LV > Nyheter

Friday, 22 February, 09:13

LV - 17 jan 18 kl. 14:00

Nytt år och nya uppgifterVal, penningtvätt, våtmarker och spelmissbruk. För att inte tala om omhändertagande av djur. Länsstyrelsen i Kalmar får en hel del nya uppgifter under året. Några av de nya uppgifterna fick man ta tag i redan vid årsskiftet, som att stödja kommunerna i arbetet med den nya lagen mot spelmissbruk..
Läs mer på LV
Läs mer om:
Kalmar

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, åroch nya , uppgifter
LV - 23 apr 17 kl. 15:57

Uppgifter: VIK värvar ny målvakt

Ludvig Engsund valde att flytta hem till Oskarshamn och IKO, vilket tvingade Västerviks IK att leta nytt. Enligt uppgifter till vår tidning är nu ersättaren klar..

YLE - 19 maj 17 kl. 18:05

Raseborgs stadskamrer fick färre uppgifter - också lönen är nu under lupp

Stadskamreren i Raseborg har under våren fått delvis ändrade arbetsuppgifter. Både kamreren själv och stadsstyrelsens ordförande säger att licens- och e-posthärvan inte var orsaken till omorganiseringen. Men de tycker fallet visade att arbetet på ekonomiavdelningen bör organiseras på nytt sätt.

BT - 12 dec 14 kl. 13:52

Nytt olagligt polisregister

Polisen i Västra Götaland och Östergötland har olovligen registrerat känsliga uppgifter om hundratals personer. Det visar en granskning av Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden (SIN). En förundersökning har inletts och skärpning krävs av SIN.

Nyheter 24 - 25 jan 12 kl. 18:54

Nytt lagförslag ska göra det möjligt att försvinna från Facebook


Ett nytt EU-förslag ger möjlighet att bli "glömd" på internet. Den information en internetanvändare lämnar efter sig på sajter som till exempel Facebook ska kunna raderas helt om användaren vill. EU:s regler för persondataskydd infördes 1995 ?

YLE - 25 jan 16 kl. 03:54

Mycket öppet om landskapens uppgifter

Förväntingarna är mycket blandade inför tisdagen, då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Ska kommunerna alls ha kvar några uppgifter i framtiden, eller flyttas allt upp till en högre nivå? Det är många som spetsar öronen då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha.

YLE - 08 feb 17 kl. 13:59

Försvarsmakten utreder nytt möjligt diskrimineringsfall

Försvarsmakten börjar utreda ett nytt misstänkt fall av diskriminering av personer med dubbelt medborgarskap, skriver Försvaramakten på sin hemsida. Också Centralkriminalpolisen är inkopplad i utredningarna. Tidigare har ett dylikt fall uppdagats vid brigaden i Kajana där beväringar hade upplysts om att personer med dubbelt medborgarskap inte godkänns för drönarutbildning.

YLE - 08 feb 17 kl. 13:59

Försvarsmakten utreder nytt möjligt diskrimineringsfall - Centralkriminalpolisen inkopplad

Försvarsmakten börjar utreda ett nytt misstänkt fall av diskriminering av personer med dubbelt medborgarskap, skriver Försvaramakten på sin hemsida. Också Centralkriminalpolisen är inkopplad i utredningarna. Tidigare har ett dylikt fall uppdagats vid brigaden i Kajana där beväringar hade upplysts om att personer med dubbelt medborgarskap inte godkänns för drönarutbildning.

Cornucopia - 12 nov 18 kl. 10:18

eSam: Utländska molntjänster ska ses som röjande av uppgifter

Myndighetssamverkande organisationen eSam varnar nu för att molntjänster i offentlig sektor juridiskt bör ses som röjande av sekretessbelagda uppgifter, om tjänsten lyder under utländsk lagstiftning. Detta samtidigt som många myndigheter och speciellt kommuner lägger ut allt mer på utländska molntjänster. I praktiken är eSams uttalande att betrakta ett förbud mot utländska molntjänster om det finns ej publika uppgifter i systemet.

