SVT > Inrikes

Saturday, 17 November, 09:33

SVT - 17 jan 18 kl. 20:42

Hundpromenader och övningskörning kan minska inbrottsriskenVilla- och lägenhetsinbrotten minskar sett över hela landet, men i vissa regioner som Stockholm har de tvärtom ökat över 20 procent. Hjälp kan komma från oväntat håll: kennelklubbar och trafikskolor..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stockholm

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hundpromenaderoch , övningskörningkan , minska, inbrottsrisken
Magazin24 - 11 jul 12 kl. 18:02

Olovlig övningskörning

Två personer från Arboga döms till 30 dagsböter då de har ägnat sig åt övningskörning utan de rätta tillstånden. Mannen som övningskörde hade inget giltigt körkortstillstånd och döms för olovlig körning. Kvinnan som satt bredvid mannen som hans handledare saknade dels godkänt handledarskap vid körningen, och betraktas detsutom som oaktsam när hon tillåtit mannen att olovligen köra bilen..

BT - 28 feb 13 kl. 18:44

Övningskörning gick fel

En privat övningskörning i Kinna på torsdagseftermiddagen gick rejält fel. Eleven gasade rätt in i en vägg, men ingen i bilen skadades. Vid 17.

DalaDemokraten - 07 nov 16 kl. 14:21

Landstingsfordon användes privat – till övningskörning

Under den gångna helgen uppmärksammades en av landstinget Dalarnas bilar i Falun. Men en övningskörningsskylt på. Det har tidigare hänt att landstingsanställda använt landstingets leasingbilar privat förut.

Kristianstadsbladet - 14 aug 12 kl. 08:13

88-åring hävdar övningskörning

En 88-årig körkortslös man i Malmö åtalas för olovlig körning, sedan han ertappats med att köra bil med sin jämnåriga hustru på passagerarplatsen.
Mannens körkort är indraget till följd av rattfylleri, men han har erkänt att han fortsatt köra bil ändå. Enligt mannen har det handlat om övningskörning med hustrun som handledare, rapporterar Kvällsposten.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jan 14 kl. 06:00

Övningskörning med kommunbil

Senaste tiden har man i NKP kunnat läsa insändare som berört att övningskörning skett i bil märkt "Kristinehamns kommun"..

DalaDemokraten - 17 jul 15 kl. 13:11

Övningskörning slutade i lyktstolpe

En singelolycka inträffade på torsdagseftermiddagen vid Grådarondellen. Det var i samband med övningskörning som personbilen körde över rondellen och in i en lyktstolpe. Ingen person skadades..

Corren - 30 sep 16 kl. 13:42

Fyra till sjukhus vid övningskörning

Fyra personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka i samband med övningskörning på väg 206..

Jönköpingsnytt - 14 apr 17 kl. 18:22

Rattfylleri under övningskörning

Vid en poliskontroll på Dalviksringen visade det sig att handledaren vid en övningskörning var alkoholpåverkad..

Alingsås tidning - 26 maj 17 kl. 09:29

Övningskörning med förhinder

Vid lunchtid på torsdagen slutade en övningskörning på Knektegården i Alingsås med förskräckelse. Föraren backade in i ett garage, körde genom en häck och krockade med flera parkerade bilar. Både handledaren och kvinnan som körde kan komma att misstänkas för vårdslöshet i trafik uppger polisen..

Nya Wermlands Tidningen - 28 dec 17 kl. 16:36

Övningskörning med kommunen väckte reaktioner

NKP kunde för några veckor sedan berätta att ensamkommande ungdomar får hjälp med övningskörning.Detta har väckt många reaktioner och ifrågasatts..

