DI > Ekonomi

Thursday, 24 May, 04:38

DI - 16 jan 18 kl. 16:31

Räntor och valutor: ECB fick euron att vända nerEuron vände något nedåt mot dollarn i tisdagens handel efter tre dagar med markanta uppgångar. Europeiska statspappersräntor handlades samtidigt något lägre i längre löptider än på måndagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, ECBfick , euronatt , vända, ner
DI - 25 jun 13 kl. 09:08

Räntor & valutor: Europeiska räntor vände ned

Europeiska statspappersräntor handlas på lägre nivåer i tisdagens inledande handel, jämfört med vid måndagens svenska stängning, i spåren på lägre räntor i USA. Euron handlas samtidigt på högre nivåer mot dollarn..

DI - 06 mar 14 kl. 16:31

Räntor och valutor: ECB pratade upp euron

Europaräntorna steg och euron stärktes efter beskedet att ECB lämnar styrräntorna oförändrade. Euron fortsatte upp efter att ECB-chefen sagt att de räknar med att inflationen ska stiga och inte signalerade några nya lättnader. Svenska räntor följde med uppåt, men något mindre..

DI - 09 mar 17 kl. 16:40

Räntor och valutor: ECB trycker upp euroräntor

Europeiska statspappersräntor steg till slut i långa löptider på torsdagen efter en dag med ECB-slag såväl ner som upp. Euron stärktes samtidigt mot andra valutor, efter att också den handlats oregelbundet inför, och i samband med, beskeden från ECB..

DI - 05 jun 14 kl. 14:03

Räntor & valutor: Euron tappar på ECB-besked

Euron försvagas och europeiska marknadsräntor sjunker, framför allt i periferin, efter att ECB sänkt sina styrräntor och dessutom annonserat att de kommer att presenteras ytterligare åtgärder senare under dagen..

DI - 09 jun 14 kl. 09:31

Räntor & valutor: Svenska räntor följer Europa

Svenska statspappersräntor sjunker i måndagens inledande handel, i spåren av en kraftig nedgång för europeiska räntor på fredagen efter ECB:s omfattande lättnader. Euron har dock stärkts mot dollarn, ECB-stimulanserna till trots..

DI - 09 jun 14 kl. 06:56

Räntor & valutor: Euron går starkare

Statspappersräntorna i USA har stigit sedan den tidiga svenska stängningen på torsdagen, drivna av bland annat en stark jobbrapport i maj. Tyska räntor har samtidigt sjunkit, tillsammans med räntor i övriga Europa. På valutamarknaden har euron stärkts något mot dollarn under den svenska ledigheten, trots ett stort paket med lättnader från ECB..

DI - 01 aug 13 kl. 11:47

Räntor & valutor: Europaräntor backar inför ECB-besked

Europaräntorna sjunker på torsdagsförmiddagen, medan euron försvagas något inför eftermiddagens räntebesked från ECB..

DI - 05 dec 13 kl. 16:45

Räntor/valutor: Draghi stärker euron

Euron stärktes och europeiska statspappersräntor steg på torsdagen efter kommentarer från ECB-chefen Mario Draghi som åtminstone vissa bedömare tolkade som mindre duvaktiga än väntat..

DI - 08 maj 14 kl. 16:30

Räntor & Valutor: Räntebesked slog mot Euron

Euron stärktes initialt mot dollarn på torsdagen, till nivåer den inte handlats till på över två och ett halvt år, för att sedan försvagas kraftigt efter att ECB-chefen Mari Draghi sagt att ECB-rådet är bekvämt med att agera i juni..

DI - 04 nov 14 kl. 10:07

Räntor och valutor: ECB kan ge tillfälligt stöd till euron

Svenska statsobligationsräntor sjunker svagt i den tidiga handeln på tisdagen, kronan handlas samtidigt något svagare mot euron och dollarn efter en försvagning efter den svenska marknadens stängning på måndagen..

DI - 21 nov 14 kl. 16:24

Räntor och valutor: ECB-kommentar sänkte euron

Sentimentet fick en rejäl skjuts på fredagen efter duvaktiga kommentarer från ECB-chefen Mario Draghi och en oväntad kinesisk räntesänkning. Europaräntorna sjönk och euron tappade medan börserna och oljan var upp..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Miljardrusning till svenska fastigheter

Utländska investerare fortsätter att köpa fler fastigheter i Sverige än de säljer. Både direktinvesteringar och ägande genom börsbolag lockar. Det utländska intresset för den svenska fastighetsmarknaden dog efter Lehmankraschen 2008 men har sedan dess kontinuerligt skruvats upp..

DI - 5 timmar sedan

De köpte Lidingö Centrum

I fjol stod handelsfastigheter för 70 procent av de affärer där internationella aktörer var inblandade. I år är en av miljardaffärerna brittiska Grosvenors köp av Lidingö Centrum..

DI - 5 timmar sedan

Här är fastighetsbjässens plan för Sverige

London. Den amerikanska fondjätten Blackstone tror på Norden där man har mer än 80 miljarder kronor investerade i fastigheter. Ansvarige Michael Swank är övertygad om att bolaget kommer att fortsätta expandera i regionen..

DI - 6 timmar sedan

Uppgifter: Trump vill se nya tariffer på importbilar

Donald Trump överväger att införa nya tariffer på importerade bilar..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Fed-möte skänkte börsglädje

De ledande börserna på Wall Street handlades högre under onsdagen. Börserna tog rejäl fart efter att protokollet från det senaste Fed-mötet släppts. Av det framgick att ledamöterna välkomnar att inflationen, åtminstone tillfälligt, får överstiga målet på 2 procent.

DI - 6 timmar sedan

Slut på norsk journaliststrejk

Strejken på public servicebolaget NRK är över och de 1 700 anställda går tillbaka i arbete. Parterna har enats om både pengar och principer och därmed kommer sändningarna i gång igen efter midnatt..

DI - 6 timmar sedan

Forskningsbolag genomför riktad nyemission om över 100 mkr

Det First North-noterade forskningsbolaget Irlab, som utvecklar läkemedel för bland annat Parkinsons sjukdom och demens, har beslutat att genomföra en riktad nyemission om 138,6 miljoner kronor före emissionskostnader..

DI - 6 timmar sedan

Bokklassikern Hedengrens sänder ut en nödsignal

Den anrika bokhandeln Hedengrens har varit i litteraturens tjänst sedan 1897. Nu kämpar man för sin överlevnad och skickar återigen ut ett desperat nödrop till sina kunder..

DI - 6 timmar sedan

Finansmannens lyxbygge iskallt – "härdsmälta" hotar investerarna

Investerarna får ta smällen när boprisfallet sänker Karl Perlhagens lyxbygge i Vasastan. Finansmannen själv har gett upp planerna på bostadsrätter och vill istället satsa på kontor..

DI - 7 timmar sedan

Trumps advokat i blåsväder: Fick miljoner för möte

Donald Trumps advokat Michael Cohen ska ha fått en hemlig betalning på minst 3,5 miljoner kronor, för att anordna ett möte mellan den amerikanska presidenten och Ukrainas president Petro Porosjenko. Det uppger källor till BBC. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.