Dagens PS > Ekonomi

Friday, 23 February, 07:21

Dagens PS - 16 jan 18 kl. 12:11

Aja baja! Anders Lönner får bakläxa på halv miljonSkatteverket tar den hyllade, men insidermisstänkta, läkemedelsmiljonärens Anders Lönner i örat. Dagens PS har tidigare berättat att läkemedelskungen Anders Lönner haft en brokig resa i svenskt näringsliv de senaste åren. 2012 mottog han pris från prins Daniel när han utsågs till årets entreprenör men som Dagens Industri rapporterade förra veckan är den hyllade Meda-grundaren – ett bolag som Anders Lönner lyckades sälja för 60 miljarder kronor – misstänkt för insiderbrott. Dessförinnan, vilket magasinet Fokus uppmärksammat i reportaget Pillertrillaren, har han både dömts till fängelse men sedan friats i hovrätten från misstankar om grovt bedrägeri under tiden som chef för läkemedelsjätten Astra. På tisdagen kan Expressen Dina Pengar berätta att Ander
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Lönner, Anders Lönner, PS, Daniel, Dagens Industri, Meda, Fokus, Pillertrillaren, Astra, Expressen Dina Pengar, Karo Pharma, Skatteverket, Dina Pengar, KÄlla, Pengar, LÄS MER, Lönners, LÄS ÄVEN, Aja, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aja, baja, Anders, Lönnerfår , bakläxa, halv, miljon
Dagens PS - 10 jan 18 kl. 07:38

Anders Lönner är misstänkt för insiderbrott

Specialty pharmabolaget Karo Pharmas styrelseordförande tillika storägare Anders Lönner har tillsammans med ytterligare en person delgivits misstanke om insiderbrott i samband med att det sålts aktier i Oasmia i fjol. Det rapporterar Dagens industri. Ett beslut i frågan om eventuellt åtal väntas om cirka två månader, uppger en åklagare för tidningen.

DI - 13 feb 14 kl. 08:46

Anders Lönner in i Karo Bio

Anders Lönner tar över som styrelseordförande i läkemedelsbolaget Karo Bio. Succébolaget Medas förre vd får i en riktad emission teckna 15 miljoner aktier för 7 Mkr..

SvD - 23 apr 14 kl. 17:49

LÄkemedel: tidigare meda-vd anders lÖnner i valeants styrelse

Anders Lönner, tidigare vd och kvarvarande ägare i Meda, föreslås ta plats i det kanadensiska specialistläkemedelsbolaget Valeants styrelse..

SvD - 23 apr 14 kl. 17:49

LÄkemedel: tidigare meda-vd anders lÖnner i valeants styrelse

Anders Lönner, tidigare vd och kvarvarande ägare i Meda, föreslås ta plats i det kanadensiska specialistläkemedelsbolaget Valeants styrelse..

Affärsvärlden - 26 jan 16 kl. 07:47

Anders Lönner ökar i Opus

Opus Group styrelseledamot Anders Lönner har via sitt bolag Servicen Investment Management köpt 64.750 aktier i bolaget..

Affärsvärlden - 09 mar 16 kl. 14:32

Anders Lönner lämnar Valeants styrelse

Anders Lönner, Karo Bios arbetande styrelseordförande, tillika tidigare vd i Meda, lämnar det amerikanska läkemedelsbolaget Valeants styrelse..

DI - 09 mar 16 kl. 14:38

Anders Lönner lämnar skandalbolagets styrelse

Anders Lönner, styrelseordförande i Karo Bio och tidigare vd i Meda, lämnar styrelsen för det skandalomsusade läkemedelsbolaget Valeant..

DI - 02 sep 16 kl. 08:56

Anders Lönner lägger vantarna på optionerna

Karo Pharmas arbetande styrelseordförande Anders Lönner, tidigare vd för Meda under många år, har tecknat sig för drygt 2,7 miljoner optioner i det optionsprogram som genomförs i bolaget. Det motsvarar 60 procent av optionsprogrammet..

