Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 24 May, 04:30

Dagens PS - 16 jan 18 kl. 12:11

Aja baja! Anders Lönner får bakläxa på halv miljonSkatteverket tar den hyllade, men insidermisstänkta, läkemedelsmiljonärens Anders Lönner i örat. Dagens PS har tidigare berättat att läkemedelskungen Anders Lönner haft en brokig resa i svenskt näringsliv de senaste åren. 2012 mottog han pris från prins Daniel när han utsågs till årets entreprenör men som Dagens Industri rapporterade förra veckan är den hyllade Meda-grundaren – ett bolag som Anders Lönner lyckades sälja för 60 miljarder kronor – misstänkt för insiderbrott. Dessförinnan, vilket magasinet Fokus uppmärksammat i reportaget Pillertrillaren, har han både dömts till fängelse men sedan friats i hovrätten från misstankar om grovt bedrägeri under tiden som chef för läkemedelsjätten Astra. På tisdagen kan Expressen Dina Pengar berätta att Ander
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Lönner, Anders Lönner, PS, Daniel, Dagens Industri, Meda, Fokus, Pillertrillaren, Astra, Expressen Dina Pengar, Karo Pharma, Skatteverket, Dina Pengar, KÄlla, Pengar, LÄS MER, Lönners, LÄS ÄVEN, Aja, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aja, baja, Anders, Lönnerfår , bakläxa, halv, miljon
Dagens PS - 10 jan 18 kl. 07:38

Anders Lönner är misstänkt för insiderbrott

Specialty pharmabolaget Karo Pharmas styrelseordförande tillika storägare Anders Lönner har tillsammans med ytterligare en person delgivits misstanke om insiderbrott i samband med att det sålts aktier i Oasmia i fjol. Det rapporterar Dagens industri. Ett beslut i frågan om eventuellt åtal väntas om cirka två månader, uppger en åklagare för tidningen.

Dagens PS - 07 mar 18 kl. 15:17

Klart: Då kan Anders Lönner insideråtalas

Ett beslut om eventuellt åtal mot Karo Pharmas styrelseordförande och storägare Anders Lönner kommer först i maj. Det meddelar åklagare Olof Kronlund på onsdagen, skriver Realtid. I november meddelade Karo Pharma att Anders Lönner kallats till förhör om misstänkt insiderhandel i samband med att Karo Pharma förra våren sålde sina aktier i Oasmia.

DI - 13 feb 14 kl. 08:46

Anders Lönner in i Karo Bio

Anders Lönner tar över som styrelseordförande i läkemedelsbolaget Karo Bio. Succébolaget Medas förre vd får i en riktad emission teckna 15 miljoner aktier för 7 Mkr..

SvD - 23 apr 14 kl. 17:49

LÄkemedel: tidigare meda-vd anders lÖnner i valeants styrelse

Anders Lönner, tidigare vd och kvarvarande ägare i Meda, föreslås ta plats i det kanadensiska specialistläkemedelsbolaget Valeants styrelse..

SvD - 23 apr 14 kl. 17:49

LÄkemedel: tidigare meda-vd anders lÖnner i valeants styrelse

Anders Lönner, tidigare vd och kvarvarande ägare i Meda, föreslås ta plats i det kanadensiska specialistläkemedelsbolaget Valeants styrelse..

Affärsvärlden - 26 jan 16 kl. 07:47

Anders Lönner ökar i Opus

Opus Group styrelseledamot Anders Lönner har via sitt bolag Servicen Investment Management köpt 64.750 aktier i bolaget..

Affärsvärlden - 09 mar 16 kl. 14:32

Anders Lönner lämnar Valeants styrelse

Anders Lönner, Karo Bios arbetande styrelseordförande, tillika tidigare vd i Meda, lämnar det amerikanska läkemedelsbolaget Valeants styrelse..

DI - 09 mar 16 kl. 14:38

Anders Lönner lämnar skandalbolagets styrelse

Anders Lönner, styrelseordförande i Karo Bio och tidigare vd i Meda, lämnar styrelsen för det skandalomsusade läkemedelsbolaget Valeant..

DI - 02 sep 16 kl. 08:56

Anders Lönner lägger vantarna på optionerna

Karo Pharmas arbetande styrelseordförande Anders Lönner, tidigare vd för Meda under många år, har tecknat sig för drygt 2,7 miljoner optioner i det optionsprogram som genomförs i bolaget. Det motsvarar 60 procent av optionsprogrammet..

