DI > Ekonomi

Thursday, 24 January, 05:09

DI - 16 jan 18 kl. 11:34

ECB kritiseras för bristande krisberedskapEuropeiska centralbankens organisation för krishantering av banker är i stort bra, men vissa brister finns. Dessa brister gäller riktlinjer för ECB-personal för dels bedömningar att ingripa tidigt och dels bedömningar när en bank går i konkurs eller håller på att gå i konkurs. Det sade EU:s revisionsrätt i en rapport som presenterades på tisdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ECB, kritiserasför , bristande, krisberedskap
E24 - 17 jun 11 kl. 10:08

Bristande krisberedskap i sociala medier

Askmoln och försenade tåg får desperata resenärer att vända sig till företagens Facebooksidor för information. Men hur bra är företagens krisberedskap på nätet? Inte särskilt bra, visar en undersökning bland 100 börsbolag..

SR - 11 aug 11 kl. 08:49

ECB kritiseras för stödköpen

Mitt under den panikartade oron för skuldkrisen i euro-länderna kommer kritik mot Europeiska centralbankens, ECB:s, försök att dämpa krisen genom omfattande stödköp av statsobligationer från bland andra Spanien och Italien..

SvD - 17 jun 11 kl. 02:00

Bristande krisberedskap

Hur bra är våra resebolag på sociala medier?.

SR - 19 okt 16 kl. 03:01

SKL: Bristande krisberedskap i skolan

Ett år efter skolattacken i Trollhättan, så menar Sveriges kommuner och landsting, SKL, att krisberedskapen i den svenska skolan behöver stärkas. Mer om säkerheten i skolor i P1 Morgon..

SmålandsPosten - 01 okt 14 kl. 11:03

Pedagogikutbildningar kritiseras

Ett bra och två mindre bra utlåtande från Universitetskanslerämbetet har kommit in till Linnéuniversitetet när lärosätets pedagogikutbildningar utvärderats. Utbildningarna på Linnéuniversitetet är inte ensamma om att kritiseras, en tredjedel av utbildningarna inom pedagogik i Sverige ifrågasätts, och 12 av 24 lärosäten berörs. Bristerna handlar i många fall om att studenternas examensarbeten inte håller tillräckligt hög vetenskaplig kvalitet.

BT - 12 sep 14 kl. 14:40

Kritiseras efter förlossningsskada

Säs kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för bristande kontinuitet i eftervården av en förlossningsskada. Kvinnan drabbades av förlossningsskador och fick opereras. Efteråt fick hon feber och smärta, och fick träffa ett flertal läkare.

NT - 05 okt 15 kl. 20:18

Läkare kritiseras för bristande uppföljning

En specialistläkare i Norrköping kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för bristande uppföljning av en patient som avled på grund av självmord..

UT - 28 maj 16 kl. 01:00

Kritiseras för bristande handläggning

Ulricehamns kommun kritiseras av länsstyrelsen för bristande handläggning i ärendet som gäller asfaltmassor som lagts ut på en del av en vandringsled vid Frännarp..

YA - 22 nov 13 kl. 06:30

Coop kritiseras för bristande livsmedelshantering

Foto: Robert Jönson
Coop Extra i Skurup får allvarlig kritik för brister i märkningen av matvaror och för bristande rengöring. Ingela Engblom är livsmedelsinspektör vid Skurups kommun och hon ser allvarligt på bristerna – inte minst när det gäller märkningen av butikens egna salladsröror.
- Det kan ge väldigt allvarliga konsekvenser för exempelvis allergiker.

Skånskan - 30 jan 16 kl. 14:00

Oroande frånvaro av krisberedskap

Opinion Migrationsverket har även formellt sett haft dålig krisberedskap. De har valt att inte delta i myndigheternas samarbete kring krisberedskapsförordningen, som bland annat innebär att det finns en metod för att snabbt gå över i en ökad krisberedskap, eller ”stabsläge” som en del myndigheter kallar det. Bland annat innebär det att det blir lättare att fatta sabba beslut i krisläge och att man har jourberedskap.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Detta händer torsdag 24 januari

Rapportsäsongen fortsätter med bokslut från Bonava och Ahlsell, samt även Investor och Eoulus Vind..

DI - 6 timmar sedan

Fiaskot: Sverige rasar på listan över världens mest innovativa länder

Sverige rasar i listan över världens mest innovativa länder. Från att tidigare ha nosat på förstaplatsen faller Sverige nu till sjunde plats i Bloombergs sammanställning. .

DI - 6 timmar sedan

Fem ihjälskjutna i Floridabank

En beväpnad man har skjutit ihjäl fem människor på en bank i Sebring i Florida, rapporterar amerikanska medier. Den misstänkte skytten, som identifierats som en 21-årig man, barrikaderade sig inne i byggnaden i samband med angreppet. Han överlämnade sig senare till polisen, skriver ABC News..

DI - 6 timmar sedan

Elekta-konkurrenten Varian rapporterar lägre vinst men högre intäkter än väntat

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:06 dollar för det brutna räkenskapsårets första kvartal..

DI - 6 timmar sedan

Fordonsjätten Ford bommar vinstförväntningarna

Ford redovisar en nettoförlust på 116 miljoner dollar, motsvarande 3 cent per aktie. Justerat för jämförelsestörande poster uppgick resultatet till 30 cent per aktie..

DI - 6 timmar sedan

Texas Instruments levererar lägre intäkter men bättre resultat än väntat

Det amerikanska teknikbolaget Texas Instruments bommar förväntningarna på intäkterna men levererar ett bättre resultat per aktie än väntat. Prognoserna för första kvartalet ligger samtidigt något lågt jämfört med snittprognoserna i Bloombergs analytikersammanställning..

DI - 7 timmar sedan

Spelmiljardären: ”Det finns ett visst mått av hyckleri i den här branschen”

Spelreklam får mycket kritik – och nu bör branschen ta itu med saken på egen hand innan myndigheter blandar sig i, säger Unibetgrundaren Anders Ström i en intervju med Di. Han avslöjar också hemligheten bakom Kindreds framgång och vad han tror kommer att hända på den svenska spelmarknaden..

DI - 7 timmar sedan

Wall Street vänder upp kort innan stängning

Wall Street vänder upp igen under den sista handelstimmen. Strax innan stängning är storbolagsindex S&P 500 upp 0,1 procent efter att som mest ha tappat 0,7 procent tidigare under kvällen..

DI - 7 timmar sedan

Debatt: Regeringen måste låna till snabbtågen

DEBATT. Överenskommelsen mellan S, MP, C och L slår fast att stambanor för höghastighetståg ska färdigställas och finansieringsdiskussionerna återupptas. För en så omfattande investering räcker inte Trafikverkets investeringsbudget, skriver företrädare för fyra handelskamrar.

DI - 7 timmar sedan

Buffet-favoriten Synchrony går mot bästa börsdagen någonsin efter stark rapport

Kreditkortsbolaget Synchrony Financial ser ut att göra sin bästa dag någonsin på Wall Street. Med mindre än en timme kvar av onsdagshandeln är aktien upp 10,8 procent på en stark kvartalsrapport..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.