DN > Ekonomi

Sunday, 19 August, 04:12

DN - 15 jan 18 kl. 09:01

Svenskarna allt mer pessimistiska om bostadsprisernaFler tror på sjunkande bostadspriser, visar SEB:s boprisindikator för januari. Av de tillfrågade hushållen svarade 43 procent att de tror att bostadspriserna kommer att falla det kommande året, en ökning med två procentenheter sedan den förra undersökningen för en månad sedan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
SEB

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarnaallt , mer, pessimistiskaom , bostadspriserna
Affärsvärlden - 09 jul 15 kl. 14:12

Svenskarna mer pessimistiska om börsutvecklingen

Svenskarna har blivit mycket mer pessimistiska när gäller börsutvecklingen sedan början av året. Förväntningarna är nu på den lägsta nivån sedan årsskiftet 2012/2013..

Sydsvenskan - 11 sep 12 kl. 06:30

Skåningar mer pessimistiska till bopriserna

De svenska hushållen tror fortsatt att bostadspriserna kommer att stiga. Men skåningarna är mer pessimistiska. Den svaga danska bostadsmarknaden drar ner förväntningarna..

DN - 11 nov 13 kl. 12:38

Svenskarna mer pessimistiska om ekonomin

Andelen svenskar som ser pessimistiskt på Sverige ekonomiska framtid ökar, enligt undersökningsföretaget Skop..

HBL - 04 aug 12 kl. 03:32

Hyrorna stiger nu mer än bostadspriserna

Hyrorna fortsätter att stiga kraftigt i hela landet. För första gången på länge stiger de nu också mer än bostadspriserna. Den hög efterfrågan gör att fenomen som budgivning på hyrorna blivit vanligare.?

DI - 28 sep 11 kl. 10:01

KI: Hushållen mycket mer pessimistiska

Det som främst sticker ut i Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer i september är att hushållen blivit betydligt mer pessimistiska..

Affärsvärlden - 15 feb 16 kl. 07:20

Handlarna allt mer pessimistiska

Handlarna är betydligt mer pessimistiska om läget i branschen som helhet än för den egna butiken, framför allt gäller detta lönsamheten och utvecklingen av antalet anställda..

Dagens PS - 15 jan 18 kl. 07:30

Baksmälla: Handlarna mer pessimistiska i januari

Handlarnas framtidsförväntningar minskade även i januari, visar Svensk Handels uppdaterade indikator. Den minskade optimismen märks av både inom dagligvaru- och sällanköpshandeln och framför allt är det förväntningarna på den framtida försäljningen som minskar. Framtidsindikatorn föll med 3,8 enheter och landade på 92,7 i januari månads Handelsbarometer.

Cornucopia - 22 apr 18 kl. 21:38

Hur mycket mer ska bostadspriserna ner innan de bottnar?

Dags för en liten söndagsenkät. Hur mycket mer ska bostadspriserna ner innan de bottnar? Svara nedan, så får vi se hur konsensus ser ut bland bloggens läsare.

DI - 12 mar 12 kl. 11:58

Svenskarna mindre pessimistiska

Hushållen har blivit mindre pessimistiska om Sveriges ekonomi. Det visar en undersökning från Skop om hushållens ekonomiska förväntningar..

DI - 28 jun 18 kl. 11:51

Brittiska företag mer pessimistiska om hur brexit slår

Brittiska företag blir alltmer pessimistiska om hur brexit kommer att påverka dem, visar en undersökning från Bank of England på torsdagen, enligt Bloomberg News..

Fler nyheter från DN

DN - 17 timmar sedan

Stor brist på lastbilschaufförer i Sverige

Det råder stor brist på lastbilschaufförer i Sverige. Majoriteten som klarar utbildningarna får jobb direkt, men efterfrågan på nya chaufförer är mer än dubbelt så stort som utbudet. Stora arbetsgivare som Ica och PostNord har drabbats.

DN - 22 timmar sedan

Rusning inför pengabyte i Venezuela

Många venezuelaner panikhandlar i helgen, inför en valutareform på måndag. I hyperinflationens Venezuela ska fem nollor strykas från valutan. Enligt president Nicolás Maduro ska den nya varianten vara knuten till kryptovalutan petro..

DN - Igår: 13:31

Googles Kinalansering dröjer

Google är inte nära att lansera sin söktjänst i Kina. Det sade it-jättens vd Sundar Pichai under ett stormöte med företagets anställda under torsdagen, enligt ett manuskript som nyhetsbyrån Reuters tagit del av..

DN - Igår: 14:25

Elon Musk: Det senaste året har varit det svåraste i min karriär

Teslagrundaren Elon Musks tweet om att avnotera Tesla från börsen chockade marknaden och initierade en utredning av amerikanska finanstillsynsmyndigheten. I en intervju med New York Times bemöter en stressad Musk nu tweeten och öppnar upp om det senaste året som han beskriver som ”det svåraste och mest smärtsamma” i sin karriär..

DN - Igår: 10:39

Sista kapitlet i det grekiska dramat skrivs på måndag

Den djupaste och längsta ekonomiska krisen i ett industriland i modern tid tar formellt slut på måndag när Grekland lämnar EU:s tredje räddningspaket.  Därmed står samtliga EU-länder som tvingades till hjälp under finanskrisen på egna ben..

DN - Igår: 10:32

Ökade lager för svenska företag

Företagens lager ökade i Sverige med 3 miljarder kronor under andra kvartalet 2018. Det är en uppgång med 0,6 procent i volym, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..

DN - Igår: 09:00

Prisindex för villor visar tecken på nedgång

Prisindex för bostäder fortsatte sjunka något under juli, enligt statistik från Valueguard. Medan bostadsrätterna visar tecken på återhämtning är det i stället villorna som ligger bakom prisfallet. Stockholmsmarknaden visar däremot tecken på återhämtning.

DN - I förrgår: 20:24

Samerna vill ha stöd efter den heta sommaren

Den heta sommaren med torka och skogsbränder slår mot den svenska renskötseln. Men inget av regeringens miljardsatsning till lantbruket kommer renskötseln till del. Svenska samernas riksförbund vänder sig nu till regeringen för att få stöd till rennäringen..

DN - I förrgår: 14:59

Regeringen håller presskonferens om Sveriges ekonomi

Regeringen som i det här fallet representeras av finansminister Magdalena Andersson (S) håller presskonferens.  Hon ska informera om det ekonomiska läget i landet. .

DN - I förrgår: 13:23

Öljätte flaggar för dyrare öl

Fotbolls-VM, varm sommar och ökad efterfrågan på finöl i Kina lyfter försäljningen och även lönsamheten. Nu skriver världens tredje största bryggeri, danska Carlsberg, upp vinstprognosen för helåret 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.