DI > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 11:50

DI - 16 jan 18 kl. 11:34

ECB kritiseras för bristande krisberedskapEuropeiska centralbankens organisation för krishantering av banker är i stort bra, men vissa brister finns. Dessa brister gäller riktlinjer för ECB-personal för dels bedömningar att ingripa tidigt och dels bedömningar när en bank går i konkurs eller håller på att gå i konkurs. Det sade EU:s revisionsrätt i en rapport som presenterades på tisdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ECB, kritiserasför , bristande, krisberedskap
E24 - 17 jun 11 kl. 10:08

Bristande krisberedskap i sociala medier

Askmoln och försenade tåg får desperata resenärer att vända sig till företagens Facebooksidor för information. Men hur bra är företagens krisberedskap på nätet? Inte särskilt bra, visar en undersökning bland 100 börsbolag..

SR - 11 aug 11 kl. 08:49

ECB kritiseras för stödköpen

Mitt under den panikartade oron för skuldkrisen i euro-länderna kommer kritik mot Europeiska centralbankens, ECB:s, försök att dämpa krisen genom omfattande stödköp av statsobligationer från bland andra Spanien och Italien..

SvD - 17 jun 11 kl. 02:00

Bristande krisberedskap

Hur bra är våra resebolag på sociala medier?.

SR - 19 okt 16 kl. 03:01

SKL: Bristande krisberedskap i skolan

Ett år efter skolattacken i Trollhättan, så menar Sveriges kommuner och landsting, SKL, att krisberedskapen i den svenska skolan behöver stärkas. Mer om säkerheten i skolor i P1 Morgon..

SmålandsPosten - 01 okt 14 kl. 11:03

Pedagogikutbildningar kritiseras

Ett bra och två mindre bra utlåtande från Universitetskanslerämbetet har kommit in till Linnéuniversitetet när lärosätets pedagogikutbildningar utvärderats. Utbildningarna på Linnéuniversitetet är inte ensamma om att kritiseras, en tredjedel av utbildningarna inom pedagogik i Sverige ifrågasätts, och 12 av 24 lärosäten berörs. Bristerna handlar i många fall om att studenternas examensarbeten inte håller tillräckligt hög vetenskaplig kvalitet.

BT - 12 sep 14 kl. 14:40

Kritiseras efter förlossningsskada

Säs kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för bristande kontinuitet i eftervården av en förlossningsskada. Kvinnan drabbades av förlossningsskador och fick opereras. Efteråt fick hon feber och smärta, och fick träffa ett flertal läkare.

NT - 05 okt 15 kl. 20:18

Läkare kritiseras för bristande uppföljning

En specialistläkare i Norrköping kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för bristande uppföljning av en patient som avled på grund av självmord..

UT - 28 maj 16 kl. 01:00

Kritiseras för bristande handläggning

Ulricehamns kommun kritiseras av länsstyrelsen för bristande handläggning i ärendet som gäller asfaltmassor som lagts ut på en del av en vandringsled vid Frännarp..

YA - 22 nov 13 kl. 06:30

Coop kritiseras för bristande livsmedelshantering

Foto: Robert Jönson
Coop Extra i Skurup får allvarlig kritik för brister i märkningen av matvaror och för bristande rengöring. Ingela Engblom är livsmedelsinspektör vid Skurups kommun och hon ser allvarligt på bristerna – inte minst när det gäller märkningen av butikens egna salladsröror.
- Det kan ge väldigt allvarliga konsekvenser för exempelvis allergiker.

Skånskan - 30 jan 16 kl. 14:00

Oroande frånvaro av krisberedskap

Opinion Migrationsverket har även formellt sett haft dålig krisberedskap. De har valt att inte delta i myndigheternas samarbete kring krisberedskapsförordningen, som bland annat innebär att det finns en metod för att snabbt gå över i en ökad krisberedskap, eller ”stabsläge” som en del myndigheter kallar det. Bland annat innebär det att det blir lättare att fatta sabba beslut i krisläge och att man har jourberedskap.

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Sex fällor med kreditkortet – så slipper du smällarna

Kreditkorten i din plånbok riskerar att bli en ekonomisk börda. Privatekonomerna Jens Magnusson och Emma Persson går igenom de sex värsta felen du kan göra..

DI - 5 minuter sedan

NCC-chef: Tre äldre nordiska projekt fasas ut

Det rör sig om tre olika utmaningar för NCC Building i Finland, Danmark och Norge. Åtgärder har i samtliga fall vidtagits medan gamla projekt färdigställs och det finns planer på hur läget ska vändas..

DI - 10 minuter sedan

Kort samtal mellan Löfven och Kristersson

S-ledaren Stefan Löfven har haft ett första samtal i sina försök att sondera för en regering. Först ut var Moderatledaren Ulf Kristersson. "Mötet varade i cirka 20 minuter", säger Cherine Khalil, Moderatledarens presschef, om Kristerssons möte med Löfven i Sagerska huset på tisdagsförmiddagen..

DI - 15 minuter sedan

Konsumenter prioriterar miljön framför mode

Stopp för slit och släng - många svenska konsumenter vill inte längre köpa kläder för att bara använda en kort tid. Intresset för miljön är större än för mode och kläder, enligt en färsk webbundersökning..

DI - 15 minuter sedan

Euron tappar på svagt ZEW-index

Ett svagare ZEW-index än förväntat gör att euron tappar i tisdagens förmiddagshandel medan ränteförändringarna är begränsade..

DI - 15 minuter sedan

Cementa överväger att avveckla produktionen i Degerhamn

För att kunna möta ökade miljökrav har Cementa inlett en process för en eventuell avveckling av klinker- och cementproduktionen i Degerhamn på Öland, skriver bolaget i ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

EMU:s handelsöverskott minskade i september

Euroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott på 11,7 miljarder euro i augusti, att jämföra med ett netto på +15,3 miljarder euro i augusti 2017..

DI - 30 minuter sedan

EU-kommissionen undersöker Volvos utsläppsproblem

EU-kommissionen kommer att ta kontakt med de svenska myndigheterna för att få mer information med anledning av utsläppsproblem hos vissa av Volvos motorer, enligt Reuters..

DI - 30 minuter sedan

TomTom rasar på avslutat avtal med Volvo Cars

Fordonsnavigatorbolaget TomTom har kommit överens med Volvo Cars om att avsluta avtalet inom leveranser av navigation och andra tjänster. Det meddelade TomTom i samband med morgonens delårsrapport. bolaget rasar på Amsterdambörsen..

DI - 45 minuter sedan

Tyska förväntningar på ekonomin vänder nedåt igen

Efter att ha stigit två månader i rad till överraskande höga nivåer, sjunker återigen tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin i oktober. Det visar ZEW-index..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.