Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 25 February, 14:24

Dagens Medicin - 17 jan 18 kl. 23:00

Ny kunskap om sällsynt förändring i blodplasmaOnormalt höga nivåer av vissa antikroppar innebär en viss ökad risk för myelom och lymfom. En ny studie pekar på möjligheten att säga hur stor risken är..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny kunskapom , sällsynt, förändringi , blodplasma

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 19:56

Politikernas låsning fick NKS att tappa kunskap

Politikerna låste sig tidigt vid ett koncept för Nya Karolinska och för OPS-lösningen och förlorade kunskap och perspektiv. Det slår forskare fast i en granskning som kom i dag..

Dagens Medicin - Igår: 16:29

Ny metod kan upptäcka nervskador i ögat vid diabetes

Med en enkel undersökning av hornhinnan kan forskare konstatera nervskador hos personer med diabetes. Metoden har testats på svenska patienter med bra resultat..

Dagens Medicin - 21 feb 18 kl. 06:01

Fortsatt svårt att rekrytera till allergimedicin

Trots nya behandlingar och för­bättrade möjligheter till diagnos finns risk att vården inte når patienterna. Anledningen är bristen på nya specialister. .

Dagens Medicin - Igår: 15:00

Smartare planering ska vässa arbetsmiljön

Danderyds sjukhus nya logistik­expert Ritva Rosenbäck ska se till att patienter får rätt vård vid rätt tillfällen och på rätt plats. Med en ny bok för chefer och logistiker vill hon vässa svensk sjukvård..

Dagens Medicin - Igår: 14:27

Karolinskas operationer på sparlåga

Operationskapaciteten vid centraloperation i Karolinska Solna riskerar att minska med 26 procent med längre köer till cancerkirurgi som följd..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:38

Tankesmedja ska analysera värdebaserad vård

Tankesmedjan Leading Health Care får 1,8 miljoner av regeringen för att göra en organisationsteoretisk genomgång av modellen för värdebaserad vård..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:49

Antidepressiva effektiva — trots allt

Nästan alla antidepressiva läkemedel är bättre än verkningslös placebo på att behandla akuta depressioner hos vuxna. Vissa substanser är dock bättre än andra..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:00

”Det är olämpligt att gå jour efter 50”

Det här är en krönika som jag i framtiden kommer att ångra att jag skrev. Men jag känner att jag måste skriva den. För jag ser ett mönster.

Dagens Medicin - I förrgår: 09:01

De hedras av KI

Tv-journalisten Suzanne Axell, vetenskapsskribenten Yvonne Enman och den svenska läkaren Ingrid le Roux utses till medicine hedersdoktorer vid Karolinska institutet..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:58

Vårdavdelning stängd på grund av smitta

En vårdavdelning på Norrlands universitetssjukhus fick stänga förra veckan efter att fyra patienter smittats av den multiresistenta bakterien VRE, skriver Västerbottens-Kuriren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.