DN > Ekonomi

Monday, 12 November, 23:36

DN - 15 jan 18 kl. 09:01

Svenskarna allt mer pessimistiska om bostadsprisernaFler tror på sjunkande bostadspriser, visar SEB:s boprisindikator för januari. Av de tillfrågade hushållen svarade 43 procent att de tror att bostadspriserna kommer att falla det kommande året, en ökning med två procentenheter sedan den förra undersökningen för en månad sedan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
SEB

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarnaallt , mer, pessimistiskaom , bostadspriserna
PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 08:36

Svenskarna mer pessimistiska om bomarknaden

Andelen som tror på stigande priser de kommande tolv månaderna uppgår till 32 procent, ett fall från 46 procent samma period i fjol och 53 procent 2016. Andelen som tror på sjunkande priser ökar till 26 procent från 13 procent förra året och 8 procent under 2016. ”Vi får gå tillbaka ända till 2012 för att hitta en så liten andel som tror på stigande priser.

Affärsvärlden - 09 jul 15 kl. 14:12

Svenskarna mer pessimistiska om börsutvecklingen

Svenskarna har blivit mycket mer pessimistiska när gäller börsutvecklingen sedan början av året. Förväntningarna är nu på den lägsta nivån sedan årsskiftet 2012/2013..

Sydsvenskan - 11 sep 12 kl. 06:30

Skåningar mer pessimistiska till bopriserna

De svenska hushållen tror fortsatt att bostadspriserna kommer att stiga. Men skåningarna är mer pessimistiska. Den svaga danska bostadsmarknaden drar ner förväntningarna..

DN - 11 nov 13 kl. 12:38

Svenskarna mer pessimistiska om ekonomin

Andelen svenskar som ser pessimistiskt på Sverige ekonomiska framtid ökar, enligt undersökningsföretaget Skop..

HBL - 04 aug 12 kl. 03:32

Hyrorna stiger nu mer än bostadspriserna

Hyrorna fortsätter att stiga kraftigt i hela landet. För första gången på länge stiger de nu också mer än bostadspriserna. Den hög efterfrågan gör att fenomen som budgivning på hyrorna blivit vanligare.?

DI - 28 sep 11 kl. 10:01

KI: Hushållen mycket mer pessimistiska

Det som främst sticker ut i Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer i september är att hushållen blivit betydligt mer pessimistiska..

Affärsvärlden - 15 feb 16 kl. 07:20

Handlarna allt mer pessimistiska

Handlarna är betydligt mer pessimistiska om läget i branschen som helhet än för den egna butiken, framför allt gäller detta lönsamheten och utvecklingen av antalet anställda..

Dagens PS - 15 jan 18 kl. 07:30

Baksmälla: Handlarna mer pessimistiska i januari

Handlarnas framtidsförväntningar minskade även i januari, visar Svensk Handels uppdaterade indikator. Den minskade optimismen märks av både inom dagligvaru- och sällanköpshandeln och framför allt är det förväntningarna på den framtida försäljningen som minskar. Framtidsindikatorn föll med 3,8 enheter och landade på 92,7 i januari månads Handelsbarometer.

Cornucopia - 22 apr 18 kl. 21:38

Hur mycket mer ska bostadspriserna ner innan de bottnar?

Dags för en liten söndagsenkät. Hur mycket mer ska bostadspriserna ner innan de bottnar? Svara nedan, så får vi se hur konsensus ser ut bland bloggens läsare.

DI - 12 mar 12 kl. 11:58

Svenskarna mindre pessimistiska

Hushållen har blivit mindre pessimistiska om Sveriges ekonomi. Det visar en undersökning från Skop om hushållens ekonomiska förväntningar..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Svensk sparrishets torrlägger hela samhällen

Hela byar torkar ut av matjättarnas grönsaksimport från Peru. Svenska livsmedelsföretag känner till problemet men vet inte hur det ska lösas – så de fortsätter importera.  – Det är krisartat.

DN - 7 timmar sedan

Årets mest föräldravänliga arbetsplats

Essity prisas för sina flexibla arbetstider. Hygienbolaget kammar in Unionens årliga pris Guldnappen och blir därmed årets mest föräldravänliga arbetsplats. DN har besökt arbetsplatsen där föräldraskap ses som något positivt.

DN - 9 timmar sedan

Mest arsenik i ekologiskt ris

Trots nya gränsvärden ökar halterna av arsenik i ris. Högst halter finns i de ekologiska varianterna, konstaterar Livsmedelsverket..

DN - 10 timmar sedan

Över 50 miljoner bostäder står tomma i Kina

Antalet tomma bostäder i Kina överstiger med råge 50 miljoner. Det betyder att 22 procent av bostäderna i landets städer står obebodda. Det är slutsatsen i en ny nationell undersökning som släpps inom kort, gjord av en forskare vid ett universitet i sydvästra Kina..

DN - 12 timmar sedan

Politiker vill granska Wahlroos roll i est-härva

Nordeas och Sampos starke man, den finländske huvudägaren Björn Wahlroos, dras nu allt mer in i den avslöjade Danske Bank-härvan i Estland..

DN - 15 timmar sedan

Nordea sänker räntan på flera bolån

Nordea sänker flera boräntor i dag, måndag. Det framgår av ett pressmeddelande från banken. .

DN - Igår: 22:16

Johan Schück: Kommuner kan råka mycket illa ut i veckans unika budget

Dröjsmålet med att få fram en ny regering ställer till ekonomiska bekymmer. Det blir tydligt när en övergångsbudget ska presenteras på torsdag. Till dem som kommer mest i kläm hör landets kommuner och landsting..

DN - Igår: 09:01

Black Friday-oro över Postnords leveranser

Rekordmängden varor som beställdes under rea-dagen Black Friday i fjol skapade kaos i pakethanteringen. Trots ett år av förberedelser finns fortfarande en oro över hur det ska gå att hantera nya rekordvolymer..

DN - Igår: 01:01

Kinesisk shoppinghögtid störst i världen

Den i Sverige relativt okända shoppinghögtiden ”singeldagen”, som infaller på söndagen, har tagit Kina med storm och blivit världens största köpdag. I fjol drog den kinesiska e-handelsjätten Alibaba motsvarande ungefär tio miljarder kronor under reans första minuter..

DN - I förrgår: 08:33

Stora fel på Iphone och MacBook – data kan förloras

Apple har upptäckt stora komponentfel i både Iphone X och MacBook Pro, och varslar nu kunder om att apparaterna ska kunna lagas gratis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.