Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 12:55

Dagens PS - 16 jan 18 kl. 08:42

Sören Gyll: Kina på jakt efter en ny svensk jätteVolvos rutinerade ex-vd har lång erfarenhet av att göra affärer i Kina och är övertygad om att Geelys storköp bara är början. ”Nu har de kommit över en post, men nästa steg är så mycket större.” I mellandagarna slog en bomb ned i svenskt näringsliv: aktivistfonden Cevian, med finansstjärnan Christer Gardell vid rodret, säljer hela sitt innehav i Volvo AB till kinesiska Geely, vilket redan är största ägare i Volvo Cars. Förutom att ta de flesta på sängen har jätteaffären skapat en rad frågetecken, skriver Dagens Industri i tisdagens utgåva. Det kanske största, enligt tidningen: ”Volvos framtid som noterat bolag.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Gyll, Kina, Geelys, Cevian, Christer Gardell, Volvo AB, Geely, Volvo Cars, Dagens Industri, Volvo, Sören Gyll, SKF, KÄlla, Industri, LÄS ÄVEN, PS, SD, Volvos, Dagensps

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sören, Gyll, Kina, jaktefter en ny svensk , jätte
DI - 16 jan 18 kl. 07:05

Sören Gyll: Kineserna ute efter Volvo och SKF

Geelys aktieköp i lastbilsjätten Volvo är noga planerat. Den bedömningen gör Volvos tidigare vd Sören Gyll som har lång erfarenhet av förhandlingar på toppnivå i Kina..

SR - 06 jun 15 kl. 23:51

Just nu: Följ VM-premiären Kanada-Kina

Fotbolls-VM är igång. Följ VM-premiären Kanada-Kina. Radiosporten gör inhopp i P4-kanalen Vaken mellan kl 00.

DI - 02 sep 13 kl. 09:16

Räntor och valutor: Stigande räntor i spåren av Kina-siffror

Räntorna i Europas kärna stiger några punkter i den inledande handeln och Europabörserna öppnar upp på en kombination av stigande inköpschefsindex i Kina och minskad risk för ett amerikanskt ingripande i Syrien i närtid..

SvD - 11 apr 17 kl. 20:00

Gyllenhammar till attack mot Gyll: ”Svekfull och illojal”

PG Gyllenhammar riktar sylvass kritik mot sina efterträdare i Volvo – Sören Gyll och Leif Johansson – som han menar misslyckats totalt. Och han anser att det ska till en revolution i batteriteknik för att elbilarna ska slå igenom. Nu är den 81-årige småbarnspappan aktuell i en ny SVT-dokumentär i två delar..

YLE - 17 jan 15 kl. 16:20

Kina har växt sig ur kläderna

Den flera decennier långa kinesiska strävan att bli den största ekonomin i världen håller på att förverkligas. Men med ekonomisk makt kommer också ansvar, som inte nödvändigtvis gynnar Finland. Mäter man konsumtionen i inhemsk valuta, beräknas Kina i höst ha gått förbi USA som den största ekonomin.

DN - 24 maj 14 kl. 15:05

Intensifierad jakt på kritiker i Thailand

Efter att Thailands mäktiga militär tagit över makten ökar nu spänningarna i landet. I huvudstaden växer en anti-kupp-rörelse i antal på gatorna. Samtidigt driver militären en intensiv jakt på kritiska akademiker, journalister och politiker..

SVT - 05 maj 11 kl. 12:38

Kina: Jakt på ip-adresser

Eurosport - 30 jul 14 kl. 16:44

Drömstart för Fejzullahu i Kina - två mål och en assist i debuten

Erton Fejzullahu fick en perfekt start på karriären i Kina när han gjorde två mål och en assist i debuten för Beijing FC..

SVT - 19 aug 15 kl. 20:07

Bilindustrin i Kina bromsar in

Guldåren i Kina är över. Och det är ett hårt slag inte bara mot Volvo utan för alla lyxbilstillverkare i världen..

