LV > Nyheter

Friday, 23 February, 06:56

LV - 17 jan 18 kl. 14:00

Nytt år och nya uppgifterVal, penningtvätt, våtmarker och spelmissbruk. För att inte tala om omhändertagande av djur. Länsstyrelsen i Kalmar får en hel del nya uppgifter under året. Några av de nya uppgifterna fick man ta tag i redan vid årsskiftet, som att stödja kommunerna i arbetet med den nya lagen mot spelmissbruk..
Läs mer på LV
Läs mer om:
Kalmar

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, åroch nya , uppgifter
LV - 23 apr 17 kl. 15:57

Uppgifter: VIK värvar ny målvakt

Ludvig Engsund valde att flytta hem till Oskarshamn och IKO, vilket tvingade Västerviks IK att leta nytt. Enligt uppgifter till vår tidning är nu ersättaren klar..

YLE - 19 maj 17 kl. 18:05

Raseborgs stadskamrer fick färre uppgifter - också lönen är nu under lupp

Stadskamreren i Raseborg har under våren fått delvis ändrade arbetsuppgifter. Både kamreren själv och stadsstyrelsens ordförande säger att licens- och e-posthärvan inte var orsaken till omorganiseringen. Men de tycker fallet visade att arbetet på ekonomiavdelningen bör organiseras på nytt sätt.

BT - 12 dec 14 kl. 13:52

Nytt olagligt polisregister

Polisen i Västra Götaland och Östergötland har olovligen registrerat känsliga uppgifter om hundratals personer. Det visar en granskning av Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden (SIN). En förundersökning har inletts och skärpning krävs av SIN.

Nyheter 24 - 25 jan 12 kl. 18:54

Nytt lagförslag ska göra det möjligt att försvinna från Facebook


Ett nytt EU-förslag ger möjlighet att bli "glömd" på internet. Den information en internetanvändare lämnar efter sig på sajter som till exempel Facebook ska kunna raderas helt om användaren vill. EU:s regler för persondataskydd infördes 1995 ?

YLE - 25 jan 16 kl. 03:54

Mycket öppet om landskapens uppgifter

Förväntingarna är mycket blandade inför tisdagen, då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Ska kommunerna alls ha kvar några uppgifter i framtiden, eller flyttas allt upp till en högre nivå? Det är många som spetsar öronen då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha.

YLE - 08 feb 17 kl. 13:59

Försvarsmakten utreder nytt möjligt diskrimineringsfall

Försvarsmakten börjar utreda ett nytt misstänkt fall av diskriminering av personer med dubbelt medborgarskap, skriver Försvaramakten på sin hemsida. Också Centralkriminalpolisen är inkopplad i utredningarna. Tidigare har ett dylikt fall uppdagats vid brigaden i Kajana där beväringar hade upplysts om att personer med dubbelt medborgarskap inte godkänns för drönarutbildning.

YLE - 08 feb 17 kl. 13:59

Försvarsmakten utreder nytt möjligt diskrimineringsfall - Centralkriminalpolisen inkopplad

Försvarsmakten börjar utreda ett nytt misstänkt fall av diskriminering av personer med dubbelt medborgarskap, skriver Försvaramakten på sin hemsida. Också Centralkriminalpolisen är inkopplad i utredningarna. Tidigare har ett dylikt fall uppdagats vid brigaden i Kajana där beväringar hade upplysts om att personer med dubbelt medborgarskap inte godkänns för drönarutbildning.

Magazin24 - 25 jan 11 kl. 13:23

Nytt krav på lägenhetsinnehavare

En obligatorisk anmälan till ett lägenhetsregister ska göras i Västmanland. Ett brev från skatteverket kommer att skickas ut till alla som bor i lägenhet i Västmanland. Det är ett obligatoriskt krav om att anmäla sig till ett lägenhetsregister.

