DI > Ekonomi

Friday, 22 February, 19:59

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, ECBfick , euronatt , vända, ner
DI - 25 okt 18 kl. 16:47

Räntor/valutor: ECB håller fast kurs trots orosvindar

Europaräntorna visade överlag små nettoförändringar på torsdagen, med tyska räntor marginellt ned. Italienska räntor sjönk däremot 7-10 punkter. .

DI - 25 jun 13 kl. 09:08

Räntor & valutor: Europeiska räntor vände ned

Europeiska statspappersräntor handlas på lägre nivåer i tisdagens inledande handel, jämfört med vid måndagens svenska stängning, i spåren på lägre räntor i USA. Euron handlas samtidigt på högre nivåer mot dollarn..

DI - 8 timmar sedan

Räntor & valutor: Kronan återhämtar sig efter Riksbanksprotokoll

Europeiska statspappersräntor sjunker svagt på de flesta håll i förmiddagens handel på fredagen, euron handlas samtidigt nära torsdagens svenska stängningsnivåer mot dollarn..

DI - 06 mar 14 kl. 16:31

Räntor och valutor: ECB pratade upp euron

Europaräntorna steg och euron stärktes efter beskedet att ECB lämnar styrräntorna oförändrade. Euron fortsatte upp efter att ECB-chefen sagt att de räknar med att inflationen ska stiga och inte signalerade några nya lättnader. Svenska räntor följde med uppåt, men något mindre..

DI - 09 mar 17 kl. 16:40

Räntor och valutor: ECB trycker upp euroräntor

Europeiska statspappersräntor steg till slut i långa löptider på torsdagen efter en dag med ECB-slag såväl ner som upp. Euron stärktes samtidigt mot andra valutor, efter att också den handlats oregelbundet inför, och i samband med, beskeden från ECB..

DI - 05 jun 14 kl. 14:03

Räntor & valutor: Euron tappar på ECB-besked

Euron försvagas och europeiska marknadsräntor sjunker, framför allt i periferin, efter att ECB sänkt sina styrräntor och dessutom annonserat att de kommer att presenteras ytterligare åtgärder senare under dagen..

DI - 09 jun 14 kl. 09:31

Räntor & valutor: Svenska räntor följer Europa

Svenska statspappersräntor sjunker i måndagens inledande handel, i spåren av en kraftig nedgång för europeiska räntor på fredagen efter ECB:s omfattande lättnader. Euron har dock stärkts mot dollarn, ECB-stimulanserna till trots..

DI - 09 jun 14 kl. 06:56

Räntor & valutor: Euron går starkare

Statspappersräntorna i USA har stigit sedan den tidiga svenska stängningen på torsdagen, drivna av bland annat en stark jobbrapport i maj. Tyska räntor har samtidigt sjunkit, tillsammans med räntor i övriga Europa. På valutamarknaden har euron stärkts något mot dollarn under den svenska ledigheten, trots ett stort paket med lättnader från ECB..

DI - 01 aug 13 kl. 11:47

Räntor & valutor: Europaräntor backar inför ECB-besked

Europaräntorna sjunker på torsdagsförmiddagen, medan euron försvagas något inför eftermiddagens räntebesked från ECB..

DI - 05 dec 13 kl. 16:45

Räntor/valutor: Draghi stärker euron

Euron stärktes och europeiska statspappersräntor steg på torsdagen efter kommentarer från ECB-chefen Mario Draghi som åtminstone vissa bedömare tolkade som mindre duvaktiga än väntat..

DI - 08 maj 14 kl. 16:30

Räntor & Valutor: Räntebesked slog mot Euron

Euron stärktes initialt mot dollarn på torsdagen, till nivåer den inte handlats till på över två och ett halvt år, för att sedan försvagas kraftigt efter att ECB-chefen Mari Draghi sagt att ECB-rådet är bekvämt med att agera i juni..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Överreglera inte pengatvätten

LEDARE. De senaste åren har västvärldens fokus på att stoppa penningtvätt ökat. .

DI - 30 minuter sedan

Asiatiska millennier är världens gång

De syns nu överallt, i politiken, på tidningarnas förstasidor, i konsumentjättarnas reklam. De unga vuxna, ”millennierna” som börjat ta över världen. I USA flockas de i demokraternas växande fält av presidentkandidater.

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Trump och Xi planerar toppmöte i mars

USA och Kina diskuterar ett nytt toppmöte mellan ländernas presidenter sent i mars, uppger källor enligt CNBC..

DI - 1 timme sedan

FI-chefen varnar för blodpuddingeffekten: ”Vändningen blir väldigt tvär”

Finansinspektionens chef Erik Thedéen ser kollapsen lura runt hörnet. Efter lång tid av högkonjunktur i lågräntemiljö har svenskarnas risktagande piskats upp till ohållbara nivåer. ”Det är ett beteende som genomsyrar allt från privatpersoner till de största företagen”, säger han till Di..

DI - 1 timme sedan

Fed: Nu är det en bra tidpunkt för översyn av policyramverk

Givet en långsiktig miljö med låga räntor och låg inflation är nu en bra tidpunkt för den amerikanska centralbanken att se över hur den når sina dubbla mål om maximal sysselsättning och prisstabilitet..

DI - 1 timme sedan

Standard & Poors höjer Sandviks kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors har höjt sitt långsiktiga kreditbetyg för Sandvik till A-, från tidigare BBB+..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: May bör avgå om tre månader, enligt hennes ministrar

Theresa May borde lämna sin post senast om tre månader enligt ministrar i hennes regering, erfar The Guardian..

DI - 1 timme sedan

Europabörser: Stark avslutning på veckan

Europabörserna handlades svagt uppåt på fredagen medan rapporter satte avtryck i enskilda aktier. Positiva toner kring handelsförhandlingarna mellan USA och Kina bidrog till viss optimism. Regionala Stoxx 600 var upp 0,2 procent..

DI - 1 timme sedan

34-åring slipper megaskattesmocka

Den 34-årige stockholmare som krävdes på närmare en halv miljard kronor i skatt har prutat ned beloppet till 335 000 kronor, något som Dagens Nyheter var först med att rapportera om. Glädjen grumlas möjligen något av en förseningsavgift på 3 750 kronor..

DI - 2 timmar sedan

Kise och Kjos innehav i Norwegian minskar med över 6 procent

Bjørn Kjos och Bjørn Kises bolag HBK Holding andel i Norwegian minkar från 24,7 till 18,5 procent i och med nyemissionen, enligt ett börsmeddelande från Oslo Börs..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.