Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 12:53

Dagens PS - 19 jan 18 kl. 10:25

General Motors slipper nota på 1 miljard dollarGeneral Motors slipper behöva göra en utbetalning på en miljard dollar, motsvarande 8 miljarder kronor, till personer som skadats på grund av defekta tändningslås i bolagets bilar. Domen är från en konkursdomare i New York som anser att General Motors representant, Wilmington Trust, hade agerat i ond tro när förlikningsuppgörelsen tagits fram. Det rapporterar Bloomberg News. Under den skulle General Motors betala 15 miljoner dollar samt ytterligare tvingas bidra med en miljard dollar i egna aktier. General Motors ville dock inte göra detta och ansåg förhandlingarna mellan Wilmington Trust och advokaten som företräder de drabbade kunderna var olämpliga.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Motors, New York, General Motors, Trust, Bloomberg News, Wilmington Trust, KÄlla, Avoids, Billion Stock Payout, Courtroom Battle, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: General, Motors, slipper, notapå 1 , miljard, dollar
Dagens PS - 25 sep 17 kl. 13:54

General Motors lanserar snart självkörande bilar

Den bedömningen gör Deutsche Bank. Amerikanska fordonsjätten General Motors kommer att presentera självkörande bilar inom ett par kvartal och inte inom ett par år. Den bedömningen gör Deutsche Bank som samtidigt uppgraderar den klassiska fordonsaktien till köp, från tidigare behåll.

DI - 18 mar 11 kl. 07:14

General Motors: Stoppar produktion i USA på grund av komponentbrist

Fordonstillverkaren General Motors kommer nästa vecka att stoppa produktionen vid fabriken Shreveport, Louisiana, där bolaget bygger små pick up-bilar, på grund av den komponentbrist som orsakats av jordbävningen och tsunamin i Japan..

DI - 02 aug 11 kl. 16:57

General Motors ökar försäljningen

General Motors försäljning av fordon i USA ökade med 7,6 procent i juli till 214.915 fordon.Det skriver Bloomberg News..

Expressen - 05 nov 11 kl. 15:01

General Motors kan stoppa Saab-affären

Affären ska bli räddningen för krisande Saab. Men den tidigare Saab-ägaren General Motors kan stoppa försäljningen till Kina. - Just nu kan GM inte stödja en Saabaffär, säger GM:s talesperson James Cain till Sveriges Radio..

The Local - 06 nov 11 kl. 07:37

General Motors mulls blocking Saab sale

US automaker General Motors said Saturday that it may block the sale of Saab to two Chinese companies, citing concerns of its supplier relationship to the insolvent Swedish carmaker..

Nyhetskanalen - 03 feb 12 kl. 13:58

Turkiskt bolag lägger bud på Saab nästa vecka - General Motors bereddda att sälja patent

Förra Saabägaren General Motors har hittills sagt nej till alla köpare av Saab. Men TV4News kan nu avslöja att turkiska Brightwell tänker lägga ett bud på Saabs konkursbo i mitten av nästa vecka..

Affärsvärlden - 14 feb 13 kl. 13:45

Under förväntan för General Motors

Den amerikanska fordonsgruppen General Motors redovisar ett resultat per aktie som ligger under analytikernas förväntningar..

DI - 25 jul 13 kl. 13:33

Lägre vinst för General Motors

General Motors redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,84 dollar för det andra kvartalet 2013 (0,90)..

Affärsvärlden - 25 jul 13 kl. 14:00

Minskad vinst för General Motors

General Motors redovisar ett minskat resultat per aktie för årets andra kvartal..

