Expressen > Nyheter

Wednesday, 24 October, 07:47

Expressen - 13 jan 18 kl. 08:34

Pojken med is i håret har berört en hel världHan har frost i håret.Hans händer är nariga och lite smutsiga.Bilden av den lille kinesiske pojken Wang Fuman, 8, togs efter att han promenerat 4,5 kilometer till skolan i nio minusgrader. Endast klädd i en liten tunn jacka..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Wang Fuman

Dela artikeln

3457 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pojkenmed is i , hårethar , berörten hel , värld
BT - 25 mar 13 kl. 08:00

Berättelse om mångtydig kärlek

Det börjar med ett notesblock. Faderns kärleksdikter till modern. Sonen har tidigare trott att alla dikter bränts.

Nyheter 24 - 31 jan 14 kl. 13:38

Rörande begravning för pojken som dog när han räddade sin familjRäddade två små barn

ROCHESTER. Historien om den åttaårige pojken Tyler Doohan som lyckades rädda sex familjemedlemmar från en brand, men själv avled när han rusade in för att hjälpa även sin morfar, berörde en hel värld.Hedrades
Nu har den hjältemodige lille pojken lagts i sin sista vila, och under begravningen hedrades hans minne av stadens brandkår.

Expressen - 01 dec 16 kl. 22:45

Bilden på lilla pojken – som berör en hel värld

Fotbollsvärlden är i sorg efter att flera spelare från Chapecoense förolyckats i en flygkrasch. Supportrar till laget har samlats på lagets hemmaarena. Och en bild på en ung pojke på läktaren berör just nu en hel värld.

Sydsvenskan - 10 apr 15 kl. 05:00

Berörande pjäs med lindrande lösning

Ett barn som inte är tryggt i sitt eget hem. En pappa som bär ett monster inom sig, som klättrar uppför kroppens källartrappa och tar pappans plats med besinningslöst vevande armar. Nödvändighet är ett ord som återkommer när den norska författaren Gro Dahle beskriver sitt skrivande.

Sydsvenskan - 10 apr 15 kl. 05:00

Berörande pjäs med lindrande lösning

Ett barn som inte är tryggt i sitt eget hem. En pappa som bär ett monster inom sig, som klättrar uppför kroppens källartrappa och tar pappans plats med besinningslöst vevande armar. Nödvändighet är ett ord som återkommer när den norska författaren Gro Dahle beskriver sitt skrivande.

GöteborgsPosten - 08 jul 18 kl. 10:42

Första pojken kan räddas redan i kväll

Klockan 16 svensk tid beräknas äntligen de första pojkarna komma ut ur Tham Luang-grottorna i Thailand. Då har det unga fotbollslaget suttit därinne i kvavt mörker i två veckor fångna av monsunen, medan en hel värld lidit med dem och andlöst följt räddningsmanskapets ansträngningar..

Kristianstadsbladet - 12 mar 14 kl. 15:52

"Yahya har brutit sig ut och brutit sig in"

Foto: TT
Danske Yahya Hassans självbetitlade debutbok kom i höstas, har någon missat det? Även i Sverige har uppmärksamheten varit stor, trots att boken släpps först i nästa vecka. Några av alla dem som boken har engagerat är tre journalister hos oss.

Sydsvenskan - 18 jul 13 kl. 06:30

Palm funderade över hur han hade upplevt sina sista ögonblick. Panik över att inte kunna andas? Kunde spädbarn ha sådana känslor? Eller hade han lugnt somnat in när lungorna fylldes av det kalla vattnet?

Kapitel 16Strax före sex ringde Vetter. Pojken hade varit vid liv då någon burit honom till dammen och tryckt ned den lilla kroppen i det smutsiga och kalla vattnet. Alltså mord, alternativt dråp.