Affärsvärlden - 03 jun 16 kl. 09:17

Ubers plan: Ska bli stört i Kina

Amerikanska taxiappbolaget Uber har inte gett upp planerna på att bli den största aktören i Kina. Bolaget skall fortsätta att konkurrera med ärkerivalen Didi Chuxing och ambitionen är att det amerikanska bolaget inom ett år ska susa om och bli störst. Det uppger företagets kinesiska strategichef Zhen Liu enligt Techcrunch..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Svenska techstjärnan i nytt 100-miljoneravtal

Projektbolaget Northvolt har skrivit under ett partnerskapsavtal med Skellefteå kraft värt 100 miljoner kronor i investeringar, skriver Breakit. Beloppet är ämnat för den nya batterifabrik som Northvolt planerar att ha färdig i samma stad 2023. Den är tänkt att kunna producera batterier för flera hundra tusen elbilar.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Hon ritar ut kartan för Kinneviks framtid

Investmentbolaget Kinneviks nya ordförande Amelia Fawcett vill göra mer inom finansiella tjänster och hälsovård och ser stora möjligheter inom teknik, medier och telekom samt e-handel. Det säger hon i en intervju med Dagens industri. Kinnevik-toppen ser att konsolideringen i telekomsektorn bara har börjat och att fler strukturaffärer kommer att ske på den fronten.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Riksbanken: Här är största risken för Sverige

Hushållens höga och växande skuldsättning fortsätter att utgöra den största risken för svensk ekonomi. Skuldsättningen har ökat under lång tid och beror bland annat på att bostadsmarknaden fungerar dåligt och på att skattesystemet inte är väl utformat ur ett finansiellt stabilitetsperspektiv. Det är därför viktigt att fortsätta med åtgärder som minskar riskerna och ökar motståndskraften i hushållssektorn inom framförallt dessa politikområden.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Kanondrag i aktie efter urstark prognos

Stockholmsbörsen har som väntat inlett svagt på onsdagen efter nedgångar på Wall Street och i Asien. Även på de stora Europabörserna ses nedgångar. Amerikanska börsterminen är på minus.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Storbanken varnar: Då går USA in i recession

Om oljepriset stiger till 100 dollar per fat riskeras USA:s ekonomi att kastas in i en recession. Det varnar den schweiziska investmentbanken UBS för, enligt CNBC. Brentoljan har stigit nära 48 procent det senaste året och under den senaste tiden handlats över 80 dollar per fat.

Dagens PS - 1 timme sedan

Marcus Birro efter nya Palme-spåret: ”Tragiskt”

Bankernas hemliga liv, Göran Greider fly förbannad och ”Skandiamannen” pekas ut som Palme-mördaren. Det och mycket mer i dagens Ledarkollen av Marcus Birro. Bankernas hemliga liv Som novis undrar man mycket om bankernas hemliga liv.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Rekordstöd för SD – största partiet bland män

Sverigedemokraterna rusar i ny mätning medan Socialdemokraterna sjunker till ”Julholt-nivå”, skriver Dagens Nyheter. SD har aldrig gått starkare. I en ny mätning från Dagens Nyheter/Ipsos som publiceras på onsdagsmorgonen får Jimmie Åkessons parti över 20 procent av väljarstödet.

Dagens PS - 5 timmar sedan

FT: Snacket går om en gigantisk bankfusion

Chefer från Barclays och Standard Chartered har träffats och löst diskuterat en möjlig fusion, rapporterar Financial Times med hänvisning till källor. Enligt uppgift ägde mötet mellan två chefer från huvudkontoren för de båda bankerna rum där man diskuterade de potentiella fördelarna av att gå ihop. Baserat på vad affärstidningen skriver ska samtalet ingå i en större ansträngning från Barclays sida att förbättra sin finansiella prestation.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Nordkorea-rädsla sprids på NY-börsen

Kurserna på New York-börsen vände nedåt på tisdagen. Sentimentet tyngdes av uttalanden från amerikanska presidenten Donald Trump som sa att han inte var säker på att toppmötet med Nordkorea verkligen kommer bli av samt att han inte var nöjd med handelssamtalen med Kina. På den breda marknaden sjönk S&P 500 index med 0,31 procent till 2.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Oväntad spelsuccé får Wall Street att darra

Strauss Zelnick som är vd för spelutvecklaren Take-Two Interactive Software ser på succéspelet Fortnite från Epic Games som något positivt för branschen. Sedan lanseringen av Fortnite i somras har spelet tagit alla med storm och inneburit att etablerade aktörer som Activision Blizzard tappat miljarder i börsvärde. Snabbheten i framgången har också fått Wall Street att ifrågasätta ifall de traditionella spelutvecklarna kommer att bli lidande av konkurrensen på lång sikt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.