Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 17 November, 10:16

Blekinge Läns tidning - 18 jan 18 kl. 00:05

"Jag värjer mig mot floskler"För författaren och historieprofessorn Yvonne Hirdman handlar en stor del av arbetet om att beskriva nyanserna. Svartvita beskrivningar går bort, likaså flosklerna. –  Historia eller genusforskning är ingen exakt vetenskap. För att det ska bli bra måste det bygga på ärlighet, säger hon..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Yvonne Hirdman

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag värjermig mot , floskler
Nyhetsverket - 29 jan 11 kl. 22:42

SM i floskler ? Torbjörn Carlssons bidrag

SNÖMOS Torbjörn Carlsson, krönikör på Piteå-Tidningen, ger sig i dag in i svenska mästerskapen i floskler med ett synnerligen starkt bidrag som med största sannolikhet lär generera en plats bland de fem främsta alstren. Med en generös blandning av såväl gamla som nya floskler det gått inflation i flera gånger om levererar Carlsson en sällan skådad kavalkad av trams och dumheter, lite lätt kryddat med en näve oikofobi. Nyckelordet är ?

Cornucopia - 21 feb 17 kl. 13:48

En yrkesförfattare försörjer sjutton personer

En yrkesmässig författare, som kan leva på sin bokförsäljning, kan sägas försörja åtminstone drygt sjutton personer på sin bokförsäljning, förutom sig själv.
Siffrorna varierar, men det säg att mellan 50 och 100 svenska författare kan leva helt på sin bokförsäljning. Jag är en av dem.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

"Debatten styrs av politiska floskler"

Folkets Hus klarar inte ett nollresultat utan kommunal bidrag.
? Ambitionen är att verksamheten ska ge vinst men vi är inte där än, säger Ulf Sonesson, VD på Galaxen.

BT - 23 apr 12 kl. 00:30

Annie Lööfs tabbe och floskler

Annie Lööfs hårresande resonemang om huruvida Kina är en demokrati eller diktatur var förstås den värsta tabben i Ekots lördagsintervju. För den har hon bett om ursäkt men frågan dröjer sig kvar: Har ledaren för regeringspartiet C så skrämmande dålig koll på sin omvärld? Det finns en fråga till man har lust att ställa efter Tomas Rambergs i vanlig ordning suveräna intervju: Var är substansen bakom Lööfs närmast mekaniska upprepning av frasen ?

NT - 25 jun 12 kl. 14:04

Lord har tröttnat på alla floskler

Söderköpings kommuns handlingar rymmer mängder av floskler som fullmäktigeledamoten Torbjörn Lord har tröttnat på. Han föreslår därför att en speciell person får kvalitetsansvar för kommunens offentliga texter..

UNT - 25 nov 12 kl. 09:00

Kunskap utan floskler

De flesta som diskuterar modebegreppet "kunskapssamhället" sjunker i ett träsk av floskler. MarieLouise Samuelsson har läst två undantag..

PrivataAffärer - 20 dec 13 kl. 11:02

Här är årets värsta floskler i finansvärlden

Privata Affärer och läsarna har utsett 2013 års mest minnesvärda floskler från börsbolagen. Och vinnarna är......

GöteborgsPosten - 15 apr 14 kl. 18:00

Klimatet kräver effektiv politik – inte miljöfloskler

MP:s miljöpolitik är allt för ofta grundad i floskler i stället för fakta. Politik måste vara kostnadseffektiv och ge resultat. Det gäller för miljö såväl som för ekonomi, skriver Christofer Fjellner (M)..

Resume - 01 dec 14 kl. 09:28

Så ska floskler i platsannonser försvinna

Det finns för många floskler i platsannonser. Åtminstone om man får tro rekryteringsföretaget Experis, som med kampanjen Floskelkollen vill underlätta matchningen på arbetsmarknaden genom ett tydligare språkbruk..

PrivataAffärer - 26 dec 14 kl. 23:50

Dags att utse börs- bolagens värsta floskler

Börsbolagen bjuder som vanligt på en fantastisk samling floskler och klyschor. Vi har sammanställt de elva värsta flosklerna och nu är det upp till er läsare att kora årets vinnare. Läs och rösta här....

PrivataAffärer - 30 dec 14 kl. 21:22

Här är årets floskler

Privata Affärer har nu utsett 2014 års mest minnesvärda floskler från börsbolagens direktörer. Dessutom är det nu klart vem som tar hem läsarnas pris....

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

"Vill du att Trump ska ha dina nakenselfies?"

Journalisten som nystade upp Facebooks mörka sida har ett meddelande till alla svenskar: - Samma sak kommer att hända här, om det inte redan gjort det, säger Carole Cadwalladr. Hon har levt med Facebook i två års tid nu.(TT).

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

”Guldåldern” är en klubb för de invigda

När familj och vänner dör, då sammanhangen upplöses, föds en guldålder i minnet. Carl-Johan Malmberg gestaltar i sina reflektioner om livet och kulturen den processen, anser litteraturkritikern Jimmy Vulovic..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Ska jaga vildsvin

Det är problem med vildsvin i naturreservatet vid Sternö och Boön. Därför anordnar Karlshamns kommun jakt med lösa hundar i området under måndagen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Arga feministiska texter som borde ha stramats upp

Feminism, jämlikhet och rättvisa. Ida Eklöf debuterar med en rasande och humoristisk bok som fått titeln ”Moder Justitia”. Jonna Fries har läst..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Costa Rica tillåter samkönade äktenskap

Personer av samma kön kommer tillåtas att gifta sig i Costa Rica från och med 2020 efter ett beslut i landets författningsdomstol. Landet blir först ut i det traditionellt socialkonservativa Centralamerika att tillåta samkönade äktenskap.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Polisen vill ha tips för säkrare trafikmiljö

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Smart och pedagogisk bilderbok om allergi

Astma och allergier kan vara besvärliga. Men vad vad händer egentligen i kroppen och vad finns det för hjälpmedel? Jonna Fries har läst en pedagogisk bok..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Försvarsmakten stoppar begravningar i skogen

Stupade soldater ska inte längre kunna begravas ute i skogen i händelse av krig, enligt Försvarsmaktens nya gravtjänstreglemente som är under utveckling.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Boktoppen v 46

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

I natt kulminerar Leoniderna

Håll utkik efter himlafenomen i helgen när jorden återigen passerar genom meteorsvärmen Leoniderna. För dem som har otur med vädret och missar fenomenet i helgen kommer nästa chans strax före jul.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.