DI - 10 nov 16 kl. 13:06

Anders Lönner tankar aktier i Karo Pharma

Anders Lönner har köpt 196.447 aktier i Karo Pharma där han är styrelseordförande. Transaktionerna har skett den 8-9 november till kurser på omkring 31 kronor, vilket innebär ett förvärv på drygt 6 miljoner kronor.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

MERCEDES – Framtiden stavas MBUX

Sponsrad artikel MBUX öppnar en helt ny värld Nya Mercedes A-Klass är utan tvekan den mest avancerade bilen i klassen. Förutom att den kommer ihåg hur just du vill ha din stol, din interiörbelysning, dina telefonkontakter och din instrumentpanel och mycket annat, så kan du prata med den. Det handlar inte om någon konversation utan om hur du ger kommandon.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Dåliga bromsar på Model 3 – Elon Musk försvarar

Tesla Model 3 har haft en minst sagt ”rocky start” med lägre produktionstakt än förväntat och nu senast den amerikanska konsumentsajten Consumer Reports ”sågning” av Model 3 där de inte rekommenderar modellen. Trots att Consumer Reports är tveksamma i sin bedömning av Model 3, har man även mycket positivt att säga om bl.a.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Här skapas framtidens smarta industrijobb

Nytt topplabb tros få avgörande betydelse för framtidens innovativa fabriker. Den 8 maj öppnade Stena Industry Innovation Laboratory på Chalmers campus Lindholmen, där det tidigare låg ett bibliotek. Ytan på testlabbet för digitalisering är hela 1.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Råstålsproduktionen går för högvarv

Under april ökade svensk råstålsproduktion, enligt ny statistik. Enligt siffrorna, som kommer från Jernkontoret och refereras av bland annat Verkstadstidningen, tillverkades 453 ton råstål i april. Det är en uppgång med nästan två procent jämfört med motsvarande månad i fjol.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Här är världens minsta industrirobot

Du som var på Elmia-mässan förra veckan kanske såg skapelsen. MotoMini från Yaskawa, som alltså är världens minsta robot för industriellt bruk, visades nämligen upp av Yaskawa Nordic på Elmias Produktionsmässor 15-18 maj. Den lilla industriroboten, som är knappt 40 centimeter hög och har en räckvidd på omkring 35 centimeter, har nyligen fått utmärkelsen Nikkei Superior Products and Services Awards 2017.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Ericssons ex-vd inför rätta i korruptionshärva

Korruptionsrättegången mot flera Ericsson-chefer, däribland tidigare vd:n Kurt Hellström, inleddes i Aten på onsdagen, rapporterar Sveriges Radio. Hela processen är kopplad till avslöjandena från Ekot 2014. Då framkom det att Ericsson hade betalat över 100 miljoner kronor i misstänkta mutor i utbyte mot ett radarsystem till Grekland.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Svenska techstjärnan i nytt 100-miljoneravtal

Projektbolaget Northvolt har skrivit under ett partnerskapsavtal med Skellefteå kraft värt 100 miljoner kronor i investeringar, skriver Breakit. Beloppet är ämnat för den nya batterifabrik som Northvolt planerar att ha färdig i samma stad 2023. Den är tänkt att kunna producera batterier för flera hundra tusen elbilar.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Hon ritar ut kartan för Kinneviks framtid

Investmentbolaget Kinneviks nya ordförande Amelia Fawcett vill göra mer inom finansiella tjänster och hälsovård och ser stora möjligheter inom teknik, medier och telekom samt e-handel. Det säger hon i en intervju med Dagens industri. Kinnevik-toppen ser att konsolideringen i telekomsektorn bara har börjat och att fler strukturaffärer kommer att ske på den fronten.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Riksbanken: Här är största risken för Sverige

Hushållens höga och växande skuldsättning fortsätter att utgöra den största risken för svensk ekonomi. Skuldsättningen har ökat under lång tid och beror bland annat på att bostadsmarknaden fungerar dåligt och på att skattesystemet inte är väl utformat ur ett finansiellt stabilitetsperspektiv. Det är därför viktigt att fortsätta med åtgärder som minskar riskerna och ökar motståndskraften i hushållssektorn inom framförallt dessa politikområden.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Kanondrag i aktie efter urstark prognos

Stockholmsbörsen har som väntat inlett svagt på onsdagen efter nedgångar på Wall Street och i Asien. Även på de stora Europabörserna ses nedgångar. Amerikanska börsterminen är på minus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.