Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 05:32

Dagens PS - 16 jan 18 kl. 11:19

FI varnar för hajpad investeringHög risk och uselt konsumentskydd, enligt myndigheten. ”Den som investerar på en plattform för gräsrotsfinansiering utsätts i många fall för hög risk jämfört med traditionella investeringsformer. Trots relativt hög risk saknas i flera avseenden ett konsumentskydd motsvarande det som finns för dessa reglerade investeringsformer”, säger Finansinspektionens pressekreterare Peter Svensson till Svenska Dagbladet. FI-varningen gäller crowdfundingivesteringar, som växer snabbt i Sverige. De två största aktörerna – Fundedbyme och Pepins – har enligt SvD Näringsliv dragit in över en miljard kronor till små, oftast onoterade bolag.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Finansinspektionens, Peter Svensson, Svenska Dagbladet, Sverige, Pepins, SvD Näringsliv, Finansinspektionen, FI, Joakim Bornold, Nordnet, SvD, Fundedbyme, Barista, Svenskan, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI varnarför , hajpad, investering
Dagens PS - 20 mar 18 kl. 07:54

Di varnar för hajpad notering: ”Teckna inte”

E-handelsbolaget Bygghemma är inte värd en teckning inför börsnoteringen, skriver Dagens industri efter en närmare genomgång av företaget. Det som får affärstidningen att säga nej är ett antal faktorer, däribland den skyhöga värderingen, massor med goodwill och lån samt osäkra marginalutsikter. Di lyfter fram att Bygghemma framstår som rätt dyrt när man tar i beaktning att 82 procent av balansomslutningen utgörs av goodwill och immateriella tillgångar.

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Trump varnar för att toppmöte kan skjutas upp

USA:s president Donald Trump varnar för att toppmötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un kan skjutas upp. Beskedet kommer efter att Pyongyang hotat med att ställa in mötet om Washington insisterar på att landet ensidigt ska ge upp sitt kärnenergiprogram..

YLE - 22 okt 16 kl. 06:05

Experter varnar för kryptovalutan Onecoin

Experter varnar för kryptovalutan Onecoin Kryptovalutan Onecoins budskap har spridits över Finland. Grandiosa möjligheter målades upp på rekryteringsmöten. I dag är det tystare.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 14:00

Klimatet som en sund investering

Opinion Klimatfrågan har ett antal oväntade förkämpar. Som actionskådespelaren, exguvernören och republikanen Arnold Schwarzenegger. I samband med det pågående klimatmötet i Paris har han skrivit ett öppet brev till klimatförnekare och andra som vill hålla sig till kol och olja.

Expressen - 27 sep 11 kl. 21:50

"Jag är hajpad som lady Diana där"

Expressen kunde redan förra veckan berätta om Meral Tasbas, 32, dejt med Hollywood-stjärnan John Cusack. Nu avslöjar hon ytterligare detaljer om deras relation: - Jag är hajpad som prinsessan Diana i Turkiet på grund av det här, sa hon hos Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i "Breaking News". .

Dagens PS - 17 okt 16 kl. 08:58

IT-jättens oväntade comeback? Satsar allt i hajpad bransch

Kommer du ihåg IBM? Det är klart du gör men det kanske var länge sen du såg företaget som en av spelarna på konsumentmarknaden med en kommersiell produkt som kan slåss med de andra giganterna i Silicon Valley? Det ska det bli ändring på nu.

Dagens PS - 15 mar 17 kl. 10:49

Hajpad svensk elbil tar världen med storm

Det som började som ett projekt på Lunds Universitet blev snart en kampanj på crowdsourcing-sajten FundedByMe – där vem som helst kan gå in och investera olika affärsidéer och produkter – som gjorde succé på nolltid. Skaparna sökte 5 miljoner kronor för att kunna färdigställa en prototyp. Men när två dagar hade gått hade man redan slagit målet och när kampanjen stängdes hade 12 miljoner kronor kommit in, skriver Veckans Affärer.

Dagens PS - 16 maj 17 kl. 09:35

Hajpad pryl säljstoppas – klassas som farlig

Tio av 13 modeller av så kallade hoverboards säljstoppas i Sverige. (Foto: TT) Efter oannonserade stickprover bland åtta stora butiksskedjor i Stockholmsområdet har tio av 13 modeller av så kallade hoverboards säljsstoppats. Räden är en del i Arbetsmiljöverkets arbete att stoppa farliga produkter på den svenska marknaden.

