Aftonbladet > Ekonomi

Thursday, 15 November, 13:37

Liknande nyheter

Taggar: Grattis, bolånetagare, låga, räntoratt , vänta
Affärsvärlden - 03 sep 14 kl. 08:22

SBAB: Fler bolånetagare binder sina räntor

Andelen bolånetagare som valde den kortaste räntebindningstiden (3 månader) föll tillbaka något under augusti till 76 procent, jämfört med 78 procent månaden innan..

DN - 15 maj 14 kl. 09:04

Bolånetagare ska få bättre information om sina bolån

Bolånetagare bör få bättre information om sina bolån. Bankerna ska bli skyldiga att redovisa de faktiska räntor som kunden betalar och vilka faktorer som ligger bakom räntorna. Det föreslå Finansinspektionen..

Dagens PS - 11 nov 16 kl. 08:08

Trump jackpot för bolånetagare?

Dagens PS berättade i veckan att nationalekonomen Paul Krugman befarar att en recession ”utan slut” nu väntar världsekonomin. Varningen är en av många som vi uppmärksammat. Nu skriver Dina Pengar att Donald Trumps seger i det amerikanska valet kan bli ”bingo” för hushåll som sitter på bolån.

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 09:56

Dumpade bolån oroar: ”Kunderna tar en risk”

Experter varnar nu för upplägget med billiga bolån med toklåg ränta, skriver Svenska Dagbladet. Enligt Andreas Håkansson, bankanalytiker på franska Exane BNP Paribas, är det obestridligt att kunderna ”tar en risk”, som han uttrycker det i SvD. ”Det finns inga garantier för att Enkla hittar nya attraktiva lån på den globala finansmarknaden om tre år.

E24 - 07 jun 15 kl. 11:00

Bolånetagarna litar inte på sina banker

Sedan i fredags måste landets samtliga bolåneaktörer redovisa sina snitträntor, tänkt att vara ett verktyg för att stärka kundernas makt. En ny Sifo-undersökning visar att de tvingande snitträntorna är välkomna. Inte ens fyra av tio bolånetagare är övertygade om att banken ger fördelaktiga villkor på bolånen..

Affärsvärlden - 02 okt 14 kl. 08:21

SBAB: Fler binder sina bolåneräntor

Andelen bolånetagare hos SBAB som valde den kortaste räntebindningstiden (3 månader) fortsatte ned under september till 71 procent, jämfört med 76 procent månaden innan..

DI - 02 okt 14 kl. 08:23

Fler binder sina räntor

Andelen bolånetagare hos SBAB som valde den kortaste räntebindningstiden (3 månader) fortsatte ned under september till 71 procent, jämfört med 76 procent månaden innan..

Affärsvärlden - 29 maj 15 kl. 10:23

SBAB: Rusning till rörliga räntor

Andelen bolånetagare hos SBAB som valde den kortaste räntebindningstiden (3 månader) uppgick under maj till 83 procent, samma andel som under månaden innan. Det är fortsatt den högsta andelen sedan mars 2010..

Ekonomistas - 28 jan 14 kl. 09:39

Tendentiös PM från Riksbanken?

Samverkansrådet för makrotillsyn inrättade i februari 2013 en analysgrupp för att göra ett antal analyser av frågor om hushållens skuldsättning. (Samverkansrådets uppgifter har nu tagits över av det nyligen bildade Stabilitetsrådet.) Fem PM av mycket god kvalitet publicerades av Finansinspektionen i oktober 2013.

Ekonomistas - 07 okt 15 kl. 19:44

Bör prisökningen på bostäder stoppas?

Riksbanken, OECD, IMF och senast Konjunkturinstitutet varnar för att utvecklingen av bostadspriserna i Sverige är ohållbar och kommer att sluta med att bubblan spricker. De tre senaste åren har priset på bostadrätter i storstäderna ökat med ca 14 procent per år. Samtidigt har disponibelinkomsten per capita ökat med ca 4,5 procent per år.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - Igår: 05:59

Så påverkas du av regeringskaoset

Aftonbladet - I förrgår: 16:40

Postens vädjan inför rean: Hämta paketen direkt

Aftonbladet - 10 nov 18 kl. 13:29

Guiden: Så får du koll på pensionen

Aftonbladet - 08 nov 18 kl. 12:53

Läsarnas bolåne-frågor – experten svarar

Aftonbladet - 08 nov 18 kl. 12:53

Chatta med vår expert om bolånen

Aftonbladet - 08 nov 18 kl. 11:06

Ingves: Bolåneräntor kommer att fördubblas

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.