DN > Ekonomi

Sunday, 25 February, 20:15

DN - 15 jan 18 kl. 09:01

Svenskarna allt mer pessimistiska om bostadsprisernaFler tror på sjunkande bostadspriser, visar SEB:s boprisindikator för januari. Av de tillfrågade hushållen svarade 43 procent att de tror att bostadspriserna kommer att falla det kommande året, en ökning med två procentenheter sedan den förra undersökningen för en månad sedan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
SEB

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarnaallt , mer, pessimistiskaom , bostadspriserna
Affärsvärlden - 09 jul 15 kl. 14:12

Svenskarna mer pessimistiska om börsutvecklingen

Svenskarna har blivit mycket mer pessimistiska när gäller börsutvecklingen sedan början av året. Förväntningarna är nu på den lägsta nivån sedan årsskiftet 2012/2013..

Sydsvenskan - 11 sep 12 kl. 06:30

Skåningar mer pessimistiska till bopriserna

De svenska hushållen tror fortsatt att bostadspriserna kommer att stiga. Men skåningarna är mer pessimistiska. Den svaga danska bostadsmarknaden drar ner förväntningarna..

DN - 11 nov 13 kl. 12:38

Svenskarna mer pessimistiska om ekonomin

Andelen svenskar som ser pessimistiskt på Sverige ekonomiska framtid ökar, enligt undersökningsföretaget Skop..

HBL - 04 aug 12 kl. 03:32

Hyrorna stiger nu mer än bostadspriserna

Hyrorna fortsätter att stiga kraftigt i hela landet. För första gången på länge stiger de nu också mer än bostadspriserna. Den hög efterfrågan gör att fenomen som budgivning på hyrorna blivit vanligare.?

DI - 28 sep 11 kl. 10:01

KI: Hushållen mycket mer pessimistiska

Det som främst sticker ut i Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer i september är att hushållen blivit betydligt mer pessimistiska..

Affärsvärlden - 15 feb 16 kl. 07:20

Handlarna allt mer pessimistiska

Handlarna är betydligt mer pessimistiska om läget i branschen som helhet än för den egna butiken, framför allt gäller detta lönsamheten och utvecklingen av antalet anställda..

Dagens PS - 15 jan 18 kl. 07:30

Baksmälla: Handlarna mer pessimistiska i januari

Handlarnas framtidsförväntningar minskade även i januari, visar Svensk Handels uppdaterade indikator. Den minskade optimismen märks av både inom dagligvaru- och sällanköpshandeln och framför allt är det förväntningarna på den framtida försäljningen som minskar. Framtidsindikatorn föll med 3,8 enheter och landade på 92,7 i januari månads Handelsbarometer.

DI - 12 mar 12 kl. 11:58

Svenskarna mindre pessimistiska

Hushållen har blivit mindre pessimistiska om Sveriges ekonomi. Det visar en undersökning från Skop om hushållens ekonomiska förväntningar..

SvD - 20 jan 15 kl. 18:53

Världens företagsledare mer pessimistiska om tillväxten

Företagsledare världen över är mer optimistiska om det egna företagets framtidsutsikter än den allmänna utvecklingen. Det visar PWC:s årliga utfrågning av vd:ar..

Realtid - 03 dec 15 kl. 10:59

Fondexperter mer pessimistiska om avkastningen

I tionde upplagan av Svensk fondexpertindex visas även att intresset för hållbara investeringar växer allt mer..

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Bolagsverket ska stoppa ekonomisk brottslighet

Kriminella företag ska klämmas åt redan innan de startat. Det hoppas regeringen som på måndagen beslutar att ge Bolagsverket utökade uppgifter för att bekämpa ekonomisk brottslighet. .

DN - Igår: 19:25

Två av USA:s största flygbolag klipper banden till NRA

ekonTvå av USA:s största flygbolag – United och Delta Airlines – avslutar sina samarbeten med National Rifle Association, NRA. Bolagen är de senaste i lång rad av företag som väljer att klippa banden till den mäktiga vapenlobbyisten efter skolskjutningen i Florida..

DN - Igår: 08:59

Regeringen vill förenkla a-kassan

Regeringen har tillsatt en utredning för att bland annat undersöka möjligheten att inkludera fler på arbetsmarknaden i arbetslöshetsförsäkringen, rapporterar SR Ekot..

DN - Igår: 23:06

”Slampig maskeraddräkt” könsdiskriminerande

Stötande och könsdiskriminerande. Så bedömer Reklamombudsmannens opinionsnämnd företaget Funidelias reklam för en maskeraddräkt med rubriken ”Maskeraddräkt Slampig Häxa för barn”, rapporterar nyhetsbyrån Siren..

DN - I förrgår: 17:37

Känd advokat utreds efter allvarliga anklagelser

Advokat Elisabeth Massi Fritz utreds av Advokatsamfundet efter anklagelser om att hon ska ha beordrat sina advokater att salta räkningarna till sina klienter. Detta efter ett avslöjande i Aftonbladet. Massi Fritz själv avvisar beskyllningarna..

DN - I förrgår: 17:39

Hemstickade vantar gav order från försvaret

Gunvor Lundin i Västerbotten stickar varje år 500 par ullvantar - åt försvaret..

DN - I förrgår: 16:34

Marianne Björklund: Goda nyheter för alla med bolån

Mycket talar för att Riksbanken väntar med att höja räntan fram tills slutet av i år eller början av nästa år. Inflationen har inte stigit i den takt som riksbankschefen och hans kollegor hade räknat med, framgår av protokollet från senaste mötet..

DN - I förrgår: 15:13

Så påverkas framtida låntagare - guide om nya amorteringskravet

På torsdag skärps kraven på låntagare som tar stora bostadslån. DN:s Dan Lucas svarar på hur det hårt kritiserade beslutet slår mot framtida låntagare. .

DN - I förrgår: 13:30

Utländska spelbolag tar ytterligare andelar

De utländska spelbolagen utan svenskt tillstånd fortsätter att plocka marknadsandelar. De svenska spelbolagen som exempelvis Svenska Spel och Bingolotto tappar..

DN - I förrgår: 13:20

Svanberg får förlängt som Volvoordförande

Lastbilstillverkaren AB Volvos valberedning föreslår omval av styrelseordföranden Carl-Henric Svanberg, enligt ett pressmeddelande från Volvokoncernen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.