Nyteknik > Teknik

Monday, 21 May, 09:24

Nyteknik - 19 jan 18 kl. 15:03

Svensk forskare omkullkastar teorin om djurens uppkomstDet var inte en ökad syrehalt på jorden som satte fart på livets utveckling, utan förändringar i våra celler. Det är kärnan i en ny teori från forskare vid Lunds universitet som ställer teorin om djurlivet uppkomst på ända..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lunds

Dela artikeln

390 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk forskare, omkullkastar, teorinom , djurens, uppkomst
Nyteknik - 19 jan 18 kl. 15:03

Svenska forskare omkullkastar teorin om djurlivets utveckling

Det var inte en ökad syrehalt på jorden som satte fart på livets utveckling, utan förändringar i våra celler. Det är kärnan i en ny teori från forskare vid Lunds universitet om hur djurlivet utvecklades på jorden..

Dagen - 30 aug 11 kl. 03:00

Forskare: "Gudspartikeln" kanske inte existerar

Den så kallade Higgsbosonen är en nyckel till vad som hände efter Big Bang. Problemet är att partikelns existens aldrig har bekräftats och nu konstaterar forskare att teorin om Higgsbosonen kanske inte stämmer.

Forskare vid CERN i Schweiz har i flera år försökt att komma närmare svaret på gåtan kring universums skapelse.

YLE - 16 sep 15 kl. 04:09

Regeringen glömmer djurens bästa

Regering får hård kritik av djurskyddsorganisationer. Som det nu ser ut så tänker man inte förlänga kontraktet för landets första djurskyddsombudsman. Samtidigt meddelar Jord- och skogsbruksministeriet att man avbryter beredningen av en utlovad pälsdjursförordning.

YLE - 17 sep 15 kl. 03:56

Djurskyddet: Regeringen glömmer djurens bästa

Regering får hård kritik av djurskyddsorganisationer. Som det nu ser ut så tänker man inte förlänga kontraktet för landets första djurskyddsombudsman. Forskare Birgitta Wahlberg vid Åbo Akademi förstår kritiken och anser att Finland behöver ett djurskyddsombud.

Sydsvenskan - 12 apr 13 kl. 06:30

En mångsidig forskare inom nationalekonomi

Björn Thalberg, Lund, 89 år, har avlidit. Hans närmaste är de tre sönerna Kyrre, Leif och Henrik med familjer.Björn Thalberg kom till Lund 1962, utnämnd till t f professor i nationalekonomi.

YLE - 27 nov 12 kl. 18:52

Forskare: Många finländska pälsdjur mår dåligt

Pälsdjuren i Finland måste få det mycket bättre eller så borde man helt och hållet sluta upp med att hålla pälsdjur. Det säger en brittisk professor vid det ansedda universitetet i Cambridge. Många pälsdjur i Finland mår ganska dåligt; både fysiskt och psykiskt.

SR - 08 dec 15 kl. 06:00

Urorganism språngbräda för djurens utveckling

Forskare fyller i evolutionslucka och föreslår samarbete snarare än konkurrens som orsaken bakom djurens utveckling..

Nyan - 25 apr 18 kl. 11:45

Djurens betydelse på Kastelholm

Forskare Hanna Kivikero talar under rubriken ”Skattefisk och livsmedel – om djurens roll i Kastelholm” i kväll torsdag klockan 19.00 i Kastelholms slott. Hanna Kivikero är filosofie magister i arkeologi från Helsingfors universitet, numera bosatt i Uppsala.

DN - 15 feb 14 kl. 07:58

Forskare: Nazister ville använda ”krigsmygga”

Forskare på koncentrationslägret i Dachau, 20 kilometer nordväst om München, undersökte möjligheten att använda malariamyggor som vapen under andra världskriget. Den teorin lanseras av en tysk forskare som grävt i arkiven..

Supermiljöbloggen - 13 jul 15 kl. 20:16

NASA-chef sågar teorin om en ny mini-istid

En forskare menar att det kan bli en ny mini-istid mellan 2030 och 2040. Enligt en NASA-chef skulle detta endast innebära att den globala uppvärmningen fördröjs med tre år. Enligt FN:s klimatpanel är påverkan från växthusgasutsläpp mycket större.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Tusentals fordon kan få körförbud

Tiotusentals fordon riskerar att få körförbud efter regeländring – trots att de rullar som de ska..

Nyteknik - 1 timme sedan

Forskningsfusk hanteras olika på lärosäten

Ny nämndmyndighet föreslås ta över utredningarna av allvarligt forskningsfusk, men arbetet med den nya myndigheten har dragit ut på tiden..

Nyteknik - 1 timme sedan

Hans Rosling får årlig minnesdag

Varje år ska en folkbildningsdag hållas till minne av Hans Rosling, meddelar företrädare för Gapminder Foundation, Nobelstiftelsen och Nobel Center på DN Debatt..

Nyteknik - Igår: 07:00

”Om ingen hade uppfunnit Crispr hade Hollywood behövt göra det”

KRÖNIKA. Kan Crispr användas för att skapa monster som i filmen, på det sätt som beskrivs? Klart är att filmvärlden har mycket att tacka vetenskapen för, skriver Ny Tekniks Anna Orring..

Nyteknik - I förrgår: 15:02

Startupföretagen: Så här föddes våra idéer

En idé är ursprunget till alla framgångsrika bolag. Men hur uppstår en sådan? För Kry började det med frustration..

Nyteknik - I förrgår: 16:41

Gevärets sensor hör var fiendens skott kom ifrån

Fransmännen har tagit fram en sensor som kan känna av och peka ut var fiendens skott kom ifrån. Tekniken är så liten att systemet kan monteras på geväret eller soldatens hjälm..

Nyteknik - I förrgår: 16:14

Luleå tekniska universitetet underhåller Kinas snabbtåg

Kina är världens största tillverkare av järnvägs- och hastighetståg. Men Sverige har kompetens som de gärna tar del av..

Nyteknik - I förrgår: 15:30

Så här tacklade ÅF bristen på kvinnliga ingenjörer

Under en månads tid skrev teknikkonsulten ÅF bara anställningsavtal med kvinnor. Något som väckte lagom mycket debatt – och gav resultat, enligt hållbarhetschefen Nyamko Sabuni..

Nyteknik - I förrgår: 15:30

Nasa-astronaut tog makalös selfie

Astronauten Ricky Arnold som arbetar på den internationella rymdstationen ISS passade på under en rymdpromenad att knäppa en häftig selfie..

Nyteknik - I förrgår: 15:08

Kina får värdens första robothamn

Innan året är över ska hamnen i kinesiska Caofeidian vara helt automatiserad. All lossning och lastning kommer skötas av robotar – och containrarna körs av autonoma lastbilar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.