DI > Ekonomi

Saturday, 17 November, 22:58

DI - 16 jan 18 kl. 16:31

Räntor och valutor: ECB fick euron att vända nerEuron vände något nedåt mot dollarn i tisdagens handel efter tre dagar med markanta uppgångar. Europeiska statspappersräntor handlades samtidigt något lägre i längre löptider än på måndagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, ECBfick , euronatt , vända, ner
DI - 25 okt 18 kl. 16:47

Räntor/valutor: ECB håller fast kurs trots orosvindar

Europaräntorna visade överlag små nettoförändringar på torsdagen, med tyska räntor marginellt ned. Italienska räntor sjönk däremot 7-10 punkter. .

DI - 25 jun 13 kl. 09:08

Räntor & valutor: Europeiska räntor vände ned

Europeiska statspappersräntor handlas på lägre nivåer i tisdagens inledande handel, jämfört med vid måndagens svenska stängning, i spåren på lägre räntor i USA. Euron handlas samtidigt på högre nivåer mot dollarn..

DI - 06 mar 14 kl. 16:31

Räntor och valutor: ECB pratade upp euron

Europaräntorna steg och euron stärktes efter beskedet att ECB lämnar styrräntorna oförändrade. Euron fortsatte upp efter att ECB-chefen sagt att de räknar med att inflationen ska stiga och inte signalerade några nya lättnader. Svenska räntor följde med uppåt, men något mindre..

DI - 09 mar 17 kl. 16:40

Räntor och valutor: ECB trycker upp euroräntor

Europeiska statspappersräntor steg till slut i långa löptider på torsdagen efter en dag med ECB-slag såväl ner som upp. Euron stärktes samtidigt mot andra valutor, efter att också den handlats oregelbundet inför, och i samband med, beskeden från ECB..

DI - 05 jun 14 kl. 14:03

Räntor & valutor: Euron tappar på ECB-besked

Euron försvagas och europeiska marknadsräntor sjunker, framför allt i periferin, efter att ECB sänkt sina styrräntor och dessutom annonserat att de kommer att presenteras ytterligare åtgärder senare under dagen..

DI - 09 jun 14 kl. 09:31

Räntor & valutor: Svenska räntor följer Europa

Svenska statspappersräntor sjunker i måndagens inledande handel, i spåren av en kraftig nedgång för europeiska räntor på fredagen efter ECB:s omfattande lättnader. Euron har dock stärkts mot dollarn, ECB-stimulanserna till trots..

DI - 09 jun 14 kl. 06:56

Räntor & valutor: Euron går starkare

Statspappersräntorna i USA har stigit sedan den tidiga svenska stängningen på torsdagen, drivna av bland annat en stark jobbrapport i maj. Tyska räntor har samtidigt sjunkit, tillsammans med räntor i övriga Europa. På valutamarknaden har euron stärkts något mot dollarn under den svenska ledigheten, trots ett stort paket med lättnader från ECB..

DI - 01 aug 13 kl. 11:47

Räntor & valutor: Europaräntor backar inför ECB-besked

Europaräntorna sjunker på torsdagsförmiddagen, medan euron försvagas något inför eftermiddagens räntebesked från ECB..

DI - 05 dec 13 kl. 16:45

Räntor/valutor: Draghi stärker euron

Euron stärktes och europeiska statspappersräntor steg på torsdagen efter kommentarer från ECB-chefen Mario Draghi som åtminstone vissa bedömare tolkade som mindre duvaktiga än väntat..

DI - 08 maj 14 kl. 16:30

Räntor & Valutor: Räntebesked slog mot Euron

Euron stärktes initialt mot dollarn på torsdagen, till nivåer den inte handlats till på över två och ett halvt år, för att sedan försvagas kraftigt efter att ECB-chefen Mari Draghi sagt att ECB-rådet är bekvämt med att agera i juni..

DI - 04 nov 14 kl. 10:07

Räntor och valutor: ECB kan ge tillfälligt stöd till euron

Svenska statsobligationsräntor sjunker svagt i den tidiga handeln på tisdagen, kronan handlas samtidigt något svagare mot euron och dollarn efter en försvagning efter den svenska marknadens stängning på måndagen..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Finanskrisens husskal blev designsuccéer i Åre

Från konkursbo till glossiga reportage i internationella arkitekturmagasin – de tre sluttande husen i Solbringen har väckt starka känslor. "Det var att köpa grisen i säcken", säger Lisa Seligson som äger och har färdigställt ett var dem..

DI - 2 timmar sedan

Stockholms nya stjärnskott – Jennifer Gates

Sweden International Horse Show står inför ett nytt rekordår som den mest besökta hästshowen i världen. Tävlingens nya stjärnskott i år är Microsoftgrundaren Bill Gates dotter Jennifer Gates:  ”Hon är ett framtidsnamn”, säger Malin Baryard Johnsson..

DI - 3 timmar sedan

Topprekryterarnas favoriter: 20 bolag som lyfter ditt CV

Sugen på att klättra några pinnhål på karriärstegen? Ett smart CV-drag är att göra några år på traditionella tungviktare. Och krydda gärna med en roll i ett snabbväxande tillväxtbolag.

DI - 4 timmar sedan

Supersuven trollar med naturkrafterna

Suv? Ja det ska vi ha en, sa Lamborghini. Men det ska vara en supersuv.

DI - 5 timmar sedan

Här går hushållens räntegräns

När räntan klättrar uppåt drar vi främst ned på sparande, mat och kläder. Samtidigt är det först vid boräntor runt 5 procent som hushållen stramar åt på allvar, enligt en ny undersökning..

DI - 5 timmar sedan

Tre experter: Så hög boränta ska du klara av

Di frågar tre sparexperter hur man bäst rustar sin ekonomi för stigande boräntor. .

DI - 5 timmar sedan

Kändisarnas vegetariskta köttbolag på väg mot börsen

Beyond Meat, som säljer vegetariska hamburgare, har ansökt om börsnotering på Nasdaq. Det skriver Axios..

DI - 7 timmar sedan

Tesla börjar ta emot beställningar av Model 3 i Kina

Tesla har börjat ta emot beställningar av Model 3 i Kina, enligt bolagets kinesiska webbsida. Det framgår av Seeking Alpha..

DI - 7 timmar sedan

Börsstrategin du ska akta dig noga för

Visst kan en investering i småbolag bli fantastisk. Men sannolikheten är större att det blir en förlust.  Att investera i förhoppningsbolag när börsen är på väg att toppa är ingen vinnarstrategi.

DI - 8 timmar sedan

Pfizer säljer miljardpost

Amerikanska läkemedelsjätten Pfizer har sålt en storpost i ICU Medical till C.P. Pharmaceuticals för ungefär 523 miljoner dollar, cirka 4,7 miljarder svenska kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.