DI - 12 sep 13 kl. 07:13

General Motors känner suget i Europa

Det finns en uppdämd efterfrågan på bilar i Europa enligt General Motors vice ordförande Stephen Girsky. Det kommer att ge stöd till bolagets olönsamma Opel-verksamhet under de kommande åren, säger han på onsdagen till Dow Jones Newswires..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Svenska techstjärnan i nytt 100-miljoneravtal

Projektbolaget Northvolt har skrivit under ett partnerskapsavtal med Skellefteå kraft värt 100 miljoner kronor i investeringar, skriver Breakit. Beloppet är ämnat för den nya batterifabrik som Northvolt planerar att ha färdig i samma stad 2023. Den är tänkt att kunna producera batterier för flera hundra tusen elbilar.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Hon ritar ut kartan för Kinneviks framtid

Investmentbolaget Kinneviks nya ordförande Amelia Fawcett vill göra mer inom finansiella tjänster och hälsovård och ser stora möjligheter inom teknik, medier och telekom samt e-handel. Det säger hon i en intervju med Dagens industri. Kinnevik-toppen ser att konsolideringen i telekomsektorn bara har börjat och att fler strukturaffärer kommer att ske på den fronten.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Riksbanken: Här är största risken för Sverige

Hushållens höga och växande skuldsättning fortsätter att utgöra den största risken för svensk ekonomi. Skuldsättningen har ökat under lång tid och beror bland annat på att bostadsmarknaden fungerar dåligt och på att skattesystemet inte är väl utformat ur ett finansiellt stabilitetsperspektiv. Det är därför viktigt att fortsätta med åtgärder som minskar riskerna och ökar motståndskraften i hushållssektorn inom framförallt dessa politikområden.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Kanondrag i aktie efter urstark prognos

Stockholmsbörsen har som väntat inlett svagt på onsdagen efter nedgångar på Wall Street och i Asien. Även på de stora Europabörserna ses nedgångar. Amerikanska börsterminen är på minus.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Storbanken varnar: Då går USA in i recession

Om oljepriset stiger till 100 dollar per fat riskeras USA:s ekonomi att kastas in i en recession. Det varnar den schweiziska investmentbanken UBS för, enligt CNBC. Brentoljan har stigit nära 48 procent det senaste året och under den senaste tiden handlats över 80 dollar per fat.

Dagens PS - 1 timme sedan

Marcus Birro efter nya Palme-spåret: ”Tragiskt”

Bankernas hemliga liv, Göran Greider fly förbannad och ”Skandiamannen” pekas ut som Palme-mördaren. Det och mycket mer i dagens Ledarkollen av Marcus Birro. Bankernas hemliga liv Som novis undrar man mycket om bankernas hemliga liv.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Rekordstöd för SD – största partiet bland män

Sverigedemokraterna rusar i ny mätning medan Socialdemokraterna sjunker till ”Julholt-nivå”, skriver Dagens Nyheter. SD har aldrig gått starkare. I en ny mätning från Dagens Nyheter/Ipsos som publiceras på onsdagsmorgonen får Jimmie Åkessons parti över 20 procent av väljarstödet.

Dagens PS - 5 timmar sedan

FT: Snacket går om en gigantisk bankfusion

Chefer från Barclays och Standard Chartered har träffats och löst diskuterat en möjlig fusion, rapporterar Financial Times med hänvisning till källor. Enligt uppgift ägde mötet mellan två chefer från huvudkontoren för de båda bankerna rum där man diskuterade de potentiella fördelarna av att gå ihop. Baserat på vad affärstidningen skriver ska samtalet ingå i en större ansträngning från Barclays sida att förbättra sin finansiella prestation.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Nordkorea-rädsla sprids på NY-börsen

Kurserna på New York-börsen vände nedåt på tisdagen. Sentimentet tyngdes av uttalanden från amerikanska presidenten Donald Trump som sa att han inte var säker på att toppmötet med Nordkorea verkligen kommer bli av samt att han inte var nöjd med handelssamtalen med Kina. På den breda marknaden sjönk S&P 500 index med 0,31 procent till 2.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Oväntad spelsuccé får Wall Street att darra

Strauss Zelnick som är vd för spelutvecklaren Take-Two Interactive Software ser på succéspelet Fortnite från Epic Games som något positivt för branschen. Sedan lanseringen av Fortnite i somras har spelet tagit alla med storm och inneburit att etablerade aktörer som Activision Blizzard tappat miljarder i börsvärde. Snabbheten i framgången har också fått Wall Street att ifrågasätta ifall de traditionella spelutvecklarna kommer att bli lidande av konkurrensen på lång sikt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.