Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 17 January, 03:20

Dagens PS - 16 jan 18 kl. 10:50

Förvaltare: ”Aktierna riskerar trög utveckling”Har dragit ner på exponeringen mot sektorn. Ulric Grönvall, som förvaltar Danske Bank Sverige Fokus, berättar i en intervju med Affärsvärlden att bankaktier inte längre står lika högt i kurs. Tidigare fanns Nordea, SEB och Swedbank i portföljen. ”Jag har dragit ner en del på bankinnehaven. Det beror delvis på oron för hur bostadsmarknaden ska utvecklas fram­över, eftersom det brukar sätt press på bank­aktierna.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Grönvall, Danske Bank Sverige Fokus, Affärsvärlden, Nordea, SEB, Swedbank, AFV, Cevian, Christer Gardell, Ulric Grönvall, Geely, Skanska, Oriflame, Förvaltare, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förvaltare, Aktierna, riskerar, trög, utveckling
VA - 06 maj 11 kl. 11:05

Aktierna med kraschvarning

6 maj Stockholmsbörsen har mattats av och indexen har svårt att etablera sig på högre nivåer. Volymerna har minskat och kursrörelserna vittnar om en oro i marknaden när rapportperioden, som levererat en hel del blandade signaler, nu går mot sitt slut. Dålig makrostatistik från USA och ökad oro för den globala ekonomiska tillväxten bidrar också till osäkerheten vilket också sänker råvarorna på bred front.

YLE - 17 feb 15 kl. 05:05

Aktierna ger guldkant åt mörket

När de flesta finländska börsbolag publicerat sina siffror för fjolåret, har marknaden överraskats av både goda resultat och furstlig utdelning. Utvecklingen är både förståelig och aningen olycklig tycker placerare. - Många bolag har visat upp förvånansvärt goda siffror, trots det ekonomiska läget.

YLE - 17 feb 15 kl. 05:05

Aktierna ger guldkant åt mörkret

När de flesta finländska börsbolag publicerat sina siffror för fjolåret, har marknaden överraskats av både goda resultat och furstlig utdelning. Utvecklingen är både förståelig och aningen olycklig tycker placerare. - Många bolag har visat upp förvånansvärt goda siffror, trots det ekonomiska läget.

DI - 02 okt 15 kl. 16:07

Börsrådet: Här är aktierna att hålla i när det blåser

Trots att det är tufft på börsen finns det aktier som är värda att äga.Max Mitteregger, förvaltare av hedgefonden Gladiator, och Maria Landeborn, sparekonom på Skandia, ger i Di:s Börsrådet sina bästa aktietips..

Dagens PS - 08 aug 17 kl. 08:04

Se upp för aktierna som proffsen fruktar

När en aktie tycks bli en raket på börsen är det lätt att börja fingra på köpknappen. Men se upp, varnar Avanzas sparekonom Claes Hemberg, som höjer ett varningens finger för bolag som har få aktieägare, i en intervju med Dagens Industri. Några bolag som nämns i artikeln är TF Bank, Naxs, Logistea samt storbolagsaktierna Com Hem Holding och Pandox.

DI - 06 feb 18 kl. 13:56

Förvaltaren tipsar: Här är aktierna som skyddar din portfölj

En global börsoro sprider sig, men sparare som vill sitta säkert har flera aktier att välja mellan, säger en fondförvaltare till Di. Om det verkligen smäller kan det dessutom bli läge att fyndköpa kvalitetsbolag som vanligtvis är för dyra.  .

DI - 26 sep 18 kl. 15:00

Clavister avyttrar 330 000 egna aktier till tysk kapitalförvaltare

Örnsköldsvik, Sverige, 26 september 2018. Clavister, en ledande leverantör av högpresterande cybersäkerhets-lösningar, meddelar idag att man avyttrat samtliga 330 000 egna aktier. Aktierna, som bolaget tidigare erhöll i samband med förvärvet av bolaget PhenixID september 2016, avyttrades till en kurs om 13,50 kr per aktie..

PrivataAffärer - 16 okt 18 kl. 06:51

Ingemar Carlsson: Aktierna som vänder upp i höst

Anmäl dig till höstterminens kurser i TA-skolan: I TA-skolans kurser lär Ingemar Carlsson dig att tajma dina affärer som ett proffs. Läs mer och anmäl dig här. Börserna har fallit snabbt inför höstens rapportomgång som väntas visa fortsatt bra företagsvinster.

DI - 10 dec 18 kl. 22:06

Aktierna Wallenbergarna köper styckvis – i kronprinsessans namn

Flera märkliga transaktioner om en aktie styck har enligt ägardata under hösten genomförts i ett antal större svenska börsbolag i Kronprinsessan Victorias stiftelses namn. Stiftelsen förvaltas av Wallenbergarnas stiftelseförvaltare – som förnekar "enpetarna"..

