Nyteknik > Teknik

Thursday, 16 August, 23:41

Nyteknik - 15 jan 18 kl. 08:11

Rapport om Parisavtalet: ”Extremt osannolikt att målet nås”Parisöverenskommelsens 1,5-gradersmål blir allt svårare att nå. Världens länder måste agera nu, skriver forskare i en rapport där det beskrivs som "extremt osannolikt" att temperaturökningarna hålls så låga till år 2100..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Parisavtalet

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapportom , Parisavtalet, Extremt, osannoliktatt , målet, nås
Dagen - 10 mar 16 kl. 03:00

Rapport: Fler extremt fattiga i Sverige

Samtidigt som de svenska hushållen blir allt rikare håller en ny grupp av extremt fattiga människor på att växa fram.Enligt en rapport vet de inte när de kan äta nästa gång – och vissa vet inte hur de ska använda kniv och gaffel..

Dagen - 10 mar 16 kl. 03:00

Rapport: Fler extremt fattiga i Sverige

Samtidigt som de svenska hushållen blir allt rikare håller en ny grupp av extremt fattiga människor på att växa fram.Enligt en rapport vet de inte när de kan äta nästa gång – och vissa vet inte hur de ska använda kniv och gaffel..

Affärsvärlden - 05 jun 15 kl. 15:26

”Räntehöjning extremt osannolikt”

Den starka amerikanska sysselsättningsstatistiken till trots är en räntehöjning i juni inte särskilt trolig, enligt SEB..

Supermiljöbloggen - 06 nov 14 kl. 12:15

FN:s rapport om klimatet och framtiden

Mängden koldioxid, metan och lustgas är högre än under de senaste 800 000 åren. Utsläppen, tillsammans med annan mänsklig påverkan, är extremt sannolikt den största orsaken till den globala uppvärmningen sedan mitten av 1900-talet. Fortsatta utsläpp kommer att fortsätta uppvärmningen och effekterna på klimatsystemet.

Supermiljöbloggen - 13 nov 17 kl. 16:35

Fossilindustrin försöker stjälpa Parisavtalet

Fossilbranschen och andra klimatvidriga bolag försöker systematiskt underminera Parisavtalet, enligt en ny rapport. Förvånande? Knappast - men fortfarande riktigt jävla sunkigt.

SVT - 15 nov 17 kl. 20:44

Trots USA:s avhopp från Parisavtalet – uppvärmningen minskar

Förbättrad klimatpolitik i Kina och Indien har – trots USA:s avhopp från Parisavtalet – lett till att den förväntade effekten av den globala uppvärmningen minskat något. Men världen är fortfarande långt i från att nå tvågradersmålet, visar en ny rapport..

Supermiljöbloggen - 22 feb 17 kl. 16:54

Ny rapport: Klimatbevakningen i media minskar

Medias rapportering om klimatet blir allt sämre. Samtidigt ges klimatförnekare mer utrymme, enligt ny rapport.  För tredje året i rad undersöker Vi-skogen hur klimatfrågan behandlas i svensk media.

Skånskan - 08 okt 16 kl. 01:00

Parisavtalet: ett steg av hundra

Parisavtalet un­der­teck­nades i vec­kan. Det är nu så många länder som skrivit un­der att det fak­tiska ar­be­tet kan börja. Det har tagit un­ge­fär ett år.

YLE - 18 okt 16 kl. 15:19

Brett stöd för ratificering av Parisavtalet i riksdagen

Riksdagen stöder ratificeringen av Parisavtalet, på några få tveksamma röster när. Det här klimatavtalet stipulerar bland annat att den globala uppvärmningen klart ska underskrida två grader, helst närma sig 1,5 grader. Riksdagsledamöterna understryker att avtalet är historiskt, och gladde sig åt att Finland hör till föregångarländerna då det gäller ratificeringen av avtalet.

Supermiljöbloggen - 20 nov 16 kl. 19:39

Världens länder står fast vid Parisavtalet, trots Trump

Sedan DonaldTrump vann presidentvalet har oron över att det internationella klimatsamarbetet skulle vara hotat vuxit sig stor Men på det nyligen avslutade FN-klimattoppmötet i Marrakech, Marocko, var världens ledare tydliga med att Parisavtalet fortsätter att gälla.  Över 190 länder har ställt sig bakom ett uttalande om att de fortsatt stöder  Parisavtalet. De skriver bland annat att: We call for the highest political commitment to combat climate change, as a matter of urgent priority.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Cyklister ska samla smart data

Vilken väg väljer Lunds cyklister, och tycker de att deras cykelväg känns säker? Nu rekryteras 500 privatpersoner till ett projekt, där ny teknik skapar bättre underlag för trafikplanering och forskning..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Sydkorea bannlyser 20 000 BMW-bilar

Efter en rad motorbränder har BMW fallit i onåd med Sydkoreas myndigheter. Nu har landet utlyst ett körförbud för 20 000 av de bilar som berörs av återkallelsen..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Nästa nivå av cylinderavstängning i bilmotorer lanseras

Flera tillverkare har utvecklat motorer där vissa cylindrar kan stängas av. Nu hävdar Tula Technology att de har tagit tekniken längre än alla andra..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Polisen och tre andra myndigheter ska inte längre behöva begära tillstånd för att kameraövervaka. Det föreslår en statlig utredning..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Här är svampen som kan suga upp oljespill

En återanvändbar svamp som ska suga upp oljespill i vattenmiljön har klarat sitt första skarpa test..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Stor studie visar på vikten av rätt behandling vid typ 2-diabetes

Livsstilsförändringar och rätt behandling kan avsevärt minska risken för hjärt-kärlsjukdomar vid typ 2-diabetes, visar ny forskning från Sahlgrenska akademin..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Studie: barn kan lätt manipuleras av en robot

Barn är benägna att hålla med en robot oavsett om det roboten säger är sant eller falskt. Det visar en studie genomförd av ett forskarlag vid universitet i Bielefeld..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Tesla-utmanaren tar plats på börsen

Tesla vill lämna börsen – samtidigt introduceras utmanaren Nio på New York-börsen. Den kinesiska elbilstillverkaren lockar med en modell som levererar 355 km/h, och stationer där batteriet byts på tre minuter..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Forskare har räknat ut det perfekta sättet att bryta spaghetti på mitten

Efter en gedigen arbetsinsats har forskare vid MIT kommit fram till det perfekta sättet att dela spaghettistrån i två delar. Läs och lär..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Utredning mot Tesla inleds

Amerikanska myndigheten SEC har begärt in dokument sedan Elon Musk twittrade ut om bolagets avnotering från börsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.