DI > Ekonomi

Thursday, 17 January, 03:22

DI - 16 jan 18 kl. 17:12

Europabörser: Frankfurt klättradeDe större europeiska börserna uppvisade en blandad utveckling under tisdagen. Det regionala samlingsindexet Stoxx Europe 600 hade vid 17-tiden stigit beskedliga 0,1 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stoxx Europe

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europabörser, Frankfurt, klättrade
DI - 28 sep 17 kl. 17:54

Europabörser: Hotell drog upp i Paris

De flesta Europabörser var nära nog oförändrade på torsdagen, även om de flesta parkerade strax ovanför nollstrecket. Tyska DAX var 0,3 procent högre och starkast för dagen var Deutsche Bank, som klättrade 2,5 procent. Även industrigasbolaget Linde och stålföretaget Thyssen Krupp gick starkt och steg med 1,8 respektive 1,5 procent..

DI - 11 jul 14 kl. 17:16

Europabörser: Vitvarubolaget klättrade

Utvecklingen på de europeiska börserna var oregelbunden på fredagen, med en dragning åt det positiva hållet. Banksektorn, som återhämtade sig efter den nedgång som föranletts av problem hos den portugisiska banken Espirito Santos moderbolag, bidrog med styrka..

DI - 27 dec 17 kl. 17:07

Europabörser: Gruvbolag klättrade på svagt stigande börs

De ledande europeiska börserna ökade på onsdagen vilket det regionala samlingsindexet Stoxx 600 klockan 16.55 summerade till en uppgång om 0,1 procent. Bland starkare sektorer fanns material medan it, kraft, finans och telekom gick i rött..

DI - 19 jun 12 kl. 11:24

Europabörser: Grekisk optimism smittar

Lättnaden efter det grekiska valet blev kortvarig och de ledande Europabörserna handlades initialt volatilt på tisdagen. Humöret kom sedan tillbaka hos investerarna och med en minskad riskaverion klättrade handelsplatserna uppåt innan lunchtid med Londonbörsen i täten för uppgångarna..

DI - 03 feb 15 kl. 18:02

Europabörser: Grekland stärkte banker

Europabörserna steg rejält på tisdagen på förhoppningar om en grekisk låneuppgörelse utan nedskrivning av landets skulder. Atenbörsen klättrade x procent..

DI - 25 aug 15 kl. 17:24

Europabörser: It-sektorn gick starkt

Europabörserna klättrade på bred front under tisdagen, efter flera dagar av rejält säljtryck. Lugnande besked från Kina stärkte marknaden..

DI - 17 feb 16 kl. 17:45

Europabörser: Starka råvaror gav bred uppgång

Europabörserna steg brett i onsdagshandeln med bränsle från råvarurelaterat, i takt med att oljan klättrade..

DI - 18 dec 17 kl. 18:02

Europabörser: Lyx lyfte i Paris

De stora Europabörserna klättrade på bred front på måndagen och det regionala samlingsindexet Stoxx 600 var upp 1,2 procent. Vinnande sektorer i regionindexet för dagen var fastigheter, råvaror och industri, men även IT gick starkt framåt. Jämförelsevis svagare - men ändå uppåt - gick det för defensiva sektorer som dagligvaror och teleoperatörer..

DI - 09 mar 18 kl. 17:59

Europabörser uppåt efter amerikansk jobbrapport

Europabörserna klättrade på fredagen efter en amerikansk jobbrapport med blandat budskap. Antalet sysselsatta ökade med 313.000 personer i februari, jämfört med förväntningar om 200.

TA - 17 dec 13 kl. 07:29

Mest uppåt på Asiens börser


De flesta av de ledande Asienbörserna steg under tisdagens handel. Uppgången låg i linje med Wall Street och ledande Europabörser som klättrade på måndagen efter offentliggörandet av uppmuntrande regional statistik. Handeln var dock något avvaktande i väntan på besked från den amerikanske centralbanken som inleder ett tvådagars räntemöte på tisdagen.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Löftet från Astras vd: Nu vänder dystra trenden

Efter sju svåra år kommer Astra Zeneca att visa tillväxt för 2018, enligt den svensk-brittiska läkemedelsjättens vd Pascal Soriot. Samtidigt uppger han att målet på mer än 40 miljarder dollar i försäljning till 2023 ligger i korten..

DI - 4 timmar sedan

Tsipras klarade förtroendeomröstningen – med nöd och näppe

Greklands premiärminister Alexis Tsipras klarade med nöd och näppe en förtroendeomröstning i parlamentet på onsdagskvällen. Av församlingens 300 ledamöter valde 151 att rösta för fortsatt förtroende för Tsipras..

DI - 4 timmar sedan

Aluminiumproducenten Alcoas vinst över förväntan

Den amerikanska aluminiumproducenten Alcoa redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,66 dollar för det fjärde kvartalet 2018..

DI - 5 timmar sedan

Uppgifter: Federala åklagare förbereder åtal mot Huawei

Federala åklagare i USA uppges förbereda ett åtal mot kinesiska Huawei, som misstänks ha stulit handelshemligheter från sina amerikanska affärspartners. Det rapporterar Wall Street Journal, som citerar källor med insyn..

DI - 5 timmar sedan

Bankfest på Wall Street efter starka rapporter

Starka rapporter från storbankerna Goldman Sachs och Bank of America skickade upp kurserna på Wall Street under onsdagen. Dow Jones, där Goldman Sachs aktierörelser väger tungt, steg mest av huvudindexen..

DI - 5 timmar sedan

Fallgroparna radar upp sig

Stefan Löfven har lyckats med det till synes omöjliga och säkrat makten åt Socialdemokraterna trots en historisk högermajoritet i Sveriges riksdag. Men vägen framåt är full av fallgropar. Inte minst skulle ett partiledarskifte inom L kunna sätta hela regeringen i gungning..

DI - 5 timmar sedan

Affärsvärlden: Köp Epiroc och Midway – sälj Fabege

Affärsvärlden rekommenderar köp av aktier i Epiroc och Midway i sin senaste utgåva. Fabege får däremot en säljrekommendation medan Concentric får rådet vänta..

DI - 6 timmar sedan

Bistert år väntar bomarknaden: ”Andra våg av prisnedgångar”

Ännu ett motigt år väntar bostadsmarknaden 2019, spår tunga ekonomer. Men bilden spretar kring hur illa det blir. Vi har samlat ihop prognoserna där inte en enda tror på högre priser..

DI - 6 timmar sedan

Fortsatt tillväxt men viss oro enligt Feds Beige Book

Den starka amerikanska ekonomin visade tecken på inbromsning under de gångna veckorna i samband med minskad optimism..

DI - 6 timmar sedan

Irländskt bioteknikbolag meddelar positiv data från Alzheimers-studie

Irländska bioteknikbolaget United Neuroscience släppte under onsdagen positiv data från bolagets studie med ett vaccin som är tänkt behandla Alzheimers sjukdom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.