VA > Ekonomi

Monday, 12 November, 23:34

Liknande nyheter

Taggar: Dagens, noteringsfest, börsen, Aktien, rusar, direktmed över , 20 procent
Dagens PS - 01 feb 18 kl. 09:21

BÖRSEN: Kursrally i JM – rusar 9,7 procent

Aktiechef spådde inför börsöppningen att bolaget skulle gå ”svagt ner”. Tänk så fel han hade, Lars Söderfjell, aktiechef på Ålandsbanken, som inför dagens börshandel i Stockholm uttalade sig i DITV:s Börsmorgon att JM-aktien skulle backa. Det är precis tvärt om alltså – aktien sticker som en projektil och är upp med nästan 10 procent på kvartalsrapporten.

Dagens PS - 11 jan 18 kl. 09:24

BÖRSEXTRA: Aktien rusar – stjärn-vd:n frikänd

Mätteknikbolaget Hexagon rycker i morgonhandeln. Hexagons vd Ola Rollén frikändes på onsdagskvällen av Oslo tingsrätt från anklagelserna om insiderbrott. Det här har satt fart på bolagets aktie, som stiger med 5,4 procent efter 15 minuters handel på Stockholmsbörsen.

Dagens PS - 03 nov 16 kl. 13:29

”Rookie” tokrusar på börsen

Börsraketer kommer och går. Här är ett av pappren och som vi på Dagens PS skrev om i somras. Här är ett annat exempel på en kursraket – gas- och oljebolaget Lundin Petroleum – som fick en urladdning efter en stark och då aktuell kvartalsrapport.

VA - 05 apr 18 kl. 16:13

Vild rökare på börsen – aktien rusar 30% i dag

Läkemedelsbolaget Enorama Pharma är dagens raket på Stockholmsbörsen. .

Dagens PS - 04 jun 18 kl. 09:55

Börsen: Flera raketer efter goda nyheter

Stockholmsbörsen backar under öppningen, till skillnad från de ledande Europabörserna där det ses stigande utveckling. Flera verkstadsjättar backar. Ljudboksspecialisten Storytel stiger 7,6 procent under förmiddagshandeln efter att det stått klart att norska mäklarfirman ABG Sundal Collier höjt sin riktkurs för aktien.

Dagens PS - 18 sep 17 kl. 07:01

Börsveckan: Fyra heta köpråd på börsen

Börsveckan analyserar sju bolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för kvartetten Diös, Bergman & Beving, JLT och Hexatronic medan rådet avvakta lämnas för NP3, Clas Ohlson och Consilium. Tidningen gör en förändring i sin portfölj, danska Pandora utgår och ersätts av Hexatronic.

Dagens PS - 11 sep 17 kl. 07:01

Börsveckan: Dags att casha in på aktien

Aktien har gått lite för starkt för Börsveckans smak, vilken nu väljer att ta hem vinsten. Tidningen ger också två nya köpråd. Börsveckan ger köpråd för Camurus och RaySarch i den senaste utgåvan.

Dagens PS - 25 jan 18 kl. 09:24

EXTRA: Sanslös kursslakt – aktien rasar 30 procent

Mardrömsstart för populära aktien i börsöppningen. Fingerprint Cards har nu på torsdagsmorgonen kommit in med en rapport som gjort marknaden grovt besviken. Bolaget vinstvarnar och tvingas säga upp nästan hälften av personalstyrkan.

Dagens PS - 18 jan 18 kl. 08:48

Kände analytikern hissar H&M-aktien

Anser att aktien är ”enormt köpvärd”. Trots H&M:s kräftgång på börsen och trots att allt fler stora investerare överger aktien, så menar Peter Malmqvist, chefsanalytiker på Remium, att klädjättens aktie absolut är värd att stuva börsportföljen med. Det säger han i en intervju med Affärsvärlden, där han hävdar att den senaste tidens dramatiska kursfall i H&M är omotiverat.

Dagens PS - 27 mar 18 kl. 10:32

JUST NU: Aktien rasar efter dagens börsdebut

Bygghemma, ett e-handelsbolag inom hemförbättring, faller i premiärhandeln på Stockholmsbörsen på tisdagen den 27 mars. Bolaget är 2018 års första nyintroduktionen på Stockholmsbörsen. Teckningskursen sattes till 47,50 kronor per aktie, vilket var mitt i det aviserade intervallet på 45 till 50 kronor per aktie.

Fler nyheter från VA

VA - 7 timmar sedan

Svenska biohackarbolaget skapar panik i Storbritannien – ska sätta in mikrochip i hundratusentals anställda

Det började med en piercing-studio. Nu ska svenska Jowan Österlund sätta in chipimplantat i hundratusentals människor.  .

VA - 9 timmar sedan

Solenergibolaget Azelio till börsen

Teknikbolaget Azelio uppger i ett pressmeddelande att man har för avsikt att göra en notering på First North i Stockholm.  .

VA - 10 timmar sedan

Börsen: Byggbolaget rasar 7 procent

Stockholmsbörsen inledde först något upp på måndagen, men har därefter halkat ned i negativt territorium. En liknande rörelse syntes på omvärldsbörserna.  .

VA - 10 timmar sedan

Undvik kostsamma fallgropar i offentliga upphandlingar – detta ska du tänka på

Företag som ingår ett direktupphandlat avtal med en offentlig aktör måste vara medvetna om riskerna. Det finns kännbara rättsliga konsekvenser för båda parter som i värsta fall leda till förlorade affärer och kostsamma processer. .

VA - 11 timmar sedan

Lista: 100 bolag som betalar högst löner i Sverige

Här är bolagen som ger mest klirr i kassan. .

VA - 14 timmar sedan

Efter försäljningsfiaskot: Nu ska lyxbyggaren bygga lågprisbostäder

Bostadsutvecklaren Oscar Properties breddar sin verksamhet.  .

VA - 14 timmar sedan

Alibaba slog rekord under ”singeldagen” – sålde för 280 miljarder

Alibabas försäljning nådde nya höjder under söndagen.  .

VA - 15 timmar sedan

Triss i köpvärda aktier - men ett problembolag du gör klokt att sälja direkt

Vård, kontanthantering och industripärla lockar till köp på börsen just nu. .

VA - 15 timmar sedan

Kristerssons ministerlista klar

Ulf Kristersson är väl förberedd för statsministerjobbet. .

VA - 15 timmar sedan

Rynkmiljardärens nya bolag mot börsen

Q-Med-grundaren Bengt Ågerups nya bolag till börsen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.