Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 15 February, 20:32

Blekinge Läns tidning - 18 jan 18 kl. 00:05

"Jag värjer mig mot floskler"För författaren och historieprofessorn Yvonne Hirdman handlar en stor del av arbetet om att beskriva nyanserna. Svartvita beskrivningar går bort, likaså flosklerna. –  Historia eller genusforskning är ingen exakt vetenskap. För att det ska bli bra måste det bygga på ärlighet, säger hon..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Yvonne Hirdman

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag värjermig mot , floskler
Nyhetsverket - 29 jan 11 kl. 22:42

SM i floskler ? Torbjörn Carlssons bidrag

SNÖMOS Torbjörn Carlsson, krönikör på Piteå-Tidningen, ger sig i dag in i svenska mästerskapen i floskler med ett synnerligen starkt bidrag som med största sannolikhet lär generera en plats bland de fem främsta alstren. Med en generös blandning av såväl gamla som nya floskler det gått inflation i flera gånger om levererar Carlsson en sällan skådad kavalkad av trams och dumheter, lite lätt kryddat med en näve oikofobi. Nyckelordet är ?

Cornucopia - 21 feb 17 kl. 13:48

En yrkesförfattare försörjer sjutton personer

En yrkesmässig författare, som kan leva på sin bokförsäljning, kan sägas försörja åtminstone drygt sjutton personer på sin bokförsäljning, förutom sig själv.
Siffrorna varierar, men det säg att mellan 50 och 100 svenska författare kan leva helt på sin bokförsäljning. Jag är en av dem.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

"Debatten styrs av politiska floskler"

Folkets Hus klarar inte ett nollresultat utan kommunal bidrag.
? Ambitionen är att verksamheten ska ge vinst men vi är inte där än, säger Ulf Sonesson, VD på Galaxen.

BT - 23 apr 12 kl. 00:30

Annie Lööfs tabbe och floskler

Annie Lööfs hårresande resonemang om huruvida Kina är en demokrati eller diktatur var förstås den värsta tabben i Ekots lördagsintervju. För den har hon bett om ursäkt men frågan dröjer sig kvar: Har ledaren för regeringspartiet C så skrämmande dålig koll på sin omvärld? Det finns en fråga till man har lust att ställa efter Tomas Rambergs i vanlig ordning suveräna intervju: Var är substansen bakom Lööfs närmast mekaniska upprepning av frasen ?

NT - 25 jun 12 kl. 14:04

Lord har tröttnat på alla floskler

Söderköpings kommuns handlingar rymmer mängder av floskler som fullmäktigeledamoten Torbjörn Lord har tröttnat på. Han föreslår därför att en speciell person får kvalitetsansvar för kommunens offentliga texter..

UNT - 25 nov 12 kl. 09:00

Kunskap utan floskler

De flesta som diskuterar modebegreppet "kunskapssamhället" sjunker i ett träsk av floskler. MarieLouise Samuelsson har läst två undantag..

PrivataAffärer - 20 dec 13 kl. 11:02

Här är årets värsta floskler i finansvärlden

Privata Affärer och läsarna har utsett 2013 års mest minnesvärda floskler från börsbolagen. Och vinnarna är......

GöteborgsPosten - 15 apr 14 kl. 18:00

Klimatet kräver effektiv politik – inte miljöfloskler

MP:s miljöpolitik är allt för ofta grundad i floskler i stället för fakta. Politik måste vara kostnadseffektiv och ge resultat. Det gäller för miljö såväl som för ekonomi, skriver Christofer Fjellner (M)..

Resume - 01 dec 14 kl. 09:28

Så ska floskler i platsannonser försvinna

Det finns för många floskler i platsannonser. Åtminstone om man får tro rekryteringsföretaget Experis, som med kampanjen Floskelkollen vill underlätta matchningen på arbetsmarknaden genom ett tydligare språkbruk..

PrivataAffärer - 26 dec 14 kl. 23:50

Dags att utse börs- bolagens värsta floskler

Börsbolagen bjuder som vanligt på en fantastisk samling floskler och klyschor. Vi har sammanställt de elva värsta flosklerna och nu är det upp till er läsare att kora årets vinnare. Läs och rösta här....

PrivataAffärer - 30 dec 14 kl. 21:22

Här är årets floskler

Privata Affärer har nu utsett 2014 års mest minnesvärda floskler från börsbolagens direktörer. Dessutom är det nu klart vem som tar hem läsarnas pris....

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Tusentals skolelever strejkade för miljön

Tusentals skolelever i Storbritannien, Frankrike och Tyskland "gick ut i strejk" på fredagen i protest mot klimatförändringarna. Manifestationerna är inspirerade av 16-åriga Greta Thunbergs uppmärksammade skolstrejk.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Vanligt med felaktiga koldiagnoser

Det är inte ovanligt att personer som diagnostiserats med kroniskt obstruktiv lungsjukdom (kol) i själva verket inte lider av sjukdomen, det visar en ny internationell studie. 16 000 medelålders och äldre kvinnor och män från 20 länder har deltagit i studien, som publicerats i medicintidskriften Chest.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Brandlarm i Holmsjö

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Prins Charles reser till Kuba

Storbritanniens prins Charles kommer att göra en rundresa i Karibien - och avlägga det brittiska kungahusets första officiella besök i Kuba. Han och hertiginnan av Cornwall, makan Camilla Parker Bowles, kommer att resa till sex länder och ett brittiskt territorium i området, enligt ett pressmeddelande.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Uppgifter: Örebro nära värva VM-guldmålvakt

Timmarna före transferdeadline i svensk ishockey är bottenlaget Örebro på väg att göra en spektakulär värvning. Enligt Expressen slutförhandlar klubben med VM-guldmålvakten Jhonas Enroth.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hermansson tar S-striden till riksnivå

Tidigare i veckan avsattes Ann-Sofie Hermansson som gruppledare för Socialdemokraterna i Göteborg av fullmäktigegruppen, efter en intern konflik inom partiet. Nu väljer Hermansson att överklaga till partistyrelsen i Stockholm, rapporterar GT.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Buss i kollision

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Mordmisstänkt svensk utlämnas

Den svensk som sitter häktad i Frankrike misstänkt för ett mord i Oslo kommer att utlämnas till Norge under mars. Det rapporterar norska public servicekanalen NRK, med hänvisning till den franska åklagarmyndigheten. Mannen i 20-årsåldern greps i Dijon i slutet av oktober förra året.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Franska ambassadören återvänder till Rom

Frankrikes ambassadör i Italien återvänder till Rom på fredagen, en dryg vecka efter att denne kallats hem med anledning av svajiga politiska relationer mellan länderna.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

66 döda hittade i centrala Nigeria

66 döda kroppar har upptäckts av polis i centrala Nigeria. Kvarlevorna hittades i delstaten Kaduna, sydöst om delstatshuvudstaden med samma namn. Lokala myndighetsföreträdare säger att personerna dödats i attacker av kriminella, utan att utveckla saken ytterligare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.