SVT > Inrikes

Sunday, 25 February, 14:29

SVT - 17 jan 18 kl. 20:42

Hundpromenader och övningskörning kan minska inbrottsriskenVilla- och lägenhetsinbrotten minskar sett över hela landet, men i vissa regioner som Stockholm har de tvärtom ökat över 20 procent. Hjälp kan komma från oväntat håll: kennelklubbar och trafikskolor..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stockholm

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hundpromenaderoch , övningskörningkan , minska, inbrottsrisken
Magazin24 - 11 jul 12 kl. 18:02

Olovlig övningskörning

Två personer från Arboga döms till 30 dagsböter då de har ägnat sig åt övningskörning utan de rätta tillstånden. Mannen som övningskörde hade inget giltigt körkortstillstånd och döms för olovlig körning. Kvinnan som satt bredvid mannen som hans handledare saknade dels godkänt handledarskap vid körningen, och betraktas detsutom som oaktsam när hon tillåtit mannen att olovligen köra bilen..

BT - 28 feb 13 kl. 18:44

Övningskörning gick fel

En privat övningskörning i Kinna på torsdagseftermiddagen gick rejält fel. Eleven gasade rätt in i en vägg, men ingen i bilen skadades. Vid 17.

DalaDemokraten - 07 nov 16 kl. 14:21

Landstingsfordon användes privat – till övningskörning

Under den gångna helgen uppmärksammades en av landstinget Dalarnas bilar i Falun. Men en övningskörningsskylt på. Det har tidigare hänt att landstingsanställda använt landstingets leasingbilar privat förut.

Kristianstadsbladet - 14 aug 12 kl. 08:13

88-åring hävdar övningskörning

En 88-årig körkortslös man i Malmö åtalas för olovlig körning, sedan han ertappats med att köra bil med sin jämnåriga hustru på passagerarplatsen.
Mannens körkort är indraget till följd av rattfylleri, men han har erkänt att han fortsatt köra bil ändå. Enligt mannen har det handlat om övningskörning med hustrun som handledare, rapporterar Kvällsposten.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jan 14 kl. 06:00

Övningskörning med kommunbil

Senaste tiden har man i NKP kunnat läsa insändare som berört att övningskörning skett i bil märkt "Kristinehamns kommun"..

DalaDemokraten - 17 jul 15 kl. 13:11

Övningskörning slutade i lyktstolpe

En singelolycka inträffade på torsdagseftermiddagen vid Grådarondellen. Det var i samband med övningskörning som personbilen körde över rondellen och in i en lyktstolpe. Ingen person skadades..

Corren - 30 sep 16 kl. 13:42

Fyra till sjukhus vid övningskörning

Fyra personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka i samband med övningskörning på väg 206..

Jönköpingsnytt - 14 apr 17 kl. 18:22

Rattfylleri under övningskörning

Vid en poliskontroll på Dalviksringen visade det sig att handledaren vid en övningskörning var alkoholpåverkad..

Alingsås tidning - 26 maj 17 kl. 09:29

Övningskörning med förhinder

Vid lunchtid på torsdagen slutade en övningskörning på Knektegården i Alingsås med förskräckelse. Föraren backade in i ett garage, körde genom en häck och krockade med flera parkerade bilar. Både handledaren och kvinnan som körde kan komma att misstänkas för vårdslöshet i trafik uppger polisen..

Nya Wermlands Tidningen - 28 dec 17 kl. 16:36

Övningskörning med kommunen väckte reaktioner

NKP kunde för några veckor sedan berätta att ensamkommande ungdomar får hjälp med övningskörning.Detta har väckt många reaktioner och ifrågasatts..

Sydsvenskan - 07 feb 16 kl. 13:07

Övningskörning fick snöpligt slut

En flicka var ute och övningskörde på söndagsförmiddagen när bilen åkte av vägen och slutade i Stora härsjön i Lerum. Enligt räddningstjänsten hamnade bilen helt under vatten, men varken flickan och hennes handledare skadades i samband med olyckan.— Vi har kommit till platsen och mötte en flicka som har övningskört tillsammans med sin handledare, som förmodligen var hennes pappa.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Jan har varit med om två stora börskrascher

”Du måste ha råd att förlora”.

SVT - 1 timme sedan

Statsvetaren Jonas Hinnfors: Både S och M vill ha en omfattande välfärdsstat

Kan man satsa på välfärden och ändå sänka skatterna? I kväll möts finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas Elisabeth Svantesson i valårets första stora debatt om välfärd och skatter. Statsvetaren Jonas Hinnfors reder ut hur partierna skiljer sig i frågan för SVT:s Agenda..

SVT - 2 timmar sedan

”Sveriges beredskap god” inför nästa dödliga virus

Det är bara en tidsfråga innan nästa pandemi slår till. Samtidigt tappar viktiga mediciner som antibiotika i kraft och vaccinavtal och antivirala läkemedel ifrågasätts. Men på Folkhälsomyndigheten är man inte orolig över Sveriges beredskap.

SVT - 2 timmar sedan

100 år sedan Spanska sjukan: ”En ny pandemi är oundviklig”

Våren 1918 började den värsta smitta som drabbat mänskligheten sedan digerdöden att spridas över världen. En tredjedel av jordens befolkning smittades och över 50 miljoner dog.  – En ny pandemi är oundviklig, vi vet bara inte hur allvarlig den blir nästa gång, säger Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar vid Uppsala Universitet..

SVT - 4 timmar sedan

Så funkar en snökanon

SVT - 5 timmar sedan

Tuffa utmaningar för skolor i utsatta områden

Skolor i särskilt utsatta områden har ofta problem som andra skolor inte har. Det kan handla om att polisanmäla brott på skolan eller att göra fler orosanmälningar till socialtjänsten, flera gånger i veckan. SVT har besökt en skola i Norsborg som jobbat hårt för att få lugn så att eleverna kan fokusera på skolan och vända på resultaten..

SVT - 9 timmar sedan

SMHI: Nationell isvecka och en och annan snökanon på gång

Strikt meteorologiskt har våren redan nått Skåne, men nu stundar andra tider – sibirisk kyla till och med, enligt SMHI. Dessutom väntas en och annan snökanon..

SVT - 19 timmar sedan

Abd El-Mahomoud drömmer om att bli mattelärare

”Sverige är bättre än Syrien”.

SVT - 19 timmar sedan

I jakten på arbetskraft – företagare startar egna utbildningar

Fler branscher har stor brist på folk, samtidigt som många nyanlända har den erfarenhet som behövs. Nu startar många företag egna kompletterande utbildningar för att få in personal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.