Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 15 August, 09:02

Dagens PS - 16 jan 18 kl. 12:11

Aja baja! Anders Lönner får bakläxa på halv miljonSkatteverket tar den hyllade, men insidermisstänkta, läkemedelsmiljonärens Anders Lönner i örat. Dagens PS har tidigare berättat att läkemedelskungen Anders Lönner haft en brokig resa i svenskt näringsliv de senaste åren. 2012 mottog han pris från prins Daniel när han utsågs till årets entreprenör men som Dagens Industri rapporterade förra veckan är den hyllade Meda-grundaren – ett bolag som Anders Lönner lyckades sälja för 60 miljarder kronor – misstänkt för insiderbrott. Dessförinnan, vilket magasinet Fokus uppmärksammat i reportaget Pillertrillaren, har han både dömts till fängelse men sedan friats i hovrätten från misstankar om grovt bedrägeri under tiden som chef för läkemedelsjätten Astra. På tisdagen kan Expressen Dina Pengar berätta att Ander
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Lönner, Anders Lönner, PS, Daniel, Dagens Industri, Meda, Fokus, Pillertrillaren, Astra, Expressen Dina Pengar, Karo Pharma, Skatteverket, Dina Pengar, KÄlla, Pengar, LÄS MER, Lönners, LÄS ÄVEN, Aja, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aja, baja, Anders, Lönnerfår , bakläxa, halv, miljon
Dagens PS - 10 jan 18 kl. 07:38

Anders Lönner är misstänkt för insiderbrott

Specialty pharmabolaget Karo Pharmas styrelseordförande tillika storägare Anders Lönner har tillsammans med ytterligare en person delgivits misstanke om insiderbrott i samband med att det sålts aktier i Oasmia i fjol. Det rapporterar Dagens industri. Ett beslut i frågan om eventuellt åtal väntas om cirka två månader, uppger en åklagare för tidningen.

Dagens PS - 07 mar 18 kl. 15:17

Klart: Då kan Anders Lönner insideråtalas

Ett beslut om eventuellt åtal mot Karo Pharmas styrelseordförande och storägare Anders Lönner kommer först i maj. Det meddelar åklagare Olof Kronlund på onsdagen, skriver Realtid. I november meddelade Karo Pharma att Anders Lönner kallats till förhör om misstänkt insiderhandel i samband med att Karo Pharma förra våren sålde sina aktier i Oasmia.

DI - 13 feb 14 kl. 08:46

Anders Lönner in i Karo Bio

Anders Lönner tar över som styrelseordförande i läkemedelsbolaget Karo Bio. Succébolaget Medas förre vd får i en riktad emission teckna 15 miljoner aktier för 7 Mkr..

SvD - 23 apr 14 kl. 17:49

LÄkemedel: tidigare meda-vd anders lÖnner i valeants styrelse

Anders Lönner, tidigare vd och kvarvarande ägare i Meda, föreslås ta plats i det kanadensiska specialistläkemedelsbolaget Valeants styrelse..

SvD - 23 apr 14 kl. 17:49

LÄkemedel: tidigare meda-vd anders lÖnner i valeants styrelse

Anders Lönner, tidigare vd och kvarvarande ägare i Meda, föreslås ta plats i det kanadensiska specialistläkemedelsbolaget Valeants styrelse..

Affärsvärlden - 26 jan 16 kl. 07:47

Anders Lönner ökar i Opus

Opus Group styrelseledamot Anders Lönner har via sitt bolag Servicen Investment Management köpt 64.750 aktier i bolaget..

Affärsvärlden - 09 mar 16 kl. 14:32

Anders Lönner lämnar Valeants styrelse

Anders Lönner, Karo Bios arbetande styrelseordförande, tillika tidigare vd i Meda, lämnar det amerikanska läkemedelsbolaget Valeants styrelse..

DI - 09 mar 16 kl. 14:38

Anders Lönner lämnar skandalbolagets styrelse

Anders Lönner, styrelseordförande i Karo Bio och tidigare vd i Meda, lämnar styrelsen för det skandalomsusade läkemedelsbolaget Valeant..

DI - 02 sep 16 kl. 08:56

Anders Lönner lägger vantarna på optionerna

Karo Pharmas arbetande styrelseordförande Anders Lönner, tidigare vd för Meda under många år, har tecknat sig för drygt 2,7 miljoner optioner i det optionsprogram som genomförs i bolaget. Det motsvarar 60 procent av optionsprogrammet..

DI - 10 nov 16 kl. 13:06

Anders Lönner tankar aktier i Karo Pharma

Anders Lönner har köpt 196.447 aktier i Karo Pharma där han är styrelseordförande. Transaktionerna har skett den 8-9 november till kurser på omkring 31 kronor, vilket innebär ett förvärv på drygt 6 miljoner kronor.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 minuter sedan

Levande bakterier vid frukostbordet? Ja!

