SR > Vetenskap

Monday, 12 November, 23:06

SR - 15 jan 18 kl. 06:00

Grundsten till liv upptäckt mellan stjärnorAstronomer har upptäckt organiska ämnen i ett så kallat molekylmoln mellan stjärnor ute i universum. I förlängningen kan detta vara starten på liv på andra planeter..
Läs mer på SR

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grundstentill , liv, upptäcktmellan , stjärnor
Kristianstadsbladet - 23 okt 13 kl. 20:10

Mest avlägsna galaxen upptäckt

Forskare i USA har upptäckt en galax på ett längre avstånd från jorden än vad som tidigare observerats.Den fanns när universum hade existerat i bara 700 miljoner år, det vill säga strax efter Big Bang.
Avståndet till galaxen, som har beteckningen z8-GND-5296, är med andra ord ofattbart.

BT - 23 okt 13 kl. 20:12

Mest avlägsna galaxen upptäckt

Forskare i USA har upptäckt en galax på ett längre avstånd från jorden än vad som tidigare observerats. Den fanns när universum hade existerat i bara 700 miljoner år, det vill säga strax efter Big Bang.Avståndet till galaxen, som har beteckningen z8-GND-5296, är med andra ord ofattbart.

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 18 kl. 19:52

Extremt tidiga stjärnor upptäckta

Stjärnor började bildas mycket tidigt i det nyfödda universum. Det framgår av en ny studie där forskare upptäckt bevis för syre i en avlägsen galax för över 13 miljarder år sedan, samt bevis för stjärnbildning bara 250 miljoner år efter universums födel.

GöteborgsPosten - 16 maj 18 kl. 19:53

Extremt tidiga stjärnor upptäckta

Stjärnor började bildas mycket tidigt i det nyfödda universum. Det framgår av en ny studie där forskare upptäckt bevis för syre i en avlägsen galax för över 13 miljarder år sedan, samt bevis för stjärnbildning bara 250 miljoner år efter universums födelse i Big Bang..

BT - 18 nov 14 kl. 10:22

900 000 år för att skapa en stjärna

Det tar 900 000 år att skapa en stjärna. Den slutsatsen drar tyska forskare efter att ha upptäckt stjärnor som är yngre än 100 000 år gamla, en grisblink i kosmologiska sammanhang. Det moln av gas och stoft ur vilket stjärnorna bildades var dock minst en miljon år gammalt, vilket innebär att det dröjde 900 000 år innan det bildade stjärnor.

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 14 kl. 10:25

900 000 år för att skapa en stjärna

Det tar 900 000 år att skapa en stjärna. Den slutsatsen drar tyska forskare efter att ha upptäckt stjärnor som är yngre än 100 000 år gamla, en grisblink i kosmologiska sammanhang. Det moln av gas och stoft ur vilket stjärnorna bildades var dock minst en miljon år gammalt, vilket innebär att det dröjde 900 000 år innan det bildade stjärnor..

BLT - 13 aug 12 kl. 10:56

Årets stjärnor presenterades

Inget är som väntans tider. I alla fall inte när ett gäng journalister och fotografer otåligt står och väntar på årets stjärnor. Men så efter lite fix och don kommer de då äntligen.

YA - 28 okt 15 kl. 12:11

Okänd del av Vintergatan upptäckt

Forskare har upptäckt en tidigare okänd del av Vintergatan - en tunn skiva av unga stjärnor som sträcker sig tvärs över galaxens mitt. Under flera år har den europeiska rymdorganisationen ESO och dess Vista-teleskop i Chile kartlagt de centrala delarna av vår egen galax Vintergatan.(TT).

UNT - 28 okt 15 kl. 12:11

Okänd del av Vintergatan upptäckt

Forskare har upptäckt en tidigare okänd del av Vintergatan - en tunn skiva av unga stjärnor som sträcker sig tvärs över galaxens mitt..

Sydsvenskan - 28 okt 15 kl. 12:12

Okänd del av Vintergatan upptäckt

Forskare har upptäckt en tidigare okänd del av Vintergatan — en tunn skiva av unga stjärnor som sträcker sig tvärs över galaxens mitt..

Fler nyheter från SR

SR - 11 timmar sedan

Hundar sniffar sig till malaria

Hur luktar malaria? Vi människor kan ju inte känna lukten av sjukdomen, men det verkar som att hundar kan tränas att känna igen den..

SR - 12 timmar sedan

Bladlöss undvek vissa kornplantor

Angrepp av bladlöss minskade med 27 procent när två kornsorter odlades tillsammans jämfört med när de odlades var för sig..

SR - 17 timmar sedan

En ny smal kropp önskas med gastric bypass

Personer som vill göra en operation för att gå ned i vikt har ofta höga förväntningar på vad en gastric bypassoperation kan leda till..

SR - 17 timmar sedan

Nytt snabbspår för invandrade forskare

Invandrare med forskarkompetens har ofta svårt att hitta en plats i den svenska forskarvärlden. Men nu startar ett program som ska hjälpa nyanlända forskare att få in en fot på svenska universitet..

SR - 09 nov 18 kl. 14:39

Bananflugornas tarmflora ärvs

Tarmbakterier överför genetisk variation mellan generationer. Det visar en ny undersökning på bananflugor..

SR - 09 nov 18 kl. 08:25

Andrée kunde valt annan färdväg

Medlemmarna i Andrèes polarexpedition kunde mycket väl ha överlevt färden över isen. Men av någon anledning använde de inte all information de hade när deras ballong tappade flygförmågan sommaren 1897..

SR - 09 nov 18 kl. 06:28

Mycket läkemedel i spindlar

Forskare har undersökt spindlar vid sex vattendrag i och runt Melbourne i Australien. Rester av 66 olika läkemedel hittades i spindlarna..

SR - 09 nov 18 kl. 06:00

Nobelprisbelönad upptäckt kritiseras

Forskare i Danmark riktar kritik mot den nobelprisbelönade upptäckten av gravitationsvågor, och menar att fyndet inte har analyserats rätt..

SR - 08 nov 18 kl. 13:01

Slaget om Amazonas

Amazonas är hotat. Brasiliens president Jair Bolsonaro vill öka exploateringen här och i landets övriga regnskogar. Men hur ser hoten ut, och går de att stoppa?

SR - 08 nov 18 kl. 06:54

Världens äldsta djurmålningen hittad

I en grotta i Indonesien har forskare hittat den hittills äldsta målningen som visar en figur, ett rödaktigt hovdjur..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.