Sydsvenskan - 07 feb 16 kl. 13:07

Övningskörning fick snöpligt slut

En flicka var ute och övningskörde på söndagsförmiddagen när bilen åkte av vägen och slutade i Stora härsjön i Lerum. Enligt räddningstjänsten hamnade bilen helt under vatten, men varken flickan och hennes handledare skadades i samband med olyckan.— Vi har kommit till platsen och mötte en flicka som har övningskört tillsammans med sin handledare, som förmodligen var hennes pappa.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Försäkringskassan: Stor ökning av bettskenor

Enligt siffror från Försäkringskassan har ökningen av bettskenor i alla ålderskategorier ökat markant sedan 2009. Något som övertandläkaren Anna Appelgren, delvis tror beror på ökad stress i samhället. – Medan vissa får magbesvär får andra i stället käk- och huvudvärksbesvär, säger hon..

SVT - 10 timmar sedan

3 sätt för arbetsgivare att vidga normen

Det finns få afrosvenska chefer i Sverige och där de finns tjänar de betydligt mindre, visar en ny studie från Uppsala universitet. Här tipsar Kitimbwa Sabuni, processledare på Länsstyrelsen i Stockholm, hur arbetsgivare kan vidga normerna för att mer jämställda och inkluderande arbetsplatser..

SVT - 11 timmar sedan

Ny rapport: Afrosvenskar diskrimineras på svenska arbetsmarknaden

Afrosvenska chefer är ovanliga och där de finns tjänar de betydligt mindre. Det visar en ny rapport som undersökt skillnaderna på arbetsmarknaden för afrosvenskar jämfört med den övriga befolkningen i Sverige. – Det är tio gånger vanligare att en chef tillhör den övriga befolkningen än att en chef är afrosvensk, säger Mattias Gardell, en av forskarna bakom rapporten..

SVT - 11 timmar sedan

Moderater vill korta föräldraförsäkringen

Korta föräldraförsäkringen till max ett år och koncentrera uttaget av föräldrapenningdagar till barnets första levnadsår. Inför dessutom en karensdag vid vård av sjukt barn..

SVT - 12 timmar sedan

Färre plastförpackningar till återvinning förra året

Återvinningen av plastförpackningar minskade något förra året. Det visar en rapport från Naturvårdsverket. – Vi ser att mer plast tillverkas och då måste det finnas någon som vill ha den, säger Agnes Willén, handläggare på Naturvårdsverket..

SVT - 13 timmar sedan

Spelet om regeringsmakten – så ser partiernas strategier ut

Drygt två månader efter valet har Sverige ännu inte någon ny regering. Stefan Löfven (S) har blivit avsatt, och i veckan röstade riksdagen nej till Ulf Kristersson (M) som ny statsminister. Nu har sonderingsuppdraget gått vidare till Annie Lööf (C).

SVT - 14 timmar sedan

Jan Björklunds press i förhandlingarna: ”Då kan det bli ett nytt läge”

Jan Björklund (L) lägger nu ytterligare press i regeringsförhandlingarna. Partiet släpper fram en M/KD-budget – om inte regeringsförhandlingarna går framåt. Om en ny regering är på gång innan budgetomröstningen den 12 december kan partiet i stället rösta för den budgeten.

SVT - 16 timmar sedan

CNN tar seger mot Trump: Jim Acosta får tillbaka ackreditering

Den federala domaren Timothy Kelly har beordrat Vita huset att genast ge tillbaka pressackrediteringen till CNN-reportern Jim Acosta. CNN och Acosta stämde Vita huset för att de tagit ifrån honom has pressackreditering efter ett bråk med Donald Trump på en presskonferens..

SVT - 17 timmar sedan

C och L banar väg för M-budget

Både Centern och Liberalerna lägger fram egna budgetmotioner i riksdagen. Det kan leda till att den S-ledda övergångsregeringen tvingas leda landet med en moderat budget..

SVT - 20 timmar sedan

Liberalerna säger nej till Alliansbudget

Liberalerna vill inte att Alliansen lägger fram ett gemensamt budgetförslag i riksdagen. Partiet kommer inte heller stötta en eventuell M-budget, utan kommer istället gå fram med en egen budgetmotion. Det säger L-ledaren Jan Björklund till Ekot i dag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.