Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 19 August, 04:06

Dagens PS - 19 jan 18 kl. 10:25

General Motors slipper nota på 1 miljard dollarGeneral Motors slipper behöva göra en utbetalning på en miljard dollar, motsvarande 8 miljarder kronor, till personer som skadats på grund av defekta tändningslås i bolagets bilar. Domen är från en konkursdomare i New York som anser att General Motors representant, Wilmington Trust, hade agerat i ond tro när förlikningsuppgörelsen tagits fram. Det rapporterar Bloomberg News. Under den skulle General Motors betala 15 miljoner dollar samt ytterligare tvingas bidra med en miljard dollar i egna aktier. General Motors ville dock inte göra detta och ansåg förhandlingarna mellan Wilmington Trust och advokaten som företräder de drabbade kunderna var olämpliga.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Motors, New York, General Motors, Trust, Bloomberg News, Wilmington Trust, KÄlla, Avoids, Billion Stock Payout, Courtroom Battle, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: General, Motors, slipper, notapå 1 , miljard, dollar
Dagens PS - 25 sep 17 kl. 13:54

General Motors lanserar snart självkörande bilar

Den bedömningen gör Deutsche Bank. Amerikanska fordonsjätten General Motors kommer att presentera självkörande bilar inom ett par kvartal och inte inom ett par år. Den bedömningen gör Deutsche Bank som samtidigt uppgraderar den klassiska fordonsaktien till köp, från tidigare behåll.

DI - 18 mar 11 kl. 07:14

General Motors: Stoppar produktion i USA på grund av komponentbrist

Fordonstillverkaren General Motors kommer nästa vecka att stoppa produktionen vid fabriken Shreveport, Louisiana, där bolaget bygger små pick up-bilar, på grund av den komponentbrist som orsakats av jordbävningen och tsunamin i Japan..

DI - 02 aug 11 kl. 16:57

General Motors ökar försäljningen

General Motors försäljning av fordon i USA ökade med 7,6 procent i juli till 214.915 fordon.Det skriver Bloomberg News..

Expressen - 05 nov 11 kl. 15:01

General Motors kan stoppa Saab-affären

Affären ska bli räddningen för krisande Saab. Men den tidigare Saab-ägaren General Motors kan stoppa försäljningen till Kina. - Just nu kan GM inte stödja en Saabaffär, säger GM:s talesperson James Cain till Sveriges Radio..

The Local - 06 nov 11 kl. 07:37

General Motors mulls blocking Saab sale

US automaker General Motors said Saturday that it may block the sale of Saab to two Chinese companies, citing concerns of its supplier relationship to the insolvent Swedish carmaker..

Nyhetskanalen - 03 feb 12 kl. 13:58

Turkiskt bolag lägger bud på Saab nästa vecka - General Motors bereddda att sälja patent

Förra Saabägaren General Motors har hittills sagt nej till alla köpare av Saab. Men TV4News kan nu avslöja att turkiska Brightwell tänker lägga ett bud på Saabs konkursbo i mitten av nästa vecka..

Affärsvärlden - 14 feb 13 kl. 13:45

Under förväntan för General Motors

Den amerikanska fordonsgruppen General Motors redovisar ett resultat per aktie som ligger under analytikernas förväntningar..

DI - 25 jul 13 kl. 13:33

Lägre vinst för General Motors

General Motors redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,84 dollar för det andra kvartalet 2013 (0,90)..

Affärsvärlden - 25 jul 13 kl. 14:00

Minskad vinst för General Motors

General Motors redovisar ett minskat resultat per aktie för årets andra kvartal..

DI - 12 sep 13 kl. 07:13

General Motors känner suget i Europa

Det finns en uppdämd efterfrågan på bilar i Europa enligt General Motors vice ordförande Stephen Girsky. Det kommer att ge stöd till bolagets olönsamma Opel-verksamhet under de kommande åren, säger han på onsdagen till Dow Jones Newswires..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 23:51

Toppform året om – så kickstartar du höstträningen

  Sommaren går mot sitt slut och runt hörnet väntar höstens mörker och kyla. Kroppen göms under lager av kläder och ser inte solljuset förrän nästa år igen. Men låt inte allt slit för sommarkroppen gå till spillo – håll formen året om!