Kristianstadsbladet - 22 nov 12 kl. 07:30

Nytt kraftverk kan kosta 100 miljoner kronor

Foto: Johanna Wallin
Uppemot 100 miljoner kronor kan det kosta att bygga ett nytt kraftvattenverk och dammar vid Hästberga. I morgon, fredag, väntar samråd.
Drygt två år efter dammhaveriet ansöker Brittedals Kraftproduktion AB om tillstånd enligt miljöbalken för att återuppbygga kraftverksanläggningen vid Hästberga och öka turbinflödet till uppemot 40 kubikmeter per sekund.

Expressen - 14 feb 14 kl. 22:39

Nytt avslöjande: Så kom Snowden över hemliga uppgifter

NBC News kan nu avslöja hur Edward Snowden kom över sekretessbelagda uppgifter från underrättelsetjänsten NSA. Ett nytt dokument visar att Snowden använde an annan anställds inloggningsuppgifter. "Mr Snowden fick, utan den civilanställdes kännedom, tag i lösenord som gav honom ännu större tillgång till sekretessbelagda uppgifter", står det i dokumentet..

TA - 01 apr 14 kl. 11:30

Nytt Pisa-fiasko för Sverige

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sverige hamnar under OECD-snittet i ännu en Pisa-rapport, när elevers problemlösningsförmåga mätts. Nästan var fjärde elev är "lågpresterande" och resultatet lär bli bränsle i valrörelsen.
2 500 15-åringar i Sverige har gjort ett digitalt prov som testar förmågan att lösa problem som inte har direkt koppling till skolämnen.

Fler nyheter från LV

LV - 8 timmar sedan

Klätterklubben andas ut...

Tjustfastigheter fick bygglov för de förändrade inomhusmiljöerna där Klätterklubben har sina lokaler på Mullskopan. Två förslag hade tagits fram, ett för avslag och ett för godkännande. Det blev det senare som Miljö-och byggnadsnämnden antog..

LV - 11 timmar sedan

Kvinna högg man med skruvmejsel

En 34-årig kvinna döms av Kalmar tingsrätt till böter, för ringa narkotikabrott och grov misshandel. Kvinnan har huggit en man i ansiktet med en skruvmejsel..

LV - 12 timmar sedan

Gubbvarning i Östergötland!

Komikern och Stand Up artisten Lennie Normans Gubbvarningböcker som sålts i över 70.000 exemplar har roat folk i åratal..

LV - 12 timmar sedan

Benborr och krysthjälp

Nästa utställning på Stadsmuseet Näktergalen kan bli sjukt spännande. Här blir det en djupdykning i sjukvården i Vimmerby, från dåtid till nutid. Till hjälp har museet haft riktiga proffs - tidigare personal från Vimmerby hälsocentral.

LV - 16 timmar sedan

Just nu: silver i staffet i skdskytte

De svenska damerna tar en silvermedalj i damernas staffet i skidskytte..

LV - 16 timmar sedan

Film om Frödingetrakten

På söndag blir det filmkväll i Frödinge Bygdegård..

LV - 17 timmar sedan

Swexit - ja tack!

Svenska politiker har skrivit in EU-medlemskapet i grundlagen, vilket innebär att det krävs två mandatperiods majoriteter för att ändra beslutet, innan man ens kan påbörja sitt utträde..

LV - 18 timmar sedan

"Var ska vi hämta våra paket?"

PostNord och Coop förhandlar just nu om att förlänga avtal för ut-och inlämning av paket och post. Enligt vissa medier har avtalet sagts upp och det oroar en del personer som bor i Ankarsrum. - Var ska jag hämta mina paket i fortsättningen, undrar en person som kontaktat vår tidning..

LV - 18 timmar sedan

Lokala vinnare på ridsportsgala

I helgen arrangerades den årliga Ridsportgalan i Kalmar. Det blev flera lokala vinnare..

LV - 20 timmar sedan

Maskerade män rövade bort två barn

Två män åtalas i dag vid tingsrätten i Kalmar för att ha rövat bort två barn, sju och elva år gamla..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.