DI > Ekonomi

Sunday, 19 August, 09:32

DI - 16 jan 18 kl. 16:31

Räntor och valutor: ECB fick euron att vända nerEuron vände något nedåt mot dollarn i tisdagens handel efter tre dagar med markanta uppgångar. Europeiska statspappersräntor handlades samtidigt något lägre i längre löptider än på måndagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, ECBfick , euronatt , vända, ner
DI - 25 jun 13 kl. 09:08

Räntor & valutor: Europeiska räntor vände ned

Europeiska statspappersräntor handlas på lägre nivåer i tisdagens inledande handel, jämfört med vid måndagens svenska stängning, i spåren på lägre räntor i USA. Euron handlas samtidigt på högre nivåer mot dollarn..

DI - 06 mar 14 kl. 16:31

Räntor och valutor: ECB pratade upp euron

Europaräntorna steg och euron stärktes efter beskedet att ECB lämnar styrräntorna oförändrade. Euron fortsatte upp efter att ECB-chefen sagt att de räknar med att inflationen ska stiga och inte signalerade några nya lättnader. Svenska räntor följde med uppåt, men något mindre..

DI - 09 mar 17 kl. 16:40

Räntor och valutor: ECB trycker upp euroräntor

Europeiska statspappersräntor steg till slut i långa löptider på torsdagen efter en dag med ECB-slag såväl ner som upp. Euron stärktes samtidigt mot andra valutor, efter att också den handlats oregelbundet inför, och i samband med, beskeden från ECB..

DI - 05 jun 14 kl. 14:03

Räntor & valutor: Euron tappar på ECB-besked

Euron försvagas och europeiska marknadsräntor sjunker, framför allt i periferin, efter att ECB sänkt sina styrräntor och dessutom annonserat att de kommer att presenteras ytterligare åtgärder senare under dagen..

DI - 09 jun 14 kl. 09:31

Räntor & valutor: Svenska räntor följer Europa

Svenska statspappersräntor sjunker i måndagens inledande handel, i spåren av en kraftig nedgång för europeiska räntor på fredagen efter ECB:s omfattande lättnader. Euron har dock stärkts mot dollarn, ECB-stimulanserna till trots..

DI - 09 jun 14 kl. 06:56

Räntor & valutor: Euron går starkare

Statspappersräntorna i USA har stigit sedan den tidiga svenska stängningen på torsdagen, drivna av bland annat en stark jobbrapport i maj. Tyska räntor har samtidigt sjunkit, tillsammans med räntor i övriga Europa. På valutamarknaden har euron stärkts något mot dollarn under den svenska ledigheten, trots ett stort paket med lättnader från ECB..

DI - 01 aug 13 kl. 11:47

Räntor & valutor: Europaräntor backar inför ECB-besked

Europaräntorna sjunker på torsdagsförmiddagen, medan euron försvagas något inför eftermiddagens räntebesked från ECB..

DI - 05 dec 13 kl. 16:45

Räntor/valutor: Draghi stärker euron

Euron stärktes och europeiska statspappersräntor steg på torsdagen efter kommentarer från ECB-chefen Mario Draghi som åtminstone vissa bedömare tolkade som mindre duvaktiga än väntat..

DI - 08 maj 14 kl. 16:30

Räntor & Valutor: Räntebesked slog mot Euron

Euron stärktes initialt mot dollarn på torsdagen, till nivåer den inte handlats till på över två och ett halvt år, för att sedan försvagas kraftigt efter att ECB-chefen Mari Draghi sagt att ECB-rådet är bekvämt med att agera i juni..

DI - 04 nov 14 kl. 10:07

Räntor och valutor: ECB kan ge tillfälligt stöd till euron

Svenska statsobligationsräntor sjunker svagt i den tidiga handeln på tisdagen, kronan handlas samtidigt något svagare mot euron och dollarn efter en försvagning efter den svenska marknadens stängning på måndagen..

DI - 21 nov 14 kl. 16:24

Räntor och valutor: ECB-kommentar sänkte euron

Sentimentet fick en rejäl skjuts på fredagen efter duvaktiga kommentarer från ECB-chefen Mario Draghi och en oväntad kinesisk räntesänkning. Europaräntorna sjönk och euron tappade medan börserna och oljan var upp..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Morakniv täljer ny marknad – med 1.300 procents tillväxt

Moraknivs vd, Henk Noback, öppnade dörren för ortens flyktingar – och fann en ny marknad. På mindre än två år har försäljningen i Mellanöstern ökat med 1.300 procent..

DI - 12 timmar sedan

Full rulle för specialisterna som förändrar liv

Vägen till framgång har varit krokig för Decon Wheel, som tillverkar rullstolstillbehör. Men som specialister på unika lösningar har bolaget nu hittat formen för att rulla fram med full fart..

DI - 12 timmar sedan

Företag frodas i Halland - men två utmaningar bromsar

Med sin rika natur och närhet till havet har Halland blivit ett paradis för småföretagare. Men brist på kompetens och boende är utmaningar som regionen tampas med..

DI - 14 timmar sedan

Iran och gasledningen på agendan när Putin möter Merkel

Rysslands president Vladimir Putin har anlänt till Tyskland, där han mottogs av förbundskanslern Angela Merkel i slottet Meseberg utanför Berlin. En rad känsliga frågor, som Ukraina, Syrien, Iran och den omstridda gasledningen Nord Stream 2, står på dagordningen..

DI - 14 timmar sedan

Hongkong sätter färg på fasaderna: "Fantastiskt"

På kort tid har Hongkong exploderat av spektakulär gatukonst, ofta i samarbete med fastighetsägare. Di har gått grafittivandring och träffat eldsjälarna bakom den omtvistade konstformen..

DI - 15 timmar sedan

Hon blev företagare på kuppen

Hästintresset lockade henne att bli veterinär – och företagare.  I dag driver Marjaana Alaviuhkola ett av Sveriges största oberoende djursjukhus. .

DI - 16 timmar sedan

Från utdömd rivningskåk till Sveriges vackraste villa

Huset dömdes ut som fuskbygge, övergavs och förföll.  Men snickarglädjen från 1897 fick sin revansch – tack vare hotellparet Ulla och Bertil Köhler. Efter en omsorgsfull renovering utsågs bostaden till Sveriges vackraste villa.

DI - 16 timmar sedan

MP:s mål: En miljon solelsanläggningar år 2040

Miljöpartiet vill se minst en miljon solcellsanläggningar till 2040. Partiet föreslår ytterligare två miljarder i solcellsstöd de kommande fyra åren..

DI - 17 timmar sedan

Jonas Sjöstedt: Slut på rean på kvinnors arbete

Vänsterpartiet går till val på att höja lönerna för kvinnor i offentlig sektor.  ”Det är slut på rean på kvinnors arbete”, säger vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt. Satsningen kostar staten 5 miljarder kronor..

DI - 17 timmar sedan

Entreprenören har miljonrull under brädan

UPPLANDS VÄSBY. Att skejta har gått från att vara en subkultur till något som allt fler testar, vilket har lett till att allt fler kommuner låter bygga skejtparker. Det har skapat en ny bransch i Sverige, med Nord Skateparks som pionjär..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.