Dagens PS - 25 sep 17 kl. 07:01

Börsveckan: Slutshoppat i hajpad börsraket

Tidningen tar hem vinsten och ger för första gången rådet avvakta. Börsveckan ger köpråd för DDM och de norska försäkringsbolagen Storebrand och Protector i den senaste utgåvan. Evolution Gaming, norska Gjensidige och Malmbergs får rådet avvakta.

IDG - 07 mar 18 kl. 06:02

Offentlig sektor i förarsätet för hajpad teknik – när de törs


Statliga myndigheter är inte bara mossiga, utan kan ibland vara loket som driver på ny hajpad teknik. Men det krävs att man vågar ta steget, och att man vågar vara beredd att misslyckas..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

JUST NU: Vd anhållen i razzia – aktien rasar

Spelbolaget Cherrys vd Anders Holmberg utreds av Ekobrottsmyndigheten som har inlett en förundersökning kring misstänkt insiderbrott med anledning av hans aktiehandel. Det framgår av ett pressmeddelande. Ekobrottsmyndigheten har under förmiddagen genomfört husrannsakan vid Cherrys huvudkontor i Stockholm och i samband med denna anhölls Anders Holmgren.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Börsveckan bjuder på tre köptips

Här är aktierna du bör tanka och vila på hanen med, enligt tidningens experter. Enligt tidningen Börsveckan är det köpläge i Cherry, Balco och Flexqube, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. När det gäller Cherry anser börsproffsen på tidningen bland annat att ”ledningen är tillbaka på rätt spår”.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Börsräv satsar på ”utbombad” aktie

Anser att aktien nu har en attraktiv nivå – men är ”lite av en chansning”. Dagens Industri berättar att ”den gamla stjärnmäklaren” Hans Mertzig och hans son Magnus, som tillsammans förvaltar aktiefonden Mertzig Equity Fund, plockat in medicinteknikbolaget Getinge i portföljen – ”en aktie som många investerare skyr som pesten”, enligt tidningen. ”Getinge är vårt nyaste innehav.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Di: Köpläge i bästa bolaget

Tidningen slår fast att det nu är rea på aktien. ”På ett halvår har rekordpremie vänts till betydande substansrabatt i överavkastningsmaskinen. Det öppnar för köpläge i Stockholmsbörsens bästa investmentbolag”, skriver tidningens Richard Bråse och rekommenderar placerare att klippa till på Latour, som nu handlas med en substansrabatt på 9 procent.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Stefan Persson gör det – igen

Tankar nya H&M-aktier för hundratals miljoner alltså. Det är lätt att tappa räkningen över hur många gånger på kort tid som H&M-miljardären utökat sitt innehav i det egna bolaget. Varje vecka trycker han på köpknappen.

Dagens PS - 16 timmar sedan

LO-ekonomer kräver 25 miljarder extra

Regeringens och alliansens vallöften räcker inte, enligt LO. I samband med en ny konjunkturrapport från LO, som refereras av Di.se, slås det fast att det krävs ytterligare 25 miljarder kronor – drygt 6 miljarder kronor per år – för att klara personalbristen i välfärden.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Softbank startar jättefond för att stämma företag

Softbank tänker dra igång en fond på 400 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor, som ska stämma teknikföretag för patentintrång. Det skriver The New York Post med hänvisning till källor. Satsningen sker genom amerikanska Fortress Investment Group som Softbank köpte i december.

Dagens PS - Igår: 12:48

JUST NU: Småspararfavorit har raketfart på börsen

Mångmiljonorder för ”folkaktien” och energilagringsbolaget SaltX får aktiemarknaden att jubla – kursen stack direkt. Stockholmsbörsen inleddes på plus på måndagsmorgonen efter nyheten om att USA pausar handelskriget mot Kina tillfälligt. Både OMXS30 och det bredare indexet var efter drygt 10 minuters handel upp 0,4 procent och har sedan dess ökat ytterligare till upp 0,8 procent vid 12.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Konflikten ”Har slagit mot hela näringslivet”

Hamnkonflikten i Göteborg kostade 4,5 miljarder kronor under förra året. Det rapporterar Sveriges Radio med hänvisning till en rapport beställd av Svenskt Näringsliv. I huvudsak var det försenat gods och ändrad logistik som kostade extra för företagen.

Dagens PS - 19 timmar sedan

NY-börsen får kvinnlig chef för första gången

New York-börsen, NYSE, kommer att för första gången i sin 226-åriga historia få en kvinna som chef, skriver Wall Street Journal. Det är Stacey Cunningham, operativ chef för NYSE, som nu befordras och tar på sig uppdraget som den 67:e chefen för världens största börs. Det har börsoperatörens moderbolag Intercontinental Exchange sagt till tidningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.