Expressen > Opinion

Saturday, 26 May, 00:28

Expressen - 16 jan 18 kl. 16:55

Sluta servera kött i kommunala skolorEn lektion om nackdelarna med kött ska inte följas av en lunchrast där matsedeln säger något helt annat.Varje dag serverar kommunerna flera miljoner måltider – ta ert ansvar och gör dem köttfria, skriver Leia Nordin och Erik Svensson från Feministiskt initiativ..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Leia Nordin, Erik Svensson, Feministiskt

Dela artikeln

11944 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sluta, servera, kötti , kommunala, skolor
Sydsvenskan - 04 mar 12 kl. 01:30

Grupper hjälper fler sluta sälja sex

De kommunala prostitutionsgrupperna är framgångsrika i sitt arbete att hjälpa prostituerade att sluta sälja sex. Det visar en omfattande forskningsrapport.
Nu efterlyser forskarna samma arbete på nationell nivå.

Sydsvenskan - 04 mar 12 kl. 06:30

Stödgrupper hjälper fler sluta sälja sex

De kommunala prostitutionsgrupperna är framgångsrika i sitt arbete att hjälpa prostituerade att sluta sälja sex. Det visar en omfattande forskningsrapport. Nu efterlyser forskarna samma arbete på nationell nivå.

Supermiljöbloggen - 11 sep 15 kl. 07:55

Johan Ehrenberg, ETC: ”Sluta bekämpa solelen. Det är genant S och MP!”

Ni kan ta era stödmiljoner och lägga det på internutbildning på finansdepartementet och näringsdepartementet istället. Jag ryser lite grann när jag läser Åsa Westlund och Lise Nordin skriva om solenergi här (SMB debatt 27/8). Så snabbt ni förvandlades och började använda samma byråkratiska bortförklarande plattityder som era borgerliga föregångare.

SVT Debatt - 20 feb 14 kl. 11:16

Sluta se bostäder som en vanlig handelsvara

BOSTADSBRIST Idén om en fri marknad är osann. Staten styr i allra högsta grad bostadsmarknaden i dag. Resursstarka hushåll är vinnarna – på bekostnad av de resurssvaga.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Lättare för föreningar att servera alkohol

Kommunen ändrar riktlinjerna för serveringstillstånd i kommunala och kommunalt hyrda lokaler.
Anledningen är att IK Brage vill att det fullständiga rättigheter på arenan Domnarvsvallen.
?

Helsingborgs Dagblad - 05 sep 14 kl. 04:00

S i Båstad vill skaffa kommunala kor

Partiet vill att kommunen skaffar egna kor för att kunna servera närproducerat på tallrikarna i skola och äldreomsorg..

Skånskan - 12 maj 16 kl. 16:00

Nej till kommunala jobb för analfabeter

ESLÖV Låt det ökande antalet lågutbildade/analfabeter i Eslöv jobba som biträden inom vård- och omsorgsförvaltningen eller barn- och familjeförvaltningen, föreslog frivilligentusiasten Kristina Warming i ett medborgarförslag.
Kommunstyrelsen är inte riktigt med på noterna.Kristina Warming hade föreslagit att Eslövs kommun återinför de biträdestjänster som fanns förr inom vård och omsorg.

Barometern - 23 okt 13 kl. 09:55

Sluta att plundra Nybro Bostads AB

Plundringen av kommunala bostadsbolag fortsätter. Det kan vi återigen vittna om när kommunstyrelsen i Nybro beslutat att satsa tre miljoner kronor på att stötta näringslivet i Orrefors. Pengarna ska bland annat tas från bostadsbolaget NBAB.

GöteborgsPosten - 17 aug 14 kl. 05:00

Granska de kommunala bostadsbolagen

Hur skapar vi en effektivare bostadspolitik? Öppna Göteborg! anser att kommunala bostadsbolag ska sluta med sin finansmanipulation, skriver Dennis Töllborg och Jan Strömfors..

SmålandsPosten - 20 aug 13 kl. 06:58

Sluta stoppa huvudet i sanden

Måndagen den 12 augusti kunde man läsa en intressant debattartikel i Smålandsposten om vikten av ?krafttag mot mäns våld mot kvinnor?. Denna­ debattartikel gjorde att jag måste få fram mina synpunkter på detta meningslösa våld som ofta får förekomma fritt i landet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 19 timmar sedan

Kunskap räcker inte i nya babbelskolan

Det är hög tid att granska hur mäktiga pedagoger i samklang med okunniga politiker har kört den svenska skolan i diket. Elever som har det rätta snacket får höga betyg. Det räcker helt enkelt inte längre med kunskap, skriver läraren Isak Skogstad..

Expressen - Igår: 16:18

Låt inte utanförskap gå i arv, Annie Lööf

Att få tillbringa tid tillsammans med svensktalande barn och vuxna kan vara helt avgörande för framtidsutsikterna.Centern bör därför ansluta sig till linjen om obligatorisk förskola för nyanlända barn, skriver Centerstudenters ordförande Naod Habtemichael. .

Expressen - Igår: 05:00

S väljer gratis busskort framför flyktingbarnen

I sin iver att klamra sig fast vid makten har Morgan Johansson och Socialdemokraterna glömt vad som är viktigt.Att prioritera sommarlovskort framför flyktingars liv är fullständigt förkastligt, skriver Luf:s Joar Forssell..

Expressen - I förrgår: 12:12

En lönsam invandrare bär sina egna kostnader

Pär Granstedt verkar tro att ju fler låg- eller outbildade migranter som kommer till Sverige desto snabbare kommer de ekonomiska hjulen att snurra, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - I förrgår: 05:00

Dags att sätta stopp för hundattackerna

Vår älskade Porthos hann bara gny till så var den andra hunden över honom och bet, slet och skakade. Den vägrade släppa taget.Så här kan vi inte ha det – nu behöver lagstiftningen ses över kring vissa hundraser, skriver Madeleine Lidman..

Expressen - 22 maj 18 kl. 13:24

KDU hetsar mot andra religiösa

KDU anspelar på problematiska stereotypa föreställningar om muslimer.Deras grova islamistanklagelser gränsar till förtal, skriver studieförbundet Ibn Rushds ordförande Zana Muhammad..

Expressen - 22 maj 18 kl. 05:00

Hur kan "världens bästa land" ha så stora problem?

Om man från barnsben får höra att man bor i världens bästa land finns ju ingen anledning att anstränga sig, eller hur?Den svenska självbilden är inte baserad på fakta – och i stort behov av förändring, skriver författaren och journalisten Per Grankvist..

Expressen - 21 maj 18 kl. 12:08

Ensamkommande går före välfärdens hjältar

Hade regeringen verkligen prioriterat välfärdsanställdas välbefinnande hade man lagt lika långtgående satsningar på området som vårt parti. Istället lägger man flera miljarder på att husera tusentals ensamkommande, yngre män utan skyddsbehov, skriver SD:s Oscar Sjöstedt och Per Ramhorn.

Expressen - 21 maj 18 kl. 05:00

Den här dubbelmoralen håller inte, Miljöpartiet

50 000 dödsfall om året i Europa och USA kan kopplas till bakterier som utvecklat antibiotikaresistens.Miljöpartiet vill införa en skatt – men borde sopa framför de egna dörrarna först, skriver kycklingbonden Jenny Andersson, ordförande för Svensk fågel..

Expressen - 20 maj 18 kl. 05:00

När oskulder börjar hata och massmörda

Jag ser dig. Det suger att vara ensam, det suger att känna sig oattraktiv och sex är skitsvårt. Trots det: Du är inte dömd till ensamhet, tjejer är inte dina fiender.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.