Skånskan - 31 jan 17 kl. 10:00

Stort läsprojekt ska nå 35 000 elever

Nu ska fler elever på högstadiet och gymnasieskolan lockas in i litteraturens värld. Under året ska 35 000 elever i 200 skolor runt om i landet läsa 10 böcker. På måndagen drog projektet Berättelser som förändrar igång med en regional konferens för svensklärare, skolbibliotekarier och skolledare i Malmö.

Skånskan - 11 dec 15 kl. 10:00

Klappar för alla kultursmaker

julkalppstips Som vanligt dominerar de hårda klapparna när kulturredaktionen julklappstipsar. Men här finns också snöiga, kärleksfulla, tragiska, underhållande, välljudande dramatiska och stillsamma klappar. och så lite fiks i vacker miljö.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Stort räddningspådrag på väg mot skärgårdsö - kraftig villabrand

Räddningstjänst, polisbåt och hemvärnet är på väg mot en ö i Stockholms norra skärgård efter larm om villabrand. – Det är en helt övertänd kåk, säger Kerstin Drysén, ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storstocholm till Aftonbladet. .

Expressen - 15 minuter sedan

SOS-operatören Ingela räddade livet på sambon

Halv sex på morgonen slutade Frans Vargas 60-åriga hjärta att slå.Han hade dött om inte sambon och SOS-operatören Ingela Persson, 57, omedelbart satt i gång att rädda hans liv.– Alla borde kunna hjärt-lungräddning, det kan göra skillnaden mellan liv och död, säger Ingela..

Expressen - 30 minuter sedan

JUST NU: Storbrand i garage i natt – åtta bilar förstörda

Under natten brann det i ett flerbilsgarage i Kristianstad.Totalt åtta bilar har skadats. Det är oklart hur branden kunde starta.

Expressen - 45 minuter sedan

Iskalla svar när Löfven försöker bilda regering

Stefan Löfven har kört fast i regeringsförhandlingarna.Den bilden ges nu från flera håll och även från C och L som är hans huvudspår.Svaren från Annie Lööf och Jan Björklund är iskalla.

Expressen - 45 minuter sedan

Oscar, 2, tvingades till HIV- test efter restaurangbesök

Tvåårige Oscars fynd under bordet på en restaurang tvingade honom att genomgå ett HIV-test. – Jag kände mig bokstavligt talat illamående, säger mamma Amy Bate till Liverpool Echo. Nu ber restaurangen om ursäkt.

Expressen - 45 minuter sedan

Handelsbanken ska göra sig av med 1 600 anställda

Handelsbanken visar starkt resultat med ökade kostnader.1 600 anställda ska bort fram till år 2020, skriver Omni..

Expressen - 1 timme sedan

Man riktade vapen mot polis – pepparsprayades och greps

En man riktade ett pistolliknande föremål mot flera personer i Varberg under tisdagskvällen.När polisen kom till platsen hotades även dem, men kunde gripas efter att ha sprayats med pepparspray.Den gripne mannen är i 45-årsåldern och misstänks för grovt olaga hot, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, brott mot knivlagen och narkotikabrott..

Expressen - 1 timme sedan

Svag rapport från Nordea – stora utmaningar väntar

Nordea, som nyligen flyttat huvudkontoret till Finland och har en turbulent tid bakom sig, rapporterar en lägre vinst än motsvarande kvartal förra året. Också det viktiga räntenettot är sämre. .

Expressen - 1 timme sedan

Laholms tidning har gått i konkurs

Laholms tidning har gått i konkurs. Pengarna är slut och under tisdagen lämnades en konkursansökan in till tingsrätten i Halmstad, enligt P4 Halland. .

Expressen - 1 timme sedan

De blev rika på skattebetalarnas bekostnad genom överpriser

De fick kommuner att köpa varor till gigantiska överpriser för totalt cirka 55 miljoner skattekronor.Bland annat ett dyrt ”issmältningsmedel” som visade sig vara simpelt vägsalt.”Uppdrag granskning” avslöjar nu vilka personerna är som skott sig på skattebetalarnas bekostnad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.