DI > Ekonomi

Sunday, 19 August, 23:03

DI - 17 jan 18 kl. 22:10

USA-börser: Fordonsjätte rasade på prognosUSA-börserna tog ny fart på onsdagen efter att entusiasm inför rapportperioden lyfte alla sektorer. Dow Jones Industrial Average steg 1,3 procent och stängde vid 26.116. S&P 500 steg 0,9 procent till 2.802 medan Nasdaqs kompositindex lyfte 1 procent till 7.
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Jones Industrial Average, Nasdaqs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Fordonsjätte, rasade, prognos
DI - 08 jan 18 kl. 22:37

USA-börser: Kamerabolaget Gopro rasade på vinstvarning

USA-börserna inledde den nya handelsveckan med beskedliga indexrörelser. Halvledare gick starkt medan en sänkt prognos drog ned Gopro-akten..

DI - 16 aug 18 kl. 14:13

USA-börser: Detaljhandelsjätte rasar i förhandeln efter vinstvarning

Det amerikanska detaljhandelsbolaget JC Penney rasade runt 23 procent i den amerikanska förhandeln på torsdagen..

DI - 13 jun 14 kl. 18:24

USA-börser: Intel lyfter på prognos

USA-börserna steg lätt på fredagen där en höjd försäljningsprognos från Intel och förvärvsaktivitet överskuggade den allt allvarligare situationen i Irak..

DI - 28 jun 18 kl. 16:38

USA-börser: Apoteksjätte rasar i öppningen efter rapport

USA-börserna öppnade svagt nedåt under torsdagen. Ökad oro för utvecklingen mellan USA och Kina har fått investerare att agera försiktigt när årets andra kvartal närmar sig sitt slut. Oljebolag och hälsovårdssindustrin är de sektorer i USA som tynger indexen mest.

DI - 13 nov 14 kl. 22:26

USA-börser: Varuhusjätte höjde humöret

USA-börserna lyckades stänga på plus på torsdagen, efter en relativt svajig handelsdag. Mindre aktier och energisektorn tyngde utvecklingen, medan en stark rapport från Wal-Mart höjde börshumöret..

DI - 05 feb 14 kl. 22:29

USA-börser: 3d-printern rasade

New York-börserna inledde svagt på onsdagen men återhämtade sig till omkring oförändrade nivåer vid lunchtid för att mot slutet stänga svagt ned. Bolagsrapporter var fortsatt i fokus och på makrofronten fanns en del statistik och Fed-tal att smälta för marknaden..

DI - 19 aug 16 kl. 22:26

USA-börser: Stålbolag rasade

Börserna på Wall Street tog en omväg på omkring en halvprocent ned i inledningen tillbaka till nivåer närmare oförändrat..

DI - 23 mar 17 kl. 17:28

USA-börser: Modejätte rusar i öppningen

Börserna i New York kröp försiktigt uppåt efter ett par timmars handel på torsdagen. Fokus låg på amerikansk inrikespolitik och särskilt den stundande omröstningen om att riva upp det så kallade "Obamacare". Omröstningen ses som ett viktigt test för landets nye president Donald Trump, och om den inte skulle gå hans väg kan det hota hans ekonomiska reformagenda..

DI - 31 aug 17 kl. 22:28

USA-börser: Matjätte trotsar börsers uppgångar

Börserna i New York ökade på torsdagen när oron kring Nordkorea, som med ytterligare ett missiltest skakade om marknaderna tidigare i veckan, fortsatte mattas av..

DI - 14 dec 17 kl. 22:21

USA-börser: Mediejätte stärktes efter affär

Efter att initialt ha avancerat vände New York-börserna ner i torsdagshandeln och stängde genomgående på rött..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Het sommar – men det här företaget håller huvudet kallt

Sommaren har varit varmt, men hos Wohlins Fryshus och Logistik tar man det alltid kallt. Från sitt nya lager i Slöinge förser de hela Sverige med Sia Glass..

DI - 5 minuter sedan

Äggpackare skalar upp – tar över produktion när konkurrent lägger ned

Som tredje generationen på Västkustägg har Oscar Olsson fått företaget att flyga. Här packas i dag 1,5 miljoner ägg i veckan. Men fler ska det bli – när företaget nu rustar för nya målsättningar..

DI - 45 minuter sedan

USA välkomnar samtal med talibanerna

USA är redo att stödja en fredsförhandling med talibanerna. Det säger utrikesminister Mike Pompeo efter att den afghanska presidenten utlyst ett tre månader långt eldupphör..

DI - 1 timme sedan

Entreprenören bytte bågen mot husbil - det blev en succé

Vincent Schaffler startade sin entreprenörsresa som 16-åring i Kanada.  Sedan dess har han gasat för fullt och nu driver han Sveriges största förmedlare av begagnade husbilar och husvagnar.  .

DI - 1 timme sedan

Irans finansminister hotas av riksrätt

Iranska parlamentsledamöter förbereder en riksrättsprocess mot finansminister Masod Karbasian. Beskedet ökar pressen på president Hassan Rohani, som är ansatt av meningsmotståndare som ifrågasätter hur ekonomin har hanterats i kölvattnet av Washingtons sanktioner mot Teheran..

DI - 2 timmar sedan

Klimatet en allt viktigare fråga för väljarna

Med tre veckor kvar till valet ser väljarna miljön som en nästan lika betydelsefull fråga som invandring, skola och brottslighet, enligt en undersökning som Ipsos gjort på uppdrag av Dagens Nyheter..

DI - 2 timmar sedan

Värmeböljan slår mot resejätten

Den rekordvarma sommaren har satt sina spår hos resegiganten, TUI.  Men trots att resultatet föll i det senaste kvartalet ser den globala tyske vd:n Fritz Joussen en rad områden att växa inom.  Digitalisering är ett av dem, där bolaget jobbar för att hitta algoritmer som kan individanpassa erbjudandena ännu mer.

DI - 2 timmar sedan

Italien hotar med sanktioner mot Malta

Italien och Malta tvistar ännu en gång om en båt med migranter. Den här gången handlar det om omkring 200 passagerare, stationerade på ett fartyg som inte tillåts gå i hamn. Nu hotar Italien med sanktioner..

DI - 3 timmar sedan

Skidentusiasterna får draghjälp av Scania – siktar på miljarden

I jakten på lättare skidor startade skidentusiasterna eget och lyckades utveckla ny produktionsteknik för kolfiberprodukter. Scania kallar tekniken revolutionerande och köper nu in sig och spår en lysande framtid för det lilla spjutspetsbolaget..

DI - 3 timmar sedan

Debatt: Fem förbättringar för startupmiljön

DEBATT. Många nystartade snabbväxande bolag, så kallade startups, påverkas negativt av politiska hinder. Vi föreslår en optionsbeskattning utan begränsningar av vem på företaget som får omfattas eller storleken på vare sig företag eller optionsprogram, skriver Liberalernas Mats Persson och Said Abdu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.