurens utveckling..

Nyan - 25 apr 18 kl. 11:45

Djurens betydelse på Kastelholm

Forskare Hanna Kivikero talar under rubriken ”Skattefisk och livsmedel – om djurens roll i Kastelholm” i kväll torsdag klockan 19.00 i Kastelholms slott. Hanna Kivikero är filosofie magister i arkeologi från Helsingfors universitet, numera bosatt i Uppsala.

DN - 15 feb 14 kl. 07:58

Forskare: Nazister ville använda ”krigsmygga”

Forskare på koncentrationslägret i Dachau, 20 kilometer nordväst om München, undersökte möjligheten att använda malariamyggor som vapen under andra världskriget. Den teorin lanseras av en tysk forskare som grävt i arkiven..

Supermiljöbloggen - 13 jul 15 kl. 20:16

NASA-chef sågar teorin om en ny mini-istid

En forskare menar att det kan bli en ny mini-istid mellan 2030 och 2040. Enligt en NASA-chef skulle detta endast innebära att den globala uppvärmningen fördröjs med tre år. Enligt FN:s klimatpanel är påverkan från växthusgasutsläpp mycket större.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Medarbetare boostar rekryteringen

Rekryteringen tog rejäl fart när teknikbolaget WSP:s medarbetare fick titeln ”talent president” och spred budskapet att företaget sökte fler medarbetare i sina nätverk..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Massdöd bland havssköldpaddor utreds

Över 100 havssköldpaddor har hittats döda på olika platser inom naturskyddsområde..

Nyteknik - 1 timme sedan

Deras organiska solceller krossade gamla rekordet

Forskare i Kina har utvecklat organiska solceller med en effektivitet på 17,3 procent. Genombrottet innebär att tekniken nästan är ikapp vanliga kiselbaserade solceller..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Grisar ser bättre än vad tidigare trott

Grisar ser i själva verket grymt mycket bättre än vad man hittills trott, enligt kognitionsforskaren Ludwig Huber..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Flexibla ventilramper sparar pengar hos många sågverk

För cirka fem år sedan kom Festos ventilramper av typ VTSA ut på den svenska sågverksmarknaden. Sedan dess har många företag inom industrin sparat pengar och arbetskraft genom att sätta in nya eller byta ut sina gamla system..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Revolutionerande robotsatsning är riskabel Kina

En av världens största ekonomier är besluten om att rida på robotvågen, men en utveckling av automatiserade industrier kan ge oanade effekter..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Musikterapi kan lindra ångest hos dementa

Rapport visar på att musik kan öka välbefinnande bland dementa..

Nyteknik - I förrgår: 16:00

Vill du köpa en elbil får du ställa dig i kö

På jakt efter en elbil eller laddhybrid? Då får du ställa dig i kö. Det nya bonus malus-systemet har lett till rusning av laddbara bilar i Sverige..

Nyteknik - I förrgår: 14:42

Ny upptäckt kan ge elbilar dubbel räckvidd

En fördubbling av räckvidden – utan behovet av mer batterier. Tack vare ny teknik kan dagens elbilar få sig en rejäl uppgradering. ”Det här är ett paradigmskifte för hur ett batteri fungerar, säger forskaren Jeff Sakamoto”..

Nyteknik - 17 aug 18 kl. 11:10

Tonåring hackade Apples servrar – utav kärlek till företaget

TEKNIKSVEPET. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.