SR > Vetenskap

Wednesday, 20 February, 22:19

SR - 15 jan 18 kl. 17:00

Salt mat kan minska blodfödet i hjärnanFör mycket salt i maten minskar blodflödet i hjärnan och försämrar därmed korttidsminnet. Detta enligt en ny studie på möss..
Läs mer på SR

Dela artikeln

276 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Salt, matkan , minska, blodfödeti , hjärnan
Expressen - 04 maj 17 kl. 17:32

USA vill minska inflödet av papperslösa migranter

USA vill minska inflödet av papperslösa migranter i landet. Det genom att sätta press på Mexiko att stabilisera Centralamerika. Annars hotar de med att lägga ner frihandelsavtalet Nafta..

DN - 28 feb 15 kl. 11:03

Salt, snö, stavar, vallan – det här är VM i bortförklaringar


Salt, vatten, sockersnö, dalahästar, nummerlappar och ramlande ryssar – förklaringarna till varför vissa skidåkare misslyckats i VM-spåren har verkligen varierat..

Dalarnas tidningar - 10 okt 17 kl. 10:45

Andreas letar mat bland sopor: "Det är som att gå på skattjakt, man vet aldrig vad man ska hitta"

Snål, sparsam eller miljömedveten? Att leta mat i containrar har blivit en livsstil för Andreas Jakobsson, som föreläser på Täljstenen på torsdag. "Någon sitter och tigger framför affären, och så slänger de mat för tusentals kronor bakom den", säger han..

Expressen - 25 okt 13 kl. 16:18

"Mat-Niklas" slutar: "Det blir inte mer nu"

Helsingborgaren Niklas Ekstedt tog över stafettpinnen som tv-kock i SVT efter Tina Nordström från samma stad. I går sändes sista avsnittet i serien "Niklas mat". Nu slutar han med tv.

SvD - 04 jun 15 kl. 05:30

M: Minska stödet till förnybar energi

Subventionerna av förnybar energi bör minska. Det anser Moderaterna inför förhandlingarna i energikommissionen. Att regeringen gått vidare med andra åtgärder innan kommissionen börjat arbeta väcker ont blod..

Dalarnas tidningar - 04 okt 17 kl. 08:09

Hungrig lodjursunge åt upp katternas mat: "Vi sa det att detta får man inte uppleva"

Inger Olofsson, 64, och hennes särbo kunde inte tro sina ögon.
En hungrig lodjursunge hade kommit till parets veranda för att äta upp kattmaten.
– Det var väldigt speciellt.

YLE - 09 apr 18 kl. 16:00

Konsumenterna vill ha bättre koll på sin mat – snart kan det bli möjligt att besöka bondgården virtuellt för att se varifrån köttet kommer

Redan i dag står det ofta på köttpaketet från vilken gård köttet kommer. Snart kan det också bli möjligt att via webbkamera kolla hurdana förhållandena är på gården, visionerar Mikael Jern, VD för Västankvarn Gård..

Nerikes Allehanda - 21 jun 17 kl. 12:13

Okej för kommunens beslut att bryta mot vattendom "Nödvändigt att minska vattenflödet"

Mark- och miljödomstolen meddelar nu att man godkänner Örebro kommuns beslut att i slutet av förra året och fram till i mars i år sänka flödet från Toften till Svartån för att spara på vatten efter en torr sommar och höst..

NSD - 08 sep 18 kl. 12:45

Flera partier vill minska stödet till elitlagen efter valet

Det har pratats mycket om invandringen, sjukvården, polisen, barn- och äldreomsorgen, skolan, pensionen och miljön inför årets val..

VA - 23 nov 18 kl. 09:19

Hennes klimat-app ska minska konsumtionshetsen: "Det ska göra ont att shoppa"

Vi måste alla ta ett större ansvar för att nå de globala miljömålen. Men hur gör vi det i vardagen? Hör Nathalie Green, vd för nystartade Doconomy, berätta i lunchpodden ”Min bästa idé” hur du kan shoppa för en bättre miljö.

Fler nyheter från SR

SR - 14 timmar sedan

Spelar livsmål någon roll för hälsan?

Att sätta upp mål har blivit allt vanligare - på jobbet, i skolan och för träningen till exempel. Men spelar målen egentligen någon roll?.

SR - 16 timmar sedan

Lucka i djurskyddslagen vid hantering av vilda djur

En lucka i lagen gör att vilda djur står utan skydd av djurskyddslagen när de hanteras i förvaltningssyfte. Det menar forskare på Sveriges Lantbruksuniversitet..

SR - 16 timmar sedan

Nu kartläggs all skog – med rymdlaser

Just nu kartlägger Nasa all världens skog med en laser från rymden. Målet är att för första gången få fram en tredimensionell, global karta av planetens skogar och skogarnas förmåga att lagra kol..

SR - 16 timmar sedan

Märkliga ringar omger vit dvärgstjärna

En nyupptäckt vit dvärgstjärna förbryllar astronomerna eftersom den har stora ringar runt sig..

SR - Igår: 09:42

Israelisk månlandare skjuts upp på fredag

Uppskjutningen innebär att Israel ansluter sig till den lilla grupp länder – USA, Ryssland och Kina – som skickat farkoster till månen..

SR - Igår: 10:02

Din telefon kan krylla av livsformer

Om man är på jakt efter okända livsformer behöver man inte resa ut i rymden, eller djupt ner i en grotta. Det räcker att ta en närmare titt på din egen telefon, eller sko..

SR - Igår: 07:02

Forskare: Hästar klarar halm

De hästägare som har svårt att få tag på foder efter sommarens torka kan fortsätta att utfodra hästen med halm. Det ökar nämligen inte risken för magsår, enligt en studie..

SR - Igår: 07:03

Vintergatans gytter – karta för långflyttande fjärilar

En långflygande nattfjäril i Australien verkar ta hjälp av både jordens magnetfält och Vintergatan för att kunna orientera sig, visar preliminär forskning från Lund..

SR - I förrgår: 09:02

Lyckat test för rymdharpun

En harpun som slungats iväg från en satellit har visat att det går att fånga in rymdskrot på det sättet..

SR - I förrgår: 07:57

Dyr immunterapi riskerar skapa ojämlik cancervård

För att få behandling med den så kallade checkpoint-hämmaren måste patienten betala själv vid vissa cancerformer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.