SVT > Inrikes

Friday, 15 February, 19:43

Liknande nyheter

Taggar: Hundpromenaderoch , övningskörningkan , minska, inbrottsrisken
Magazin24 - 11 jul 12 kl. 18:02

Olovlig övningskörning

Två personer från Arboga döms till 30 dagsböter då de har ägnat sig åt övningskörning utan de rätta tillstånden. Mannen som övningskörde hade inget giltigt körkortstillstånd och döms för olovlig körning. Kvinnan som satt bredvid mannen som hans handledare saknade dels godkänt handledarskap vid körningen, och betraktas detsutom som oaktsam när hon tillåtit mannen att olovligen köra bilen..

BT - 28 feb 13 kl. 18:44

Övningskörning gick fel

En privat övningskörning i Kinna på torsdagseftermiddagen gick rejält fel. Eleven gasade rätt in i en vägg, men ingen i bilen skadades. Vid 17.

DalaDemokraten - 07 nov 16 kl. 14:21

Landstingsfordon användes privat – till övningskörning

Under den gångna helgen uppmärksammades en av landstinget Dalarnas bilar i Falun. Men en övningskörningsskylt på. Det har tidigare hänt att landstingsanställda använt landstingets leasingbilar privat förut.

Kristianstadsbladet - 14 aug 12 kl. 08:13

88-åring hävdar övningskörning

En 88-årig körkortslös man i Malmö åtalas för olovlig körning, sedan han ertappats med att köra bil med sin jämnåriga hustru på passagerarplatsen.
Mannens körkort är indraget till följd av rattfylleri, men han har erkänt att han fortsatt köra bil ändå. Enligt mannen har det handlat om övningskörning med hustrun som handledare, rapporterar Kvällsposten.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jan 14 kl. 06:00

Övningskörning med kommunbil

Senaste tiden har man i NKP kunnat läsa insändare som berört att övningskörning skett i bil märkt "Kristinehamns kommun"..

DalaDemokraten - 17 jul 15 kl. 13:11

Övningskörning slutade i lyktstolpe

En singelolycka inträffade på torsdagseftermiddagen vid Grådarondellen. Det var i samband med övningskörning som personbilen körde över rondellen och in i en lyktstolpe. Ingen person skadades..

Corren - 30 sep 16 kl. 13:42

Fyra till sjukhus vid övningskörning

Fyra personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka i samband med övningskörning på väg 206..

Jönköpingsnytt - 14 apr 17 kl. 18:22

Rattfylleri under övningskörning

Vid en poliskontroll på Dalviksringen visade det sig att handledaren vid en övningskörning var alkoholpåverkad..

Alingsås tidning - 26 maj 17 kl. 09:29

Övningskörning med förhinder

Vid lunchtid på torsdagen slutade en övningskörning på Knektegården i Alingsås med förskräckelse. Föraren backade in i ett garage, körde genom en häck och krockade med flera parkerade bilar. Både handledaren och kvinnan som körde kan komma att misstänkas för vårdslöshet i trafik uppger polisen..

Nya Wermlands Tidningen - 28 dec 17 kl. 16:36

Övningskörning med kommunen väckte reaktioner

NKP kunde för några veckor sedan berätta att ensamkommande ungdomar får hjälp med övningskörning.Detta har väckt många reaktioner och ifrågasatts..

Sydsvenskan - 07 feb 16 kl. 13:07

Övningskörning fick snöpligt slut

En flicka var ute och övningskörde på söndagsförmiddagen när bilen åkte av vägen och slutade i Stora härsjön i Lerum. Enligt räddningstjänsten hamnade bilen helt under vatten, men varken flickan och hennes handledare skadades i samband med olyckan.— Vi har kommit till platsen och mötte en flicka som har övningskört tillsammans med sin handledare, som förmodligen var hennes pappa.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Digitaliseringen kraschade – nu vinner Arbetsförmedlingen

Systemet ELDA skulle spara mångmiljonbelopp åt Arbetsförmedlingen. Men det totalkraschade och hamnade i domstol. För två år sedan förlorade Arbetsförmedlingen i tingsrätten – men nu har man vunnit i hovrätten..

