DN > Inrikes

Thursday, 18 January, 01:04

DN - 13 jan 18 kl. 07:00

Anhöriga största hotet när skottskadade kommer in till sjukhuset i MalmöSjuksköterskor som döljer sina namnbrickor, en avdelningschef som sover med ett basebollträ intill sängen, skottskadade som blödande bärs in på akuten.  När gängkonflikterna trappas upp på gatan i Malmö märks det direkt på sjukhuset.  DN:s Måns Mosesson och Nicklas Thegerström möter människorna som i sitt yrke står öga mot öga med vårt samhälle. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Malmö, Måns Mosesson, Nicklas Thegerström

Dela artikeln

2827 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anhörigastörsta , hotetnär , skottskadadekommer in till , sjukhuset, i Malmö
DN - 29 jun 16 kl. 18:45

Bedrövade anhöriga väntar vid sjukhuset i Istanbul


Istanbul. Mindre än ett dygn efter ett terrorattentat som dödade 41 och skadade 239 är spåren av blodbadet snabbt på väg att suddas ut på flygplatsen i Istanbul. På ett sjukhus i närheten väntar anhöriga till splitter- och skottskadade som svävar mellan liv och död..

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

YA - 07 okt 14 kl. 13:37

Träffar viktiga för anhöriga

Foto: Mark Hanlon
Att vårda en anhörig hemma kan vara ensamt och tungt.– De här träffarna betyder allt för mig, säger Roland Åsenklint, en av de anhöriga som i går träffades under nationella anhörigdagen.
I Ystad underhöll folklivsgruppen Ramslif under anhörigdagen.

YA - 12 feb 14 kl. 11:10

Dödsfall anmäls av anhöriga

De anhöriga till en kvinna som avled på akuten i Ystad i fjor anser att den vård som gavs snarare påskyndade än motverkade dödsfallet.
I en åtta sidor lång anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) går de anhöriga noggrant igenom både för- och efterspel till kvinnans död. De kräver också svar på en lång rad frågor om vem som fattade de avgörande besluten, vilka som var på plats på sjukhuset och varför journalen har ändrats.

BT - 02 apr 14 kl. 17:35

Hotbild mot 28-åringens anhöriga

Det finns en hotbild mot anhöriga till den 28-årige mannen som sitter anhållen för dödsmisshandeln av en Djurgårdensupporter i Helsingborg, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet. Och polisen har vidtagit åtgärder. Häktningsförhandlingen mot mannen, som misstänks för grov misshandel och vållande till annans död, pågår nu i Helsingborgs tingsrätt.

Skånskan - 07 sep 16 kl. 14:00

Hjärtsjuks anhöriga anmäler vården

MELLANSKÅNE/lund Anhöriga till en man från Mel Mannen led av ett allvarligt hjärtfel och gick på kontroller hos kardeologmottagningen i Lund.
För några år sedan uteblev han från ett inbokat läkarbesök. Därefter kom det ingen ny kallelse, och mannen hörde inte själv av sig till sjukhuset för att få en ny tid.

BT - 19 mar 14 kl. 18:08

Säs missade att kontakta anhöriga när patient avled - kritiseras av IVO

Kommunikationen med anhöriga var bristfällig när en patient avled på Säs. Nu kritiserar Inspektionen för vård och omsorg sjukhuset. En äldre kvinna var svårt sjuk och vårdades på Säs i drygt två veckor.

BT - 02 apr 14 kl. 16:07

Hotbild 28-åringens anhöriga

Det finns en hotbild mot anhöriga till den 28-årige mannen som sitter anhållen för dödsmisshandeln av en Djurgårdensupporter i Helsingborg, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet. - Med de sociala medierna sprids information snabbare än någonsin och till fler personer. Därmed blir också hoten fler.

TA - 02 apr 14 kl. 16:38

Hotbild mot 28-åringens anhöriga

Foto: Björn Lindgren/TT
Det finns en hotbild mot anhöriga till den 28-årige mannen som sitter anhållen för dödsmisshandeln av en Djurgårdensupporter i Helsingborg, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.
- Med de sociala medierna sprids information snabbare än någonsin och till fler personer. Därmed blir också hoten fler.

