DN > Ekonomi

Wednesday, 23 May, 05:25

DN - 15 jan 18 kl. 09:01

Svenskarna allt mer pessimistiska om bostadsprisernaFler tror på sjunkande bostadspriser, visar SEB:s boprisindikator för januari. Av de tillfrågade hushållen svarade 43 procent att de tror att bostadspriserna kommer att falla det kommande året, en ökning med två procentenheter sedan den förra undersökningen för en månad sedan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
SEB

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarnaallt , mer, pessimistiskaom , bostadspriserna
Affärsvärlden - 09 jul 15 kl. 14:12

Svenskarna mer pessimistiska om börsutvecklingen

Svenskarna har blivit mycket mer pessimistiska när gäller börsutvecklingen sedan början av året. Förväntningarna är nu på den lägsta nivån sedan årsskiftet 2012/2013..

Sydsvenskan - 11 sep 12 kl. 06:30

Skåningar mer pessimistiska till bopriserna

De svenska hushållen tror fortsatt att bostadspriserna kommer att stiga. Men skåningarna är mer pessimistiska. Den svaga danska bostadsmarknaden drar ner förväntningarna..

DN - 11 nov 13 kl. 12:38

Svenskarna mer pessimistiska om ekonomin

Andelen svenskar som ser pessimistiskt på Sverige ekonomiska framtid ökar, enligt undersökningsföretaget Skop..

HBL - 04 aug 12 kl. 03:32

Hyrorna stiger nu mer än bostadspriserna

Hyrorna fortsätter att stiga kraftigt i hela landet. För första gången på länge stiger de nu också mer än bostadspriserna. Den hög efterfrågan gör att fenomen som budgivning på hyrorna blivit vanligare.?

DI - 28 sep 11 kl. 10:01

KI: Hushållen mycket mer pessimistiska

Det som främst sticker ut i Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer i september är att hushållen blivit betydligt mer pessimistiska..

Affärsvärlden - 15 feb 16 kl. 07:20

Handlarna allt mer pessimistiska

Handlarna är betydligt mer pessimistiska om läget i branschen som helhet än för den egna butiken, framför allt gäller detta lönsamheten och utvecklingen av antalet anställda..

Dagens PS - 15 jan 18 kl. 07:30

Baksmälla: Handlarna mer pessimistiska i januari

Handlarnas framtidsförväntningar minskade även i januari, visar Svensk Handels uppdaterade indikator. Den minskade optimismen märks av både inom dagligvaru- och sällanköpshandeln och framför allt är det förväntningarna på den framtida försäljningen som minskar. Framtidsindikatorn föll med 3,8 enheter och landade på 92,7 i januari månads Handelsbarometer.

Cornucopia - 22 apr 18 kl. 21:38

Hur mycket mer ska bostadspriserna ner innan de bottnar?

Dags för en liten söndagsenkät. Hur mycket mer ska bostadspriserna ner innan de bottnar? Svara nedan, så får vi se hur konsensus ser ut bland bloggens läsare.

DI - 12 mar 12 kl. 11:58

Svenskarna mindre pessimistiska

Hushållen har blivit mindre pessimistiska om Sveriges ekonomi. Det visar en undersökning från Skop om hushållens ekonomiska förväntningar..

SvD - 20 jan 15 kl. 18:53

Världens företagsledare mer pessimistiska om tillväxten

Företagsledare världen över är mer optimistiska om det egna företagets framtidsutsikter än den allmänna utvecklingen. Det visar PWC:s årliga utfrågning av vd:ar..

Fler nyheter från DN

DN - 9 timmar sedan

EU-ministern om Iransanktioner: ”Blir väldigt, väldigt svårt för företag”

USA:s upptrappade hot kring Iranavtalet gör läget än värre för svenska företag, anser handelsminister Ann Linde (S). Och när det gäller amerikanska ståltullar finns ännu ingen lösning i sikte. .

DN - 14 timmar sedan

MP vill förenkla tågresor i Europa

Miljöpartiet vill tvinga alla tågbolag att öppna upp sina bokningssystem för andra aktörer.  – Det ska vara lika lätt att resa med tåg i Europa som att flyga, säger Jakop Dalunde (MP), EU-parlamentariker som nu har lämnat två förslag.  .

DN - 16 timmar sedan

Indiska maten var stark – klagade till ARN

Den som tycker att indisk mat är för stark bör inte klaga till Allmänna reklamationsnämnden. Det har en kvinna som beställde "Beef Vindaloo" från en indisk restaurang fått erfara..

DN - 18 timmar sedan

Abramovitj tvingas redogöra för sin förmögenhet

Pressade av giftskandalen kring fallet Skripal har brittiska myndigheterna nu börjat sätta åt ryska oligarker i London. Det första kända fallet är Roman Abramovitj..

DN - 19 timmar sedan

JM sänker priser på bostadsrätter

Bostadsbyggaren JM sänker priserna på bostadsrätter vid ett nytt bostadsprojekt på Liljeholmskajen i Stockholm. Bolaget har meddelat att det finns en "ny prislista"..

DN - 21 timmar sedan

Ny rapport - Här är bolagen som kan ge utomeuropeiska invandare jobb

Den arbetskraftsintensiva tjänstesektorn är viktigast för att bryta utanförskapet. Flest invandrare från Afrika och Asien anställs inom hotell och restaurang, vård och omsorg, städ och transport. Därför måste regeringens näringspolitik inriktas mer på servicenäringarna, inte bara försöka blåsa nytt liv i industri och IT.

DN - Igår: 20:44

De bor åtta personer i en etta

Trångboddhet är ett gissel för många nyanlända i Sverige. DN besökte en familj i Vårby där tre vuxna och fem barn trängs i en enrummare..

DN - Igår: 20:00

Så maximerar du chansen att få ett förstahandskontrakt

Möjligheten att få ett förstahandskontrakt i storstäderna kan kännas utsiktslös. Men det finns en del knep som kan hjälpa den bostadssökande på traven – och vissa som man verkligen ska försöka undvika. .

DN - Igår: 14:35

Resultattabeller från högskoleprovet

I dag släpptes normeringstabellen för årets högskoleprov. Resultatet ligger till grund för urvalet till högskolan..

DN - Igår: 12:41

Mäklare berättade inte om k-märkning – varnas

Huset beskrevs som ett renoveringsobjekt och köparna planerade att modernisera bostaden. Men när köpet var klart framkom att huset var k-märkt och inte fick ändras. Nu varnas mäklaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.