Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 24 January, 05:05

Dagens Medicin - 17 jan 18 kl. 23:00

Ny kunskap om sällsynt förändring i blodplasmaOnormalt höga nivåer av vissa antikroppar innebär en viss ökad risk för myelom och lymfom. En ny studie pekar på möjligheten att säga hur stor risken är..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny kunskapom , sällsynt, förändringi , blodplasma

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Gamla celler kan ha nyckelroll vid ms

Det sker ingen nybildning av vissa nervceller vid ms på det sätt man tidigare trott. Däremot kan gamla celler bidra till att reparera skador. De resultaten kommer från två studier som svenska forskare ligger bakom..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Riksåklagare vill se CBD-olja som narkotika

Det finns olika domar kring huruvida olja framställd ur industrihampa ska klassas som narkotika. Nu har riksåklagaren överklagat ett fall till Högsta domstolen för att få ett prejudikat..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Mångmiljoninjektion i Doktor.se

Nätläkarbolaget har fått nya investerare – bland andra Bonnier – och värderas nu till en miljard kronor..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Guldfirande för Bästa sjukhusen

I dag firas det i Värnamo, Oskarshamn och Örebro. Vinnarna får ta emot utmärkelsen Bästa sjukhuset 2018 av tidningens chefredaktör respektive redaktionschef. .

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Ambulanspersonal utsatt för pistolhot

En ambulans i Region Västmanland lockades i förra veckan ut på ett falskt larm som slutade med ett draget vapen och en stulen läkemedelsväska..

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Långtidseffekt klarlagd för PSA-screening

Efter att deltagarna följts i snitt i 22 år hade 30 procent färre män dött i prostatacancer bland de som inbjudits till regelbundna PSA-kontroller, jämfört med dem i kontrollgruppen där ingen systematisk screening skedde..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

50 personer erbjuds mässlingsvaccin efter misstänkt fall

Sjukvården har varit i kontakt med cirka 300 personer efter att ett barn med misstänkt mässling sökte vård i Umeå i helgen..

Dagens Medicin - Igår: 05:00

Bättre kötider i Örebro ligger bakom seger

Bäst på medicinsk kvalitet och en rejäl skärpning inom tillgänglighet. Det är receptet bakom att Universitetssjukhuset Örebro för första gången vinner Bästa sjukhuset..

Dagens Medicin - Igår: 05:00

Umeå halkar ned på silverplats efter två år i topp

Nej, det blev ingen tredje rak vinst i Bästa sjukhuset för Norrlands universitetssjukhus i Umeå, Nus – men väl en hedrande andraplats. .

Dagens Medicin - Igår: 05:00

Linköping trea – men bäst inom tillgänglighet

Universitetssjukhuset i Linköping har en räcka medaljplaceringar i Bästa sjukhuset. I år blev det dock ”bara” brons, sedan Örebro rusat förbi nästan hela fältet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.