SR > Vetenskap

Monday, 18 February, 12:57

SR - 15 jan 18 kl. 06:00

Grundsten till liv upptäckt mellan stjärnorAstronomer har upptäckt organiska ämnen i ett så kallat molekylmoln mellan stjärnor ute i universum. I förlängningen kan detta vara starten på liv på andra planeter..
Läs mer på SR

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grundstentill , liv, upptäcktmellan , stjärnor
Kristianstadsbladet - 23 okt 13 kl. 20:10

Mest avlägsna galaxen upptäckt

Forskare i USA har upptäckt en galax på ett längre avstånd från jorden än vad som tidigare observerats.Den fanns när universum hade existerat i bara 700 miljoner år, det vill säga strax efter Big Bang.
Avståndet till galaxen, som har beteckningen z8-GND-5296, är med andra ord ofattbart.

BT - 23 okt 13 kl. 20:12

Mest avlägsna galaxen upptäckt

Forskare i USA har upptäckt en galax på ett längre avstånd från jorden än vad som tidigare observerats. Den fanns när universum hade existerat i bara 700 miljoner år, det vill säga strax efter Big Bang.Avståndet till galaxen, som har beteckningen z8-GND-5296, är med andra ord ofattbart.

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 18 kl. 19:52

Extremt tidiga stjärnor upptäckta

Stjärnor började bildas mycket tidigt i det nyfödda universum. Det framgår av en ny studie där forskare upptäckt bevis för syre i en avlägsen galax för över 13 miljarder år sedan, samt bevis för stjärnbildning bara 250 miljoner år efter universums födel.

GöteborgsPosten - 16 maj 18 kl. 19:53

Extremt tidiga stjärnor upptäckta

Stjärnor började bildas mycket tidigt i det nyfödda universum. Det framgår av en ny studie där forskare upptäckt bevis för syre i en avlägsen galax för över 13 miljarder år sedan, samt bevis för stjärnbildning bara 250 miljoner år efter universums födelse i Big Bang..

BT - 18 nov 14 kl. 10:22

900 000 år för att skapa en stjärna

Det tar 900 000 år att skapa en stjärna. Den slutsatsen drar tyska forskare efter att ha upptäckt stjärnor som är yngre än 100 000 år gamla, en grisblink i kosmologiska sammanhang. Det moln av gas och stoft ur vilket stjärnorna bildades var dock minst en miljon år gammalt, vilket innebär att det dröjde 900 000 år innan det bildade stjärnor.

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 14 kl. 10:25

900 000 år för att skapa en stjärna

Det tar 900 000 år att skapa en stjärna. Den slutsatsen drar tyska forskare efter att ha upptäckt stjärnor som är yngre än 100 000 år gamla, en grisblink i kosmologiska sammanhang. Det moln av gas och stoft ur vilket stjärnorna bildades var dock minst en miljon år gammalt, vilket innebär att det dröjde 900 000 år innan det bildade stjärnor..

BLT - 13 aug 12 kl. 10:56

Årets stjärnor presenterades

Inget är som väntans tider. I alla fall inte när ett gäng journalister och fotografer otåligt står och väntar på årets stjärnor. Men så efter lite fix och don kommer de då äntligen.

YA - 28 okt 15 kl. 12:11

Okänd del av Vintergatan upptäckt

Forskare har upptäckt en tidigare okänd del av Vintergatan - en tunn skiva av unga stjärnor som sträcker sig tvärs över galaxens mitt. Under flera år har den europeiska rymdorganisationen ESO och dess Vista-teleskop i Chile kartlagt de centrala delarna av vår egen galax Vintergatan.(TT).

UNT - 28 okt 15 kl. 12:11

Okänd del av Vintergatan upptäckt

Forskare har upptäckt en tidigare okänd del av Vintergatan - en tunn skiva av unga stjärnor som sträcker sig tvärs över galaxens mitt..

Sydsvenskan - 28 okt 15 kl. 12:12

Okänd del av Vintergatan upptäckt

Forskare har upptäckt en tidigare okänd del av Vintergatan — en tunn skiva av unga stjärnor som sträcker sig tvärs över galaxens mitt..

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Lyckat test för rymdharpun

En harpun som slungats iväg från en satellit har visat att det går att fånga in rymdskrot på det sättet..

SR - 5 timmar sedan

Dyr immunterapi riskerar skapa ojämlik cancervård

För att få behandling med den så kallade checkpoint-hämmaren måste patienten betala själv vid vissa cancerformer..

SR - 6 timmar sedan

Svensk innovation kan ge billigare matsvampar

En ny metod kan minska kostnaderna för svampodling i Sverige. Det handlar om shiitake och andra matsvampar som lever på ved..

SR - 6 timmar sedan

Roboten lånar myrans ögon för att hitta hem

Forskare i Frankrike har konstruerat en robot på sex ben som hittar hem med ett par optiska sensorer som liknar en ökenmyras ögon..

SR - 15 feb 19 kl. 06:04

Hur länge håller en höft- eller knäprotes?

I en ny stor studie som publicerats i The Lancet har forskare tittat på det här i databasregister från Australien, Danmark, Finland, Nya Zeeland, Norge och Sverige..

SR - 15 feb 19 kl. 06:01

Så gör du om din häst smittats av herpesvirus

Ett till utbrott av herpesvirus hos häst, som också kallas abortvirus, konstaterades tidigare i veckan på Värmdö. Nu uppmanar veterinärer hästägare att vara uppmärksamma på symptom..

SR - 15 feb 19 kl. 06:00

Tarmbakterier ökar risken för tarmcancer

Vissa tarmbakterier kan öka risken för tarmcancer. Forskarna har nu hittat mekanismen bakom, vilket gör det lättare att tidigt upptäcka bakterierna..

SR - 15 feb 19 kl. 06:00

Fotspår från neandertalare kan ha hittats

I Gibraltar, på södra delen av den Iberiska halvön, har forskare från Gibraltars nationalmuseum gjort ett spännande fynd. De har hittat ett fotspår som man tror är från de sista neandertalarna som vandrade över sanddynerna där..

SR - 14 feb 19 kl. 10:27

Protester mot försök på hundar i Göteborg

Vid Göteborgs universitet används sex labradorer i forskning som handlar om tandimplantat. Labradorerna som är två år gamla ska nu avlivas..

SR - 14 feb 19 kl. 06:05

Singlar är mer sociala än gifta

Så här på alla hjärtans dag kan vi konstatera att andelen människor som lever som singlar växer i hela världen. Men singellivet hör inte ihop med ensamhet. Forskning visar tvärtom att singlar har ett rikare socialt liv än gifta personer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.