Dagens PS > Ekonomi

Monday, 15 October, 10:15

Dagens PS - 15 jan 18 kl. 07:46

Di: Börsens billigaste bolag ska upp 25 procentKursfallet i tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing har gjort aktien riktigt billig konstaterar Dagens industri i måndagens utgåva. Affärstidningen förutspår att det kan bli en uppgång med 20-25 procent på ett års sikt. Samtidigt pekar Di visserligen på stigande råvarukostnader som ett orosmoment men det anses vägas upp mer än väl av bolagets möjligheter till lönsamma förvärv och att bolaget hör till börsens billigaste bolag. "Vänder vinsttrenden under andra halvåret 2018, vilket är högst troligt, kan aktien mycket väl stiga med 20-25 procent", skriver Di. Nordic Waterproofing stängde i fredags på 73 kronor, i nivå med där bolaget sattes på börsen sommaren 2016.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nordic Waterproofing, Dagens, Di, Waterproofing, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di Börsens, billigaste, bolagska upp 25 procent
DI - 14 jan 18 kl. 13:20

Ulf Petersson: Köp ett av börsens billigaste bolag

Stigande råvarukostnader oroar, men det vägs mer än väl upp av bolagets möjligheter till nya lönsamma förvärv. Byggunderleverantören tillhör också börsens billigaste bolag, och aktien kan stiga med i varje fall 20-25 procent på ett års sikt..

Affärsvärlden - 15 jan 18 kl. 07:36

DI: Köp ett av börsens billigaste bolag

Taktätningsbolaget Nordic Waterproofing är ett av Stockholmsbörsens billigaste bolag. Det är inte rättvist och aktien är köpvärd..

DI - 14 aug 18 kl. 09:36

Lista: Här är börsens billigaste bolag

Börsens breda index OMXSPI är uppe och nosar på historiskt höga nivåer. Ser man till bolagens p/e-tal, finns det dock en del billiga aktier på börsen. Di listar de billigaste..

DI - 17 jan 11 kl. 20:15

Här är börsens billigaste bolag

Eniro, Kapp-Ahl och Boliden. De är Stockholmsbörsens billigaste bolag sett till p/e-tal, värdering av framtida vinst. Men ur ett investerarperspektiv kan köp av aktier med låga p/e-tal bli en dyr affär.

PrivataAffärer - 02 nov 15 kl. 06:22

Så gör du med börsens farliga bolag

Som aktiesparare bör du undvika aktierna i problembolag och i det svåraste branscherna. Men om du redan har något av börsens farligaste bolag bör du se till att bli av med aktierna, skriver Privata Affärers Marcus Hernhag....

DI - 11 okt 17 kl. 11:32

Lista: Börsens 20 billigaste bolag

Efter de senaste årens kursuppgångar är många av Stockholmsbörsens bolag högt värderade. Allt är dock inte dyrt. Dagen industri har listat bolagen med lägsta p/e-tal..

Affärsvärlden - 26 aug 14 kl. 09:30

Carnegie: Billigaste bolaget i byggsektorn

Peab är Stockholmsbörsens billigaste bolag i byggsektorn, skriver Carnegie Privatbank i ett marknadsbrev. Carnegies senaste riktkurs är samtidigt 57 kronor..

PrivataAffärer - 04 sep 15 kl. 12:15

Lista: Här är börsens billigaste aktier

Det har varit dramatiska veckor på Stockholmsbörsen och många bolag är just nu lågt värderade. Vi listar börsens 20 lägsta p/e-tal....

Affärsvärlden - 26 maj 15 kl. 16:00

Placera: Här är börsens billigaste aktier

Placera har gjort en genomgång efter rapportsäsongen för det första kvartalet och gått igenom databasen Factset för att hitta de lägst värderade aktierna. Urvalet beräknas till bolag som bevakas av minst fyra analytiker..