DI - 10 nov 16 kl. 13:06

Anders Lönner tankar aktier i Karo Pharma

Anders Lönner har köpt 196.447 aktier i Karo Pharma där han är styrelseordförande. Transaktionerna har skett den 8-9 november till kurser på omkring 31 kronor, vilket innebär ett förvärv på drygt 6 miljoner kronor.

DI - 01 mar 17 kl. 07:17

Anders Lönner avgår som Oasmia-ordförande

Anders Lönner har informerat valberedningen om att han avgår som styrelseordförande för Oasmia. Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagskvällen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Tankar aktier efter ”överdrivet börsras”

Dagens bokslut från börs- och clearingleverantören Cinnober var inget vidare. Aktien faller kraftigt och detta ska förstås ses i ljuset av de insiderförsäljningar som duggat tätt under hösten, skriver SvD Börsplus i en analys. Ett tapp i storleksordningen 30 procent känns dock klart överdrivet skriver analystjänsten, som menar att både tillväxt och resultat kommer att se bättre ut redan inom några kvartal- Cinnober var innan raset ett av de mindre innehaven i Börsplus portfölj.

Dagens PS - 1 timme sedan

Vattenfall erbjuder komplett laddlösning

VIDEO I SAMARBETE MED ADNEWS. Gör det smidigt för företagen. Företagen kan enkelt följa upp och styra elbilsanvändarnas laddning.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Dödsstöt hotar 15 miljoner dieselbilar

Domstolen i Leipzig, en av Tysklands fem federala sistainstansdomstolar, ska i dag ge en dom om potentiell förbud av 15 miljoner dieselbilar, rapporterar Reuters. Frågan berör ett tidigare klagomål från miljögruppen DUH om att nivåerna av de förorenande och hälsofarliga partiklarna i bilarna har varit högre i städer som Stuttgart och Düsseldorf än i övriga EU. Som ett led valde en lokal domstol att ge DUH rätt och beordra städerna att stoppa dieselbilarna.

Dagens PS - I förrgår: 06:00

Gör som OS-stjärnan – välj rätt tjänstebil

VIDEO I SAMARBETE MED ADNEWS. Här är allt du behöver veta. I Sverige finns en kvarts miljon tjänstebilar.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Stoppa för nätreklam för kryptovalutor

Det är Frankrike som tagit det kraftfulla beslutet. Här är orsaken. Frankrikes finansregulator har förbjudit handelsplattformar att få lägga upp annonser om kryptovalutor på nätet, rapporterar Financial Times.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Porsche tvärnitar efter alla skandaler

Lyxbilstillverkaren slutar nu med dieselmotorer. Det här rapporterar Expressen och bakgrunden till Porsches drastiska beslut är alltså alla tyska utsläppsskandaler. ”Efterfrågan på diesel faller medan intresset för hybrid- och bensinmotorer ökar betydligt”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Facebook har kraschat – orsaken ett mysterium

Den som försöker logga in möts av error-meddelandet: ”Sorry, something went wrong”. Världens största sociala forum, Facebook, och dess systersajt Instagram har legat nere i hela världen under sena förmiddagen. Det är oklart vad som hänt, men när det gäller störningar så rapporterar Expressen.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Aktiespararen tipsar om köpvärd kvartett

Aktiespararen analyserar åtta aktier i den senaste utgåvan av tidningen. Det resulterar i köpråd för Ericsson, Scandic Hotels, Pandox och danska Novozymes. Rådet avvakta ges för Assa Abloy, Lyko, HiQ och Ratos.

Dagens PS - 21 timmar sedan

WSJ: Jätten kan stänga 200 butiker till

Leksakskedjan Toys R Us planerar att stänga ytterligare 200 butiker i USA efter en svag julhandel, rapporterar Wall Street Journal. Bolaget meddelade redan i januari att cirka 180 butiker skulle ryka på grund av den svaga försäljningen. Beslutet väntades omfatta ungefär 4.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Bert Karlsson ska rädda KD-Ebba ur krisen

”De tror att hon är med i någon jävla sekt och allt möjligt” säger den frispråkige affärsmannen. Så här ligger det till. Kristdemokraterna med partiledaren Ebba Busch Thor har anlitat den bullrige entreprenören Bert Karlsson i ett försök att hotta upp partiets alarmerande opinionssiffror.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.