Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 23 May, 16:39

Liknande nyheter

Taggar: Ny kunskapom , sällsynt, förändringi , blodplasma

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Färre tvångsvårdades för missbruk

Antalet personer som vårdas för missbruk minskade något i fjol men skillnaderna för hur många som tvångsvårdas skiljer sig mycket i landet. .

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Ingen utökad granskning av Karolinskas konsultköp

Socialdemokraterna i SLL vill att konsultköpen på Karolinska ska utredas vidare av advokatbyrån Setterwalls. Alliansen och SD säger nej..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Oppositionen vill bredda intensivakut

Socialdemokraterna i SLL vill ha en breddning av intaget till den nästan patienttomma intensivakuten vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Koloskopi och patologi knäckfrågor för tarmscreening

En nationell screening för kolorektal cancer med tester för blod i avföringen kan vara på plats senast år 2020, tror professor Rolf Hultcrantz som lett ett utredningsarbete i frågan..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

”En dålig utredning som ledde till dåliga beslut”

Måns Rosén för­söker bagatellisera de misstag han gjort i sin utredning, skriver Thomas Troëng och Ulf Haglund i en debattreplik..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

”Regeringens utredare får inte fuska med fakta”

Det kan inte nog betonas hur viktigt det är att utredningar som ska ligga till grund för politiska beslut är opartiska och sakliga, skriver Dokument inifråns Erik Sandberg i en replik till Måns Rosén..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

”Sverige borde ha det danska systemet”

Om Per Ramhorn och SD fick bestämma skulle Sverige kopiera det danska sjukvårdssystemet för att lösa tillgänglighetsfrågan..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Nationell modell för PSA-testning på gång

Socialstyrelsen sade i februari återigen nej till nationellt program för PSA-screening för tidig upptäckt av prostatacancer. Men i oktober kan det finnas en nationell modell för hur organiserad frivillig PSA-testning ska gå till. .

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Dyra läkemedel hotar viktig forskning

Svenska universitetssjukhus stoppar patienter från att ingå i studier på läkemedel som kan rädda liv – det kan bli för dyrt på sikt. Läkare varnar för att forskningen hotas..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Socialstyrelsen: Det svåraste beslutet vi tagit

Socialstyrelsen får som väntat kraftig kritik i många av remissvaren på rekommendationen att inte förorda ett nationellt PSA-screeningprogram för prostatacancer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.