Expressen > Nyheter

Saturday, 17 November, 09:47

Expressen - 17 jan 18 kl. 22:52

Morgan Johanssons dubbla budskap – efter Löfvens utspelStatsminister Stefan Löfven öppnade för att militären kan sättas in mot kriminella gäng. Därefter gick justitieminister Morgan Johansson först emot – för att sedan byta spår två gånger. – Nu försöker Morgan Johansson agera så att det inte ska framstå som att det finns en spricka i regeringen, säger Jenny Madestam, statsvetare. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Johanssons, Löfvens, Stefan Löfven, Morgan Johansson, Jenny Madestam

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgan, Johanssons, dubbla, budskapefter , Löfvens, utspel
YLE - 17 dec 14 kl. 20:14

Dubbla budskap inom byggnadstillsynen

Byggnadstillsynen i Raseborg fungerar och har inte gjort några fel men ska ändå ändras så mycket att samarbetsförhandlingar behövs. Allt är bra anser man från stadens håll trots hård kritik av byggare och att en tillrättvisning delats ut inom avdelningen. - Största problemet är den bild som målats upp av byggnadstillsynen.

YLE - 10 sep 15 kl. 18:12

Kommer SFP med dubbla budskap om sparpaketet?

Svenska folkpartiets kommentarer till regeringens sparpaket väcker förundran. I ett första pressmeddelande skrev partiet att de föreslagna åtgärderna är "goda", att de är "ett steg i rätt riktning" och att man är beredd att stöda regeringen. Samtidigt gick övriga oppositionspartier till hårt angrepp mot regeringens planer.

Expressen - 10 nov 15 kl. 15:21

Tysk kritik mot Morgan Johanssons uttalande

ROSTOCK. Tyska admiralen Jens-Volker Kronisch koordinerar flyktingmottagandet i Rostock. Han kritiserar nu migrationsminister Morgan Johanssons uttalande om att gränsen för Sveriges flyktingmottagande är nådd.

Expressen - 14 jul 16 kl. 21:20

SD:s svar på Morgan Johanssons uttalande

Morgan Johanssons stöd till rikspolischef Dan Eliasson har väckt ont blod hos Sverigedemokraterna. Nu ryter partisekreterare Richard Jomshof (SD) ifrån och menar att Sverige är på väg i fel riktning. – Det finns länder där polisen används som maktmedel mot medborgarna, är det dit vi är på väg?

NSD - 19 nov 11 kl. 15:47

Krönika: Dubbla budskap på världscuppremiären.

Norsk dominans - med ett lysande norrbottniskt undantag.Svensk dominans - med en norrbottnisk besvikelse.Det blev en dag av dubbla budskap på världscuppremiären..

Barometern - 07 nov 13 kl. 07:07

Dubbla budskap vad gäller strandskyddet

Justeringen av strandskyddslagstiftningen 2009 torgfördes av den borgliga regeringen som en lättnad av strandskyddet kring våra insjöar och vattendrag, och skulle innebära en skärpning på kraven för länsstyrelserna för att få utvidga strandskyddet utöver det generella skyddet 100 meter. Detta har länsstyrelsen i Kalmar län märkligt nog tagit till intäkt för att i stället gå på tvärs och vill nu utöka strandskyddet kraftigt vid flera större och medelstora sjöar i norra delen av länet. Det är verkligen att gå ut med dubbla budskap.

DN - 07 feb 14 kl. 18:20

Dubbla budskap från Ryssland

Å ena sidan gripna demonstranter. Å andra sidan en förbjuden puss som nästan blev av.Ryssland skickade dubbla budskap om sin omdiskuterade syn på homosexualitet när OS invigdes i Sotji..

Sydsvenskan - 10 mar 16 kl. 22:23

Kritik för "dubbla budskap" om barn

I morgon ska en utredning presentera hur FN:s barnkonvention kan bli svensk lag. Men experter riktar hård kritik mot Sverige för att ge dubbla budskap..

Trelleborgs Allehanda - 10 mar 16 kl. 22:22

Kritik för "dubbla budskap" om barn

I morgon ska en utredning presentera hur FN:s barnkonvention kan bli svensk lag. Men experter riktar hård kritik mot Sverige för att ge dubbla budskap. "I februari föreslogs att vissa grupper av barn ska vägras sina rättigheter.