Barometern - 02 apr 14 kl. 16:29

Hotbild 28-åringens anhöriga

Det finns en hotbild mot anhöriga till den 28-årige mannen som sitter anhållen för dödsmisshandeln av en Djurgårdensupporter i Helsingborg, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet. - Med de sociala medierna sprids information snabbare än någonsin och till fler personer. Därmed blir också hoten fler.

YLE - 11 sep 17 kl. 19:36

Polisen utredde misshandel på äldreboende i Raseborg – anhöriga visste ingenting

En vårdare på ett äldreboende i Raseborg misstänktes ha misshandlat två klienter. Trots att polisen utredde saken i två år visste klienternas anhöriga ingenting. Det var i november 2015 som en vårdare misstänktes för två fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Explosion vid polisstation i Malmö

En kraftig explosion har inträffat vid polisstationen i Rosengård i Malmö på onsdagskvällen..

DN - 11 timmar sedan

Pojke döms för våldtäkt mot barn

Hovrätten ändrar domen mot en 16-årig pojke som i Malmö tingsrätt dömdes för sexuellt övergrepp mot barn, rapporterar P4 Malmöhus. .

DN - 10 timmar sedan

Blåljussabotage föreslås bli nytt brott

Regeringens utredare, riksåklagare Anders Perklev, föreslår att brottet blåljussabotage ska föras in i brottsbalken. – Det handlar om att man med våld eller hot eller skadar egendom, eller på annat sätt hindrar att blåljuspersonal kommer fram, säger han..

DN - 13 timmar sedan

Bluffläkare åtalas för miljonbedrägeri

En 46-årig man åtalas i dag vid Göteborgs tingsrätt för bedrägeri, eller försök till bedrägeri, mot 76 äldre personer runt om i landet. Brotten betecknas som grova. Den åtalade har av polisen kallats för ”Medicinmannen”..

DN - Igår: 18:59

Ännu ingen gripen för mordet i Helsingborg

Tre dagar efter den dödliga skottlossningen i Helsingborg har polisen fortfarande ingen misstänkt.  – Men vi har en rätt så god bild av hur det gick till, säger kommissarie Tommy Lindén, chef för polisens utredningssektion i nordvästra Skåne..

DN - Igår: 18:33

Svensk skadad i Idlib i Syrien

ISTANBUL. En 58-årig man med svenskt medborgarskap har skadats svårt i den syriska staden Idlib. Där pågår just nu ett blodigt krig mellan lokala grupper, syriska regimen och Ryssland.

DN - Igår: 18:46

Man hittad död i å – polisen misstänker mord

En man har hittats livlös i Kävlingeån i Kävlinge i Skåne. Polisen har inlett en förundersökning om mord, skriver Sydsvenskan..

DN - Igår: 15:29

”Förvånad över att så många tror sig veta vad som hänt”

För en vecka sedan hittades en tvåbarnsfamilj döda i sitt hem i Bjärred utanför Lund. Om några dagar väntas polisen kunna ge mer klarhet i vad som ligger bakom dödsfallen som har väckt frågor och bestörtning. – Det är otroligt mycket spekulationer, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid Skånepolisen..

DN - Igår: 14:51

Fängelsestraff för Hells Angels-ledare

Hässleholms tingsrätt har dömt en 42-årig man till fängelse i ett år och sex månader för försök till grov utpressning, ringa narkotikabrott och dopningsbrott..

DN - Igår: 06:54

Johanna Möllers son ville inte vittna mot sin morddömda mamma

Livstidsdömde Johanna Möllers son ville inte vittna mot sin mamma när han kom till Svea hovrätt på tisdagen. Han lämnade rättssalen strax efter att han tagit plats i vittnesbåset. Även Möllers svärson utnyttjade rätten att inte behöva vittna mot en närstående.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.