VA > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 10:36

Liknande nyheter

Taggar: Dagens, noteringsfest, börsen, Aktien, rusar, direktmed över , 20 procent
Dagens PS - 01 feb 18 kl. 09:21

BÖRSEN: Kursrally i JM – rusar 9,7 procent

Aktiechef spådde inför börsöppningen att bolaget skulle gå ”svagt ner”. Tänk så fel han hade, Lars Söderfjell, aktiechef på Ålandsbanken, som inför dagens börshandel i Stockholm uttalade sig i DITV:s Börsmorgon att JM-aktien skulle backa. Det är precis tvärt om alltså – aktien sticker som en projektil och är upp med nästan 10 procent på kvartalsrapporten.

Dagens PS - 11 jan 18 kl. 09:24

BÖRSEXTRA: Aktien rusar – stjärn-vd:n frikänd

Mätteknikbolaget Hexagon rycker i morgonhandeln. Hexagons vd Ola Rollén frikändes på onsdagskvällen av Oslo tingsrätt från anklagelserna om insiderbrott. Det här har satt fart på bolagets aktie, som stiger med 5,4 procent efter 15 minuters handel på Stockholmsbörsen.

Dagens PS - 03 nov 16 kl. 13:29

”Rookie” tokrusar på börsen

Börsraketer kommer och går. Här är ett av pappren och som vi på Dagens PS skrev om i somras. Här är ett annat exempel på en kursraket – gas- och oljebolaget Lundin Petroleum – som fick en urladdning efter en stark och då aktuell kvartalsrapport.

VA - 05 apr 18 kl. 16:13

Vild rökare på börsen – aktien rusar 30% i dag

Läkemedelsbolaget Enorama Pharma är dagens raket på Stockholmsbörsen. .

Dagens PS - 04 jun 18 kl. 09:55

Börsen: Flera raketer efter goda nyheter

Stockholmsbörsen backar under öppningen, till skillnad från de ledande Europabörserna där det ses stigande utveckling. Flera verkstadsjättar backar. Ljudboksspecialisten Storytel stiger 7,6 procent under förmiddagshandeln efter att det stått klart att norska mäklarfirman ABG Sundal Collier höjt sin riktkurs för aktien.

Dagens PS - 18 sep 17 kl. 07:01

Börsveckan: Fyra heta köpråd på börsen

Börsveckan analyserar sju bolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för kvartetten Diös, Bergman & Beving, JLT och Hexatronic medan rådet avvakta lämnas för NP3, Clas Ohlson och Consilium. Tidningen gör en förändring i sin portfölj, danska Pandora utgår och ersätts av Hexatronic.

Dagens PS - 11 sep 17 kl. 07:01

Börsveckan: Dags att casha in på aktien

Aktien har gått lite för starkt för Börsveckans smak, vilken nu väljer att ta hem vinsten. Tidningen ger också två nya köpråd. Börsveckan ger köpråd för Camurus och RaySarch i den senaste utgåvan.

Dagens PS - 25 jan 18 kl. 09:24

EXTRA: Sanslös kursslakt – aktien rasar 30 procent

Mardrömsstart för populära aktien i börsöppningen. Fingerprint Cards har nu på torsdagsmorgonen kommit in med en rapport som gjort marknaden grovt besviken. Bolaget vinstvarnar och tvingas säga upp nästan hälften av personalstyrkan.

Dagens PS - 18 jan 18 kl. 08:48

Kände analytikern hissar H&M-aktien

Anser att aktien är ”enormt köpvärd”. Trots H&M:s kräftgång på börsen och trots att allt fler stora investerare överger aktien, så menar Peter Malmqvist, chefsanalytiker på Remium, att klädjättens aktie absolut är värd att stuva börsportföljen med. Det säger han i en intervju med Affärsvärlden, där han hävdar att den senaste tidens dramatiska kursfall i H&M är omotiverat.

Dagens PS - 27 mar 18 kl. 10:32

JUST NU: Aktien rasar efter dagens börsdebut

Bygghemma, ett e-handelsbolag inom hemförbättring, faller i premiärhandeln på Stockholmsbörsen på tisdagen den 27 mars. Bolaget är 2018 års första nyintroduktionen på Stockholmsbörsen. Teckningskursen sattes till 47,50 kronor per aktie, vilket var mitt i det aviserade intervallet på 45 till 50 kronor per aktie.

Fler nyheter från VA

VA - 45 minuter sedan

KI: Åldrande befolkning pressar offentliga finanser

Den demografiska utvecklingen med en åldrande befolkning sätter press på de offentliga finanserna under kommande årtionden och det kommer att krävas finanspolitiska prioriteringar. Det skriver Konjunkturinstitutet, KI, i sin rapport om den långsiktiga hållbarheten i de offentliga finanserna. .

VA - 1 timme sedan

Swedbank rasar på börsen efter avslöjande – drar med sig OMXS30

Storbanken som misstänks för penningtvätt straffas rejält när börsen öppnar. .

VA - 1 timme sedan

Så mycket ökar jobbstressen i Sverige – ”Det är oroande”

Sju av tio tjänstemän i privat sektor känner sig stressade av jobbet, enligt Unionens Stressindex – en ökning med tio procent sedan förra årets mätning.  .

VA - 1 timme sedan

Uppgifter: Tesla funderar på leasing för Model 3

Elbilstillverkaren Tesla förbereder sig på att lansera en leasinglösning för Model 3. Det rapporterar Electrek och hänvisar till ett internt memo. .

VA - 1 timme sedan

Avvaktande handel på Wall Street – ödesvecka för samtal mellan Trump och Kina

Investerare blickar mot Washington där handelssamtal mellan USA och Kina äger rum. .

VA - 2 timmar sedan

Avslöjande: Suspekta transaktioner för 40 miljarder gör Swedbank misstänkt i penningtvättshärvan

SVT:s Uppdrag granskning uppger att minst 40 miljarder kronor har slussats mellan misstänkta konton i Swedbank och Danske Bank i Baltikum. .

VA - 18 timmar sedan

Beskedet: Sanders utmanar Trump om presidentposten

77-årige Sanders meddelade i dag att han ställer upp i nästa presidentval. .

VA - 18 timmar sedan

Ny rapport: Oldfluencer, vertikalodlare och klimatrevisor hetaste framtidsjobben

I en färsk rapport föreslår Trygghetsrådet tio jobb som kan växa fram när arbetsmarknaden förändras. Dessutom utlyses praoplatser inom "framtidsjobb" såsom vertikalodlare och robotpersonlighetstekniker. .

VA - 19 timmar sedan

Batteridrottningen tecknar nytt avtal – nu kommer hennes uppfinning till solcellstäta Australien

Först Kina, nu Australien. Christina Lampe-Önnerud tecknar ett andra licensavtal för sin smarta batterilösning med Energy Renaissance.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.