Realtid > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 05:21

Realtid - 16 jan 18 kl. 08:10

Skrämmande okunskap hos FI och RiksbankenIbland kan man bli mörkrädd mitt på ljusa dagen. Läsningen av Finansinspektionens och Riksbankens rapporter över stabiliteten i det svenska banksystemet är ett tillfälle då man vill hålla någon hårt i handen, som den brittiske ekonomen och förre chefen för den brittiska finansinspektionen, Adair Turner, skriver Per Lindvall i en analys..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
FI, Riksbanken, Finansinspektionens, Riksbankens, Turner, Per Lindvall

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skrämmande, okunskap, hosFI och , Riksbanken
Blekinge Läns tidning - 23 okt 17 kl. 16:33

Skrämmande okunskap hos M

Ibland kan man undra om det man läser är sant! Detta händer inte så sällan när man läser något som sker inom politiken i Karlskrona..

Västerbottens Folkblad - 30 apr 13 kl. 06:00

Skrämmande situation hos Storumans äldreboenden

Dementa placerade på vanliga äldreboenden skapar rädsla bland de boende. I Storumans kommun råder en, enligt personalen, ohållbar situation där boende utsätts för skrämmande scenarion. [...

Sydöstran - 24 okt 17 kl. 12:43

Skrämmande okunnigt hos m-politiker

Ibland kan man undra om det man läser är sant! Detta händer inte så sällan när man läser något som sker inom politiken i Karlskrona. Häromåret var det stängning av demensboenden, och nu har M-politiker idén att modersmålsundervisningen och Svenska 2-undervisningen ska bort för att detta skulle främja inlärningen av svenska språket hos berörda elever..

Skånskan - 17 nov 15 kl. 14:04

Skrämmande pjäs om kollektiv rädsla

Scen Scen
Tigern
Malmö stadsteater, Intiman.
Premiär: fredag 13 november 2015. Spelas till och med den 2 december.

Dagens PS - 23 aug 17 kl. 13:11

Chefsekonom: ”Utvecklingen är rätt skrämmande”

Han fasar över det som händer i svensk ekonomi. Sven-Arne Svensson är chefsekonom på Erik Penser Bank och under en pressträff i dag, onsdag, som refereras av bland andra Affärsvärldens nättidning, varnade han för de just nu starka siffrorna i svensk ekonomi som han anser är ”otäckt lika” de siffror som föregått tidigare kriser. ”Det finns väldigt stora risker, men frågan är om de slår igenom nästa år eller om fem år.

Dagens PS - 04 jan 17 kl. 09:50

Melin om SD-siffra: ”Mest skrämmande jag läst”

En färsk undersökning från Aftonbladet/Inizio visar att Sverigedemokraterna har störst förtroende bland väljarna i tre sakfrågor: försvaret, flykting- och invandringsfrågor samt äldreomsorgen. SD är därmed det riksdagsparti som äger flest sakfrågor av alla före tvåan Moderaterna som har högst stöd kring jobben och ekonomin medan Socialdemokraterna endast äger sjukvårdfrågan. Sverigedemokraterna har därmed gått från att vara ett enfrågeparti förra valet till att vara ett brett och starkt parti i den svenska opinionen, konstaterar en chockad Lena Melin, Aftonbladets politiske expert.

SmålandsPosten - 10 sep 14 kl. 08:39

Skrämmande och stundtals riktigt rolig

Det finns ett främlingsfientligt parti i Sveriges riksdag. Mycket talar för att det kommer att växa. Vad skulle hända om det fick egen majoritet?

YLE - 27 apr 16 kl. 14:51

Skrämmande och främmande – men barn måste röra på sig mera

Pausgymnastik, väggtejp och utelektioner ger bättre hälsa, högre betyg och mindre mobbning. Barn borde röra på sig betydligt mera i skolan och fördelarna med nya metoder är många – men det finns också en rädsla för förändring inom lärarkåren. Dagens barn är den sannolikt första generationen någonsin som förväntas leva kortare än sina föräldrar.