SVT - 3 timmar sedan

Åklagaren: Fanns en betydande risk för ett terrorattentat

Det stora terrormålet är nu avslutat och under fredagen kommenterade åklagare David Lindqvist för första gången fallet. – Jag tycker att jag har kunnat bevisa att de har förberett ett terroristbrott, säger han..

SVT - 4 timmar sedan

Liberalerna: Allan Widman petas från EU-lista

Riksdagsledamoten Allan Widman petas från den föreslagna placeringen som tvåa på Liberalernas lista i valet till EU-parlamentet. Istället tar den tidigare riksdagsledamoten Said Abdu andraplatsen på listan, efter den nuvarande EU-parlamentarikern Cecilia Wikström som toppar listan, skriver nyhetsbyrån TT..

SVT - 5 timmar sedan

Generalsekreteraren: ”Det är en gammal och dålig lag”

Generalsekreteraren för Institutet mot mutor, Natali Phalén, är kritisk mot den före detta lagen som de tidigare Telia-cheferna döms enligt. – Det man kan konstatera är att det är en gammal och dålig lag, säger Natali Phalén till SVT. Om brottet skulle dömas enligt den nya lagen skulle domslutet eventuellt kunna se annorlunda ut, enligt generalsekreteraren..

SVT - 5 timmar sedan

Fetma fortsatt hälsoproblem i Sverige – ”Siffrorna är alarmerande”

51 procent av den svenska befolkningen i åldern 16-84 lider av fetma eller övervikt, det visar en rapport från Folkhälsomyndigheten. – Siffrorna är oroväckande och måste minska, säger Marlene Makenzius, utredare på Folkhälsomyndigheten..

SVT - 7 timmar sedan

Advokat: ”Taffligt men mediavänligt försök av åklagaren”

Åklagarens bevisning bygger på ogrundade påståenden. Det sa advokat Kristoffer Stahre under slutpläderingen av det stora terrormålet. – Försvaret väntar fortfarande på att åklagaren ska komplettera utredningen med någonting av substans, sa han..

SVT - 7 timmar sedan

Wallström om kritiserade Kinaambassadören: ”Vi hade ingen aning om mötet”

Kinaambassadören Anna Lindstedt har kallats hem för en intern utredning om hur hon agerat i fallet med den fängslade förläggaren Gui Minhais dotter Angela. – Vi hade absolut ingen aning om mötet i förväg, säger utrikesminister Margot Wallström (S) under fredagen..

SVT - 9 timmar sedan

Domen i mutåtalet i Telia-affären faller i dag

Klockan 11 meddelar Stockholms tingsrätt domen mot Telias förre vd Lars Nyberg och två andra Telia-chefer som tvingats sluta. De misstänks för att ha betalat cirka 3 miljarder kronor i mutor till Uzbekistans dåvarande diktatorsdotter och riskerar därför långa fängelsestraff. SVT Nyheter sänder direkt..

SVT - 9 timmar sedan

Ebba Busch Thor (KD) om den skadade relationen till Annie Lööf (C)

I en partiledardebatt i slutet av januari hettade det till mellan de forna allianskollegorna Annie Lööf (C) och Ebba Busch Thor (KD) då KD-ledaren bröt mot en tidigare policy inom Alliansen – och tog replik på Centerpartiets Annie Lööf. I veckans avsnitt av ”Skavlan” berättar Ebba Busch Thor om händelsen. – Vi känner varandra ganska väl så jag såg att hon inte var helt nöjd med situationen..

SVT - 10 timmar sedan

Silvana Imams budskap med nya skivan: Befria er från egot – jorden är till för alla

Hennes fans har fått vänta länge. Men nu är den hyllade rapartisten Silvana Imam tillbaka med nytt album på ett eget skivbolag. Och precis som tidigare riktar hon svidande kritik mot samhället.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.