DN > Ekonomi

Monday, 15 October, 10:32

DN - 15 jan 18 kl. 09:25

”Fler skyskrapor i Stockholm blir till nytta för hela Sverige”Stockholms utveckling är avgörande för Sveriges ekonomi. Det behövs mycket fler bostäder, helst i skyskrapor. I en storstad måste många människor få plats på en begränsad yta, menar ekonomen Edward Glaeser..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholm, Sverige, Sveriges, Edward Glaeser

Dela artikeln

250 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, skyskrapori , Stockholmblir till , nyttaför , hela Sverige
DI - 22 mar 17 kl. 22:39

Nya spelregler i Stockholm – öppnar för fler skyskrapor

Borgarrådet Roger Mogert (S) vill införa nya riktlinjer som ska gälla för byggen och renovationer i Stockholms innerstad. Han ställer sig bland annat försiktigt positiv till fler höghus – men vill inte se en ny koncentration av bankkontor i stadskärnan..

DI - 10 nov 17 kl. 14:36

Ny uppgörelse öppnar för fler skyskrapor i Stockholm

Tiotusentals nya bostäder och en ny skyline i Stockholm med flera höga hus. Det kan bli följden av en ny uppgörelse om radarövervakningen vid Bromma flygplats..

Expressen - I förrgår: 10:59

”Bygg ett Nobel Center och fler skyskrapor i Stockholm”

Tv-kände stjärnarkitekten Gert Wingårdh fick aldrig rita Nobel Center, men är till hundra procent för det omdiskuterade bygget på Blasieholmen i Stockholm.– Jag kan inte förstå hur man inte kan vilja ha det här välskräddade huset som försiktigt tar plats på Blasieholmen, säger han i en tv-intervju med Expressen..

Skånskan - 08 jun 16 kl. 10:19

Fler ska dra nytta av höghastighetstågen

Skåne Höghastighetstågen måste göras relevanta för fler kommuner än de som ligger längs spåren. Det var en av synpunkterna som framfördes på en konferens i Malmö igår med syftet att ge en nyanserad bild av investeringen. Sverigeförhandlingen berättade om ett stort intresse.

SvD - 14 sep 15 kl. 17:00

”Fler än Stockholm måste bygga studentbostäder”

Stockholms långa studentbostadsköer fylldes på när den nya terminen nyss inleddes på universiteten och högskolorna. Samtidigt kom Boverket med nya siffror som visar att bostadsbyggandet i Stockholm släpar efter resten av landet. Detta gäller dock inte byggandet av studentbostäder, som tack vare projektet Sthlm6000+ ökar starkt i länet.

SvD - 20 maj 12 kl. 17:26

Behöver Stockholm fler skyskrapor?

Läsarna tyckte till om Roslagsport..

YLE - 19 maj 16 kl. 05:59

Koloni av finlandssvenska ekonomer i Stockholm

Allt fler ekonomer söker sig till Sverige. Det gäller såväl Hanken i Helsingfors som Hanken i Vasa. Det bedömer rektor Karen Spens på Svenska Handelshögskolan.

DN - 15 maj 18 kl. 05:00

Stockholms utmaning: fler bebisar och fler pensionärer

Vi blir allt fler i Stockholm. På åtta år kommer befolkningen i länet att växa med 330.000 personer – nästan ett helt Malmö.

SvD - 16 mar 12 kl. 08:03

Stockholm gick om London

Därför väljer fler turister Stockholm som resmål..

SvD - 10 mar 11 kl. 06:47

Så blir vårdplatserna snabbt fler i Stockholm

Vårdbehoven för en växande Stockholmsregion kräver långsiktighet ? men också snabba åtgärder. I dag presenterar vi i en rapport ett antal åtgärder som vi omedelbart vill genomföra för att snabbt....

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Detaljhandelsföretaget Sears ansöker om konkursskydd i USA

Anrika amerikanska detaljhandelsbolaget Sears tvingas ansöka om konkursskydd. .

DN - 1 timme sedan

Lugn start på börsveckan i Stockholm

Stockholmsbörsen inleder handelsveckan med oförändrade kurser. Vid öppning är omxs-index oförändrat där en liten positiv uppgång märks framför allt för banksektorn. Handelsbanken stiger 0,7 procent medan Swedbank lyfter 0,4 procent följt av SEB, plus 0,3 procent..

DN - 4 timmar sedan

Kraftig ökning av kvinnor på börsens vd-poster

Antalet kvinnor på börsbolagens vd-post har ökat kraftigt det senaste året. Samtidigt halkar också Anders ned från tronen som det vanligaste vd-namnet. .

DN - 4 timmar sedan

Indiskas vd: Näringslivet blir inte jämställt av en nätverkslunch

För ett år sedan tog Karin Lindahl över som vd och ägare för Indiska. Nu reagerar hon på att färre kvinnor startar företag och säger sig förstå varför.  – Näringslivet måste hantera jämställdhetsfrågan som andra strategiskt viktiga frågor, säger hon.

DN - 18 timmar sedan

Coops vd om poängbedrägeriet: ”Kunder som gjort polisanmälan får tillbaka poäng”

Just när detaljhandelsveteranen Magnus Johansson lyckats få snurr på Coops försäljning stötte matkedjan på nya motgångar. Nu införs krav på mobilt bank-id för att stoppa stölder av bonuspoäng. .

DN - 21 timmar sedan

Swish ligger nere – går inte att betala

Betalningstjänsten Swish ligger nere och inga betalningar kan genomföras..

DN - Igår: 05:45

Bostadsbolag inför rökningsfria hyreskontrakt

Bostadsbolaget Poseidon i Göteborg inför en klausul om rökförbud i alla nya hyreskontrakt från den första december. Detta trots att hyresnämnden tidigare slagit fast att rökning i lägenheter ska vara tillåtet i normal omfattning, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

DN - Igår: 10:54

Carl Johan von Seth: Fem orsaker till att världens börser skakar

De senaste årens ekonomiska uppgång har varit global och samstämd. Likaså var veckans bakslag på börserna synkroniserat. Men det som har präglat den globala konjunkturen under 2018 är i grunden en växande internationell disharmoni.

DN - 12 okt 18 kl. 10:27

Dystra siffror för lantbrukarna efter torkan

Spannmålsskördarna ser ut att hamna mellan 30 till 70 procent lägre än normalt, visar nya siffror från Lantbrukarnas riksförbund (LRF). .

DN - 12 okt 18 kl. 09:36

Kanadas mjölkbönder fruktar Trumps nya handelsavtal: ”Som att dödas med tusen knivhugg”

CALEDON. Det har varit nervösa dagar och veckor för bröderna Philip och Peter Armstrong på deras mjölkfarm i provinsen Ontario, Kanada. Skulle det bli ett nytt frihandelsavtal med USA som drog undan mattan för deras möjlighet att klara sitt jordbruk?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.