Expressen > Opinion

Saturday, 20 October, 09:15

Expressen - 13 jan 18 kl. 18:00

Hårdare tag - med massor av brasklapparPartierna tävlar om att föreslå hårdare tag. Men de blundar samtidigt för alla undantag, kontraorder och nya brottsmöjligheter som har skapats..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

2940 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hårdare, tagmed , massorav , brasklappar
Expressen - 27 feb 18 kl. 21:44

Kristersson om Moderaternas asylpolitik: ”Inte hårdare tag”

Moderaterna vill ha hårdare asylregler, tillfälliga uppehållstillstånd och ett kvotflyktingssystem för EU.Men i DN:s partiledarintervju säger Ulf Kristersson att det inte handlar om "hårdare tag":– Det är inte hårdare tag, det är rättssäkerhet..

Supermiljöbloggen - 07 mar 17 kl. 18:25

MP: ”Hårdare tag mot illegal handel med vilda djur och växter”

I fredags var det FN:s dag för Världens Vilda Djur, ”World Wildlife Day”. Den biologiska mångfalden minskar globalt, i en takt vi inte sett sedan dinosaurierna dog ut, skriver Max Andersson och Stina Bergström från Miljöpartiet idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Förra veckan röstade EU-parlamentet om en resolution för hårdare tag mot illegal handel med vilda djur och växter.

YLE - 13 nov 12 kl. 05:59

Hårdare tag i kampen mot dopning

Det ska bli tuffare tag i kampen mot dopning bland idrottsmän. På ett möte i Paris på måndagskvällen samlades för första gången internationella läkemedelsförbund med internationella organisationer som IOK och Europarådet. - Genom ett intensifierat samarbete hoppas man kunna bekämpa dopning bättre, säger Gabriella Battaini-Dragoni vice generalsekreterare i Europarådet.

YLE - 20 jan 16 kl. 10:24

Ligaprofiler risar: ”Domarchefen måste ta hårdare tag”

Hårdare straff, tydligare riktlinjer och bättre kommunikation. Där TPS-profilerna Tomi Kallios och Henrik Tallinders tips för förbättrat domar- och disciplinarbete i ishockeyligan. Hockeyligan har i vinter skapat otaliga rubriker genom ojusta tacklingar och andra tvivelaktiga tilltag.

SmålandsPosten - 27 jan 18 kl. 05:30

Hårdare tag behövs – men vänner viktigare

Det talas mycket om hårdare tag mot kriminella gäng just nu. Det behövs, men hårda tag och fler poliser räcker inte. Klyftorna i samhället måste minska.

YLE - 07 nov 12 kl. 12:46

Naturskyddsförbundet kräver hårdare tag mot Talvivaara

Finlands Naturskyddsförbund är bestört över att läckan som i söndags uppstod vid Talvivaaragruvan fortfarande inte har täppts till. Enligt verksamhetsledaren finns det klara brister i både lagstiftning och myndighetsförfarande, skriver förbundet i ett pressmeddelande. Naturskyddsförbundet kräver hårdare tag av staten och Kajanalands NTM-central för att stoppa läckaget.

YLE - 07 nov 12 kl. 16:13

Naturskyddsförbundet kräver hårdare tag

Finlands naturskyddsförbund är bestört över att den läcka som i söndags uppstod vid Talvivaaragruvan fortfarande inte har täppts till. Det finns klara brister i både lagstiftning och myndighetsförfarande, skriver förbundet i ett pressmeddelande. Naturskyddsförbundet kräver hårdare tag av staten och Kajanalands NTM-central för att stoppa läckaget.

NSD - 13 mar 13 kl. 13:06

Samebyar vill se hårdare tag från länsstyrelsen

Semisjaur-Njarg i Arjeplog tillhör de samebyar som oftast ansöker om skyddsjakt. - Situationen är snart ohållbar. Jag vill se hårdare tag från länsstyrelsens sida, säger Anders-Erling Fjällås, ordförande..

Corren - 15 maj 13 kl. 15:12

"Hårdare tag leder inte långt"

Hårdare tag leder inte långt på egen hand, menar Linköpingsforskaren Katja Kircher på VTI..

Sydsvenskan - 25 maj 13 kl. 06:30

MI5:s miss väcker krav på hårdare tag

Borde och kunde polis och säkerhetstjänst ha reagerat på förhand mot de män som i onsdags brutalt mördade en brittisk soldat i London?
Frågan väcker debatt i Storbritannien med krav på ännu hårdare tag mot islamister..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Nättroll spricker i cellen – lås in dem

Två viktiga domar mot pro-ryska internettroll och hatsajter visar att det öppna samhället kan försvaras. Sverige bör lära av Finland..

Expressen - 14 timmar sedan

SD-förslaget om kungen ledde till märkliga gapflabb

Björn Söders förslag om att kungen ska utse regeringsbildare blev utskrattat. Men i ett statsvetenskapligt perspektiv är det snarare dagens modell som är udda..

Expressen - Igår: 07:10

Att Nordea stack kan bli en vinstaffär för Sverige

En allt för stor finansbransch kan vara en förbannelse.Att Nordea flyttar till Finland innebär att svenska skattebetalare löper mindre risk vid nästa bankkris..

Expressen - Igår: 17:03

Skolor bör strunta i bortskämda krav på maten

Det är ingen mänsklig rättighet att få önskemat i skolmatsalen. Tryck tillbaka lyxlirartrenden..

Expressen - I förrgår: 06:00

Vilka är Ebba Busch Thors kristdemokrater?

Kristdemokraterna har gått från att vara ett snällt - på gränsen till mjäkigt – mittenparti, till att bli ett parti som stegar mot SD i höga stilettklackar. Det ger inget stabilt intryck..

Expressen - I förrgår: 19:30

Populära DNA-tester är rasbiologisk humbug

De populära DNA-testerna är ungefär lika vetenskapliga som astrologi. De måste hållas borta från politiken..

Expressen - I förrgår: 15:14

"Talmannen är ju så att säga en vald kung"

Sedan den 25 september har Sverige en expeditionsministär. Men talman Andreas Norlén har inte bråttom att knuffa fram en ny regeringschef. Hur länge kan - får - han hålla på?.

Expressen - 17 okt 18 kl. 06:00

Ställ in kafferepet, Andreas Norlén

Talman Andreas Norlén måste öka tempot och börja sätta press på partiledarna. Regeringsbildningen ska inte dras i långbänk..

Expressen - 16 okt 18 kl. 19:30

Partiledare borde inte ha Instagram-konton

Hur ska man behålla respekten för politiker efter att de postat den åttiofjärde selfien med smickrande filter?.

Expressen - 15 okt 18 kl. 19:30

Sätt upp fartkameror även inne i städerna

Det är inte bara landsvägsbilisterna som behöver skydd. Hastighetskameror i städerna skulle rädda många liv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.