DI > Ekonomi

Friday, 25 May, 03:12

DI - 16 jan 18 kl. 11:06

Gardell: Ericssons nedskrivning är gamla synderEricssons storägare Christer Gardell beskriver telekomjättens avskrivningnar på 14,2 miljarder som "gamla synder". "Jag tror att marknaden tuggar i sig det här rätt enkelt.", säger Christer Gardell i Börsmorgon..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Christer Gardell, Börsmorgon

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gardell, Ericssons, nedskrivningär , gamla, synder
Expressen - 16 jan 18 kl. 08:36

Ericsson gör nedskrivning på miljarder

Nu är Ericssons nedskrivning godkänd.Telekomjätten gör en nedskrivning på 14,2 miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.Samtidigt omvärderar Ericsson en uppskjuten skattefordran..

Dagens PS - 07 nov 17 kl. 10:54

Gardell snuvar Wallenbergarna – igen

Finanskändisen seglar på nytt upp som största ägare i börsgiganten. Det pågår en maktstrid i Ericsson. På ena sidan: familjen Wallenberg.

Affärsvärlden - 24 maj 17 kl. 07:59

Gardell i möte med Ericssons ordförande

Ericssons styrelseordförande Leif Johansson träffade under tisdagen finansmannen Christer Gardell i Stockholm. Det skriver Dagens industri i onsdagens tidning..

Affärsvärlden - 01 jun 17 kl. 08:13

Christer Gardell tar plats i Ericssons valberedning

Cevian kommer via Christer Gardell ta plats i Ericssons valberedning inför stämman 2018..

PrivataAffärer - 01 jun 17 kl. 08:26

Gardell tar plats i Ericssons valberedning

Cevian kommer via Christer Gardell ta plats i Ericssons valberedning inför stämman 2018. Det framgår av ett pressmeddelande från Ericsson....

PrivataAffärer - 14 jul 17 kl. 09:06

Gardell tar plats i Ericssons valberedning

Johan Forssell från Investor ersätter Petra Hedengran, också från Investor, som ordförande i Ericssons valberedning. Riskkapitalisten Christer Gardell från Cevian tar vidare plats i valberedningen....

Skånskan - 29 aug 16 kl. 11:26

Gardell gör bokslut över sin karriär

Lund Comedy festival Jonas Gardell kommer till Lunds Comedy Festival med sin hyllade show 30 år tillsammans, där han summerar sin karriär från outsider till folkkär, samtidigt som han försöker förstå hur landet har förändrats.
- Showen berättar om Sverige från Palmemordet och det Sverige vi har idag, men på ett väldigt roligt sätt, säger Jonas Gardell.Jonas Gardell
Född: 1963 i Täby.

Kristianstadsbladet - 09 aug 12 kl. 08:57

Gardell betalar sin skuld

Utan aids ? inga äktenskap för homosexuella. Jonas Gardell är säker i sin analys men också gråtfärdig.

PrivataAffärer - 02 feb 18 kl. 07:34

Gardell kräver att Ericsson ökar tempot

Finansmannen Christer Gardell fortsätter att öka innehavet i Ericsson via bolaget Cevian. Gardell är dock besviken över att tempot i Ericssons förbättringsarbete inte är högre....

Dagens PS - 31 jan 18 kl. 07:53

Ericssons monsterförlust – går 19,8 miljarder back

Telekomjätten Ericsson redovisar en lägre omsättning än väntat i fjärde kvartalet och en ökad förlust. Bolaget lämnar samtidigt utdelningen oförändrad på 1 kronor per aktie, mot väntade 0,86. ”Resultatet ligger långt under vår långsiktiga ambition”, skriver vd Börje Ekholm i rapporten.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Gaps resultat under förväntan

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett resultat per aktie på 0:42 dollar för det första kvartalet (månad februari-april) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019..

DI - 4 timmar sedan

USA-börser: Inhemska biltillverkare steg på Trumps tullhot

USA-börserna vände uppåt och tog igen något av nedgången tidigare under torsdagen tack vare en dämpad geopolitisk oro. Dippen i index efter ett par timmars handel var ett resultat av nyheten om att USA:s president Donald Trump har ställt in mötet mellan USA och Nordkorea som skulle ha ägt rum den 12 juni i Singapore. .

DI - 4 timmar sedan

Rusning till Turkietresor

Samtidigt som den turkiska liran kollapsar har svenskarna fått tillbaka suget på Turkietsemester. Inför semestern har bokningarna ökat med omkring 85 procent jämfört med samma period i fjol. .

DI - 5 timmar sedan

Hälften av svenskarna har tyckt att MP är "hemskt"

Nästan hälften av svenskarna har tyckt att Miljöpartiet är hemskt. I Sifos "hemskhetsindex" från 2017, som Svenska Dagbladet publicerar, svarade 49 procent detta..

DI - 5 timmar sedan

Fler företag använder visselblåsartjänst efter Metoo

Näringslivet har agerat efter höstens kampanjer mot sexuella trakasserier genom att skaffa visselblåsartjänster. Företaget WhistleB redovisar att antalet nya kunder mer än tiodubblat och de inkomna rapporterna om missförhållanden ökat med 500 procent..

DI - 6 timmar sedan

Felicia Åkerman: EU har överläge i handelsstriden

Knappt hade investerare hunnit andas ut över ljusglimtar i förhandlingarna mellan Kina och USA innan det var dags igen. På torsdagen stod det klart att USA inleder en utredning om 25-procentiga importtullar på bilar från bland annat Europa..

DI - 6 timmar sedan

Trumps tullhot sänker bilindustrin

President Trump eldar på ett globalt handelskrig med beslutet att utreda tullar på bilar och bildelar. Tyska och asiatiska biltillverkare föll på börserna efter beskedet. För Volvo Cars är den nya fabriken i USA delvis en räddning..

DI - 6 timmar sedan

Råvaror: Guldet steg på inställt Nordkorea-möte

Oljepriset rörde sig nedåt på torsdagen medan bas- och ädelmetallpriser drog uppåt..

DI - 7 timmar sedan

Räder mot företag i musikinstrumentsbranschen

Konkurrensverket har gjort oanmälda besök, så kallade gryningsräder, hos flera företag i musikinstrumentsbranschen i Sverige. Räderna har gjorts som ett led i en pågående utredning om konkurrensbrott..

DI - 7 timmar sedan

Finansministern: Italienska signalerna väcker oro

Signalerna från den nya italienska regeringen inger en viss oro. Men det återstår att se vilken politik regeringen kommer att driva..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.