Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 15 October, 10:53

Dagensanalys.se - 15 jan 18 kl. 09:42

Regeringsutredning kräver hårdare tag mot smygreklam på internetI oktober 2016 tillsatte regeringen en utredning som skulle undersöka det förändrade reklamlandskapet i och med framväxten av digital marknadsföring, samt komma med förslag på åtgärder för hur smygreklam och reklam riktad mot barn och unga ska hanteras på bästa sätt. I fredags lades förslaget fram som bland annat innebär såväl lagändringar som insatser för att öka konsumenternas kunskap. År 2017 var ett rekordår i fråga om antalet ärenden kring digital smygreklam via influencers som Reklamombudsmannen haft fällande domar i. Det innebär att influencers inte tydligt deklarerat att de gör reklam för en produkt eller ett varumärke, trots att det finns tydliga riktlinjer för hur sponsrade inlägga ska märkas. Även internationellt har den obefintliga eller otydlig
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Reklamombudsmannen, FTC, Sverige, DN, Gunnar Larson, Coalition, Better Ads, Konsumentverket

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringsutredning, kräver, hårdare, tagmot , smygreklam, internet
IDG - 10 okt 12 kl. 08:34

Straff för dataintrång kan skärpas

En regeringsutredning ska se över om straffen ska bli hårdare..

Computer Sweden - 10 okt 12 kl. 08:34

Nu kan straffet för dataintrång skärpas

En pågående regeringsutredning ska se över om straffen för it-relaterad brottslighet ska bli hårdare..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 45 minuter sedan

Experten svarar: Så här ska du mäta engagemang

Tobias Ögren från Analyticsdagarna har delat med sig av en intervju med Simo Ahava som anses vara en riktig expert på det här med att mäta bland annat engagemang. Intervjun är på engelska: Simo Ahava is a recognized expert on customizing web analytics and tag management solutions to improve the entire “life cycle” of data collection, processing, and reporting. In this interview Simo is talking about the difficulties to measure engagement – but also sharing advices how to overcome them.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

”När våra testpersoner interagerar med Mica så backar de några steg”

Så verklig är AI-assistenten från Magic Leap, och vi håller helt med. När du ser videoklippet med Mica så kommer du inte att tro dina ögon. I framtiden kommer vi att ha relationer med smarta assistenter.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Snapchat flirtar med kattälskare

Om du har en katt och ett konto på Snapchat så kan du och din lilla kelis ta bilder med Snapchats nya katt-linser och skicka till dina vänner. Snapchat har alltså tagit fram linser som fungerar utmärkt när du vill ta roliga bilder på dig själv och din katt. Nu kan lilla Selma, Maja eller Måns vara stjärnan i bilden även på Snapchat.

Dagensanalys.se - I förrgår: 07:09

Bästa tiden för publicering på Instagram

Flera av oss undrar när på dygnet man ska publicera inlägg för att få bästa effekt. Här har vi ett svar från Instagram. Den mest optimala tidpunkten för att publicera inlägg är när din publik är online.

Dagensanalys.se - I förrgår: 01:17

”Du kan inte använda grannens fjärrkontroll”

Hälften av alla iPhone-användare har nu installerat iOS 12. Det innebär att hälften blockerar i default-läge alla tredjepartskakor. Annonsering och mätningar är i fara och ingen bryr sig.

Dagensanalys.se - I förrgår: 13:57

”Spel är designade utifrån insikter om människors olika drivkrafter”

Med hjälp av spelvärldens psykologi kan vi ändra människors beteende och skapa effektivare kundupplevelser. Under årets GamifyUs på Stockholmsmässan den 5 december får deltagarna värdefulla insikter i hur en ökad förståelse för människans drivkrafter, i kombination med hur riktigt duktiga speldesigners tänker, i förlängningen leder till smartare affärer och hållbarare organisationer. Vad är det egentligen som styr våra handlingar, och är vi alltid så rationella när vi fattar beslut?

Dagensanalys.se - I förrgår: 12:27

Så här ser Facebooks nya 3D-bilder ut

Facebooks nya 3D-bilder är riktigt bra. Vad man får är ett djup i bilden och allt känns genomtänkt. Här kan du se själv:
.

Dagensanalys.se - I förrgår: 11:01

Nu är GfK i hamn hos Ipsos

Ipsos har nu genomfört hela köpet av de fyra delarna i GfKs verksamhet. Custom Business Research -Customer Experience, Experience Innovation, Health, och Public Affairs. Ipsos fick öppna upp stora plånboken och köpa de fyra delarna av GfK för 105 miljoner euro.

Dagensanalys.se - 12 okt 18 kl. 05:17

Analyticsdagarna i Stockholm 13-15 November

Dagens Analys är samarbetspartner till Analyticsdagarna och därför erbjuder vi 1000 kr i rabatt på eventet 14 November och kurserna 13 & 15 November. Använd följande rabattkod när du bokar: da1000 Eventet den 14 November är en fullspäckad dag av insikter, lärdomar och praktiska exempel på mätning och digital analys av data och webb. Ni får bl.

Dagensanalys.se - 12 okt 18 kl. 05:13

AI sätter fart på marknadsföring ̶ på flera sätt

När AI används för marknadsföring handlar det oftast om smarta analyser av data. Men det finns fler användningar av AI. Det portugisiska företaget OutSystems är en global jätte inom området low-code.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.