Yoghurten har en självklar plats i många kylskåp och på frukostborden. Med mängder av nyttigheter och protein ger det en god start på dagen. Men det finns vissa fällor ute i yoghurt-världen, menar Medical News Today.

Dagens PS - 1 timme sedan

Dystrare framtidstro i svenska handeln

De svenska handlarnas framtidsförväntningar sjönk i augusti, enligt arbetsgivarorganisationen Svensk Handels Handelsbarometer. I både butikshandeln och e-handeln minskar optimismen jämfört med föregående månad. Framtidsindikatorn bland de fysiska butikerna minskade med -3,1 enheter i augusti till index 95,2.

Dagens PS - 1 timme sedan

Revolt i techbolaget – anställda kräver 2 Mdr

Dejtingappbolaget Tinders medgrundare Sean Rad har valt att stämma moderbolaget IAC på minst två miljarder dollar, skriver Recode. Stämningen backas upp av vissa av Tinders andra medgrundare samt anställda som fick ett optionsprogram med IAC. Under det lovade IAC att ge en värdering på Tinder under fyra tillfällen och därmed en möjlighet för grundarna och de anställda att sälja sina optioner för det erbjudna priset.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Turkiet vill stoppa raset – via sociala medier

Turkiets inrikesdepartement inleder utredningar kring hundratals konton på sociala medier som har baktalat den turkiska liran. Det rapporterar CNBC. Det rör sig om totalt 346 konton på sociala medier som uttryckt sig negativt, mot bakgrund av en eskalerad konflikt mellan USA och Turkiet.

Dagens PS - I förrgår: 06:31

Tesla stäms för Musks twittrande

Elbilstillverkaren Tesla stäms nu för grundaren Elon Musks twittrande om ett möjligt utköp. Det rapporterar bland annat BBC. Musk twittrade på tisdagen att han ansåg att bolaget som han själv grundat och som han kontrollerar cirka en femtedel av skulle passa bäst i privat ägo.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Rapportfloden i dag – har du kollen?

Kvartalsrapporter, investerarmöten och makrostatistik. Dagens PS ger dig de viktigaste affärshändelserna för onsdagen den 15 augusti – kolla här. BÖRS Rapporter
07:30 THQ Nordic, 08:00 Bimobject, 08:00 Precise Biometrics, 08:00 Softronic, 08:30 Chemotech, 12:30 Troax, 15:00 IAR Systems, AIK Fotboll, Adderacare, Almi Invest, Bambuser, Boule Diagnostics, Capacent, Enorama Pharma, Global Gaming 555, Holmen (lunchtid), ISR, JLT, MedicPen, MobiPlus, OptiMobile, Polyplank, Storytel, Vostok New Ventures, Yield Life Science Utländska rapporter
ALK-Abelló, Briggs & Stratton (efter 22.

Dagens PS - I förrgår: 06:31

Wall Street-miljardär vill bli USA:s president

Den amerikanska miljardären Michael Bloomberg överväger en presidentvalskampanj inför 2020. Det rapporterar The Guardian. Det är inte första gången den tidigare borgmästaren för New York överväger att dra igång en valkampanj.

Dagens PS - 1 timme sedan

Lundins schackdrag efter fiaskot på börsen

Lundinsfärens nya oljebolag IPC kan komma att köpa upp Africa Oil, som hittills varit en besvikelse på börsen. Det skriver Dagens industri med hänvisning till källor. Det är Africa Oils svaga utveckling på börsen som föranlett den nya idén om att låta bolaget köpas upp av IPC och därmed kombinera sina stora reserver med IPC:s starkt växande kassaflöden.

Dagens PS - 1 timme sedan

Di: Aktien köpvärd efter gårdagens kursslakt

Gamingbolaget Paradox är köpvärt efter gårdagens rapportras enligt Dagens Industri, som bedömer att inget har förändrats i grunden. ”Att Paradox-aktien rasar med drygt 25 procent efter de siffrorna är inte märkligt. Innan tisdagens kursras värderades aktien till nästan p/e 49 baserat på analytikerkonsensus för 2018.

Dagens PS - 1 timme sedan

Löfven i stordebatten: ”Sista ordet inte sagt”

Statsminister Stefan Löfven gav ett kort svar om Telias köp av Bonnier Broadcasting, där TV4 ingår, under stora partiledardebatten på tisdagen. ”Sista ordet är inte sagt än”, sade han under debatten, och klargjorde därmed ännu en gång att regeringen är emot affären. Kring ägarfrågan sade han att staten visst kan äga Telia men att hans regering motsätter sig TV4-köpet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.