Västerbottens Folkblad - 10 mar 16 kl. 22:23

Kritik för ”dubbla budskap” om barn

I morgon ska en utredning presentera hur FN:s barnkonvention kan bli svensk lag. Men experter riktar hård kritik mot Sverige för att ge dubbla budskap. ”I februari föreslogs att vissa grupper av barn ska vägras sina rättigheter.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Förare försvann efter kraftig kollision – polisen utreder

En kraftig kollision inträffade under natten på länsväg 678 vid Björkeryd.Men när räddningstjänst och polis kom till platsen hade de som färdades i bilarna avvikit. Kort därpå kontrollerades dock två opersoner på en närliggande adress.

Expressen - 10 minuter sedan

Stort polispådrag efter försvunnen man

Med hundar och helikopter letar polisen efter en försvunnen man utanför Vänersborg.Han syntes sedan till vid 11-tiden på fredagen.– Under natten har militären varit ute och letat, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson..

Expressen - 30 minuter sedan

Akademien kostade Englund äktenskapet

Äktenskapet gick i kras, kontakten med barnen blev sämre och han tvingades sälja sitt älskade hem.Peter Englund ser tillbaka på hedersuppdraget i Svenska Akademien med "stor sorg".– Jag skulle inte ha blivit ständig sekreterare.

Expressen - 30 minuter sedan

Vill stämma grannar i tidigare styrelse på 20 miljoner kronor

Bostadsföreningens medlemmar har lurats på hundratals miljoner.I dag samlas bostadsföreningen Idas medlemmar för att besluta om att stämma de av grannarna som satt i styrelsen när föreningen länsades på pengar kring år 2016, skriver Sydsvenskan.Sammanlagt kan den tidigare styrelsen stämmas på över 20 miljoner kronor..

Expressen - 45 minuter sedan

Björklund: Vi har pratat om Lööf som statsminister

Att rösta ner Ulf Kristersson var ett av de svåraste beslut som Jan Björklund har fattat, säger L-ledaren i TV4:s Nyhetsmorgon. Nu hoppas Björklund att Miljöpartiet kan tänka sig att regera med alliansen – om Annie Lööf blir statsminister.– Det är det vi pratar om hos talmannen..

Expressen - 1 timme sedan

Melanias dolda makt – påverkar i det tysta

Melania Trump beskrivs som den mest gåtfulla presidentfrun genom tiderna.Men i veckan fick allmänheten en inblick i hennes dolda makt – när hon krävde att en av Vita husets säkerhetsrådgivare skulle sparkas. Det är inte heller första gången som Melania har påverkat sin make i viktiga beslut..

Expressen - 1 timme sedan

Nytt uppror inom L – interna krafter vill se Björklund petad

Liberalernas partiledare Jan Björklund slåss återigen för sin politiska överlevnad.Det finns nu en majoritet i riksdagsgruppen för att byta position och släppa fram Ulf Kristersson som statsminister, uppger en källa för  Expressen.Samtidigt ifrågasätts partiledarens M-kritik – och åtta personer pekas ut som tänkbara efterträdare.

Expressen - 1 timme sedan

Sju viktiga politikområden för Lööfs sonderingssamtal

Annie Lööf har sagt att hon vill att sonderingssamtalen ska handla om sakpolitik, snarare än vem som ska bli statsminister.   Här är sju olika politikområden som sannolikt kommer upp under Centerledarens sonderingssamtal..

Expressen - 2 timmar sedan

Trump besöker bränderna – efter hårda kritiken

Donald Trump har fått hård kritik för att skylla skogsbränderna på dålig skogsskötsel. Nu ska presidenten till Kalifornien för att träffa drabbade. Trump är fortsatt skeptisk till att klimatförändringar försvårat bränderna.

Expressen - 2 timmar sedan

Mette-Marits och Haakons starka budskap till sina barn

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit har ett stort intresse för miljö- och utvecklingsfrågor.Något de försöker föra vidare till sina barn.– De ska ta stafettpinnen vidare, säger Haakon till norska tidningen Nordlys..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.