Dagens Media > Ekonomi

Monday, 21 May, 09:25

Liknande nyheter

Taggar: Facebooks, förändringaren , flirtmed , Kina
DN - 16 jan 18 kl. 06:04

Martin Gelin: Facebooks förändringar handlar om att nå Kina

Facebook har lanserat sina radikala förändringar av nyhetsflödet som en nödvändig reform för att förbättra helhetsupplevelsen för de två miljarder användarna. I själva verket handlar det sannolikt om Mark Zuckerbergs allt mer desperata dröm om att slå sig in på den kinesiska marknaden..

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 12 kl. 10:50

Facebooks förändringar riskerar stjälpa

En dag dök alternativet ?betala för att fler ska se den här uppdateringen? upp under statusfältet.

UNT - 07 mar 18 kl. 07:00

Kalle Sandhammar: "Så slår Facebooks förändringar"

Uppsala förlorade en medieröst vid årsskiftet..

Dagensanalys.se - 13 apr 17 kl. 12:31

Facebooks senaste förändringar för annonsörer

Facebook införde en hel del förändringar i samband med kritiken i slutet av förra året. Nu uppdaterar de ånyo Pages Insight, lägger till några funktioner och tar bort andra. Alla ändringar hittar du här.

Dagensanalys.se - 27 apr 18 kl. 08:21

Facebooks avstängning av 3:e part missgynnar analys av data

Akademiker från ett flertal universitet har skrivit ett öppet brev till Facebook. De säger att  Facebooks senaste beslut att inte dela data med tredje part kommer att skada forskningen. Som ett svar på den senaste skandalen med missbruk av personuppgifter, läs Cambridge Analytica, har Facebook meddelat att de förändrar sättet som tredje part kan få tillgång till data, vilket begränsar åtkomsten till applikationsprogrammeringsgränssnitt (API).

Dagensanalys.se - 24 nov 16 kl. 12:56

I gränslandet mellan moral och intäkter finner vi Facebooks intåg i Kina

Facebook vill gärna etablera sig i Kina, något som kan visa sig vara en ekonomisk guldgruva med tanke på landets allt mer uppkopplade befolkning. Men för att tillfredsställa den kommunistiska regimen gör man samtidigt avkall på flera demokratiska processer och har till och med skapat ett censurverktyg. En fråga som Mark Zuckerberg borde ställa sig är om inte Facebook – en enormt stor aktör när det kommer till sociala medier – faktiskt borde föregå med ett gott moraliskt exempel.

Dagensanalys.se - 25 maj 16 kl. 14:30

Politiskt oväder tvingar Facebook till förändringar

Facebooks nyhetsflöde och dess ”trendande” nyheter har varit i blåsväder på sistone, med anklagelser om medveten partiskhet. Nu gör man en pudel, och lovar förbättringar – trots att man inte erkänner sig ha gjort något fel. Läckor har nyligen visat att trendande nyheter i Facebookflödet till stor del bestäms av ett mänskligt team, och ingen algoritm.

Dagensanalys.se - 05 aug 16 kl. 10:02

Aftonbladet svarar på Facebooks ändringar med humor

Hatten av den här gången till Aftonbladets redaktion som hanterar nyhetsflödet på Facebook. Efter att vi publicerade artikeln om klickrubriker skickade vi länken till Aftonbladet på Facebook. Här är redaktionens svar.

Nyheter 24 - 07 mar 14 kl. 10:23

Så ser Facebooks nya flöde ut

Förändringar, förändringar, förändringar. Facebook verkar ha svårt att bestämma sig exakt för hur det sociala nätverket egentligen ska se ut. På tisdagen gick företaget ut med en skärmdump som visar hur det nya flödet ska se ut på Facebook.

HBL - 05 okt 12 kl. 20:00

Facebooks policychef vill utbilda användarna

Nätverkssajten har fått kritik för att personalen inte går att nå och att ändringar på sajten ställer till det. Ett av företagets få ansikten utåt säger att rykten om läckta meddelanden är missförstånd.? Det fanns ingen läcka.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 5 minuter sedan

Efter turerna – nu öppnar The Pavilion

"Stureplans hetaste reklamyta" – The Pavilion – har varit nedsläckt sedan i september sedan Trafikverket beslutat att kuben är trafikfarlig. Nu har man anpassat ytan efter stadens ramverk för det offentliga rummet..

Dagens Media - 1 timme sedan

Publicister i protest mot ny Facebook-regel

Nya regler om hur Facebook-annonser ska registreras klumpar ihop journalistiskt innehåll med propaganda, menar News Media Alliance..

Dagens Media - 2 timmar sedan

Den nya radiomarknaden gynnar annonsörerna

SPECIALEN DEL 4 AV 4. De tre största radioannonsörerna välkomnar den ökade konkurrensen och de nya kampanjmöjligheterna som de nya nationella radiotillstånden för med sig. "Det sätter oss i en mer gynnsam förhandlingsposition", säger Martin Sundberg, chef för media och kommunikation på Svenska Spel..

Dagens Media - 3 timmar sedan

"Vi stressar allt mer, men saknar verktyg för att hantera det"

PODD. Mindfulness-experten Martin Ström gästar veckans "Under 15". "Tio minuters mindfulness om dagen räcker för att må bättre på jobbet"..

Dagens Media - Igår: 09:10

"Det behövs fler strategiska skallar i reklamvärlden"

HELGLÄSNING. Det rörs om rejält i grytan nu när Nord DDB ligger i uppväxlingsfas. Sedan Andreas Dahlqvist återkomst från USA har flera nya verksamheter kickats igång, och 45 nya rekryteringar har gjorts.

Dagens Media - 18 maj 18 kl. 06:30

5 kampanjer du önskar att du gjort själv

Kreativ och effektiv kommunikation behöver inte vara svårare än så här..

Dagens Media - I förrgår: 08:00

"Bruno Mars hörde av sig och hade sett ett av våra klipp"

HELGLÄSNING. Miljontals människor följer dagligen de svenska tvillingarna Iza och Elle Cryssanthanders på musikappen Musically. Men trettonåringarna själva tar det hela med ro: "Vi har alltid bara gjort det för att det är kul", säger de till Dagens Media..

Dagens Media - I förrgår: 15:02

Mobilskal av kraschade bilar blev världssuccé

Volkswagen och Nord DDB:s kampanj uppmärksammas världen över. Kreatörsduon bakom kampanjen berättar hur de kom på idéen..

Dagens Media - I förrgår: 14:28

Hållbarhet lyfts fram i McDonald's nya manér

McDonald's lyfter fram det ansvar som kommer med att vara Sveriges största restaurangkedja – med ny grafisk profil och ny kampanj framtagen av Nord DDB..

Dagens Media - I förrgår: 14:49

Åsa Tillberg Widell: "Den ideella sektorn har funnits länge i tankarna"

Som ny generalsekreterare för Sverige för UNHCR vill Åsa Tillberg Widell hålla engagemanget för flyktingarnas situation uppe, då debatten kring flyktingfrågan hårdnar i Sverige. Att lämna journalistrollen var dock inte ett helt lätt beslut. "Det har ju varit min yrkesidentitet hela min karriär", säger hon till Dagens Media..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.