Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 17 November, 22:11

Dagens PS - 19 jan 18 kl. 10:25

General Motors slipper nota på 1 miljard dollarGeneral Motors slipper behöva göra en utbetalning på en miljard dollar, motsvarande 8 miljarder kronor, till personer som skadats på grund av defekta tändningslås i bolagets bilar. Domen är från en konkursdomare i New York som anser att General Motors representant, Wilmington Trust, hade agerat i ond tro när förlikningsuppgörelsen tagits fram. Det rapporterar Bloomberg News. Under den skulle General Motors betala 15 miljoner dollar samt ytterligare tvingas bidra med en miljard dollar i egna aktier. General Motors ville dock inte göra detta och ansåg förhandlingarna mellan Wilmington Trust och advokaten som företräder de drabbade kunderna var olämpliga.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Motors, New York, General Motors, Trust, Bloomberg News, Wilmington Trust, KÄlla, Avoids, Billion Stock Payout, Courtroom Battle, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: General, Motors, slipper, notapå 1 , miljard, dollar
Dagens PS - 25 sep 17 kl. 13:54

General Motors lanserar snart självkörande bilar

Den bedömningen gör Deutsche Bank. Amerikanska fordonsjätten General Motors kommer att presentera självkörande bilar inom ett par kvartal och inte inom ett par år. Den bedömningen gör Deutsche Bank som samtidigt uppgraderar den klassiska fordonsaktien till köp, från tidigare behåll.

DI - 18 mar 11 kl. 07:14

General Motors: Stoppar produktion i USA på grund av komponentbrist

Fordonstillverkaren General Motors kommer nästa vecka att stoppa produktionen vid fabriken Shreveport, Louisiana, där bolaget bygger små pick up-bilar, på grund av den komponentbrist som orsakats av jordbävningen och tsunamin i Japan..

DI - 02 aug 11 kl. 16:57

General Motors ökar försäljningen

General Motors försäljning av fordon i USA ökade med 7,6 procent i juli till 214.915 fordon.Det skriver Bloomberg News..

Expressen - 05 nov 11 kl. 15:01

General Motors kan stoppa Saab-affären

Affären ska bli räddningen för krisande Saab. Men den tidigare Saab-ägaren General Motors kan stoppa försäljningen till Kina. - Just nu kan GM inte stödja en Saabaffär, säger GM:s talesperson James Cain till Sveriges Radio..

The Local - 06 nov 11 kl. 07:37

General Motors mulls blocking Saab sale

US automaker General Motors said Saturday that it may block the sale of Saab to two Chinese companies, citing concerns of its supplier relationship to the insolvent Swedish carmaker..

Nyhetskanalen - 03 feb 12 kl. 13:58

Turkiskt bolag lägger bud på Saab nästa vecka - General Motors bereddda att sälja patent

Förra Saabägaren General Motors har hittills sagt nej till alla köpare av Saab. Men TV4News kan nu avslöja att turkiska Brightwell tänker lägga ett bud på Saabs konkursbo i mitten av nästa vecka..

Affärsvärlden - 14 feb 13 kl. 13:45

Under förväntan för General Motors

Den amerikanska fordonsgruppen General Motors redovisar ett resultat per aktie som ligger under analytikernas förväntningar..

DI - 25 jul 13 kl. 13:33

Lägre vinst för General Motors

General Motors redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,84 dollar för det andra kvartalet 2013 (0,90)..

Affärsvärlden - 25 jul 13 kl. 14:00

Minskad vinst för General Motors

General Motors redovisar ett minskat resultat per aktie för årets andra kvartal..

