GöteborgsPosten > Ekonomi

Sunday, 25 February, 14:39

GöteborgsPosten - 16 jan 18 kl. 12:12

Gammal uppgörelse sänker hennes pensionHon gladdes över att pensionärerna skulle gynnas i regeringens budget. Men när Britt-Marie Svenssons pensionsbesked damp ned i brevlådan i Torslanda var det en sänkning. Orsaken är en gammal pensionsuppgörelse.
– Som gammal undersköterska har jag inte mycket att röra mig med..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Britt-Marie Svenssons, Torslanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gammal, uppgörelse, sänkerhennes , pension
DN - 06 sep 13 kl. 03:00

Uppgörelse sänker priset på mediciner

Många mediciner blir betydligt billigare efter årsskiftet. Det blir resultatet efter en uppgörelse mellan regeringen och läkemedelsbranschen, kan DN berätta i dag..

HBL - 06 sep 13 kl. 07:28

Yle: Byggnadsförbundet går inte med i central uppgörelse

Det FFC-anslutna Byggnadsförbundet ser ut att stanna utanför den centrala löneuppgörelsen på arbetsmarknaden, rapporterar Yle. Förbundets ordförande Matti Harjuniemi tänker föreslå för förbundets styrelse som sammanträder i dag att förbundet ska säga nej till den uppgörelse som uppnåddes förra veckan.

Harjuniemi misstänker bland annat att uppgörelsen sänker köpkraften betydligt mer än vad man har påstått.

Norrtelje Tidning - 16 jan 17 kl. 15:59

Åklagaren om mordförsöket: "Misstänker att det är en uppgörelse, en hämnd"

En Norrtäljeprofil står åtalad för mordförsök efter en skjutning med automatvapen i somras. Polis och åklagare misstänker att händelsen var en uppgörelse.
– Det här är ett led i någon form av konflikt som föreligger mellan olika kriminella nätverk, säger åklagare Sara Malmhester..

SvD - 29 dec 14 kl. 15:11

Partiernas uppgörelse inte bred nog för Saco och TCO

Sakområdena pension, energi och försvar ingår i regeringen och Alliansen uppgörelse. Därmed inte sagt att akademiker- och tjänstemannafacken är nöjda. ”Det finns fler områden där vi inte kan ha en skakighet”, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark..

DN - 22 aug 17 kl. 10:46

M: Uppgörelse om vinster i välfärden är djupt cynisk

Regeringens uppgörelse med Vänsterpartiet om att begränsa vinster i välfärden är ett utslag av djup politisk cynism, anser Moderaterna. – De tänker lägga fram en proposition som kommer att avslås lagom till valrörelsen, säger Ulf Kristersson (M)..

DN - 25 jan 18 kl. 15:42

Pensionärer hotar med domstol – minister vill se uppgörelse

Pensionärsorganisationerna SKPF och SPF överväger att ta till rättsliga åtgärder i kampen för kompensation för de cirka 150 000 pensionärer som blivit blåsta på delar av sin tjänstepension..

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 15:25

Uppgörelse om finsk pensionslösning


Ålderskurvan hos den finländska befolkningen pekar uppåt. För att klara framtida pensioner ska pensionsåldern höjas stegvis från 63 till 65 år, enligt ett förslag som arbetsmarknadens parter förhandlat fram.Reformen är nödvändig, då nästan en femtedel av befolkningen har fyllt 65 år.

BT - 26 sep 14 kl. 15:25

Uppgörelse om finsk pensionslösning

Ålderskurvan hos den finländska befolkningen pekar uppåt. För att klara framtida pensioner ska pensionsåldern höjas stegvis från 63 till 65 år, enligt ett förslag som arbetsmarknadens parter förhandlat fram. Reformen är nödvändig, då nästan en femtedel av befolkningen har fyllt 65 år.

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 14 kl. 15:29

Uppgörelse om finsk pensionslösning

Ålderskurvan hos den finländska befolkningen pekar uppåt. För att klara framtida pensioner ska pensionsåldern höjas stegvis från 63 till 65 år, enligt ett förslag som arbetsmarknadens parter förhandlat fram. Reformen är nödvändig, då nästan en femtedel av befolkningen har fyllt 65 år.

DN - 14 dec 17 kl. 07:00

Uppgörelse klar om pensionerna

Lägsta åldern för att ta ut allmän pension höjs från dagens 61 år till 64 år. Det är den mest dramatiska förändringen i den blocköverskridande överenskommelsen om pensionerna som sex av riksdagspartierna i dag presenterar DN Debatt..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Proffs belyser vikten av mångfald i styrelsen

En ökad mångfald i styrelserummet är nödvändigt för att möta framtidens utmaningar. Det anser Sophie Persson, professionell styrelseledamot som undervisar i styrelsearbete på bland annat Västsvenska Handelskammaren..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Mikrotrend i det stora mjölkhavet

Yoghurten är gjord på spenvarm ekomjölk från en gård tio minuter bort, smaksatt med rosenkvitten, havtorn och andra bär från regionen. Sara Färlin Tynelius lämnade ingenjörsbanan och blev en del av mikromejeritrenden..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Chalmers satsar brett för att locka kvinnor till it

Trots en explosiv tillväxt och stora rekryteringsbehov har it-branschen fortsatt svårt att locka kvinnor. Chalmers satsar nu på flera fronter för att få fler kvinnor att välja it-banan..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Samsung och HMD först ut på mobilmässa

Samsung och finländska HMD står i fokus när mobilmässan i Barcelona nu inleds..

GöteborgsPosten - 19 feb 18 kl. 17:00

Jan Scherman tillbaka på SVT

Jan Scherman är tillbaka på SVT där tv-karriären började. I nya dokumentärserien "Länge leve demokratin" undersöker han hur demokratin verkligen mår..

GöteborgsPosten - 19 feb 18 kl. 17:08

Gitarrjätten Gibson hotas av konkurs

GöteborgsPosten - 19 feb 18 kl. 17:32

Robyn bekräftar – nytt album i år

GöteborgsPosten - 19 feb 18 kl. 18:40

Tranströmerpriset till poeten Eva Runefelt

GöteborgsPosten - 19 feb 18 kl. 19:00

Rachel Mohlin regisserar humorshow

GöteborgsPosten - 19 feb 18 kl. 19:32

Kidnappade Johan Gustafsson skriver bok

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.