DI > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 16:28

DI - 17 jan 18 kl. 21:54

Trump överväger ge Kina "stora böter"Donald Trump sade på onsdagen att USA överväger stora "böter" som en del i en undersökning om misstänkt stöld av immateriella rättigheter. Det sade han i en intervju med Reuters där nationella ekonomiska rådgivaren Gary Cohn också närvarade..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kina, Trump, USA, Reuters, Gary Cohn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, övervägerge , Kinastora , böter
DI - 18 jan 18 kl. 10:50

Trump överväger stora böter för Kina för stöld av immateriella rättigheter

USA överväger en stor nota för Kinas påstådda stöld av immateriella rättigheter. Det uppgav president Donald Trump och hans ekonomiska rådgivare Gary Cohn i en intervju med nyhetsbyrån Reuters..

Affärsvärlden - 18 jan 18 kl. 10:54

Trump: Överväger böter mot Kinas handelspraxis

Donald Trump sade på onsdagen att USA överväger stora "böter" som en del i en undersökning om misstänkt stöld av immateriella rättigheter..

VBL - 28 nov 12 kl. 07:35

Kina överväger lättnader i enbarnspolitiken

Myndigheterna i Kina överväger nya lättnader i den strikta barnpolitiken som tillåter kinesiska föräldrar att ha endast ett barn..

SR - 05 sep 17 kl. 06:11

Hotet från Nordkorea: Sydkorea överväger alla möjligheter – Kina tillåter inte krig

Det sydkoreanska försvarsdepartementet säger i dag att man överväger alla möjligheter för att möta kärnvapenhotet från Nordkorea..

YLE - 21 apr 16 kl. 05:49

Kaskö överväger färre politiker

Kaskö gör som Vasa och ser över organisationen. Stadens politiker funderar just nu på hur många ledamöter det egentligen behövs i stadsfullmäktige. Vasa överväger att radikalt dra ner på antalet politiker i nämnder och fullmäktige.

YLE - 26 jan 17 kl. 15:04

Tuula Haatainen överväger att bli borgmästarkandidat i Helsingfors

Tidigare biträdande stadsdirektör Tuula Haatainen överväger att ställa upp som borgmästarkandidat för SDP. Helsingfors socialdemokrater utser kandidat så fort partiets ordförandeval är överstökat. - Jag har varit borta från Helsingfors stadsfullmäktige i åtta år men nu kandiderar jag igen, säger Tuula Haatainen när Yle Huvudstadsregionen ringer upp henne.

YLE - 30 jan 13 kl. 12:37

Kaikkonen överväger överklagan

Helsingfors tingsrätt har dömt centerpolitikerna Antti Kaikkonen och Jukka Vihriälä till villkorliga fängelsestraff i affären med valfinansiering inom stiftelsen Nuorisosäätiö. De två döms för att lagstridigt ha slussat pengar från centerstiftelsen Nuorisosäätiö till politikers valkassor. De har bland annat finansierat egna valkampanjer med pengarna.

Skånskan - 11 apr 18 kl. 11:15

Kungen överväger att ändra Akademiens stadgar

Efter den senaste tidens turbulens överväger kungen att ändra stadgarna för Svenska Akademien. I ett uttalande skriver kungahuset att de motsättningar som uppstått inom Svenska Akademien är djupt olyckliga och riskerar att allvarligt skada Akademiens viktiga verksamhet. Enligt Carl XVI Gustaf är det viktigt att alla inblandade nu inser sitt ansvar för institutionen och medverkar till åtgärder för att lösa konflikterna.

YLE - 02 okt 14 kl. 14:15

Ahlberg överväger ställa upp i riksdagsvalet

Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg överväger att ställa upp i riksdagsvalet i vår.
Påstötarna från Svenska Folkpartiet har blivit allt intensivare ju närmare valet vi kommer. Rurik Ahlberg har ännu inte tagit beslutet att ställa upp i riksdagsvalet.

Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 05:55

Obama överväger ebolasamordnare


President Barack Obama överväger att utse en högsta ansvarig för att samordna ebolabekämpningen i USA. Det säger han efter ännu ett möte med sina rådgivare om krisen.Regeringen har anklagats för att ha reagerat för långsamt på hotet från sjukdomen och flera kongressledamöter har krävt stopp för flygresor från eboladrabbade länder i Västafrika.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Felicia Åkerman: Nu syns baksidan av Riksbankens extrempolitik

Fallande bygglov talar för att inbromsningen i bygginvesteringarna fortsätter accelerera efter att stigande bopriser med understöd av penningpolitiken förbytts i fall.  Men även på andra håll syns orosmoln kring investeringarna efter fem år av extrema centralbanksåtgärder..

DI - 15 minuter sedan

Concent stämmer tidigare vd:n och styrelse

NGM-noterade Concent lämnade på tisdagen in stämningsansökningar till Stockholms tingsrätt mot bolagets tidigare styrelse och vd. Stämningen avser krav på skadestånd hänförligt till utdelning på preferensaktier som aktieägarna, i enlighet med förslag av styrelsen, beslutade om den 11 mars och den 27 juni 2016. .

DI - 15 minuter sedan

Försäljningen av nya hem sjunker i USA

Försäljningen av nya enfamiljshus i USA sjönk 1,5 procent i april jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt på 662.000 enheter, visar statistik från handelsdepartementet. .

DI - 30 minuter sedan

Intäktsfest för Tourn

Annonsnätverket Tourn ökade intäkterna till 5,1 miljoner kronor i april, vilket är en ökning med 28 procent jämfört med 4,0 miljoner kronor samma månad i fjol. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Kombinerat USA-PMI stiger

Markits kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till preliminära 55,7 i maj, jämfört med 54,8 föregående månad, rapporterar Reuters. .

DI - 30 minuter sedan

Aino Health tar avtal med Botkyrka Kommun

Aino Health har tecknat avtal med Botkyrka Kommun avseende insatser att minska sjukfrånvaron. Ordervärdet beräknas, enligt en utfallsbaserad ersättning, till mellan 4,3 och 10,8 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

Indien startar dispyt med USA om tullar

Indien utmanar USA:s stål- och aluminiumtullar genom att lämna in en formell klagan över tarifferna till världshandelsorganisationen (WTO)..

DI - 1 timme sedan

Stämningsansökningar mot McDonalds – för sextrakasserier

Tio kvinnor som jobbar på McDonalds har under de senaste dagarna skickat in stämningsansökningar mot bolaget och dess franchisetagare i USA, på grund av sextrakasserier. Det rapporterar CNBC. Stämningarna är inlämnade med U.

DI - 1 timme sedan

Lång väntetid på laddhybrid öppnar upp för asiatiska bilar

Sveriges populäraste laddhybrid, VW Passat GTE, säljs för kampanjpris men det fattas bilar. Väntetiden är nu uppe i ett år. Även för Volvos laddhybrider är väntan lång, runt ett halvår.

DI - 1 timme sedan

Råvaror: Metaller och olja sänks

Priserna på basmetaller och olja sjönk på bred front på onsdagen, sedan oron för de pågående handelsdiskussionerna blossat upp på nytt - samtidigt som det amerikansk/nordkoreanska toppmötet började verka alltmer osäkert och den turkiska valutan rasade på nytt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.