DI > Ekonomi

Thursday, 24 May, 04:33

DI - 16 jan 18 kl. 11:34

ECB kritiseras för bristande krisberedskapEuropeiska centralbankens organisation för krishantering av banker är i stort bra, men vissa brister finns. Dessa brister gäller riktlinjer för ECB-personal för dels bedömningar att ingripa tidigt och dels bedömningar när en bank går i konkurs eller håller på att gå i konkurs. Det sade EU:s revisionsrätt i en rapport som presenterades på tisdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ECB, kritiserasför , bristande, krisberedskap
E24 - 17 jun 11 kl. 10:08

Bristande krisberedskap i sociala medier

Askmoln och försenade tåg får desperata resenärer att vända sig till företagens Facebooksidor för information. Men hur bra är företagens krisberedskap på nätet? Inte särskilt bra, visar en undersökning bland 100 börsbolag..

SR - 11 aug 11 kl. 08:49

ECB kritiseras för stödköpen

Mitt under den panikartade oron för skuldkrisen i euro-länderna kommer kritik mot Europeiska centralbankens, ECB:s, försök att dämpa krisen genom omfattande stödköp av statsobligationer från bland andra Spanien och Italien..

SvD - 17 jun 11 kl. 02:00

Bristande krisberedskap

Hur bra är våra resebolag på sociala medier?.

SR - 19 okt 16 kl. 03:01

SKL: Bristande krisberedskap i skolan

Ett år efter skolattacken i Trollhättan, så menar Sveriges kommuner och landsting, SKL, att krisberedskapen i den svenska skolan behöver stärkas. Mer om säkerheten i skolor i P1 Morgon..

SmålandsPosten - 01 okt 14 kl. 11:03

Pedagogikutbildningar kritiseras

Ett bra och två mindre bra utlåtande från Universitetskanslerämbetet har kommit in till Linnéuniversitetet när lärosätets pedagogikutbildningar utvärderats. Utbildningarna på Linnéuniversitetet är inte ensamma om att kritiseras, en tredjedel av utbildningarna inom pedagogik i Sverige ifrågasätts, och 12 av 24 lärosäten berörs. Bristerna handlar i många fall om att studenternas examensarbeten inte håller tillräckligt hög vetenskaplig kvalitet.

BT - 12 sep 14 kl. 14:40

Kritiseras efter förlossningsskada

Säs kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för bristande kontinuitet i eftervården av en förlossningsskada. Kvinnan drabbades av förlossningsskador och fick opereras. Efteråt fick hon feber och smärta, och fick träffa ett flertal läkare.

NT - 05 okt 15 kl. 20:18

Läkare kritiseras för bristande uppföljning

En specialistläkare i Norrköping kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för bristande uppföljning av en patient som avled på grund av självmord..

UT - 28 maj 16 kl. 01:00

Kritiseras för bristande handläggning

Ulricehamns kommun kritiseras av länsstyrelsen för bristande handläggning i ärendet som gäller asfaltmassor som lagts ut på en del av en vandringsled vid Frännarp..

YA - 22 nov 13 kl. 06:30

Coop kritiseras för bristande livsmedelshantering

Foto: Robert Jönson
Coop Extra i Skurup får allvarlig kritik för brister i märkningen av matvaror och för bristande rengöring. Ingela Engblom är livsmedelsinspektör vid Skurups kommun och hon ser allvarligt på bristerna – inte minst när det gäller märkningen av butikens egna salladsröror.
- Det kan ge väldigt allvarliga konsekvenser för exempelvis allergiker.

Skånskan - 30 jan 16 kl. 14:00

Oroande frånvaro av krisberedskap

Opinion Migrationsverket har även formellt sett haft dålig krisberedskap. De har valt att inte delta i myndigheternas samarbete kring krisberedskapsförordningen, som bland annat innebär att det finns en metod för att snabbt gå över i en ökad krisberedskap, eller ”stabsläge” som en del myndigheter kallar det. Bland annat innebär det att det blir lättare att fatta sabba beslut i krisläge och att man har jourberedskap.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Miljardrusning till svenska fastigheter

Utländska investerare fortsätter att köpa fler fastigheter i Sverige än de säljer. Både direktinvesteringar och ägande genom börsbolag lockar. Det utländska intresset för den svenska fastighetsmarknaden dog efter Lehmankraschen 2008 men har sedan dess kontinuerligt skruvats upp..

DI - 5 timmar sedan

De köpte Lidingö Centrum

I fjol stod handelsfastigheter för 70 procent av de affärer där internationella aktörer var inblandade. I år är en av miljardaffärerna brittiska Grosvenors köp av Lidingö Centrum..

DI - 5 timmar sedan

Här är fastighetsbjässens plan för Sverige

London. Den amerikanska fondjätten Blackstone tror på Norden där man har mer än 80 miljarder kronor investerade i fastigheter. Ansvarige Michael Swank är övertygad om att bolaget kommer att fortsätta expandera i regionen..

DI - 6 timmar sedan

Uppgifter: Trump vill se nya tariffer på importbilar

Donald Trump överväger att införa nya tariffer på importerade bilar..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Fed-möte skänkte börsglädje

De ledande börserna på Wall Street handlades högre under onsdagen. Börserna tog rejäl fart efter att protokollet från det senaste Fed-mötet släppts. Av det framgick att ledamöterna välkomnar att inflationen, åtminstone tillfälligt, får överstiga målet på 2 procent.

DI - 6 timmar sedan

Slut på norsk journaliststrejk

Strejken på public servicebolaget NRK är över och de 1 700 anställda går tillbaka i arbete. Parterna har enats om både pengar och principer och därmed kommer sändningarna i gång igen efter midnatt..

DI - 6 timmar sedan

Forskningsbolag genomför riktad nyemission om över 100 mkr

Det First North-noterade forskningsbolaget Irlab, som utvecklar läkemedel för bland annat Parkinsons sjukdom och demens, har beslutat att genomföra en riktad nyemission om 138,6 miljoner kronor före emissionskostnader..

DI - 6 timmar sedan

Bokklassikern Hedengrens sänder ut en nödsignal

Den anrika bokhandeln Hedengrens har varit i litteraturens tjänst sedan 1897. Nu kämpar man för sin överlevnad och skickar återigen ut ett desperat nödrop till sina kunder..

DI - 6 timmar sedan

Finansmannens lyxbygge iskallt – "härdsmälta" hotar investerarna

Investerarna får ta smällen när boprisfallet sänker Karl Perlhagens lyxbygge i Vasastan. Finansmannen själv har gett upp planerna på bostadsrätter och vill istället satsa på kontor..

DI - 7 timmar sedan

Trumps advokat i blåsväder: Fick miljoner för möte

Donald Trumps advokat Michael Cohen ska ha fått en hemlig betalning på minst 3,5 miljoner kronor, för att anordna ett möte mellan den amerikanska presidenten och Ukrainas president Petro Porosjenko. Det uppger källor till BBC. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.