Dagensanalys.se - 23 maj 16 kl. 14:05

”Hyper Reality” – en skrämmande framtid

VR och AR – Virtuell och förbättrad verklighet är några av de hetaste tech-trenderna idag, och tillsammans med till exempel IoT (Internet of things) så kan vi vara på väg in i en ny framtid. Men vad händer när annonserna tar över helt okontrollerat – eller när vår identitet blir hackad i den ”förbättrade” verkligheten? Videofilmen ”Hyper Reality” visar en skrämmande vision… Det är Londonbaserade Keiichi Matsuda som nyss har färdigställt sin kickstartade kortfilm, ”Hyper Reality”.

YLE - 05 sep 17 kl. 16:17

Bjørgen om OS: Situationen är skrämmande

Den nordkoreanska kärnvapenupptrappningen skrämmer den norska skiddrottningen Marit Bjørgen. Jag hoppas de skjuter raketerna över oss, säger hon till NRK. Världsledarna håller för tillfället på att överväga hur man ska bemöta det nordkoreanska hotet.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 12 timmar sedan

Rekordstart för nya hedgefonden Exoduspoint

Hedgefonden Exoduspoint har tagit in över 8 miljarder dollar, motsvarande 75 miljarder kronor, inför lanseringen i början på juni. Därmed kommer det bli den största debuten för en hedgefond någonsin..

Realtid - 13 timmar sedan

Stockholm Fintech Hub försatt i tvångslikvidation

Fintech-hubben i centrala Stockholm är under likvidation. Advokat Staffan Ekdahl på advokatbyrån Hamilton har utsetts till likvidator. "Företaget har gått i likvidation efter beslut av Bolagsverket", bekräftare han för Realtid.

Realtid - 14 timmar sedan

Advokatbyrån Nova splittras – halva styrkan på väg in i ny byrå

Nästa vecka ser en ny advokatbyrå dagens ljus i Stockholm. Walthon startar som en utbrytning ur Nova..

Realtid - 14 timmar sedan

Cherrys vd anhållen för insiderbrott

Cherrys vd Anders Holmgren har anhållits misstänkt för insiderbrott i samband med att Ekobrottsmyndigheten genomfört en husrannsakan vid bolaget huvudkontor..

Realtid - 15 timmar sedan

Opus Capitas produkt topprankas

Fintechbolaget Opus Capitas system för digitala upphandlingar topprankas av Chicago-baserade undersökningsföretaget Spend Matters som rankat 50 bolag globalt..

Realtid - 19 timmar sedan

FI: Handelsbankens riskhantering undermålig

Handelsbanken får kritik av Finansinspektionen (FI) med anledning av bankens hantering av den brittiska byggjätten Carillion som gick i konkurs i år. Konkursen kostade Handelsbanken över en halv miljard kronor..

Realtid - 16 timmar sedan

HQ:s likvidator och Mats Qviberg kopplar in rättsexperter

Stridsyxan är fortfarande i luften. Munhugg mellan HQ AB:s likvidator Lars Ehrstedt och konkursförvaltaren Bill Kronqvist. Likvidatorn som vill stoppa förlikningen hänvisar till två expertutlåtanden och samtidigt har Mats Qviberg anlitat en rättsexpert..

Realtid - 16 timmar sedan

Brittiskt pensionsbolag köper in Cinnober-plattform

Svenska Cinnober, som främst säljer börsteknik, har, via sitt brittiska dotterbolag, sålt en FCA-kompatibel plattform till brittiska Smart Pensions..

Realtid - 17 timmar sedan

Investment-teamet på Savills börjar ta fart

Robert Treutiger, Savills nya investmentchef, är på plats och ett nytt investment-team börjar växar fram. Teamet består av rådgivare, projektledare och analytiker..

Realtid - 17 timmar sedan

Hallå där Peter Gönzci...

... vd för Aktietorget som byter namn till Spotlight Stockmarket och expanderar till Danmark..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.