Magazin24 - 25 jan 11 kl. 13:23

Nytt krav på lägenhetsinnehavare

En obligatorisk anmälan till ett lägenhetsregister ska göras i Västmanland. Ett brev från skatteverket kommer att skickas ut till alla som bor i lägenhet i Västmanland. Det är ett obligatoriskt krav om att anmäla sig till ett lägenhetsregister.

Kristianstadsbladet - 22 nov 12 kl. 07:30

Nytt kraftverk kan kosta 100 miljoner kronor

Foto: Johanna Wallin
Uppemot 100 miljoner kronor kan det kosta att bygga ett nytt kraftvattenverk och dammar vid Hästberga. I morgon, fredag, väntar samråd.
Drygt två år efter dammhaveriet ansöker Brittedals Kraftproduktion AB om tillstånd enligt miljöbalken för att återuppbygga kraftverksanläggningen vid Hästberga och öka turbinflödet till uppemot 40 kubikmeter per sekund.

Expressen - 14 feb 14 kl. 22:39

Nytt avslöjande: Så kom Snowden över hemliga uppgifter

NBC News kan nu avslöja hur Edward Snowden kom över sekretessbelagda uppgifter från underrättelsetjänsten NSA. Ett nytt dokument visar att Snowden använde an annan anställds inloggningsuppgifter. "Mr Snowden fick, utan den civilanställdes kännedom, tag i lösenord som gav honom ännu större tillgång till sekretessbelagda uppgifter", står det i dokumentet..

Fler nyheter från LV

LV - 08 maj 18 kl. 08:30

Järnforsen riskerar förlora bensinmacken

Järnforsen kan förlora sin bensinmack och bilverkstad. Ägarna Nina och Roland Kennerö har letat efter någon som vill ta över sedan i höstas, utan någon större framgång..

LV - 07 maj 18 kl. 09:15

Drogad fÖrare stoppad i hultsfred i morse

Polisen stoppade en drogad bilförare i centrala Hultsfred vid 04.30-tiden på måndagsmorgonen..

LV - 06 maj 18 kl. 23:17

Men bonden tycker att det kom för lite folk

Skuttande kor i rena vårruset. Det gjorde alla besökarna på Råshult glada i lördags när det var dags för det stora kosläppet..

LV - 06 maj 18 kl. 23:02

Här är Dackarnas premiärlag

Seriepremiären närmar sig. Nu har de preliminära laguppställningarna till tisdagens match mellan Smederna och Dackarna släppts..

LV - 06 maj 18 kl. 10:59

BraksuccÉ fÖr barnens dag - stort bildspel frÅn torget

Barnen Stor Dag på torget i Vimmerby blev en braksuccé med rekordmånga besökare..

LV - 06 maj 18 kl. 00:43

Han har sitt hjärta i HHF

Det var en mycket glad och överraskad Håkan Juthe som tog emot priset Årets HHF:are när handbollsföreningen avslutade säsongen. - Jag har mitt hjärta i den här klubben, men det här var en stor överraskning, sa han..

LV - 05 maj 18 kl. 19:10

Nathalie Johansson fixade VIF:s första hemmaseger

Inbytt i halvtid och utbytt igen efter 84 minuter. Däremellan hann Nathalie Johansson, som gjorde comeback efter sin lårskada, göra tre mål, ta Vimmerby IF från 1-1 till 4-1 mot Onsala och casha in de tre första hemmapoängen i division ett. – Spela en dryg halvtimme verkar ju funka bra.

LV - 05 maj 18 kl. 18:00

Sockenstugan i fokus

Sockenstugan i Virserum är ett av de hus som Aspelandspastorat pekat ut som försäljningsobjekt..

LV - 05 maj 18 kl. 15:11

Just nu:rÄddningstjÄnsten larmad till drunkningsolycka

Räddningstjänsten har larmats till ett drunkningstillbud. En utmattad och blöt man försöker få upp sin båt..

LV - 05 maj 18 kl. 10:16

Polisen tog körkortet direkt på plats

En berusad bilförare stoppades tidigt på lördagsmorgonen på riksväg 23. Polisen tog körkortet direkt på plats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.