DN > Ekonomi

Monday, 18 February, 13:33

DN - 15 jan 18 kl. 09:01

Svenskarna allt mer pessimistiska om bostadsprisernaFler tror på sjunkande bostadspriser, visar SEB:s boprisindikator för januari. Av de tillfrågade hushållen svarade 43 procent att de tror att bostadspriserna kommer att falla det kommande året, en ökning med två procentenheter sedan den förra undersökningen för en månad sedan..
Läs mer på DN
Läs mer om:
SEB

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarnaallt , mer, pessimistiskaom , bostadspriserna
PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 08:36

Svenskarna mer pessimistiska om bomarknaden

Andelen som tror på stigande priser de kommande tolv månaderna uppgår till 32 procent, ett fall från 46 procent samma period i fjol och 53 procent 2016. Andelen som tror på sjunkande priser ökar till 26 procent från 13 procent förra året och 8 procent under 2016. ”Vi får gå tillbaka ända till 2012 för att hitta en så liten andel som tror på stigande priser.

Affärsvärlden - 09 jul 15 kl. 14:12

Svenskarna mer pessimistiska om börsutvecklingen

Svenskarna har blivit mycket mer pessimistiska när gäller börsutvecklingen sedan början av året. Förväntningarna är nu på den lägsta nivån sedan årsskiftet 2012/2013..

Sydsvenskan - 11 sep 12 kl. 06:30

Skåningar mer pessimistiska till bopriserna

De svenska hushållen tror fortsatt att bostadspriserna kommer att stiga. Men skåningarna är mer pessimistiska. Den svaga danska bostadsmarknaden drar ner förväntningarna..

DN - 11 nov 13 kl. 12:38

Svenskarna mer pessimistiska om ekonomin

Andelen svenskar som ser pessimistiskt på Sverige ekonomiska framtid ökar, enligt undersökningsföretaget Skop..

HBL - 04 aug 12 kl. 03:32

Hyrorna stiger nu mer än bostadspriserna

Hyrorna fortsätter att stiga kraftigt i hela landet. För första gången på länge stiger de nu också mer än bostadspriserna. Den hög efterfrågan gör att fenomen som budgivning på hyrorna blivit vanligare.?

DI - 28 sep 11 kl. 10:01

KI: Hushållen mycket mer pessimistiska

Det som främst sticker ut i Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer i september är att hushållen blivit betydligt mer pessimistiska..

Affärsvärlden - 15 feb 16 kl. 07:20

Handlarna allt mer pessimistiska

Handlarna är betydligt mer pessimistiska om läget i branschen som helhet än för den egna butiken, framför allt gäller detta lönsamheten och utvecklingen av antalet anställda..

Dagens PS - 15 jan 18 kl. 07:30

Baksmälla: Handlarna mer pessimistiska i januari

Handlarnas framtidsförväntningar minskade även i januari, visar Svensk Handels uppdaterade indikator. Den minskade optimismen märks av både inom dagligvaru- och sällanköpshandeln och framför allt är det förväntningarna på den framtida försäljningen som minskar. Framtidsindikatorn föll med 3,8 enheter och landade på 92,7 i januari månads Handelsbarometer.

Cornucopia - 22 apr 18 kl. 21:38

Hur mycket mer ska bostadspriserna ner innan de bottnar?

Dags för en liten söndagsenkät. Hur mycket mer ska bostadspriserna ner innan de bottnar? Svara nedan, så får vi se hur konsensus ser ut bland bloggens läsare.

DI - 12 mar 12 kl. 11:58

Svenskarna mindre pessimistiska

Hushållen har blivit mindre pessimistiska om Sveriges ekonomi. Det visar en undersökning från Skop om hushållens ekonomiska förväntningar..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..

DN - 10 jan 19 kl. 09:19

Grupptalan mot Danske Bank för penningtvätt

En amerikansk pensionsfond har lämnat in en gruppstämning mot Danske Bank och fyra av dess toppchefer för att ha underlåtit att ha informerat om den gigantiska penningtvättskandalen som briserade på allvar i fjol..

DN - 09 jan 19 kl. 14:36

Huvudmisstänkt i pensionshärva gripen

En svensk affärsman som är huvudmisstänkt i pensionshärvan kring Falcon Funds har gripits av brittisk polis..

DN - 09 jan 19 kl. 14:26

Färre flög med SAS i december

SAS följer trenden och tappar passagerare i decembersiffrorna. Trots det, och det faktum att planen är långt ifrån fulla, lyckas de hålla lönsamheten. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:23

Mötet om handelskriget avslutat – försiktig optimism

Kina och USA avslutade efter en extra dag av förhandlingar på onsdagen samtalen i Peking om hur handelskriget mellan länderna ska lösas. Kina tycks till stor del uppfyllt kraven från USA på att öka importen av amerikanska varor, medan mer strukturella frågor fortfarande väntar på mer detaljerade lösningar..

DN - 08 jan 19 kl. 13:52

En familjekombi som känns härligt lagom

På väg hem från Göteborg och ett besök på Volvofabriken slår det mig: Att köra nya Kia Ceed är som att köra Volvos förra generation av V60. På ett sätt är det ett väldigt bra betyg. Och en slags garanti för framgång i bilhallarna..

DN - 08 jan 19 kl. 13:13

Uber planerar för börsnotering i år

Ubers planer på en börsnotering 2019 ligger fast, trots senare tids börsturbulens.  Det uppger nättaxitjänstens vd Dara Khosrowshahi i en intervju i Wall Street Journal. .

DN - 07 jan 19 kl. 16:05

Taxiförbundet pekar ut Uber för skattefusk

Taxiförbundet lät säkerhetsföretag granska konkurrenten. Uber tar uppgifterna på allvar..

DN - 07 jan 19 kl. 09:08

Iran vill stryka nollor i fallande valuta

Irans centralbank föreslår att fyra nollor stryks från landets valuta rial, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Irna. Orsaken är att valutan har rasat kraftigt, under 2018 gick värdet ned med över 60 procent..

DN - 06 jan 19 kl. 13:24

Därför är PFAS omstritt

De senaste åren har högfluorerade ämnen, även kallat PFAS, varit ett hett ämne inom kosmetikabranschen. När sex sminkproducenter fasar ut ämnesgruppen ur produktionen väcker det frågor. Vad är PFAS egentligen?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.