DI - 26 maj 15 kl. 21:59

Placera tipsar om börsens billigaste aktier

Placera har gjort en genomgång efter rapportsäsongen för det första kvartalet och gått igenom databasen Factset för att hitta de lägst värderade aktierna. Urvalet beräknas till bolag som bevakas av minst fyra analytiker..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Aktie faller som en sten på börsen

Getinge rasar 15 procent i inledningen efter reservering för skadeståndskrav. Medicinteknikbolaget Getinge reserverar 1,8 miljarder kronor för förväntade kostnader med anledning av ett skadeståndskrav i USA och Kanada riktat mot dotterbolaget Atrium Medical. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 1 timme sedan

Ledarkollen: Förbjud telefonförsäljning

I dag handlar ledarkollen om Alliansens hyckleri, ungdomars brottslighet, svensk inrikespolitik och telefonförsäljning. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Alliansens hyckleri gällande SD DI skriver om hyckleriet i svensk politik: ”Om man anser att SD på allvar hotar svensk demokrati är de politiska vägvalen enkla.

Dagens PS - 1 timme sedan

SAS ställde in 52 flygningar

Det var i torsdags och flygbolaget utmärkte sig därmed i Europa. Inget annat flygbolag i Europa ställde nämligen in så många flygningar under just den dagen. Under två dagar ställde SAS in sammanlagt 86 flygningar.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Elbilen snart lika billig som dieselbilen

Expert tror att prisnivåerna jämnas ut inom en mycket snar framtid. ”Som det ser ut just nu känns det som att vi kommer att se en utjämning väldigt snart. Vi kommer säkert att ha ett likvärdigt pris mellan elbil och dieselbil inom två till tre år”, säger Sofia Forsling, ansvarig för partnerskap på bilåterförsäljaren Wayke, till Dagens Industri.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Clas Ohlsons styrka: onlineförsäljningen

Hemfixarkedjan Clas Ohlsons försäljning i september steg med 6 procent på årsbasis till 677 miljoner kronor (640). I jämförbara enheter och lokala valutor minskade försäljningen med 2 procent jämfört med föregående år, enligt ett pressmeddelande. Försäljningen online ökade med 38 procent till 30 miljoner kronor (22).

Dagens PS - 3 timmar sedan

Börsveckan: Två köpvärda aktier

Börsveckan rekommenderar köp av Arctic Paper och Capacent i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för Kappahl, Firefly, Itab och Dustin samt säljråd för RNB. Höga massapriser har pressat Arctic Papers pappersverksamhet under året men gynnar å andra sidan Rottneros där bolaget är majoritetsägare.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Rekordmånga kvinnor i börstoppen

28 bolag har nu en kvinnlig vd, en ökning med 65 procent på ett år. Dock kvarstår många mansgrisiga skräckexempel. Börsbolagens toppskikt har aldrig varit så jämställt som nu.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Tesla gasar med model 3-tillverkningen

Biltillverkaren Tesla uppges ha tillverkat över 11.500 fordon hittills under oktober månad. Det rapporterar Electrek med hänvisning till en källa på biltillverkaren.

Dagens PS - 20 timmar sedan

JP Morgan Chase: Det är köpläge

JP Morgan Chase bedömer att det är läge att köpa på dippen, rapporterar CNBC med hänvisning till en analys från banken. Analytikern Marko Kolanovic på storbanken uppger att marknadsnedgången är till stor del teknisk, och påminner mycket om den stora nedgången som noterades i februari. Det talar för att man bör köpa på dippen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

15 oktober: Här är dagens kalender

Håll koll på affärs-almanackan med hjälp av Dagens PS. Börs
Rapporter
Esen Esports delårsrapport Utländska rapporter
12:45 Bank of America delårsrapport
Chr. Hansen bokslutskommuniké Stämmor
11:00 Freedesk extra bolagsstämma
14:00 Klaria Pharma extra bolagsstämma
14:00 Pen Concept extra bolagsstämma
16:00 Byggmästare AJA Holding extra bolagsstämma
16:00 Xintela extra bolagsstämma Investerarmöte
18:00 Lightair investerarmöte Redeye afterwork i Göteborg
18:20 Alligator Bioscience investerarmöte Redeye afterwork i Göteborg
19:00 Gapwaves investerarmöte Redeye afterwork i Göteborg
19:20 Axichem investerarmöte Redeye afterwork i Göteborg
19:40 Cantargia investerarmöte Redeye afterwork iOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.