DI > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 22:19

Liknande nyheter

Taggar: Expertens, pensionstipstill , småföretagare
SVT - 08 okt 18 kl. 20:50

Här är ”gig-jobbarens” bästa pensionstips

Många unga saknar i dag fast anställning och har istället så kallade ”gig-jobb” eller är egenföretagare. Risken är att de går miste om miljontals kronor i pension. Emelie Fågelstedt är egenföretagare och ger sina bästa pensionstips..

DrivaEget - 02 aug 17 kl. 07:24

Företagare behöva också träna – så kommer du igång

 Allmänt  Mycket färre egna företagare än tjänstemän tränar riktigt regelbundet, trots att det får oss att må bättre, tänka klarare och orka mer. Nu kör vi! Här är expertens smarta sätt att komma igång.

DrivaEget - 19 aug 15 kl. 09:58

Småföretagare kan bli dubbla pensionsförlorare

 Guide / Pengar  Det finns två faktorer som kraftigt kan försämra pensionens storlek för småföretagare. Här är expertens råd vad du bör tänka på. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 05 feb 15 kl. 10:14

Småföretagare vill höja lönerna – Så sätter du rätt lön

 Personal  Mer än hälften av landets småföretag planerar att höja lönerna 2015, visar nya siffror. Ett sätt att behålla kompetent personal. Här är expertens tips för att lyckas med din lönerevision.

DI - 05 mar 18 kl. 17:10

Expertens fem tips: Så klarar du nya regelverket

Juristen och GDPR-experten Malin Edmar tipsar om fem saker du som företagare bör tänka på eller ordna innan dataskyddsförordningen börjar gälla..

VA - 11 jun 18 kl. 11:22

Offentlig upphandling – Expertens 5 tips för att komma in på marknaden

Offentlig upphandling, kan kännas svårt för många – men är ett utmärkt tillfälle för företagare att testa sin styrka och komma in på en stor marknad. Vi har pratat med en expert inom området – Anna Ulfsdotter Forssell, advokat och specialist på just offentlig upphandling, som har blivit utsedd till en av världens tio främsta jurister inom området hela fyra gånger. Här ger hon sina bästa tips fö....

DI - 29 dec 18 kl. 12:42

Expertens skatteplanerarguide: "Det bjuds på möjligheter"

Den 1 januari kickar ett antal nya skatteregler för företagare igång. Här är tipsen som maxar möjligheterna inför bokslutet och gör dig till en skattevinnare. .

VA - 08 feb 19 kl. 11:11

Obeståndsrätt: Expertens tips för att undvika ekonomisk kris i företaget

Konkurs är ett begrepp alla företagare gärna slipper att bekanta sig med, men ändå så viktigt att ha kunskap om. Vi har träffat Hanna Ericson, advokat och konkursförvaltare på Advokatfirman Delphi i Linköping samt expert inom obeståndsrätt. Hur ska man göra för att undvika att företaget hamnar i ekonomisk kris – och vad gör man när det börjar blåsa snålt?

DrivaEget - 19 sep 14 kl. 07:30

PR-experten bloggar: Så drar du igång din PR-höst

 Försäljning  Hur sticker du som småföretagare ut med hjälp av PR i höst? Här är expertens to-do-lista. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 16 jun 15 kl. 11:58

Så ökar du din lönsamhet året om

 Guide / Försäljning  Har du som tjänsteföretagare  svårt att jämna ut säsongen? Här får du expertens råd för hur du kan få ett bättre flöde året om. Läs vidare, kommentera eller dela.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Ygeman sågar KD:s kärnkraftsförslag: ”Finns inte intresse på marknaden”

Att sparka Svenska kraftnäts generaldirektör var nödvändigt. Fyra olika utredningar ska nu utreda krisen och säkerhetsbristerna i Sveriges elsystem. Det säger nya energiministern Anders Ygeman som gör tummen ned för KD:s kärnkraftsförslag..

DI - 15 minuter sedan

Fed-protokollet satte myror i huvudet på Wall Streets investerare

Räntan på den amerikanska tio-åringen steg en aning men föll sedan tillbaka, och börserna på Wall Street steg, sjönk och steg igen när marknaden kämpade med att tolka Fed-protokollet från januarimötet. .

DI - 1 timme sedan

Förtroendet för Bonnesen kört i botten

Det säkraste sättet att inte hitta några spår av misstänkt penningtvätt är att inte leta. Risken är då bara att någon annan gör jobbet åt dig – och att du åker på en dubbelsmäll. Uppdrag gransknings rapportering fick Swedbankaktien att rasa som vore det finanskrisen för tio år sedan.

DI - 1 timme sedan

Samsung presenterar ny telefon – vikbara Galaxy Fold

Samsung offentliggjorde på onsdagen en ny vikbar enhet, som kan användas både som telefon och som surfplatta. .

DI - 1 timme sedan

Trump skramlar med tullhot mot europeiska bilar igen

USA kommer att införa tullar på importerade bilar fån EU om de två parterna inte når ett nytt avtal. .

DI - 1 timme sedan

LO varnar för skatter som hotar ge franskt stök

Om regeringen driver igenom de stora aviserade skattelättnaderna för ”rika” kommer LO att kräva kompensation för sina medlemmar genom högre löneökningar i nästa års avtalsrörelse.  Det säger LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson, som varnar för Frankrike-liknande protester om miljöskatterna höjs med 15 miljarder. .

DI - 1 timme sedan

Oljepriserna på årshögsta – Nigeria villiga att dra ner produktionen

Efter en tveksam inledning på dagen steg spotpriserna på råolja till nya årshögsta-nivåer på onsdagskvällen..

DI - 1 timme sedan

Ingen brexit-lösning när May och Juncker möttes

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och Storbritanniens premiärminister Theresa May diskuterade reservlösningen i brexit-avtalet på onsdagskvällen. Men de lyckade sinte nå en lösning..

DI - 1 timme sedan

Farlig eufori efter rapportkalabaliken - varslar om läskigt 2019

Börsjättarna har bjudit på ett historiskt starkt och spektakulärt rapportfyrverkeri.  Men under ytan blev det våldsamma kursreaktioner åt båda håll. Och starten på året varslar om en läskig fortsättning på 2019..

DI - 1 timme sedan

USA-räntorna stiger något efter att Federal Reserve släppt protokoll

Räntan på den 10-åriga amerikanska statsobligationen stiger en aning efter att Federal Reserve släppt protokollet från sitt januarimöte på onsdagskvällen, svensk tid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.