DI > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 13:05

DI - 17 jan 18 kl. 21:54

Trump överväger ge Kina "stora böter"Donald Trump sade på onsdagen att USA överväger stora "böter" som en del i en undersökning om misstänkt stöld av immateriella rättigheter. Det sade han i en intervju med Reuters där nationella ekonomiska rådgivaren Gary Cohn också närvarade..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kina, Trump, USA, Reuters, Gary Cohn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, övervägerge , Kinastora , böter
DI - 18 jan 18 kl. 10:50

Trump överväger stora böter för Kina för stöld av immateriella rättigheter

USA överväger en stor nota för Kinas påstådda stöld av immateriella rättigheter. Det uppgav president Donald Trump och hans ekonomiska rådgivare Gary Cohn i en intervju med nyhetsbyrån Reuters..

Affärsvärlden - 18 jan 18 kl. 10:54

Trump: Överväger böter mot Kinas handelspraxis

Donald Trump sade på onsdagen att USA överväger stora "böter" som en del i en undersökning om misstänkt stöld av immateriella rättigheter..

VBL - 28 nov 12 kl. 07:35

Kina överväger lättnader i enbarnspolitiken

Myndigheterna i Kina överväger nya lättnader i den strikta barnpolitiken som tillåter kinesiska föräldrar att ha endast ett barn..

SR - 05 sep 17 kl. 06:11

Hotet från Nordkorea: Sydkorea överväger alla möjligheter – Kina tillåter inte krig

Det sydkoreanska försvarsdepartementet säger i dag att man överväger alla möjligheter för att möta kärnvapenhotet från Nordkorea..

YLE - 21 apr 16 kl. 05:49

Kaskö överväger färre politiker

Kaskö gör som Vasa och ser över organisationen. Stadens politiker funderar just nu på hur många ledamöter det egentligen behövs i stadsfullmäktige. Vasa överväger att radikalt dra ner på antalet politiker i nämnder och fullmäktige.

YLE - 26 jan 17 kl. 15:04

Tuula Haatainen överväger att bli borgmästarkandidat i Helsingfors

Tidigare biträdande stadsdirektör Tuula Haatainen överväger att ställa upp som borgmästarkandidat för SDP. Helsingfors socialdemokrater utser kandidat så fort partiets ordförandeval är överstökat. - Jag har varit borta från Helsingfors stadsfullmäktige i åtta år men nu kandiderar jag igen, säger Tuula Haatainen när Yle Huvudstadsregionen ringer upp henne.

YLE - 30 jan 13 kl. 12:37

Kaikkonen överväger överklagan

Helsingfors tingsrätt har dömt centerpolitikerna Antti Kaikkonen och Jukka Vihriälä till villkorliga fängelsestraff i affären med valfinansiering inom stiftelsen Nuorisosäätiö. De två döms för att lagstridigt ha slussat pengar från centerstiftelsen Nuorisosäätiö till politikers valkassor. De har bland annat finansierat egna valkampanjer med pengarna.

Skånskan - 11 apr 18 kl. 11:15

Kungen överväger att ändra Akademiens stadgar

Efter den senaste tidens turbulens överväger kungen att ändra stadgarna för Svenska Akademien. I ett uttalande skriver kungahuset att de motsättningar som uppstått inom Svenska Akademien är djupt olyckliga och riskerar att allvarligt skada Akademiens viktiga verksamhet. Enligt Carl XVI Gustaf är det viktigt att alla inblandade nu inser sitt ansvar för institutionen och medverkar till åtgärder för att lösa konflikterna.

YLE - 02 okt 14 kl. 14:15

Ahlberg överväger ställa upp i riksdagsvalet

Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg överväger att ställa upp i riksdagsvalet i vår.
Påstötarna från Svenska Folkpartiet har blivit allt intensivare ju närmare valet vi kommer. Rurik Ahlberg har ännu inte tagit beslutet att ställa upp i riksdagsvalet.

Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 05:55

Obama överväger ebolasamordnare


President Barack Obama överväger att utse en högsta ansvarig för att samordna ebolabekämpningen i USA. Det säger han efter ännu ett möte med sina rådgivare om krisen.Regeringen har anklagats för att ha reagerat för långsamt på hotet från sjukdomen och flera kongressledamöter har krävt stopp för flygresor från eboladrabbade länder i Västafrika.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Walmart sänker vinstprognosen efter Flipkart-förvärv

Walmart sänker vinstprognosen för 2019 i spåren av förvärvet av Flipkart. .

DI - 5 minuter sedan

Johnson & Johnson höjer försäljningsprognosen

Johnson & Johnson, amerikansk tillverkare av hälso- och sjukvårdsprodukter, redovisar ett justerat resultat per aktie på 2:05 dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 5 minuter sedan

Bank: Volvos problem kan kosta 1,5 miljarder kronor

På aktiemarknaden finns vitt skilda bedömningar om hur allvarligt avgasproblemet är för Volvoaktien. Enligt ett räkneexempel signerat Handelsbanken kan problemet kosta Volvo 1,5 miljarder kronor..

DI - 15 minuter sedan

Nasdaq lanserar världens första hållbara indextermin

Nasdaq Stockholm har lanserat en termin på sin nyligen lanserade ESG-inriktade indexfond, OMXS30ESG. Produkten är den första av sitt slag i världen.

DI - 45 minuter sedan

Högre vinst än väntat för Blackrock

Världens största kapitalförvaltare Blackrock levererade ett justerat resultat per aktie på 7,52 dollar för det tredje kvartalet. Analytikerna hade i snitt väntat sig en vinst per aktie på 6,84 dollar enligt Bloombergs konsensussammanställning. .

DI - 1 timme sedan

Infranode drar tillbaka sitt bud på Skånska Energi

Vid lunchtid på tisdagen meddelade Infranode Energi att de drar tillbaka sitt bud på Skånska Energi. Därmed ser de senaste månadernas budstrid kring First North-bolaget ut att gå mot sitt slut. .

DI - 1 timme sedan

Infranode Energi återkallar sitt erbjudande till aktieägarna i Skånska Energi

ERBJUDANDET SOM HÄNVISAS TILL I DETTA PRESSMEDDELANDE LÄMNAS INTE, VARE SIG, DIREKT ELLER INDIREKT, I AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SYDAFRIKA, USA, ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR ERBJUDANDET ENLIGT TILLÄMPLIGA LAGAR OCH REGLER SKULLE VARA FÖRBJUDET. ERBJUDANDET LÄMNAS INTE TILL (OCH ACCEPTER GODKÄNNS INTE FRÅN) PERSONER I DESSA LÄNDER ELLER PERSONER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR ACCEPT AV ERBJUDANDET SKULLE KRÄVA YTTERLIGARE DOKUMENTATION, REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER UTÖVER VAD SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT..

DI - 1 timme sedan

Möjlighet att investera i Cyxone som befinner sig i en snabbt växande bransch

Cyxone är ett biomedicinskt bolag som utvecklar substanser mot autoimmuna sjukdomar, med andra ord sjukdomar där kroppens immunförsvar angriper den egna vävnadens celler. Produktportföljen består idag av två substanser under utveckling: T20K mot multipel skleros (MS) som befinner sig i preklinisk fas och Rabeximod mot ledgångsreumatism som befinner sig i fas 2..

DI - 1 timme sedan

Norwegian faller efter brysk nedgradering - "osannolikt med IAG-bud"

Flygbolaget Norwegian var en av tisdagens stora förlorare i Oslo, sedan Danske Bank nedgraderat aktien till sälj från köp. Enligt TDN Direkt mer än halverar Danske dessutom riktkursen, till 150 norska kronor från tidigare 350..

DI - 1 timme sedan

Sex fällor med kreditkortet – så slipper du smällarna

Kreditkorten i din plånbok riskerar att bli en ekonomisk börda. Privatekonomerna Jens Magnusson och Emma Persson går igenom de sex värsta felen du kan göra..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.