SVT > Inrikes

Sunday, 19 August, 13:21

SVT - 17 jan 18 kl. 20:42

Hundpromenader och övningskörning kan minska inbrottsriskenVilla- och lägenhetsinbrotten minskar sett över hela landet, men i vissa regioner som Stockholm har de tvärtom ökat över 20 procent. Hjälp kan komma från oväntat håll: kennelklubbar och trafikskolor..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stockholm

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hundpromenaderoch , övningskörningkan , minska, inbrottsrisken
Magazin24 - 11 jul 12 kl. 18:02

Olovlig övningskörning

Två personer från Arboga döms till 30 dagsböter då de har ägnat sig åt övningskörning utan de rätta tillstånden. Mannen som övningskörde hade inget giltigt körkortstillstånd och döms för olovlig körning. Kvinnan som satt bredvid mannen som hans handledare saknade dels godkänt handledarskap vid körningen, och betraktas detsutom som oaktsam när hon tillåtit mannen att olovligen köra bilen..

BT - 28 feb 13 kl. 18:44

Övningskörning gick fel

En privat övningskörning i Kinna på torsdagseftermiddagen gick rejält fel. Eleven gasade rätt in i en vägg, men ingen i bilen skadades. Vid 17.

DalaDemokraten - 07 nov 16 kl. 14:21

Landstingsfordon användes privat – till övningskörning

Under den gångna helgen uppmärksammades en av landstinget Dalarnas bilar i Falun. Men en övningskörningsskylt på. Det har tidigare hänt att landstingsanställda använt landstingets leasingbilar privat förut.

Kristianstadsbladet - 14 aug 12 kl. 08:13

88-åring hävdar övningskörning

En 88-årig körkortslös man i Malmö åtalas för olovlig körning, sedan han ertappats med att köra bil med sin jämnåriga hustru på passagerarplatsen.
Mannens körkort är indraget till följd av rattfylleri, men han har erkänt att han fortsatt köra bil ändå. Enligt mannen har det handlat om övningskörning med hustrun som handledare, rapporterar Kvällsposten.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jan 14 kl. 06:00

Övningskörning med kommunbil

Senaste tiden har man i NKP kunnat läsa insändare som berört att övningskörning skett i bil märkt "Kristinehamns kommun"..

DalaDemokraten - 17 jul 15 kl. 13:11

Övningskörning slutade i lyktstolpe

En singelolycka inträffade på torsdagseftermiddagen vid Grådarondellen. Det var i samband med övningskörning som personbilen körde över rondellen och in i en lyktstolpe. Ingen person skadades..

Corren - 30 sep 16 kl. 13:42

Fyra till sjukhus vid övningskörning

Fyra personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka i samband med övningskörning på väg 206..

Jönköpingsnytt - 14 apr 17 kl. 18:22

Rattfylleri under övningskörning

Vid en poliskontroll på Dalviksringen visade det sig att handledaren vid en övningskörning var alkoholpåverkad..

Alingsås tidning - 26 maj 17 kl. 09:29

Övningskörning med förhinder

Vid lunchtid på torsdagen slutade en övningskörning på Knektegården i Alingsås med förskräckelse. Föraren backade in i ett garage, körde genom en häck och krockade med flera parkerade bilar. Både handledaren och kvinnan som körde kan komma att misstänkas för vårdslöshet i trafik uppger polisen..

Nya Wermlands Tidningen - 28 dec 17 kl. 16:36

Övningskörning med kommunen väckte reaktioner

NKP kunde för några veckor sedan berätta att ensamkommande ungdomar får hjälp med övningskörning.Detta har väckt många reaktioner och ifrågasatts..

Sydsvenskan - 07 feb 16 kl. 13:07

Övningskörning fick snöpligt slut

En flicka var ute och övningskörde på söndagsförmiddagen när bilen åkte av vägen och slutade i Stora härsjön i Lerum. Enligt räddningstjänsten hamnade bilen helt under vatten, men varken flickan och hennes handledare skadades i samband med olyckan.— Vi har kommit till platsen och mötte en flicka som har övningskört tillsammans med sin handledare, som förmodligen var hennes pappa.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Svensk man hittad tortyrmördad i Spanien – tre svenskar gripna

Enligt spansk lokalpolis har tre svenska män gripits i Mijas nära Málaga för tortyrmord på en svensk man. Den mördade mannen hittades fastbunden tillsammans med ytterligare en svensk allvarligt skadad man..

SVT - 4 timmar sedan

Efter brandsommaren: Krav på permanent förbud för engångsgrillar

Under högsommarens extrema värmebölja slutade många handlare att sälja engångsgrillar på grund av brandrisken och nu väcks krav på att förbjuda dem. Livsmedelsföretaget Axfood överväger att permanenta sitt säljstopp som infördes i somras..

SVT - 4 timmar sedan

Brandinspektören: ”Jag skulle aldrig tända en engångsgrill här”

I år kom grillsäsongen av sig på grund av den extrema värmeböljan med åtföljande bränder och eldningsförbud i stora delar av landet. Många handlare drog in försäljningen av engångsgrillar på grund av brandrisken och Leif Malmström på Storstockholms brandförsvar skulle helst vilja att de försvann helt ur sortimentet..

SVT - 19 timmar sedan

Utlandssvensken Tobias: ”Jag vill vara med och påverka”

I veckan öppnades möjligheten för utlandssvenskar att rösta i årets val. Och en som kommer ta tillvara på tillfället är Brysselbon Tobias Enell. – Jag vill vara med och påverka, säger han..

SVT - 21 timmar sedan

S: Bygg bostäder som unga har råd med

Socialdemokraterna vill sänka byggkraven för små bostäder. Detta menar de ska ge unga och studenter en större chans att få bostad. Lägenheterna, menar de, kan vara så små som 20 kvadratmeter.

SVT - 22 timmar sedan

Finansministern dömer ut M:s valmanifest

Finansminister Magdalena Andersson (S) dömer ut Moderaternas valmanifest med över 200 förslag. – Jag ser inga stora ambitioner för Sverige. Här finns inga nya idéer utan man vill ju bara sänka skatten och privatisera, säger hon till TT..

SVT - 23 timmar sedan

Sara Danius: Kulturprofilen bad om min meritförteckning

Just nu sänder Svenska akademiens förra ständiga sekreterare Sara Danius direkt i sommar i P1. Hittills har fokus legat på krisen inom Svenska Akademien..

SVT - Igår: 10:36

Ny Arla-märkning ska stoppa svinn

För att folk ska slänga mindre mat inför Arla en ny datummärkning på produkter som mjölk, yoghurt, fil och grädde. Många mejeriprodukter håller mycket längre än bäst före-datumet, och därför införs en märkning som påminner om att en produkt kan hålla längre..

SVT - Igår: 07:29

Skottlossning mot klubb i centrala Malmö

Flera personer har larmat polisen om att de hört skott avlossas vid ett uteställe i centrala Malmö under lördagsmorgonen. Det skriver polisen på sin hemsida..

SVT - Igår: 22:07

M: Fler som begår brott ska utvisas

Fler utvisningar för brott med lägre straffsats och ett it-system där butiksägare kan dela bilder på misstänkta rånare sinsemellan — två förslag från Moderaterna för att stävja vardagsbrott. Partiet föreslår även tillfälliga ”visitationszoner” i vapentäta områden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.