DrivaEget > Ekonomi

Friday, 22 February, 09:39

Liknande nyheter

Taggar: Ta ansvarför din , pension
YLE - 20 nov 15 kl. 04:30

Konsultens råd till pensionärer - Sälj huset och köp en lägenhet nära service

Vill man bo bra på äldre dar måste man vara beredd på att öppna plånboken. Den slutsatsen drar konsult Marcus Henricson som undersökt hur pensionärslivet förväntas utvecklas fram till år 2024. På onsdag ordnade pensionärsföreningen Festingarna och Pargas stad seminariet ”Bo bra på äldre dar” vid Framnäs i Nagu.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 07:20

Vi tar ansvar för dagens och morgondagens pensioner

Oron för såväl dagens som de framtida pensionerna är utbredd. Det bästa sättet att långsiktigt se till att pensionerna ökar är att bekämpa arbetslösheten, något regeringen helt misslyckats med. Ju fler som jobbar, desto mer pengar kommer in i pensionssystemet.

News55 - 19 nov 15 kl. 11:34

Ministern svarar på pensionärsorganisationernas kontantkrav på bankerna

I tisdags krävde fem pensionärsorganisationer att staten bör tvinga bankerna att hantera kontanter. I en debattartikel på SVT Opinion skrev representanter för bland annat SPF Seniorerna och PRO att riksdag och regering måste ställa krav på bankerna och behålla sin kontanthantering. Man menar att det framför allt är äldre människor och funktionshindrade som drabbas när det blir svårare och dyrare att använda kontanter.

BT - 05 nov 12 kl. 14:16

Pensionär ? med rätt att gnälla

Tesen att vi äldre skall bo kvar hemma i vårt ordinarie boende är den värsta äldrefälla som någonsin gillrats för oss pensionärer. Kommunerna sparar massor av pengar och vi har naivt anammat detta. Vem vill inte bo kvar i sin invanda miljö, skriver Rune Johansson, PRO.

News55 - 01 dec 17 kl. 11:53

Så tycker pensionärsorganisationerna om #intebättreförr

I spåren av #metoo har vittnesmålen om sexuella trakasserier på arbetsplatser runt om i landet fullkomligt strömmat in. Tusentals kvinnor har gått ut i gemensamma upprop i syfte att belysa det omfattande problemet. Under torsdagen rapporterade News55 om hur Fredrika Bremer Förbundet under hashtaggen #intebättreförr nu uppmanar den äldre generationens kvinnor att lämna sina vittnesmål om sexuella trakasserier i arbetslivet och att skriva på uppropet.

Kristianstadsbladet - 10 apr 13 kl. 04:00

Eget ansvar för pension

Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / SCANPIX
Så tråkigt. Så viktigt. Få 30-åringar lär bry sig om pensionsåldersutredningen.

YLE - 02 feb 17 kl. 14:21

Svenska pensionärer JO-anmäler Helsingfors: "Att inte kunna prata med hemvårdaren kan leda till depression"

Svenska pensionärsförbundet (SPF) anmäler Helsingfors stad till justitieombudsmannen (JO). SPF vill att JO bedömer om vården på svenska i Helsingfors är i enlighet med lagen. Yle Huvudstadsregionen kunde i början av januari berätta om en färsk enkät som avslöjar att det har blivit svårare att få hemvård på svenska i Helsingfors.

BT - 14 nov 12 kl. 14:33

Alliansen stärker pensionärernas ekonomi

Flera debattörer i BT har den senaste tiden hävdat att det finns en direkt koppling mellan de pengar som man arbetat in under sin yrkesverksamma tid och den pension man sedan får ut. Det är tyvärr fel. I det gamla pensionssystemet gick i stort sett allt som de yrkesverksamma betalade in till systemet åt till att betala ut pensionerna samma år till den tidens pensionärer.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 07:54

Vem står upp för pensionärerna?

