DI > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 11:51

DI - 16 jan 18 kl. 17:12

Europabörser: Frankfurt klättradeDe större europeiska börserna uppvisade en blandad utveckling under tisdagen. Det regionala samlingsindexet Stoxx Europe 600 hade vid 17-tiden stigit beskedliga 0,1 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stoxx Europe

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europabörser, Frankfurt, klättrade
DI - 28 sep 17 kl. 17:54

Europabörser: Hotell drog upp i Paris

De flesta Europabörser var nära nog oförändrade på torsdagen, även om de flesta parkerade strax ovanför nollstrecket. Tyska DAX var 0,3 procent högre och starkast för dagen var Deutsche Bank, som klättrade 2,5 procent. Även industrigasbolaget Linde och stålföretaget Thyssen Krupp gick starkt och steg med 1,8 respektive 1,5 procent..

DI - 11 jul 14 kl. 17:16

Europabörser: Vitvarubolaget klättrade

Utvecklingen på de europeiska börserna var oregelbunden på fredagen, med en dragning åt det positiva hållet. Banksektorn, som återhämtade sig efter den nedgång som föranletts av problem hos den portugisiska banken Espirito Santos moderbolag, bidrog med styrka..

DI - 27 dec 17 kl. 17:07

Europabörser: Gruvbolag klättrade på svagt stigande börs

De ledande europeiska börserna ökade på onsdagen vilket det regionala samlingsindexet Stoxx 600 klockan 16.55 summerade till en uppgång om 0,1 procent. Bland starkare sektorer fanns material medan it, kraft, finans och telekom gick i rött..

DI - 19 jun 12 kl. 11:24

Europabörser: Grekisk optimism smittar

Lättnaden efter det grekiska valet blev kortvarig och de ledande Europabörserna handlades initialt volatilt på tisdagen. Humöret kom sedan tillbaka hos investerarna och med en minskad riskaverion klättrade handelsplatserna uppåt innan lunchtid med Londonbörsen i täten för uppgångarna..

DI - 03 feb 15 kl. 18:02

Europabörser: Grekland stärkte banker

Europabörserna steg rejält på tisdagen på förhoppningar om en grekisk låneuppgörelse utan nedskrivning av landets skulder. Atenbörsen klättrade x procent..

DI - 25 aug 15 kl. 17:24

Europabörser: It-sektorn gick starkt

Europabörserna klättrade på bred front under tisdagen, efter flera dagar av rejält säljtryck. Lugnande besked från Kina stärkte marknaden..

DI - 17 feb 16 kl. 17:45

Europabörser: Starka råvaror gav bred uppgång

Europabörserna steg brett i onsdagshandeln med bränsle från råvarurelaterat, i takt med att oljan klättrade..

DI - 18 dec 17 kl. 18:02

Europabörser: Lyx lyfte i Paris

De stora Europabörserna klättrade på bred front på måndagen och det regionala samlingsindexet Stoxx 600 var upp 1,2 procent. Vinnande sektorer i regionindexet för dagen var fastigheter, råvaror och industri, men även IT gick starkt framåt. Jämförelsevis svagare - men ändå uppåt - gick det för defensiva sektorer som dagligvaror och teleoperatörer..

DI - 09 mar 18 kl. 17:59

Europabörser uppåt efter amerikansk jobbrapport

Europabörserna klättrade på fredagen efter en amerikansk jobbrapport med blandat budskap. Antalet sysselsatta ökade med 313.000 personer i februari, jämfört med förväntningar om 200.

TA - 17 dec 13 kl. 07:29

Mest uppåt på Asiens börser


De flesta av de ledande Asienbörserna steg under tisdagens handel. Uppgången låg i linje med Wall Street och ledande Europabörser som klättrade på måndagen efter offentliggörandet av uppmuntrande regional statistik. Handeln var dock något avvaktande i väntan på besked från den amerikanske centralbanken som inleder ett tvådagars räntemöte på tisdagen.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Rekordhögt bensinpris: Så slår det mot din plånbok

Bensinpriset noterar nytt rekord på 16,16 kr. På ett år har bensinnotan blivit nära 2.000 kr dyrare för en genomsnittlig bilägare..

DI - 15 minuter sedan

Löfven bjuder kollegor på surströmming

På bryggan i Docksta vid höga kusten tar statsminister Stefan Löfven (S) nu emot sina nordiska kollegor för ett två dagar långt informellt möte i Örnsköldsvik. Mötet inleds med en båttur till Ulvön..

DI - 5 minuter sedan

Han får årets Piratenpris

Humorstjärnan Johan Glans blir den 30:e i ordningen att tilldelas Piratenpriset. Att få tillhöra listan med pristagare gör komikern både stolt och omtumlad..

DI - 5 minuter sedan

Euron stärks – Europabörserna upp

Spredarna i euroområdet krymper på tisdagen samtidigt som euron stärks mot dollarn. Europabörserna är generellt upp. .

DI - 30 minuter sedan

Tyska åklagare vill lämna ut Puigdemont

Tyska åklagare i Schleswig-Holstein har beslutat sig för att de vill lämna ut den tidigare regionpresidenten i Katalonien, Carles Puigdemont, till Spanien. Det rapporterar flera tyska och spanska medier..

DI - 15 minuter sedan

Varian budar inte på Sirtex

Varian avser inte att lägga ett konkurrerande bud på det australiska bolaget Sirtex Medical, efter att kinesiska CDH Investment lagt ett konkurrerande bud.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

LO:s krav: 25 extra välfärdsmiljarder

Varken regeringens eller alliansens miljardlöften till välfärden räcker. Ytterligare 25 miljarder krävs under nästa mandatperiod, hävdar LO i samband med en ny konjunkturrapport..

DI - 30 minuter sedan

Kina sänker tullavgifter på bilar

Kina meddelar att tullar på importerade bilar sänks till 15 procent från tidigare 25 procent, från och med den 1 juli. Nyheten från landets finansdepartement kommer dagen efter beskedet att hoten om nya tullar mellan USA och Kina har blåsts av..

DI - 30 minuter sedan

LO saknar välfärden i valrörelsen

Migration och trygghetsfrågor har hittills slagit ut välfärdsfrågorna i valrörelsen. Det är illa, tycker LO. "Många människor riskerar bli besvikna om inte de här frågorna kommer upp i valrörelsen", säger LO:s chefsekonom Ola Pettersson..

DI - 45 minuter sedan

Ericsson och Nokia tappar – börsen svagt ned

Stockholmsbörsen öppnade något upp men befäste sig sedan strax under nollstrecket. Bankerna noterades på plus medan Ericsson liksom Nokia sjönk. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.