DI > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 11:40

DI - 16 jan 18 kl. 17:33

Nordenbörser: Pandorarekyl gav dansk ledartröjaDe nordiska grannbörserna utvecklades positivt på tisdagen, med undantag för Helsingfors som sjönk något. Det regionala samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,3 procent till 992 strax före stängning..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Helsingfors, Vinx

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordenbörser, Pandorarekyl, gav, dansk, ledartröja
DI - 19 nov 14 kl. 18:16

Nordenbörser: Novo lyfte Danmark

Utvecklingen på onsdagens Nordenbörser var blandad, i likhet med mönstret på Europas börser generellt sett..

DI - 24 mar 14 kl. 17:40

Nordenbörser: En enda dansk aktie på plus

Efter en svag start höll sig det negativa sentimentet kvar på börserna i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors under måndagens handel. Indexen noterades kring de lägsta nivåerna för dagen vid stängning..

DI - 11 feb 16 kl. 17:17

Nordenbörser: Carlsberg gick mot strömmen

Onsdagens lättnadsrally blev kortvarigt med Nordenbörser som backade brett i torsdagshandeln. Oro över att centralbankerna inte kommer få i gång tillväxten, bankoro, samt ett oljepris på minus tyngde..

SvD - 11 feb 16 kl. 17:26

Bankoro pressade Nordenbörser

Onsdagens lättnadsrally blev kortvarigt med Nordenbörser som backade brett i torsdagshandeln. Oro över att centralbankerna inte kommer få i gång tillväxten, bankoro, samt ett oljepris på minus tyngde..

DI - 23 jul 13 kl. 17:43

Nordenbörser: Kina gav stöd

De ledande indexen i Norden steg på tisdagen, där framför allt cykliskt fick stöd av uttalanden från kinesiskt håll angående landets BNP. I Norge lämnade teleoperatören Telenor en kvartalsrapport som var något starkare än väntat..

DI - 02 nov 16 kl. 18:02

Nordenbörser: Dansk jätte föll tungt

Nordenbörserna föll med övriga Europa på onsdagen i spåren av oro inför nästa veckas amerikanska presidentval. Vidare inväntades Fed-räntebeskedet på kvällen. Nordic VINX 30 slutade 1,4 procent ned på noteringen 839..

DI - 28 jun 13 kl. 17:34

Nordenbörser: Fall för dansk öljätte

De nordiska börserna följde utvecklingen på den övervägande delen av Europas börser under fredagens handel, och noterades i rött vid stängning..

DI - 02 aug 13 kl. 17:09

Nordenbörser: Vindraketen fortsätter stiga

Nordenbörserna avslutade veckan med mindre rörelser i båda riktningar. Fredagens statistikhöjdpunkt, i form av amerikansk sysselsättningsstatistik, gav ingen tydlig skjuts åt börserna. Vidare var det fattigt på bolagsnyheter, och vid sidan av svenska Meda var rapportagendan tunn..

DI - 30 okt 15 kl. 17:15

Nordenbörser: Däcktillverkaren gav finskt lyft

En lite blandad utveckling kunde skönjas i fredagshandeln på Nordenbörserna, där Helsingfors stack ut med en hyfsad uppgång..

DI - 17 okt 13 kl. 18:06

Nordenbörser: Uppgången dämpades

De nordiska börserna handlades svagt uppåt under torsdagen. Vinstvarningar inom gruvutrustningsindustrin sänkte börshumöret i Finland, och drog med sig en dansk sektorkollega i fallet..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Tyska åklagare vill lämna ut Puigdemont

Tyska åklagare i Schleswig-Holstein har beslutat sig för att de vill lämna ut den tidigare regionpresidenten i Katalonien, Carles Puigdemont, till Spanien. Det rapporterar flera tyska och spanska medier..

DI - 15 minuter sedan

Varian budar inte på Sirtex

Varian avser inte att lägga ett konkurrerande bud på det australiska bolaget Sirtex Medical, efter att kinesiska CDH Investment lagt ett konkurrerande bud.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

LO:s krav: 25 extra välfärdsmiljarder

Varken regeringens eller alliansens miljardlöften till välfärden räcker. Ytterligare 25 miljarder krävs under nästa mandatperiod, hävdar LO i samband med en ny konjunkturrapport..

DI - 15 minuter sedan

Kina sänker tullavgifter på bilar

Kina meddelar att tullar på importerade bilar sänks till 15 procent från tidigare 25 procent, från och med den 1 juli. Nyheten från landets finansdepartement kommer dagen efter beskedet att hoten om nya tullar mellan USA och Kina har blåsts av..

DI - 30 minuter sedan

LO saknar välfärden i valrörelsen

Migration och trygghetsfrågor har hittills slagit ut välfärdsfrågorna i valrörelsen. Det är illa, tycker LO. "Många människor riskerar bli besvikna om inte de här frågorna kommer upp i valrörelsen", säger LO:s chefsekonom Ola Pettersson..

DI - 30 minuter sedan

Ericsson och Nokia tappar – börsen svagt ned

Stockholmsbörsen öppnade något upp men befäste sig sedan strax under nollstrecket. Bankerna noterades på plus medan Ericsson liksom Nokia sjönk. .

DI - 30 minuter sedan

Acousort: Fler heltidsanställda bakom resultatförsämring

Medicinteknikbolaget Acousorts övergång från projekt- till heltidsanställd personal är en av anledningarna till bolagets resultatförsämring i rapporten för det första kvartalet som bolaget offentliggjorde i förra veckan. Det säger bolagets vd Torsten Freltoft i en intervju med Direkt. .

DI - 30 minuter sedan

Bank of England: Ekonomin utvecklades inte i linje med prognos

Ekonomin utvecklades inte i linje med vad Bank of England (BOE) förutsåg i februari, och den guidning centralbanken ger är beroende av de ekonomiska utsikterna. Det sade BOE-chefen Mark Carney inför parlamentets finansutskott på tisdagen, enligt Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Analytiker: Italiensk grundlag bäddar för lugn på börsen

Efter beskedet om att Giuseppe Conte är den italienska populistkoalitionens premiärministerkandidat lyfte Milanobörsen under morgonen. Presidenten måste fortfarande godkänna namnet. Cedric Gemehl, analytiker vid välrenommerade analyshuset Gavekal, anser att marknaderna inte bör vara för oroliga för koalitionens politik..

DI - 1 timme sedan

Roboten tar täten

Ny teknik revolutionerar bankernas sätt att arbeta. Två av de hetaste begreppen inom finanssektorn just nu är blockkedjan och AI – tekniker som spås förändra bankvärlden för alltid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.