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Det är valår i år och därför viktigt att nå alla väljargrupper. SPI Välfärden står på pensionärernas sida och vill bland annat sänka skatten på pensioner där de kräver ett grund-avdrag på 120 000 kronor per år, för pensionärer.
I Kristianstadsbladet, den 11 mars, kan man läsa ett inlägg från Mats Rosenqvist, (SD) om pensionärerna.

SmålandsPosten - 11 nov 14 kl. 06:50

Pensionärer en strykklass som fortfarande eftervalsanalyseras

Många har under den världsekonomiska oron och därmed Sveriges försämrade pensionskassa­ fått se en sänkning av sin pension. Hur många förvärvsarbetande hade accepterat en sådan löneutveckling utan protester? Det har publicerats många artiklar och in­sändare i Sveriges tidningar om Sverige­demokraterna både före och efter årets riksdagsval.

News55 - 04 jul 18 kl. 06:30

Pensionsmyndigheten: Inför “barnbidrag för pensionärer”

Pensionsmyndigheten menar att det är ett politiskt dilemma att kombinera en god grundtrygghet efter pensioneringen med bra drivkrafter för att tjäna in till sin pension via arbete. Till seminariet i Almedalen hade Pensionsmyndigheten bjudit in riksdagsledamot Solveig Zander (C), riksdagsledamot Fredrik Lundh Sammeli (S), Jan Andersson, styrelseledamot PRO och Monica Blomberg, förbundsordförande RPG. Olle Settergren, chef på Pensionsmyndighetens analysavdelning, började med att berätta att Sverige ligger sämst till bland de nordiska länderna när det gäller andelen 65-plussare som inte har råd att köpa de mest nödvändiga varorna.

Fler nyheter från DrivaEget

DrivaEget - 06 feb 18 kl. 07:20

Skala upp utan risk

 Affärer  Vill du växa men slippa personalansvar? Samverka med andra och få större uppdrag och högre omsättning. Så här lyckas du också!

DrivaEget - 05 feb 18 kl. 11:29

Minskad oro trots skärpta regler för anställdas hälsa

 Ditt liv  Under 2018 skärps reglerna för arbetsgivarnas rehabiliteringsansvar ytterligare. Trots det minskar företagarnas oro för att medarbetarna ska insjukna. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 04 feb 18 kl. 18:26

8 fällor som gör att kunderna flyr

 Försäljning  Här är 8 misstag som kan göra att potentiella kunder inte köper av dig – och hur du undviker dem. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 02 feb 18 kl. 16:15

Måste man betala på tio dagar?

 Affärer  Hur gör man när leverantören kräver betalt inom tio dagar? Våra experter reder ut vad som gäller.   Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 02 feb 18 kl. 11:25

“Kan jag skriva kvitto för hand?”

 Affärer  Kan man skriva kvitto för hand? Expertern reder ut vad som gäller. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 02 feb 18 kl. 07:10

Så skapar du bra samtal

 Ditt liv  Hur håller man sitt första utvecklingssamtal? Vår expert svarar på frågor om företagarlivets mänskliga sidor. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 01 feb 18 kl. 07:47

Ensam är inte stark – nätverk ökar vinsten

 Affärer  Nej, ensam är inte stark. Emelie Fågelstedt anlitar konsulter och får större uppdrag, bättre slutresultat – och ökad vinst. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 31 jan 18 kl. 12:07

Kissie vinner och förlorar i domstol

 Nätaffärer  Idag kom domen mot influensen Kissie. Och det blev en halv seger för bloggerskan. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 31 jan 18 kl. 08:40

7 vanliga misstag när du startar eget

 Starta eget  Sugen på att starta eget? Kul! Men för att lyckas gäller det att undvika de här vanliga fällorna – så här gör du!

DrivaEget - 30 jan 18 kl. 12:53

Är du ekobrottsling – utan att veta om det?

 Affärer  Allt fler småföretagare begår ekobrott. Främst beror det på okunskap och slarv. Vet du vad som gäller?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.