Expressen > Nyheter

Thursday, 26 April, 07:45

Expressen - 13 jan 18 kl. 08:34

Pojken med is i håret har berört en hel världHan har frost i håret.Hans händer är nariga och lite smutsiga.Bilden av den lille kinesiske pojken Wang Fuman, 8, togs efter att han promenerat 4,5 kilometer till skolan i nio minusgrader. Endast klädd i en liten tunn jacka..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Wang Fuman

Dela artikeln

3457 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pojkenmed is i , hårethar , berörten hel , värld
BT - 25 mar 13 kl. 08:00

Berättelse om mångtydig kärlek

Det börjar med ett notesblock. Faderns kärleksdikter till modern. Sonen har tidigare trott att alla dikter bränts.

Nyheter 24 - 31 jan 14 kl. 13:38

Rörande begravning för pojken som dog när han räddade sin familjRäddade två små barn

ROCHESTER. Historien om den åttaårige pojken Tyler Doohan som lyckades rädda sex familjemedlemmar från en brand, men själv avled när han rusade in för att hjälpa även sin morfar, berörde en hel värld.Hedrades
Nu har den hjältemodige lille pojken lagts i sin sista vila, och under begravningen hedrades hans minne av stadens brandkår.

Expressen - 01 dec 16 kl. 22:45

Bilden på lilla pojken – som berör en hel värld

Fotbollsvärlden är i sorg efter att flera spelare från Chapecoense förolyckats i en flygkrasch. Supportrar till laget har samlats på lagets hemmaarena. Och en bild på en ung pojke på läktaren berör just nu en hel värld.

Sydsvenskan - 10 apr 15 kl. 05:00

Berörande pjäs med lindrande lösning

Ett barn som inte är tryggt i sitt eget hem. En pappa som bär ett monster inom sig, som klättrar uppför kroppens källartrappa och tar pappans plats med besinningslöst vevande armar. Nödvändighet är ett ord som återkommer när den norska författaren Gro Dahle beskriver sitt skrivande.

Sydsvenskan - 10 apr 15 kl. 05:00

Berörande pjäs med lindrande lösning

Ett barn som inte är tryggt i sitt eget hem. En pappa som bär ett monster inom sig, som klättrar uppför kroppens källartrappa och tar pappans plats med besinningslöst vevande armar. Nödvändighet är ett ord som återkommer när den norska författaren Gro Dahle beskriver sitt skrivande.

Kristianstadsbladet - 12 mar 14 kl. 15:52

"Yahya har brutit sig ut och brutit sig in"

Foto: TT
Danske Yahya Hassans självbetitlade debutbok kom i höstas, har någon missat det? Även i Sverige har uppmärksamheten varit stor, trots att boken släpps först i nästa vecka. Några av alla dem som boken har engagerat är tre journalister hos oss.

Sydsvenskan - 18 jul 13 kl. 06:30

Palm funderade över hur han hade upplevt sina sista ögonblick. Panik över att inte kunna andas? Kunde spädbarn ha sådana känslor? Eller hade han lugnt somnat in när lungorna fylldes av det kalla vattnet?

Kapitel 16Strax före sex ringde Vetter. Pojken hade varit vid liv då någon burit honom till dammen och tryckt ned den lilla kroppen i det smutsiga och kalla vattnet. Alltså mord, alternativt dråp.

Skånskan - 31 jan 17 kl. 10:00

Stort läsprojekt ska nå 35 000 elever

Nu ska fler elever på högstadiet och gymnasieskolan lockas in i litteraturens värld. Under året ska 35 000 elever i 200 skolor runt om i landet läsa 10 böcker. På måndagen drog projektet Berättelser som förändrar igång med en regional konferens för svensklärare, skolbibliotekarier och skolledare i Malmö.

Skånskan - 11 dec 15 kl. 10:00

Klappar för alla kultursmaker

julkalppstips Som vanligt dominerar de hårda klapparna när kulturredaktionen julklappstipsar. Men här finns också snöiga, kärleksfulla, tragiska, underhållande, välljudande dramatiska och stillsamma klappar. och så lite fiks i vacker miljö.

YLE - 15 jan 17 kl. 17:13

Naturfotografen Petteri Saario kände ångest för miljöförstöring redan som barn

Då Petteri Saario hittade sina gamla dagböcker blev han chockerad. Redan som liten pojke hade hans oro över naturens förorening varit enorm. Petteri Saario minns inte så mycket av sin barndom.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Björklund: Centerns beslut skapade spricka i alliansen

Centerns beslut om ensamkommande är djupt olyckligt och skapar en spricka i alliansen.Det säger Liberalernas partiledare Jan Björklund.  – Jag hade hoppats alliansen kunde presentera en gemensam migrationspolitik före valet.

Expressen - 30 minuter sedan

Någon gjorde inbrott i vårdlokaler

Tidigt på torsdagen upptäckte en person att det varit inbrott i hemtjänstens lokaler på Skansgatan i Halmstad.Flera föremål har blivit stulna..

Expressen - 45 minuter sedan

Sandras snabba insats – räddade vännens liv

Sandra, 37, agerade blixtsnabbt när lunchen med vännen förvandlades till en nödsituation.  Ny hyllas hennes hjälteinsats.– Jag hoppas att jag aldrig behöver göra det igen, men det känns bra att veta att jag faktiskt har gjort det, säger Sandra..

Expressen - 45 minuter sedan

Skuldsatta Florence, 22, köper pizza på avbetalning

Lärarvikarien Florence, 22, från Borås går back med 18 000 kronor i månaden. Hon köper pizza på avbetalning och äter dyra lunchbuffér – för att spara pengar. – Man kan äta hur mycket man vill och blir proppmätt, säger hon till Lyxfällan.

Expressen - 1 timme sedan

Nordeas vd: " Vi är inte naiva"

Bolåneuppstickarna  hotar plocka russinen ur kakan för storbankerna.Men åtminstone en bank antyder nu en strategi för att möta hotet om de lägre räntorna hos de nya konkurrenterna.– Vi är inte naiva.

Expressen - 1 timme sedan

Man gripen för mordförsök – försökte strypa kvinna

En man försökte strypa en kvinna i Stockholm under natten mot torsdagen, enligt Stockholmspolisens misstankar. Han ska även ha slagit ner ett vittne, som försökte ingripa..

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna föll från balkong – misstänks ha mördats

En kvinna som misstänks ha blivit nerknuffad från en balkong har avlidit av sina skador på sjukhus, enligt Stockholmpolisen.– Det har inletts förundersökning på mord, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl. .

Expressen - 1 timme sedan

88-årig kvinna åkte sjuktransport – föll ur taxin och bröt höftben

När den 88-åriga kvinnan var på väg ut ur taxin började chauffören köra. Då föll hon och bröt höften. Nu åtalas chauffören som körde sjuktransporten.

Expressen - 2 timmar sedan

Oro för rysk påverkan av valet

Gayrykten, hackerattacker och falska nyheter om flyktingbråk som sprids via sociala medier.Flera exempel på ryska försök att påverka valrörelser med cyberattacker i andra länder förskräcker inför årets svenska val och Säpo varnar för "främmande makt" och ”påverkansoperationer”..

Expressen - 2 timmar sedan

Man sparkad medvetslös – en gripen

En man fördes till sjukhus efter att ha blivit misshandlat så svårt att han förlorade medvetandet, skriver Upsala Nya Tidning. Mannen ska bland annat ha blivit sparkad.En 28-årig man greps efter händelsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.