Dagens PS - Igår: 15:44

Birro sammanfattar veckan som gått

  Rutiner och arbete är tillbaks på kartan. En lång och osedvanligt het sommar går mot sitt slit. Dagens PS blickar tillbaka på veckan som gått.

Dagens PS - Igår: 11:55

Aktietips: Börspapper som pallar trycket

Autoliv bedöms även efter utdelningen av Veoneer ha fina tillväxtår framför sig och aktien är köpvärd. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+. ”Att vara underleverantör till fordonsindustrin må vara en utsatt position, men Autoliv har under lång tid visat sig stå pall.

Dagens PS - Igår: 11:45

Desperat krisplan ska rädda Löfven

Här är S taktik efter statsministerns förtroenderas och debattfadäser. Enligt Expressen finns en djup oro i de egna leden hos Socialdemokraterna över att partiledaren och statsministern Stefan Löfven dels gör så dåligt ifrån sig i offentliga utfrågningar och debatter och – inte minst – hans låga förtroendesiffror. Särskilt nu.

Dagens PS - Igår: 09:49

Googles vd anklagas för försvarstal

Googles vd Sundar Pichai har i en träff med anställda sagt att företaget inte är i närheten av att lansera en sökmotor i Kina. Beskedet som mer liknande ett försvarstal från Pichais sida kommer efter att Wall Street Journal och andra medier rapporterat om att Google utvecklar en ny sökmotor för Kina. Enligt uppgifterna skulle sökmotorn gå i linje med Kinas strikta censur, vilket har förargat många av Googles anställda men också människorättsaktivister.

Dagens PS - Igår: 10:56

Självkörande bilar ska minska utläpp

Uppstartsföretaget FiveAI har lockat till sig ett stort intresse och många investerare som säger sig tro på deras teknik, skriver Ny Teknik. Företaget har fått godkänt att göra tester i riktig trafik i London. Testerna börjar 2019 med förare bakom ratten och fordon fulla med sensorer som ska samla in data om både skick på vägar, trafikintensitet, fotgängare och annan trafik.

Dagens PS - Igår: 10:18

Ledarkollen: Donald Trumps krig mot sanningen

  Ledarkollen handlar idag om valrörelsen, om Vänsterns elefant i rummet, om klimatet, om att göra politik av tragedier och om Donald Trumps krig mot sanningen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Elefant i rum DI skriver om valrörelsen: ”Elefanten i rummet, sa Jonas Sjöstedt om den ökade ojämlikheten i partiledardebatten häromkvällen (Di/Expressen-tv).

Dagens PS - Igår: 10:02

Alarmerande forskning: Snoozandet stör hjärnans funktioner

Efter en natt av dålig sömn och för få timmar kan det vara frestande att trycka på snooze-knappen och stanna i sängen de där extra minuterna. Trots att det verkar lockande är det något som bör undvikas, skriver The Independent. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - Igår: 09:01

Priserna går upp för bostadsrätter

Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,6 procent mellan juni och juli enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard. Detta efter att ha varit ned lika mycket månaden innan. Bostadsrättsindex steg med 0,8 procent medan villaindex var ned 1,4 procent, efter att ha backat med 0,4 respektive 0,6 procent i juni.

Dagens PS - Igår: 08:47

Får svidande kritik: ”Vad ska jag göra?”

Oppositionen anklagar finansministern för att måla upp en allt för ljus bild av Sverige. Svensk ekonomi går som tåget med god tillväxt, sjunkande arbetslöshet, ökad sysselsättning och rejäla tillskott i statskassan. Så sammanfattar nyhetsbyrån Direkt den uppdaterade prognosen för svensk ekonomi som finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade på torsdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.