DI - 12 sep 13 kl. 07:13

General Motors känner suget i Europa

Det finns en uppdämd efterfrågan på bilar i Europa enligt General Motors vice ordförande Stephen Girsky. Det kommer att ge stöd till bolagets olönsamma Opel-verksamhet under de kommande åren, säger han på onsdagen till Dow Jones Newswires..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 12:10

VD: Jag vill ha Persson som statsminister

”Skulle klara jobbet med bravur”, säger näringslivstoppen till Di. Tomas Billing, vd för investeringsföretaget Nordstjernan och ordförande för byggbolaget NCC, är i likhet med näringslivet i stort trött på det låsta, politiska läget i rikets parlament. Två månader och drygt en vecka efter valet står Sverige fortfarande utan regering och den ena partiledaren efter den andra som hoppas på att bli statsminister röstar ner av riksdagen.

Dagens PS - Igår: 11:38

Nu är 42 anmälda i penningtvättshärvan

Fler än vad som tidigare varit känt misstänks för brott i Danske Bank-skandalen. Bankens egen utredning, som gjorts av advokatfirman Bruun & Hjejle, visar att totalt 42 medarbetare och så kallade agenter – mellanhänder utanför banken – anmälts till den estländska finansinspektionen för ytterligare granskning, rapporterar Berlingske med hänvisning till rapporten. Sedan tidigare är åtta anställda polisanmälda för misstänkta mutbrott.

Dagens PS - Igår: 10:43

Stor vindkraftspark byggs i Sverige

Tyska energijätten Eon ska bygga den svenska vindparken Nysäter, enligt ett pressmeddelande. Nysäter har en planerad kapacitet på 475 megawatt och kostar totalt cirka 500 miljoner euro, motsvarande 5,1 miljarder kronor. I samband med byggnationen upptar Eon också ett ägande på 20 procent i projektet.

Dagens PS - Igår: 10:36

Di: Spotify-aktien ska ned mer

Spotifys aktie väntas fortsätta falla när bolaget nu närmar sig vinst för första gången, skriver Dagens industri på fredagen. Det har varit fallet med de amerikanska teknikjättarna som samtliga gått ned under hösten trots att många av dem uppvisat rejäla vinstförbättringar. Di förklarar utvecklingen som en väckarklocka där investerare först nu blir medvetna om hur mycket det krävs för att motivera ett högt börsvärde.

Dagens PS - Igår: 10:25

Stark rapport ger aktie bränsle

Kursen är upp med omkring 7 procent på Stockholmsbörsen. Nibe är dagens börsvinnare. Efter att bolagets rapport nu på morgonen överträffat analytikerna förväntan både resultat- och omsättningsmässigt rusar aktien.

Dagens PS - Igår: 10:06

Ledarkollen: May under hård press

Dagens ledarkoll handlar om dåliga stresstester för banker, om budgeten, om Brexit och Theresa Mays situation. Och om vi har ett kollektivt ansvar för barnen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - Igår: 09:10

Amazon inte ‘too big to fail’

Amazon är inte för stora för att gå i konkurs, enligt vd Jeff Bezos. Amazon-chefen gav kommentaren som ett svar på en fråga från en anställd under ett möte förra torsdagen, rapporterar CNBC. Frågan löd om vad Jeff Bezos hade lärt sig från den senaste tidens konkurser med Sears och andra stora detaljhandelsjättar.

Dagens PS - Igår: 07:21

Nordkorea testar nytt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-un har övervakat tester med ett nytt högteknologiskt vapen som är under utveckling, enligt nordkoreansk media. Det rapporterar Yonhap News. Det nya vapnet började utvecklas under tidigare ledaren Kim Jong-il och uppges erbjuda försvar över hela landet.

Dagens PS - Igår: 07:35

Skanska bygger jätteskrapa i Göteborg

Byggbolaget Skanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i Göteborg. Byggkontraktet är värt 1,5 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Projektet påbörjas i december och ska vara färdigställt i mars 2022.

Dagens PS - Igår: 08:46

Miljardär avyttrar stor aktiepost

Anger ”privata skäl” som orsak till den omfattande försäljningen. Enligt Di.se – som hänvisar till ett pressmeddelande – har Recipharms vd och grundare Thomas Eldered sålt nästan 1,6 miljoner av sina b-aktier, och det motsvarar 12,7 procent av hans totala aktieinnehav.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.