PrivataAffärer - 06 aug 15 kl. 08:27

Aktiebloggare riskerar åtal

Två läkarstudenter som köpte aktier i läkemedelsbolag och sedan skrev positivt om bolagen på nätet riskerar nu åtal. Bloggarna lyckades nämligen prata upp kursen och sålde sedan aktierna med vinst, rapporterar Dagens Industri....

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Systembolaget stämmer konkurrent

Statliga Systembolaget kommer att stämma Winefinder i Patent- och markndsdomstolen om det inte upphör med sin marknadsföring och försäljning av vin till svenska konsumenter. Winefinder har meddelats detta i ett varningsbrev från Systembolaget, enligt ett pressmeddelande. Winefinder anklagas för att bedriva försäljning och en aggressiv marknadsföring med bland annat värvningspremier, vilket är olagligt.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Klart: Här är Årets fondbolag

Under Årets Fonder 2018 som anordnas av Fondab var det ett stort fokus på hållbarhetsfrågan. OPM Global Quality Companies tog hem två priser i form av årets globalfond samt årets fond, medan Swedbank Robur utsågs till årets fondbolag. Fondab-vd:n Mikael står bakom hemsidan Fondmarknaden inledde eventet med att berätta att man lanserar hållbarhetsmärkning på deras hemsida Fondmarknaden.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Därför tvingades Apple vinstvarna

Apple ersatte elva miljoner batterier i Iphones under sitt ersättningsprogram förra året. Det var tio gånger mer än förväntade en till två miljoner batterier enligt bloggaren John Gruber som har bra insyn i företaget, skriver CNBC. Apple hade ersättningsprogrammet på plats under hela 2018.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Sjöstedt: Vi släpper fram Löfven

Vänsterledaren meddelar nu att partiet banar väg för S-ledaren som statsminister.  Jonas Sjöstedt håller presskonferens och hans besked är att V ger Stefan Löfven grönt ljus som statsminister. Tidigare i veckan sade Sjöstedt att Löfven inte skulle få okej från V då den uppgörelse som S och MP träffat med C och L innebar att Vänsterpartiet skulle ställas utan inflytande politiskt.

Dagens PS - 18 timmar sedan

125 förlorar jobbet på Swedavia

Statliga flygplatsoperatören Swedavia varslar 125 anställda om uppsägning. Det är resultatet av ett pågående förändrings- och effektivitetsprogram. ”Vi skapar nu förutsättningar för att förbli konkurrenskraftiga och kunna utveckla vår verksamhet långsiktigt.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Bank avstår vd-byte – blir för dyrt

Den spanska storbanken Banco Santander har lagt ned planerna på att låta Andrea Orcel tillträda som ny vd, skriver New York Post. Beslutet är fattat mot bakgrund av att kostnaden är för hög för Orcel som i dagsläget fortfarande är anställd på UBS. Santander hade varit tvungna att betala för tidigare intjänade kompensationer och andra förmåner.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Toppchef på Ericsson hoppar av

Telekomjätten Ericssons kommunikationschef Helena Norrman lämnar för att söka nya möjligheter utanför bolaget. Helena har varit medlem av Ericssons koncernledning sedan 2010 och lämnar senast den 30 juni i år, enligt ett pressmeddelande. ”Helena har varit viktig i arbetet med att omformulera och modernisera Ericssons globala marknadsförings- och kommunikationsstrategi och organisation.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Jacob Wallenbergs hårda Sverige-dom

Den mäktige miljardären och Investors ordförande skräder inte orden om landets företagsklimat. ”Sverige är uselt för entreprenörskap”, anser Jacob Wallenberg och konstaterar att exempelvis Spotify valde att flytta utomlands ”för att vi inte hade förmågan att skapa personaloptioner för dem, eller erbjuda bostäder till utländsk arbetskraft”. Jacob Wallenberg tar bladet från munnen på Di:s konferens Världen 2019, framgår det i tidningen (obs, inloggning krävs).

Dagens PS - 18 timmar sedan

JUST NU: storbolag rivstartar på börsen

Aktien sticker i väg upp med 3 procent direkt i morgonhandeln på Stockholmsbörsen. Det är Boliden som får en smakstart i den inledande börshandeln i Stockholm. Aktien har fått en höjd rekommendation av Deutsche Bank, rapporterar Di-tv:s Börsmorgon.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Miljardsmäll för Nordea i Ryssland

Storbanken tvingas göra nedskrivning på 1,4 miljarder kronor, enligt pressmeddelande. Det är för Rysslandsverksamheten som Nordea nu gör en goodwillnedskrivning på 141 miljoner euro (1,4 miljarder kronor), och nedskrivningen görs för fjärde kvartalet 2018, framgår det. ”Nordea har, som ett led i en medveten minskning av risken i banken, minskat sin utlåning i Ryssland med mer än 60 procent sedan 2014, inklusive en avyttring av privatlåneportföljen”, skriver Nordea.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.